петак, 22. јануар 2016.

ШЕСТ
СУШТИНСКИХ
ПИТАЊА
И СУВАРА

Жалосно је и анатомистично, истовремено, гледати како протуве постају актери јавне сцене а како их Јавност тројеручке грли и пригрљава, док читаве мале армије исподпросјечњака, аутиста и крајпуташа, који су се убацили, умислили, у орбиту важног друшвеног ангажмана без референци и покрића, уживају у средњовјековном катранисању и перјашењу, не видећи од једне перушке ни гушчију гузу а камоли гуску, и не схватајући, не знајући, да раздвоје битно од небитног, не виде суштинска питања која крај њих пролазе.
Дабоме, и овдје се провлачи умоболна теза да Власт има обавезу да буде поштена, морална и десетозаповиједна а сви ми можемо да будемо шта хоћемо и да будемо и на најпрљавијем дну.
Да Власт не смије да се брани никаквим средствима осим Оставкама и Поклон Изборима, ни дозвољеним а ни еквивалентима нападима.
Као што се провлачи, такође лажна теза, да Власт и Криминал припадају Владајућој Странци а све остало припада свима, од Телевизије до Цркве.
Оно што је битно, то сви заобилазе, или не виде, што их не оправдава. На тај начин су сви саучесници у уништавању Јавности и Јавног Система Вриједности.
·        По ком праву неко има могућност, па било то у кампањи и био то предсједик највеће опозиционе странке, да јавно говори да је неко покрао милионе и опљачкао Републику Српску, без валидне судске пресуде.
·        Како је велика политичка странка дошла до црног фонда и како располаже с њим, а би плаћала снимаче, прислушкиваче и подметнуте трећеразредне актере.
·        Како важни поједнци у великој полиитчкој странци могу да носају неевидентирану готовину преко држава.
·        Како никоме није битно Додикових 15 милиона које помиње један од тих трећеразредних актера. Да ли је то чињеница или кажњива подметнута манипулација.
·        Како може да прође некажњено медијска пошаст о Кили Злата коју је, по вођи опозиције, од неког безнисмена добио Предсједник Републике а то нико није доказао.
·        На основу које законске процедуре је неко сниман у другој држави и на основу којег параграфа и одлуке је све то објављено у јавности.
·        На основу којег се закона, правилника и одлуке надлжене иституције из заједничких органа БиХ, у све упетљао такозвани Министар Мектић.
Ако се нека Јавност бави само амбалажом а не и садржајем, смећем а не суштином, она губи право на било какву улогу коректива и презентовања подиока Јавног Морала.
Тешка посљедица цијеле ове кампање коју је предузео Савез За Промјене, који је подизвођач радова, јесте уништавање политичке сцене које је неисправљиво и некажњиво.
Јер се власт може казнити на Изборима а Опозиција се никако не може казнити.