петак, 28. мај 2021.

 

БОРБОМ ПРОТИВ ДОДИКА,
ОЧЕКУЈУ РУШЕЊЕ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,
А СРПСКА ОПОЗИЦИЈА
ОЧЕКУЈЕ ВЛАСТ
И СТАТУС ВОЈИНА МИЈАТОВИЋА

 
Јесте нелогично. Јер Додик није Република Српска.
Али Додик се довео у ту позицију, има јавне чињенице које могу да буду мета, и оголио се, на великој њиви са једним дрветом у које стално туче гром.
Сарајево, Запад, Службе и Опозиција, стављење су у тај четверопрег и, кроз своје Медије, туку ко Каћуше или Хитлерови далекометни Топови.
Додик није требао да се доведе у такву ситуацију.
Али, од разраде те теме нема никакве користи.
Битне су посљедице садашњег стања и садашње синхронизоване офанзиве.
◘ Сарајево купује Вријеме. Завлачи Хрвате и чека пад дугогодишње Власти Српске. Ако се то догоди, Хрвати могу да се поздраве.
◘ Опозициона Политичка Артикулација је стављења настрану. СДС и ПДП уопште не дјелују као Странке нити Странке Опозиције.
Видљивије су њихове унутрашње трзавице од опозиционог активизма, програмске презентације и политичких циљева.
◘ Иванић, као ГПС, Главни Политички Сопрано, ћути. Бореновић, ћути, понекад дадне неку сумануту изјаву која је неартикулисана мјешавина некадашњег Есдееса и Шешељвадикала, Тривићка ћути, Шаровић ради као Бодигард Радовићу... Вукановић кевће по камену херцеговском... али трилинг БНТВВС, туку из свих оружја и искључиво против Додика.
Балоначелник најављује рушење и Додиковог ресторана.
Први Косац Бањалуке, Крушко Багерист, није изабран да буде Градоначелник већ да руши Додика.
◘ Такво фокусирање у Политици, гдје се Политичка Артикулација, борба, програми, алтернативе, стављају настрану, продукује кордоне патолошких личности на јавној сцени.
◘ Патолошке Личности анимирају Бираче који су Против. И окупљају их. Тај Конгломераторијум може донијети Гласове на Изборима, али у политичком, парламентарном, демократском, смислу, не значи ништа. Јер. Одмах након избора, престаје да постоји. Изабране, тако, нико не контролише. Као сада Станивуковића. Ни Странка, ни Бирачи.
◘ СНСД, Организација, Бирачи, Симпатизери, пасивизира се. Налази се у завјетрини Главне Битке. Нико их није увео на положаје, дао оружје, рекао шта се брани а шта да напада.
То ће се одразити на број Гласова.
◘ На Изборима 2022е лако могу превагнути ирационалне трансверзале, које су увијек у темељима Избора. У односу на рационалне, које нису довољно често и јасно предочене.
Као што је то било у Бањалуци.

Нема коментара: