понедељак, 22. јун 2015.

ЉЕТО ДОЂЕ,
ПОСЛАНИЧКА
ПИЈАЦА
СЕ РАЗИЂЕ

Иако су то Странци Усранци пројектовали, за политичко стање Циркус Парламент, одговорне су Политичке Странке.
У Ријалитију Папак, којег је форсирала Опозиција и Сазап, искључиво због свог унутрашњег Змај Сораја карактера, јер немају никакав политички концепт, а онај који имају, Сарајевско Пробосанство и Бакиру Подаништво, не могу јавно да опричавају пошто би то била представа у којој сами себи копају раку, лијежу у њу а успут су дошли и на четересницу си, остала је неевидентирана чињеница да су односна два посланика, оквирно, на разне начине, преотета од Позиције.
Од питања цијене тог процеса, а сваки процес у политици има своју цијену, важније је то шта је Опозиција могла да добије тиме. Односно. Да ли је разумјела шта тиме добија.
Одговорно тврдим да није разумјела.
Никакве нове гласове и бираче није добила са Митровићем и Стеванчевићем.
Само је, на вагу, куповала посланике.
Стога нема легитиметет да прича о Куповини Два Папка.
Када је Сазап зашао у тај пројект Папкарске Сатанизације Позиције, када се више није могао вратити, на наплату је стигло осипање властитих здравих посланика. Есдееса.
Есдеес, под притиском ускопојасне политичке оптике Младена Босића Пробосића, Сарајевског М Ладена, није схватио да јавност и бирачи у Српској знају да то у политици тако иде. Као у случају Два Папка. Јер имају наук и очиглед у скупштинама општина. Тамо се, за сваког фајронта, крај сваког ражња, одборничка већина мијења.
И прихватају то.
Ну. Не прихватају једнако тако и НССП, Нову Српску Сарајевску Политику Есдееса.
Таква политика куповине посланика на килу, умјесто бриге за своје здраве посланике, коштала је Есдеес двојице, тројице, здравих, здраво изабраних и здраво угледних страначких посланика.
Није Есдеес сам у тој грешци. И Деенес је, потпуно неразумљиво, направио неку Коалицију коју нико није могао разумјети, ни са једне стране. Па се нашукалио ко клен.
Ни Денеес није добио ни један нови здрав глас нити бирача.
Есенесде, такође непромишљено и неплански, тражећи Младу послије вјенчања, ризикује са здравим страначким посланицима.
Сарајевцима и Странцима одговара таква ситуација. Најбоље им је стање кад једна Већина омркне а друга Већина осване.
Пошто је пропала Сазапова и Еесдеесова акција да подрепом нађу оно што нису успјели наћи у седлу, и пошто се показало да нису дорасли Додиковим Лијевчанским Технологијама, а иде љето, остаје им да се уздају у јесен. У протесте, у незадовољство струјом, у скупе уџбенике. У бираче, које не цијене јер им нису умјели представити здраве кандидате за посланике. Па их нису ни добили.
Углавном, ни најесен се неће ништа догодити.
Опозицији наумпадне Власт ко гладном срат.
Онда се улази у годину локалних избора.
Та година је ризична јер може даље девастирати Представничку Демократију. Ако се двије велике странке озбиљно не окрену одабиру одборничних и начелничких кандидата, критеријумима који су бирачима видљиви и препознатљиви и поштеном карактеријуму који ће сугерисати да се ради о Повратку људима.
Ако, прије свега Есенесде, не уради то како треба, изгубиће још један број општина а то значи да ће изгубити и Опште изборе 2018е.
Ако Сазап и Есдеес наставе своју НССП, то ће значити да је Есенесде изгубио а да нико није побиједио.
Што је најгора варијана за Српску а најбоља за Сарајево.