петак, 31. октобар 2014.

3325.
БОСАНСКИ
ПАРЛАМЕНТАРАЦ
БОСИЋ ХАПСИЋЕ
ПО СРПСКОЈ

Демисија Босић је изјавио да Есдеес тражи да у новој Влади Републике Српске добије министарства финансија, полиције и правде.
Зна и он којим ће рогом у коју гузицу убости.
Није директно рекао, али сугерише да ће с помоћу њих, и велике есдеесове опредијељености за борбу против корупције и криминала, имитирајући Вучића, обавити посао хапшења свега по реду. Када се сравне спискови које имају разне институције Невидљиве Руке Смрт Режиму.
Добро. Можда и може. Али, ко ће одоборити притвор. То није рекао.
Овакве Политичке Хајке разарају НДД Сферу. Нацију, Државу, Друштво.
Најприје. Есдеес и друга фаланга, прирепничка, медијска, иностранцијска, монополишу, и одавно су монополисали, за себе улогу Истражиоца, Хапситеља и Суда. Они су генерално криминализовали Власт, не само преименујући је у Режим, већ и сваку појединачну институцију. Они знају гдје је замотана и намјера да се нешто у будућности криминализује.
Чак и када би се то подвело под правило да је у Изборима све дозвољено, та тенденција је опасна јер потпуно дезавуише институционални систем Републике Српске.
Есдеес, и Лијаћ Босић, желе да замијене тај Институционални Систем собом и својом Странком. За то им требају само те Три Слатке Ствари. Три министарства
Дакле. Дерегулација. Што се савршено поклапа са политиком Међународне Заједнице у цијелој БиХ и на свим окупираним подручјима.
Есдеесу ће, ако дође на власт, бити дозвољено да обавља посао институција. Једно вријеме. То је мала награда за посао који су учинили. Након њих би дошли нови, персективнији и употребљивији играчи. И тако у бескрај. Као што се већ дешава у многим земљама. Не само транзицијским. Док секретарице у Нато Пакту не почну да конкуришу за шефа државе.
Ну. Борбу против криминала и корупције тешко могу да воде и институције. Јер је и њима потребан сав околни систем који функционише. Али не по технологији Знам Ја Нас. А то је дугорочан и озбиљн процес. И не може само једна земља да га изгради. У дивљем окружењу и уз сталну деструкцију Странаца Усранац (читај Трулекс Еулекс на Косову).
Један постотак тог институционалног система функционише у Хрватској. Мада нико не може гарантовати да Бандић није ухапшен ради Предсједничких избора.
У Србији не функционише ни један постотак.
Враћање пасоша тандему Вози Мишко спуштање је завјесе на Фестивал малих и експерименталних сцена против корупције и криминала.
Тако се Вучић довео у ситуацију да и он провјери да не може да обави оно што могу да обаве Институције у колико толико идеалном окружењу.
Ако би Босић формирао Владу Републике Српске, дошао би у исту ситуацију.
Криминал и корупција сузбијају се у реалном времену. Још нико није пронашао коректор временске базе за ту људску дјелатност. Свако накнадно дјеловање снижава ефикаснопст геометријском прогресијом. И захтијева све више ваниституционалног дјеловања. Што је такође криминал и неправда.
Сад Вучићу треба помоћ. Па Колупања пише колумну, оснива регионалну фондацију Помоћ Вучићу За Операцију.
Кад ти Колупања призива помоћ, одбаци личну карту и ходај леђима узазид.
Наводно су Мишеви напали на Вучића. Они који су исколчили Србију за себе.
Пита ли се Колупања да ли је и он овдје нешто исколчио. Или иза свега стоји намјера да приватизује Политику. Као Глас Срспке.
Босић, коме се такође привиђају Мишеви, баца, у ствари димне бомбе. Прави одступницу, тражи изговор. Нису ми дали да формирам Владу. А да су дали Јабиовојабионо.
Имаће, када му се заврши тај мандат и мандат у Странци, о чему да прича. Божа звани Пуб. Боске звани Рез.