субота, 14. јун 2014.

ПРЕДСИДЕТЕЉ
СЕРБИЈЕ
ЖАЛИО СЕ
САВЕТУ ЗА ПЕЧАТАНИЈЕ

Савету за такозвани Друкерај. Да нас цео свет разуме.
Некидан, мој сусед Урош почео да пече ракију јабуковачу. Добио јевтино јабуке из неке хладњаче, па наставио бакрени кото. Има седам дана да се меша, вади, ложи и проба, СТЈ.
Кад сам то видео, околим. Око Чечаве идем кући из Атељеа БМК.
Не пролазим више туда.
Сетим се Томе. Томице Николића. Предсидетеља Сербије. Сербијице.
Блицоноше, београдске, и други неки Медији, објавили, ономад, кад је устребало, како је Тома, Томица, Томислав, у родно село, пеко ракију док се Сербија давила у мутној води. А други дан, веле блицоноше, и други неки Медији, од раних јутарњих часова, мада се у Сербији каже Сати, димио се, код Томе, у родно село, ражањ ко кад Црнотравци пеку циглу.
После новинари, а од тих новинара су гори само њихови уредници, рекли да су информације добили са највишег места које је желело да остане анонимно јер је то врх Есенеса.
Појаснили су да су знали да се другог дана ражањ димео зато што је код Томе, Томице, Томислава, био неки Шеик.
Шеик, јелте, нема појма шта је вода, река, поплава. Човек је са песка. Да сте му рекли да према Смедереву иде вал нафте, латио би се дигитрона. Али на воду није реаговао. А Тома није имао срца да му каже да мало пази, да се не удави јањетином, такорекућ шпињетком, док се Сербија дави у мутној води. Да бар неко преживи.
Нема смисла да се сви подаве. Осим Томе. Обзиром, да је и важнији Предсидетељ био на насипима.
Појаснили су новинари, који су једино бољи од својих уредника и ниодког више, да им било непријатно, бре, да објаве да је неко био код Томе. И да је то Шеик тај и тај. А знали су. Шта ти је слобода Мадија. ЦТЈ. Цицеро Ти Јебем. И Курзив.
Тому можемо да нагузимо, своји смо, бре. Али Шеика немој ни да иментујемо.
Није тако дошло из важног места. Из врха блиског. А тако склиског.
Данас ме моја Саветница за теорију новинарства подсетила на Први Мој Новинарски Закон. Шта је то у новинарском бићу што га држи на Главићу. Главић је у реченици дио политичког система. Они којима курац пада на ум, перверзњаци су. А не ја.
У тај мах мени се јави и Други Мој Новинарски Закон. Шта је то са новинарским бићем кад му је баш лепо под Главићем.
Јер. У јеку општег покрета, транспорта, марша и пробоја неколико десетина дивизија и батаљона доборовољаца по Сербији, писати где је један трећепозивац, новинарски је смешно, политички је безвредно али је медијски прворазредно продуктивно.
Јер. Медији и постоје зато да се Казна Сазна.
И ово је Мој Новинарски Закон. 
бележите, децо, те законе, и бројеве. Немојте да ме престарелог и сенилног питате Који оно веше Ваш закон, у време Великог Поводња и Печења Ракије.
А и Тома, Томица, Томислав, није Лукашенко па да се у Сербији о посети таји. Нити је то Важнији Предсидетељ па да аустријски медији о Посети ни реч. Могао је, бре, да запали Пратер. Не би сазнали.
Онда она Дуња Босанка сере о цензури.
Каква Цензура. Видиш да се свака Казна Сазна. Види ти, једна обична оебсице, шта је са цензуром на сајту Предсидетеља Аустрије. Ни реч. То није цензура. То је Немоћ Говора. Шта је са неким бедним ретком у новинама. То није цензура. То је Кунстдрук.
Али. Почео сам о томе како се Тома, Томица, Томислав, жалио Савету За Штампу. Сербије. Није тражио Извињење. Само се, сирома, жалио.
Гледам. Нашта су спали Новинари, Уредници и Предсидетељ. Једне Државе. Да односе међу њима уређује Савет За Штампу. Сваког последњег четвртка у месецу. МИЈ. Месец Им Јебем.
Као да су из различитих држава и светова.
А право питање је Нашта је спала Држава.

На то да Командант Војске замени председника једне мале општине и преузме команду на насипу, пропусту и два чамца. 
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ШТА СУ ИЗБОРИ. К
ОЛИНДА ИМА 37% 
А ЈОШ НИЈЕ ПУСТИЛА ГЛАСА. 
ЗАР ОНОЛИКО ПРИЧЕ 
ЗА САМО ЈОШ 11,5%.
РАЖАЊ
ЕСДЕЕСА

Апелујем на демократичност Игора Радојичића, Предсидетеља Народне Скупштине Републике Српске, да да налог техничкој служби да, у склопу посланичких клупа Есдееса, инсталира Ражањ за њихов традиционални демократски процес Печење Вола.
И да дозволи Невладиној Организацији, познатијој као Поп Саво, да присуствује том Демократском процесу. И надгледа га.
Њихов ниво политичке културе захтијева такву добронамјерност.
Нормсално је да, док Есдеесовци Одају Около, понижавају жене и ногатају се према другим Народним Посланицима, углавном задњим ногама, могу да замезе који воловски залогај.
Такође. Треба набавити пљуваонице. То је исто један демократски чин. Кад су то Америчани имали. Додуше, поводом жвакања дувана. Али свеједно. Есдеесовцима треба поводом жвакања сопствених муданаца.
То Печење Вола у Народној Скупштини Републике Српске био би добра психолошко-политичка припрема за колаборацију, садејство и сарадњу са једним другим ражњем. Оним турским. На обали Дрине. Приликом градње Ћуприје.
Јер Пробосанство Есдееса, ако побиједе Крволоци За Промјене, треба природно да сарађује са Босанцима Са Миљацке.
Ражањ је коубиосе.
А те женске ноге у Народној Скупштини треба покрити. То жели да каже Ел Миладин.
То би била прва фаза. Након које би услиједило покривање и лица.
Да би се смањила Есдеесова љубав према Жељки Премијерки, треба јој покрити лице.
Не само да не могу поднијети да је неко из Есенесдеа Предсједница, већ се боје да неће нека жена из Есдееса добити жељу да се кандидује.
Фасцинира ме та Идеологија Ражња & Чекрка. И еволуција од Идеологије Српа & Чекића.
То је тако проеуропски. Пљунуто за еуроатлантске интеграције у које је загазио Пробосић.


3000. пост
НЕМОЈ ДА ЛУПАШ,
ПАПА ФРАЊО

Јужноамерички Члан Предсједништва Католичке Цркве, Папа Фрањо, експертно је изјавио да се Југославија морала распасти.
Каже, има земаља чије су културе тако различите да их ни љепило не може полијепити.
Да је Карлеуша чула за ријеч Култура, и она би дала овако глупу дијагнозу.
Папа Фрањо, који долази из јужноамеричке културе, а вози Бубу, која је из њемачке културе, да не помињем ко је дао Наредбу број тај и тај, да се изгради јевтини Дас Народни Ваген, обични је, даклем, он, Папа, територијални и територијалистички западни лобист.
А ја, будала, ко Карлеуша, мислио да је Папа. ПКЦ. Поглавар Католичке Цркве.
Јер, Папањо је то говорио да би спасио енглеску душу Шкотске. И мадридску душу Каталоније. Са њима, вели Папањо, није тај случај као са Југославијом.
Како се Папањино није детаљније упутио у те културе па да види, и да нам каже, да БиХ, Босна Усрана, исто не може опстати. Због различитих култура. С њом није случај као са Тосканом у Италији. Овдје су се културе клале. Какво љепило. Овдје љепило служи за Чмарење. Кад ти га кневи, да што дуже остане и држи.
А припадници културе Папе Фрање, нпр, поклали су у Другом Великом Рату, за православни некултурни Божић 2.300 Срба код Бањалуке. Па ништа. Као да је то све унутар исте културе.
Дабоме. Да нисам културан. Јер Католичка Црква је увијек и служби западног територијализма. Није уопште питање ко је старији. Нато или Католичка Црква. Само понекад се допусти Нато Пакту да мисионари. Да иде испред вјере.
Сулејман Величанствени је био иноватор. Он је под истим чадором имао и Вјеру и Сабљу.
Ови Папини, примјерице, прво Копању мобилишу у Нато. Па ће онда покушати да га превјере. Није ту Окопања нешто битан. Тавих они мобилишу на стотине хиљада. Тисућа.
Папа, Папа, ЈТЉ.
Јебем Ти Љепило.




ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
СРБИН КАНДИДАТ 
ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУКОВАРА. 
ПРОНАЂЕН СРБИН 
У ХРВАТСКОЈ 
КОЈИ ИМА СТАБЛО 
ТРЕШЊЕ У ДВОРИШТУ.


петак, 13. јун 2014.

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
ЈЕБИГА. 
НИСТЕ УЗЕЛИ У ОБЗИР 
ДА, КАД ДОБИЈЕШ ДРЖАВУ, 
ДОБИЈЕШ И СВОГ СУЦА ДИНСТА.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ПАРТНЕРИ СУ 
СВЕ ОКРУТНИЈИ. 
НЕМАЈУ ВИШЕ 
НОВИХ УСЛОВА ЗА СРБИЈУ.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ДОЗВОЉАВАМ ВАМ 
ДА САРАЈЕВСКИ АТЕНТАТ 
ПРЕИМЕНУЈЕТЕ 
У СРПСКИ АТЕНТАТ. 
ПА ДА СЕ И ТАКО ЗНА 
КО ЈЕ НА КОЈОЈ СТРАНИ 
БИО И ОСТАО.
МЕНЕКНКА ЛЕА
БОЈЕ ЗА ОВО ЉЕТО
2994.
САУЧЕШЋЕ
ОПОЗИЦИЈИ

Мисија пропала. Орао пао. Орао пао. Јавља прислушни центар из Једне Амб, познате мени, мојој тетки и Ангели Меркел.
Мисија је кодно име Младена Босића Пробосића. Орао је опозициони конгломерат у Републици Српској.
По најновијој вијести из изборног стршљеника, Младен Босић иде у ПДПСБиХ. Као носилац листе у једној од три изборне јединице за тај голубарник. Три у Републици Српској.
Без обзира на истинитост те новинарске сторије, то је Босићу и крајњи домет.
Након што је изузетно политички глупо одиграо у разговорима са Деенесом и након што га је Жељка Премијерка искасапила у погледу политичког понашања у поплавама и дану жалости, поменувши му менталну и карактерну мајку, и јест му најбоље да се негдје у Сарајеву прикрије и ушути један мандат.
Босић, који је Мисија Странаца Усранаца овдје, и који је сам рекао да Има Мисију Да Сруши Додика, који је, дакле, хтио не хтио, знао не знао, Вођа Опозције, Вођа Промјена, Вођа Антикорупције, Вођа Демократије, један вјечни Насип Против Поплава, такорекућ, ничим се не легитимише као вођа ни Есдееса нити било чега.
Њему су Опозиционе Перјанице један Балетан Балегар, један А. Милојевић, један Иванићев пропали консултант, једна Ценићка.
Па онда те квазиидејице и критикуљке умножавају по медијима који више желе побједу од саме Опозиције.
Јавност, она најопаснија, најјебенија, политички најоштрија и најпрецизнија, она са гајбе пива, све више увиђа да не може да се нађе ни један разлога за Глас Опозцији.

Мисија отишлауК.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
ЗАПАД ПОКУШАО 
ДА СПРИЈЕЧИ 
ЛУКАШЕНКОВУ ПОСЈЕТУ.
ПА, ТО СЕ ВИДИ 
ИЗ БЕОГРАДА.

четвртак, 12. јун 2014.

2992.
СЛАВКО:
ПАЗИ ЗОКИ,
РАЈКО: ХВАЛА, СЛАВКО
(Политичка сага Зоки и Есдепе 2)

Али касно. Рајко Остојић, министар, паде ко покошен и док се гасила његова јуначка министарска свијест, удаљавала се и јека митраљеза З Брегов.
Са Рајком је пао и још један министар. Тако да Зоки Есдепе.хр туче у тројкама.
Одувијек сам имао разумијевање према аграмерској госпоштини, финоћи и виенашмеку. Али сам се понашао као Ичнејебавајући сербски анархорадикал.
Ну. Сад сам се увјерио да моје предоџбе о тој госпоштини нису баш утемељене.
Зоки Есдепе.хр понаша се као и Злаги Есдепе.ба.
Изгледа да Есдепе Партије имају идентичне генетске кодове.
Цекајаши, МИЈ.
Након Косидбе Хрватских Министара, јер у Хрватској је све Хрватско, Зоки Милановић се дефинтивно промовисао у политичара који жели да буде лидер, који жели да остане лидер и који жели да постане лидер.
Проблем је у томе што су се те три жеље помијешале, ко некада брзине у Иемтеовом трактору 333.
Коликогод Лидер био заслужан за Партију, пошто се есдепе колективитети убрајају у Партије а не у Странке, Лидер и Партија имају одвојене животе и политичке путеве.
Партија се развија, расте и јача а Лидер стоји. На мјесту лидера.
У најбољем случају, који никако није Зокијев, јер је његова заслуга за стварање Партије, веома мала, а то је обавезна референца да би лидер био Лидер, Лидер и Партија могу једно вријеме заједно. А онда неко некога почне да кочи.
Лидер, тада, нарочито ако спада у категорију глупљих, мисли да га коче они који хоће да буду лидери умјесто њега. Он не схвата да га је Партија надрасла. Па разбацује министре ко Хасо, у Тузли, канистре. За вријеме Грађанског Палежа.
То му омогућује још неко вријеме топлог, влажног и угодног осјећаја Лидерства. Њему, љубавници, жени и теткама.
То ће трајати само дотле док Меркел не позове некога у Берлин. Резултат ће бити исти, звала Зокија или Карамарка.
Звала Меркел или неки њени.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ЈЕБИТЕ СЕ 
ВИ У САРАЈЕВУ. 
У СЉЕДЕЋИ 
СВЈЕТСКИ РАТ 
МОРАЋЕТЕ БЕЗ СРБА.

среда, 11. јун 2014.

ЗГРАДЕ РАСТУ БРЖЕ ОД ЉУДИ.
А И СВЕ СУ БОЉЕ ОД ЊИХ.
МАНЕКЕНКА ЛЕА.
НОВИ МОДНИ ТРЕНДОВИ.
 МАМА И МАУ
И КАМЕНА ВЕРЗИЈА

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

КОНАЧНО 
ЈЕДАН СРБИН 
ПРЕЖИВИО ИСПРЕД 
ЊЕМАЧКОГ 
ВОЈНИЧКОГ СТРОЈА.
2986.
КОМАДАЊЕ
РАСКОМАДАНОГ
ИЛИ РЕЖАЊЕ КРВОЛОКА
НА БАЛКАНСКОМ
БУЊИШТУ

Концентрисање неколико догађаја и најава везаних за балканске одреднице, помаже у сагледавању тамног и невидљивог простора и акције, јединства простора и енергије, који ври иза позорница, јавности, дипломатије и медија. На старославеснком се то каже Балакански Бекстејџ.
Долазак Бечких Филахармонијских Свирала може да се тумачи као повратак Злочинца на мјесто Злочина, може да се тумачи као још једна самозаваравајућа манифестација Сараја о центру свијета, може да се сматра, а и јесте, ревизионизмом историје у коме неће само Срби бити озлочињени, што и није неки оригинал, већ у коме ће Тамна Страна Великог Рата изаћи на позитивније свјетло, може да се тумачи и као још један покушај Унитаризације БиХ, што, такође није новост.
Стварност је, међутим, цјеловитија.
Видовдански сарајски концерт и догађај Против Срба има се сматрати још једном од најезди на Балкан и на српски савско-дунавски територијални појас.
Долазак Оног Малог Турчина у Београд, Давутоглуа, и пријем који му је приређен, са главном поруком о наставку припрема Турске Трилатерале, Србија Турска БиХ, наставак је насељавања ажбаха на Балкан. Турска, одавно, у слабостима ЕУ и процесу њеног понижавања преостале балканске галерије, види своју шансу за повратак и утицај као и за кориштење муслиманског живља за продужење тог утицаја према Европи. Не треба заборавити ни економски утицај и корист коју већ сада Турска има од тог уплива.
Одлазак србијанског премијера на ноге Меркеловој, посебна је врста Конзумације. Јасно је да Њемачка не мијења Америку на Балкану. Она конзумира Србију како би ојачала свој утицај у Европи као и преговарачке позиције према Москви.
Нема најављени долазак Лаврова у Београд, одмах послије посјете Вучића Берлину, директну везу са тим али може да значи.
Лукашенко, такође не долази Нако. Односно, није Нако позван у Београд.
Хистерија која се у одређеној канализацији Србије диже око Енергетске Небезбједности Србије, јер је све у рукама Руса, такође је својеврсна дипломатска активност.
Напад Оебса, који је више амерички него европски, На Слободу Србије, након чега је могуће да се формира Ошубс, Организација Шумадијске Безбједности Србије, такође је најезда на Балкан. Само се у Србији, и над Вучићем, изводи та здружена показна вјежба. Здружена Несуздржљивост.
И, онда, кад нека будала каже На Балкану нема више промјена граница, свако реалан треба да сједне и да се исмије до суза.
Крволочност територијализације Међупростора, какав је Балкан, никад не престаје. Повремено се, за неког Тите, мало примири, санира се бојиште, подмазује се оружје, прегрупишу се кордони, регрутују се новаци. Па опет крене

Сада смо у тој покренутој фази. Која ће трајати или док Руси не побиједе или док се Србија, и Срби, потпуно национално, државно и територијално не разгради.
2985.
СРБИЈА
КОЈА НЕ РАЗУМЕ

Не можеш сваку будалу да купиш.  Нарочито у медијима. Јер се то види.
Тако, купиш Е Луковција. Петера Луковоглуа. Е Говнине. А он, Будала, ангажује оног Доњег Вешовића. Из Сараја. Нпр.
Па се, тај Е Луковци, бори против свих који не воле Господинара. Па папује. Па инкриминише. Па је већи Стаљин од Кагебеа. Већи Папа од Комарице. Већа Мека и Медина од Муазукија. Већи Пожаревац од Милошевића.
Нису проблем мангупи у нашим редовима. Проблем су Будале у Вашим Редовима.
Тако је данас Глупи Петер Глуковић објавио причицу о сусретру Господара Вучића са Давутоглучићем.
Али причицу о сусрету Вучића са Додиком није смео ни да помене.
То је тако еуропски и српски. УпиздуМ.
Јебем те, Српство. Кад те Луковићи бране. И практикују.

уторак, 10. јун 2014.

2984.
 ДОДИК
У БЕОГРАДУ

Додик је, можда криминалац, можда мафијаш, можда има ергелу од 12.386 проститутки, можда му сваке недјеље доносе по килу злата. Босићевог, из теве емисије. Можда је тајно изградио, на рачун Зграде Владе још 76 спратова приватног облакодера којег је укопао у земљу, до избора, па ће га у новембру, хидрауликом, да дигне у небеса. ЈВД.
Јебо Вас Додик.
Додик је данас био код Вучића.
Не треба да питам. Једна је једина чињеница. Остао је још само Додик, од српских лидера који може и има потребу да разговара са Господаром уопште.
Нема више лидера Срба из Хрватске. Нема више лидера Срба са Косова. Нема више Срба нигдје. Осим у Републици Српској.
Стога однос Србије према Републици Српској одређује однос према самој Србији.
Ако Србија попусти на Српској, у опасности је да уништи Српство. Не само Србију.
Не знам да ли то Србија разуме најбоље.
Знам да никада није разумела.
Србија је досад показивала темељно неразумевање положаја Срба изван свих Теразијских координата. Као и Хрватска која је показивала непредоџбу положаја Хрвата изван Аграма.
Република Српска, одсад па навек, једина може да забрине власт у Србији.
Након испуштања Косова из њедара, Србија је остала рањива.
Сви ће Странци Дрипци сада покушати да је искористе против Републике Српске.
Свака власт, пак, у Србији, треба да чува Републику Српску.
Република Српска је почетак и крај Српства. Лако је бити Србин у Параћин, бре.
Србија треба да прича са Еунијом и са Натом, као што Њемачка, и други, приачају са Русијом. А не смеју да помену Крим. Тако и Србија треба да узгради однос. Да не смеју да помену Републику Српску.
Све друго коштаће Србију више него Косово.
Ми ћемо се снаћи.
2983.
ГРАЂАНИ БиХ
ПОКАЗАЛИ
ДА ИГРАЈУ БОЉЕ
ОД ЏЕКЕ

Кад су прошле водне и муљне поплаве, на земљу босанскохерцеговачку, сарајску, спустиле су се поплаве нових лажи о БиХ. О Босни. МЈЈ.
Лагумџија се однекуд нашао у Уједињеним Нацијама и тамо лансирао лаж да су Грађани БиХ показали да су истински уједињени Народ БиХ. А неки Бајтал, овдје, изјавио је исто лаж Грађани су показали да овдје идеологија мржње и подјела не функционише.
Обрен Петровић је потписао тајни Споразум о уједињењу са општином Добој Исток. Споразум ће се објавити кад се заврши Свјетско првенство у Бразилу. А Един Џеко је промијенио име и вјеру и сада се зове Александар Никодијевић. Све то под емотивним налетом грађанске идеологију у складу са којом је он дјеци рекао да није важно ко су и како се зову.
Управо се репрезентација БиХ у Бразилу користи као амалгам који ће, након поплава потпуно зацементирати Уједињење БиХ у Босну.
Како су хрватски Хрвати глупи. Њихова репрезентација исто у Бразилу а они то не могу да искористе да уједине и један обични Есдепе.
Сада је у медијима општа помама да се пронађе неко ко је Грађанин, говорим о Републици Српској, и ко ће навијати за БиХ.  
Људи овдје могу само из зајебанције навијати за БиХ. Или ако је потребно да изнервирају жену па да излети из куће коногомшутнута. А онда се Он, на миру, ухвати клипаче и преноса.
Лажна је земља Босна. Да простиш. А из лажне земље ништа ти лијепо не може отићи. Лажна је земља Босна. Земља Комшића и Лажних Комшија. Земља у којој се Копање залажу за Нато. У којој Инцко игра Калаја. У којој сав Сребреник пјева на србијанском Пинку. У којој Лажгумџија иде у Уједињене нације да збори о тој Земљи, да простиш. А позван је да збори о њој колико и Дамјанов Зеленко.
И он се више борио за БиХ од Лагумџије.



ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

НИЈЕ ВАЖНО 
КОЈЕ ЈЕ НАЦИОНАЛНОСТИ 
ДАМИР МАРЈАНОВИЋ. 
ВАЖНО ЈЕ 
КОЈЕ ЈЕ ЖЕЉКО КОМШИЋ.

понедељак, 9. јун 2014.

НОВИ
ПОЛИТИЧКИ СПИД
ЊЕМАЧКА:
ПРЕУЗИМА БАЛКАН

Након толико сила, окупатора и монархија, да ли Њемачкој, данас, треба да, као и све претходне, најебе на Балкану.
Дабоме да не треба. Нити је Њемачка баш тако неприбрана.
Мада нећу да не тврдим да је најебала са Хрватском.
Дугорочно и историјски, најпродуктивнију политику на Балкану води Русија.
Њемачка није у тој позицији. Нити је дораасла.
Русија је Прва До Европе. Њемачка је могуће Прва Код Америке. Могуће да је и Прва У Европи али то у Америци не значи много. Русија посједује технологију присутности без директног боравка. Користи моћ, насљеђе и историју а не користи условљавања, краткорочност и територијализам.
Најновији Политички Спид, виша фаза Политичког Спина, дакле, најновија синтетичка супстанца за краткомислене балканске идиоте, по коме Њемачка преузима кормило, пропелере и дизел моторе, јер су њихове бош пумпе ионако њемачке, Пумпе Високог Притиска, да се инежењерски разумијемо, лансирана је, прије свега, од њихових балканских слугу и домаћих љубитеља. Нису то, дабоме, обични Енвеојци, Луковићи и свакорсни глупоиди. Ради се о бившим дипломатама и универзитетским професорима, интелектуалцима и озбиљним презенторима.
Спид је синтетизован из неколико актуелних разлога.
Прије свега, Њемачка је одавно на Балкану. Још прије смрти Друга Јоже. Површни људи мисле да је Балкан дат у руке протувама типа Клајн, Грегоријан, Инглиш, Инцко. И Пицко. Дабоме да није. То су површњаци.
Друго. Њемачка, као ни у Европи, не може ни на Балкану ништа самостално да уради. Она мора да пита тамо гдје се пита.
Треће. Њемачка мора да демонстрира борбу за Балкан јер се не зноји довољно у борби против Русије.
Али. Најважније. Њемачка, ако до ангажмана дође, отвара сјеверни фронт. Јужни већ држи Америка. Стварањем предуслова за велику Албанију. Пошто су двије албанске државе готова ствар. Велика Албанија је будућа Америчка Бункеруша, Доњи Чеп у европско буренце барута. Тако ће се Српска Територија, и нешто муслимана, наћи у сендвичу. Одозго Њемачка, одздо Америка.
Спид је лансиран и пред посјету Вучића Њемачкој.

Али о томе треба расуђивати када се одиграју сви сљедећи најављени, Лавров, Јужни Ток и слично, и ненајаваљени догађаји.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
ТАНКА ЈЕ ЛИНИЈА 
ИЗМЕЂУ 
СИРОТИЊЕ РАЈЕ 
И СИРОТИЊЕ ГРАЈЕ.

АЛИ СЕ ВАРА СВАКО 
КО МИСЛИ ДА СЕ 
ЊЕН ПРЕЛАЗАК 
ПЛАЋА ДОЛАРИМА.
2979.
НИЈЕ МИЛАНОВИЋ
ПОГРИЈЕШИО.
МИЛАНОВИЋ ЈЕ
ГРЕШКА.

Зоран Милановић, хрваћански премијер, познатији као Линићев Зоки, изјавио је у Вечерњаку да је погријешио што је вјеровао у грађански избор чланова Предсједништва БиХ.
Могао бих, сада, да теоретишем о томе како је колаборација са Међународном заједницом, односно са БББ, Бриселском Блудном Бирократијом, технологијом идеализованих ставова, одвојених од реалности, историјског и географског контекстуаријума и националних чињеница, питање карактерних или идеолошких и политикацијских мањкавости личности.
Али. Много је једноставније и тачније рећи да је свако ко вјерује у грађански избор чланова чистог, уставног тронационалног Предсједништа БиХ, Чиста Политичка Будала. ЧПБ. За убудуће. Кад употријебим ову скраћеницу да свако на кога се односи, зна о чему се код њега ради.
Зоки има још дијагноза, осим ЧПБ.
Расиситички је из Белог Загреб Града, из етнички стерилизоване хрватске Хрватске залагати се за избор Грађана у Босни и Херцеговини. Да Хрватска има Срба колико је имала прије неовисног домовинског уништења дотичних, и прије њихове балван револуције, Зоки, и сваки други хрваћански Зоки, имао би легитимитет са том Заграђанштином.
Овако. То је само један лешинарски и ликујући политички кукурику.
Зоран Милановић доказује да квалитет Балканских Лидера нема много подиока на љествици. И да се он не помјера ни од Истока ка Западу, ни од Југа ка Сјеверу.
Политичке мане Зорана Милановића исте су, у деведедесетпет постотака, као и мане других брдусинских лидера и вођа.
Није то проблем Милановића и Хрватске. То је проблем аутентичне политике на Балкану. Проблем њене помодности, њеног отоманског и турског ситношићарџијства, Финци данас изјављује да је Принцип био терорист што је примјер и ове двије тенденције али и примјер потпуног ишчашења из времена и простора, примјер дисторзије обичне а не само политичке свијести; проблем отварања вратница за свачији утицај, што траје стољећима, а и данас када се на сва звона обзнањује да је Њемачка узела да буде вођа на Балканише Плацу; проблем дуготрајне успињуће несреће за све нације, и оне које су ушле у Интеграције па тону све дубље и дубље, као и за оне које су на Путу Интеграција а иду са два корак назад и једним у мјесту.
Које су, дакле, само површно, мане Милановића, које коштају Хравтску.
·         Политичка нереалност у погледу здраве националне политике. У којој се сматра већим националним фактом бити против Срба него бити за Хрвате у БиХ. Који су трећина Устава те БиХ. И половина Федерације, што је важније. Нереалност је потопна. Срби су мањина у Хрватској а Хрвати су грађани у БиХ.
·         Одуство било какве економске политике за Земљу, за Хрватску. Кукурику Лего Економија није дала резултате ни прије одласка Чачића, ни прије одласка Линића.
·         Избјегавање субјективитета Хрватске у Европској Унији. Па је лидерство на Балакану препуштено Београду. Што може утицати на судбину БиХ. И само у том свјетлу ме занима.
·         Елиминација страначких људи. Бандић, Линић, Холи, Бернардић. Итд. Што стравично слаби странку, цијепа је и дијели. И отвара простор власти Хадезеа. Ако је Хадезе добије, као што политичко крчкање најављује, социјалдемократија се неће шале вратити на владајућу политичку сцену. Једна од необоривих константи је да Социјалдемократи знају како да оду са власти а Деснокрвни Националисти знају како да остану. Елиминација страначких лидера, који су послије необориви на изборима за градоначелника, или који подијеле Главни Одбор, или који оснују странку и одмах добију добар проценат гласова, типични је Сулејман Величанствени Синдром. Закољи Сина Мустафу.
·         Неимање Политичког Противника. Чинећи политичке грешке и бавећи се само својим Есдепеом, Милановић је заборавио на потребу постојања Политичког Противника. Нико још никад није изашао на игралиште сам и побиједио. Ако нема противника нема ни побједника. На тај начин је отворио пут Хадезеу у којем је овај судјеловао са веома мало зноја и рада.
·         Технологија ситних калкулација. Сјећам се једне прилике, у дипломатским одајама пекиншког аеродрома, док Зоки није био ништа, осим Рачићев насљедник, како је одбио да се слика са групом политичара који су из цијеле бивше сфрј позвани на кинеско-европски економски форум. Јер је у тој групи и Додик. То је у Хрватској донијело толико Гласова Зокију и Есдепеу да Хадезе није имао никакву шансу. ЈестК. Балкан и иначе предуго траје на ситним и краткорочним калкулацијама. ЗокиМ је само стомилионити доказ.
·         Уништавање социјалдемократије као идеологије и егзистенцијалног сидра широких сиромашних слојева. Кроз уништавање Социјалдемократске Странке. Разумљива је синтагма Држава То Сам Ја. Погубна је синтагма Странка То сам Ја. У првом случају ради се о апаратима. У другом о људима.