петак, 15. новембар 2013.

2459.
ФИСКАЛНЕ КАСЕ
И УЛОГА ДРЖАВЕ
 

Бањалучки Прес износи нове Јади Младог Касера.
Фискалне касе, кажу приватни послоимаоци, програмиране су да се након одређеног броја одзврчених рачуна, кваре. Што ће ЊВ Овлаштени Сервис да наплати ко Нотар.
Иначе цијела сторија са фискални касама је једна велика пљачка. А најбоља пљачка је кад много несретника опљачкаш за помало.
Најприје, те касе су овдје препродаване по цијени половних аута. А ради се о литванској пластици у коју су убачене двије осовинице, неке типке и микропрекидачи, један чипић и високотехнолошко достигнуће Поклопац.
Ако мобилни кошта триста марака, таква фискална каса не може коштати више од три марке.
Али. То није све. Ако позовете одмах, плаћаћете мејсечно десет марака телекому јер имате пријатеље. И годишње сте обавезни обавити технички преглед. Неколико стотина марака. Има уговор. Законска обавеза. А ако не обавиш казна је неколико хиљада марака. Технички преглед те двије осовинице и  поклопца. Сунце Ти Јебем, ко да ти је на столу катерпиларов вучни воз за тиста тона руде на Аљасци.
Нико никад није урадио анализу колико је Строваца и других самосталних јадника, затворило радњу и због трошкова око фискалне касе.
Држава, у шта убрајам Владу, Пореску управу и надлежне пратеће позадинске коморе, треба свакога ко има пријављено радно мјесто, да љуби у гузицу. На одговорајућем тргу. Оне који имају много, на Тргу Крајине. Оне средње на регионалним трговима а самосталне на локалним. Може и на кружним токовима, ако је гужва на трговима.
Неко је видио посла са тим касама. Не питајте, мене, ко.
Умјесто да се обезбиједила максимално могуће јевтина варијанта, по могућству, бесплатна. Ваљда Држава може да поклони касицу неком ко јој скида радно мјесто из обавезе. А да те касе набави јевтино на јавном тендеру.
Јесам и ја будала, јелде.
Овако, Самостални, Мали, Средњи и Сваки Божији Приватник ми лични  на проститку на раскрсници.
Један нешто платуцне а ЈКС. Јебе Ко Стигне. И још мора да чека док не стигне Течо Дуле издалека.