субота, 11. август 2012.


1739.
PRVO IM
UZEO LOVU.
SAD I DRŽAVU.
JEBOJL SUNCE SVOJE.

Američki profesor otkrio toplu vodu. Zato i propadaju što imaju toliko profesora. Svaki prvi grije vodu, svaki drugi viče Topla je.
Frensis Bojl, profesor na Univerzitetu Ilinois, to je kao kod nas na Univerzitetu Vlasenica, saopštio da su Američani načinili Stvora da traje samo petnaest godina. Holbruk rekao Tuđi i Slobi, navodno, još u Dejtonu, malo ćete pričekati da se vaš dogovor ostvari. Dogovor o podjeli.
Frensis Bojl je bio zastupnik BiH u toj nekoj tužbi protiv Srbije. I uzeo im lovu.
Dobro. Priznajem da je čovjek upućen. Nu. Mogao je 2005. pročitati moju knjigu, prvu iz edicije Politički Ljetopis, pod nazivom „BiH ne postoji“. Pošto više nema primjeraka na tržištu, tajna služba ĐIK, Đe Ima Knjiga, angažovala stotinutrideset operativaca i dvjesta lokalnih doušnika, da pronađu barem jedan.
Bojl sada ne bi izazvao reakcije Ohaera. Međunarodna zajednica ostaje privržena Dejtonu. I Određene Ambasade.  Dosad bi se već pomirili sa činjenicama.
Meni se sve čini da su se Američani u Dejtonu i malo zajebavali. Muslimansko-Hrvatska Federacija. Kad ste vezivali zastave protiv Srba sad i ostanite zajedno. Samo prvo recite koje prezime uzima mlada. Onaj ko je napravio MH Federaciju i jest zapečatio sudbinu BiH. Znao je da to neće funkcionisati. Ali saopštio im je to tek kad se dovoljno daleko odmakako. Mahnuo je imenom Republika Srpska i Specijalnim Paralelnim Vezama.
Prof Frensis Bojl jest otkrio toplu vodu. Sve je to bilo poznato u Dejtonu. Niko ništa nije krio. Dejton nema zamki niti neizlaznog lavirinta. Dejton je ostavio otvorena vrata na svečetiri strane. Nije ostavio mogućnost da se BiH unutra dogovori. Savjet ministara od tri člana, Predsjedništvo o tri člana koja dolaze, izbrani od nacija, izdaleka, Parlamentarna skupština BiH...sve su to nekompetentna i grupagrađana tijela.
Muslimani su, politički soj, i prateći kriminalno-gubarski, uz pomoć inostrane love, godinama poslije rata lobirali za Reforme i podvale. Tako je kršen Dejtonski sporazum. Nisu htjeli da prihvate istinu da ih je Alija Izetbegović uzalud odveo u rat. U Žrtvu Mira. U Pizdu Materinu. U Stradiju. Ljude koji nikad nisu ratovali, osim nešto handžarli divizija, odveo je u rat da ginu kao snoplje. Da nije bilo Hrvata i Amerikanaca, tačan bi prognozer bio onaj Ludi Kosati Pjesnik. A on, Alija, onda je mrtvo ladno umro i ostavio nepostojeću BiH.
Godinama su, dakle, kršili Dejtonski sporazum. Sad traže da im ga neko popravi.
Pa su našli Lagumdžiju. 

четвртак, 9. август 2012.





POLOŽIO SAM KNJIGU 
NA SPOMENIK ANDRIĆU
Bio sam u Andrićgradu, da vidim Domaćina Svjetova Emira Kusturicu. I da vidim Ivu, Svjedoka Vremena. Već sada su tu turisti odsvakle, fotografišu se i sa Ivom i sa Emirom. Vidim, Ivo živ. Nije spomenik. Pa, priđem i položim  knjigu, roman Tomanova igra sjenki, umjesto cvijeća. I knjiga je živa, cvijeće zamre odmah na ovoj vrućini a onda dođe nemilosrdni čistač sa korpom za smeće. Ovako, knjigu će neki dobar knjigobrižnik da uzme, možda neku riječ da pročita.

Posted by Picasa

1737.
USTAVNOST MOJE
 SUSJETKE PAŠE

Dobro. Komšinice Paše. Pošto je Paša muslimanka. Drugarica Paša je dama u gooodinama, stara garda, besprijekorna odjeća, šetnja, drugarice na kavu i čaj, kolač ili drugi laki obrokčić, uvijek prva pozdravi i javi se što me sramoti jer je starija od mene, što nije lako biti. Paša je bila matičarka. Nagledala se odloženog zla očima. Ali ima jednu manu. Po mojim koordinatnim sistemima. Baca mrvice s prozora urbanim golubovima. Oni je znaju već decenijama i stano guguću, tražeći mrvice, na travi ispod Pašinog prozora. Tako generacijama. Kada se izležu golupčići golovratići, odmah čujem mamu kako ih uči gugutanju za Pašu. Uopšte ih ne uči engleskom gututanju ili internet gugutanju, čak bi gugutanju za parenje.
Apsolutno, apsolutno volim životinje. Ali. Ima nekih problemčića, kao i u svakoj ljubavi. Pašini golubovi se najedu pa onda prhnu do mog džipa, starog dvadeset sedam godina, momak u najboljim godinama, i. I. I, useru se. Ja se onda vozim usranim. Uneređenim prevoznim sredstvom.
Zahtijevam od Predsjedništva da pokrene ocjenu ustavnosti prehrane golubova koja nije u nadležnosti moje komšinice Paše ni po jednom aneksu Opšteg Okvirnog Pašinog Prozora Za Mir. Ako ne pomogne, potegnuću ritualni nacionalni interes. Nije ovo Baščaršija.
Baš kad sam sročio taj zahtjev Predsideteljstvu, čitam vijest da je SDP uputio zahtjev da P pokrene postupak kod Ustavnog suda da se ispita ustavnost posjete Milorada Dodika Predsjedniku Srbije. Odem kod Paše i izvinem se. Imaju sad preča posla pa će naš predmet stići na red kasnije. Paša, inače smirena gospođa, a može biti smirena kad se nikad nije udavala, planu. Pa zar je preča ta Džugumlijina budalaština od našeg temeljnog spora oko procesa vršenja nužde sitih golubova.
Takav je vakat, Pašo. I Zgudžumlija ima prava da se bleći. Svašta. Onaj Bakir otišao u poluprihvatnu posjetu Turskoj a nikog nije pitao. Što ne bi i taj vaš Mile mogao otići u Beograd.
Tu me ganula u dušu. Možda povučem Zahtjev. Nek seru golubovi ovdje, guzlumdžije tamo.

среда, 8. август 2012.


1736.
AKO SE
SIRIJOM
MJERI EVROPA,
JEBI JE

Vidim, i u Srbiji oduševljenje što je njen predstavnik u UN glasao za Pobunjenike Sirije. Kao i u susjednom Sarajevu. I u Srbiji seru o tome kako Srbija treba biti usklađena sa EU. Mada nema ni privijesti o tome kad će Srbija biti i uskaldištena u EU. Drugi slavljenički slogan je, u nezavisnoj demokratskoj štampi, JMM, Srbija glasala protiv Rusije i Kine.
Neodoljiva plitkoća objašnjenja upotrebe država i nacija u prodrkavanju demokratije i ljudskih prava.
Oni koji sada traže rezolucije protiv Sirijskog Režima, za upotrebu sile i slično, nisu tražili ni r kada su pripremali ustanke i usranke, i obučavali i ubacivali usranike da ruše internacionalno legalnu vlast u Siriji. Kakavgod je vladar Asad, Sin Oca Svog, on je za izvanjske aktere legalan i legitiman. Da li vlast u Siriji treba da bude bolja, demokratskija i ljudskopravnija. Da. Kao i u Americi. Kao i u svakoj zemlji.
Ali. To je stvar te zemlje i tog naroda. Ako je njima dobro, ona ništa.
Osim toga. Dosad nema primjera da su Ustanici donijeli Tri D, Dobro, Demokratiju i Demos.
Glasanajem za ovakve rezolucije, Esade postiže legalizaciju ovakvih intervencija i opravdavanje prethodnih. SAD na ovaj način poručuje da posjeduje oružje za masovno glasanje.
Priča da je to usklađivanje sa EU smiješna je i za neuko srpsko seljače iz Šumadije. To je najobičnija primitivna blerizacija Srbije i drugih zemalja. Toni Bler, jedan od najperspektivnijih evropskih lidera, i lidera socijaldemokratije, podržao je takvu političku tehnologiju i platio to svojom političkom karijerom. Jebeš Blera lično, ali Evropa je ostala bez tako izgledne političke figure. Jebeš i to, ali su se, onda, pojavili razni Dontiji, Montiji, Kontiji, finansijaši umjesto vizionara.
Nu. Svijet napreduje. Nakon teorije i prakse Ograničenog Suvereniteta u Sovjetskom Savezu i Varšavskom Paktu, na sceni je samo praksa. Praksa Uništenog Suvereniteta.
Zemlje koje to podržavaju ne mogu se pravdati samo time da je to In. Jebote.

понедељак, 6. август 2012.


1735,
ASAD 
NOĆAS 
MORA PASTI

Nekoliko kratkih pitanja, bez obaveznih odgovora, naredbi ili konstatacija, otkrivaju suštinu savremenog svijeta. Nervozni niži pomoćnik srednjeg zamjenika višeg srednjeg savjetnika prvog zamjenika u Spejs Departmentu Za koji tajm možete sjebati Siriju. Pomoćnik za održivu istinu, samo istinu i nikoji drugi kurac osim istine, glavnog urednika nezavisnih novina Teksasa, Vašingtona Di Si, Njujorka, Kalifornije i mirnog srednjeg zapada, uredniku spoljne rubrike Ne serite više o Libiji. Ispodpotporučnik spejšlfors 110, ne skinuvši sunčane naočare za noć, svojim vojnicima iz odreda Sljepići za specijalni očigled, Ubijte svakog sirijkog Pasjeg Sina na kojeg naiđete i prikažite ga kao žrtvu Režima. OK. Ako ne pomogne, šifrovali su nam poruku da će Bakir Izetbegović uticati na Lagumdžiju, ko je rekao kojeg Lagumdžiju, da njegovi glasaju za protiv Sirije. Samostalni provajder finansijskih instalacija i derivacija u GSP Jorgan uđite sa sumnjivim sublimacijama u okolne evropske banke, instalirajte se, džebl profit, država će nadoknaditi, javili su šifrovano, a onda za 36 mjeseci tačno, OK, zagalamite kako će vaše pare najebati zbog propasti Eurozone. Koji idiot je rekao Šta je Eurozona.
U Siriji se događa Jugoslavija. Testisoidni Uvrt. Najsličnije događajima u BiH. Neću da kažem da je to zbog toga što je i tamo, kao i ovdje, navlasti Sin Svog Oca. Ali hoću da kažem da se radi o goloj Teritorijalizaciji čitavog jednog područja koje je procijenjeno kao strateško u borbi protiv Propasti Zapada. Ne znam samo šta im je tamo toaletna rečenica, kao kod nas Mi smo za BiH u Eu i u Natu. Mi smo za Siriju u Krvi i Blatu.
Stalno se pojavljuju vijesti o tome da pobunjenici govore ingleški, da imaju ajfon for, da su naoružani Upizdumaterinu, da ubijeni nisu nikakvi civili nego podmetnuti leševi, takozvana Markalizacija. Sada se pojavio momak koji otvoreno kaže da je izmišljao vijesti za razne izmišljene postaje a da uopšte nije bio tamo odakle se javljao nego u sigurnom „studiju“ Specijalnog Očigleda.
Nevjerovatno ali beskorisno. Vijest će, i snimak momčetove ispovijesti, trajati samo do sljedećeg Pokolja Civila Od Strane Sirijskog Režima. A onda će jedan od evropskih nužnosnika da izjavi Asad Noćas Mora Pasti. Snaša već ima spremljenu izjavu Veni Vidi Idi.
Mnoge zemlje nisu u stanju da se odupru najezdi Fabrikovanih Opravdavanja Teritorijalizacije. Vještačka Ravnoteža Ravnoteže uljuljkala ih je u svom kobiva povoljnom geostrateškom položaju. Američani, uz pomoć Blerizovane Evrope, stalno pipkaju granicu na kojoj će Rusija uletjeti u novi svjetski rat, znajući da ona to ne može i ne smije.
Neka se spremi sljedeći kordon zemalja.
Mada i to treba gledati sa bolje strane. Dok oni opće sa raznim Asadima i Sadamima, zemlje Nove Ekonomske Kore zazuzimaju svijet. Kina, prije svih. Jednoj jutra se probudiš a Kinez pod prozorom otvorio fabriku Koka kole.  

недеља, 5. август 2012.

1734.
OLUJA
– ZAJEDNIČKI
SRPSKO-HRVATSKI
PODUHVAT

Hrvatska pomalo izgleda kao oni tipovi koje u Zvjezdanim stazama teleportiraju ali se u zadnjem trenutku pokvari zglob kardana pa padnu na nepoznato mjesto gdje nema povratnog teleportinga. Ne zna gdje je i ne zna šta će tu.
Tako je danas Hrvatska izgledala u Kninu.
Na onom makadamu hodaju Tamovamo, ko muve bez jednog krila, onaj jarbol se nakrivio, temelj mu mali, nedostajale dvije vreće cementa, jebiga, naleti smiješne amaterske flotile Krila Oluje. Josipović i Milanović znaju da nemaju ništa sa tim i da uopšte nisu ratne niti istorijske ličnosti, čak ni slučajni prolaznici, ali znaju da moraju da budu tu. Mediji bruje Čitav Državni Vrh je bio u Kninu. Emojbože.
S druge strane Krila Krajine odavno ne lete. Prikazuju se one tužne Kolone Sirotinje. Poneko traži zatvor za ovog ili onog. Evidentirano je i džakulisanje. Neki politikoid Hrvatske pjeni Trebalo je strijeljati one koji su osramotili Oluju. Na licu mjesta.
Hrvatska Oluju ukiva u zvijezde. Velika Domovinska Hrabrost. Hrani bankrotiranu nacionaliju tim vještačkim pobjedničkim ratom. Jer, Srbi su već prije praktično nestali iz Hrvatske. Kada nisu htjeli prihvatiti šahovnicu, domovnicu i tipkovnicu. A prihvatili su Slobino Shvatanje Srpstva. Politikom se počela baviti svaka kninska budala. To je kao kad bi Čavić ovdje bio predsjednik države a Mihajlica načelnik generalštaba. Što ovaj noću zasere, onaj danju prizna kao genocid. Kad nisu prihvatili Z4.
Kao što je pitanje da li je Hrvatska Olujom istjerala Srbe, tako je i pitanje koliko su Srbi, Slobini Srbi, ta posebna vrsta, pomogli Hrvatskoj.
I jedni i drugi, i tužni Hrvati na kninskom tucaniku, i Srbi koji su se udomili u Srbiji, pa povremeno se jave nekim udruženjem ili izjavom, ne vide, ne evidentiraju, ne pominju, najtragičniju činjenicu da je nestalo četiristo ili petsto hiljada srpskog življa iz Hrvatske.
Istoriografija će jednog dana iznijeti činjenice o svemu.
Ali, dotad, zbog te činjenice, da je iz jedne zemlje nestalo cijele jedne nacije, niko ne bi trebao da slavi ni da se ponosi time. Time se samo hrane budale. Kao onaj Goluža.
Sramotna je takva proslava za jednu članicu EU. Kao i činjenica o nestanku.