субота, 29. јул 2017.

НИСУ ЛИДЕРИ СТРАНАКА
И ПОЛИТИЧАРИ
КРИМИНАЛЦИ,
ОНИ СУ ГЛУПИ
И НАРЦИСОИДНИ

На мојој Рејтинг Листи, има неколико изузетно глупих Политичара и Лидера Странака. Глупих за Политику. Више их је из Републике Српске, пошто ме Српска занима. Али их има и из области Федерације БиХ. Као из Србије.
Бранислав Бореновић је, некидан, послао торту Милораду Додику. И мали папирић Драги Миле, хвала ти што си ме онолико помињао пред новинарима. Звале су ме двије тетке, три стрине, седам комшиница и један тетак. Кажу сви да су гледали. Неки на по три Телевизије. А звала ме и нека даља татина родица, каже како је ПДП сад сначајно поскочио. Твој Борен.
Пандица даје важност Додику, тражи му послове у Хрватској Обавјештајној Служби. Мада није узела у обзир да ће то саботирати њен вољени и мили страначки здруг Мектић, који тамо има боље везе. Мектић, пак, покушава Додика да учини важним и да му нађе Килу Злата. Бакир неће да иде у Мостар јер мисли да је Додик важнији Човићу од њега.
Сви они мисле да су важнији ако помињу Додика. Као и у Србији што батаљони балегара мисле да су важнији ако помињу Вучића.
Само глупи Бореновић мисли да је он важнији ако га помиње Додик.
Политика је покушај Глумаца Натуршчика да у Борделу организују аматерско позориште и да сви приграбе главну улогу са највише рефлектора.
Зато људи кажу Политика је Курва.
Јесте. Курва која покушава да рецитује Јесењина.
Ријетки су међу њима они који Политику, Вођство и Лидерство схватају као Национални Посао. Који укључује економију, културу, живот, напредак, цијелу НДД Сферу.
У Политику сви улазе из оне позоришне потребе у Борделу.
Јер воле да виде себе на Телевизији. Јер су Нарцисоидни. Неки међу њима су и болесно нарцисоидни. Неки су заљубљени у себе и свој лик. Неки у паре и моћи, тетошење и тапшање, које ће пратити тај њихов лик.
Највећи дио њих, из те своје болесне нарцисоидности, никад не схвати да је у раној фази болести постао пајац спреман на све. Од пушења Америчкој Амбасадорки, до јавног самопонижавања својим Глупостима.
На крају га Јавност избаци у смеће. Не дозволе му, у том Борделу, да се врати у занимање Курва, старија извршитељка (види Тадић, Србија), јер долазе нове снаге и заузимају мјеста.
Бореновић је изузетно Политички Глуп. Јер је том тортицом, која ће се одсада у Посластичарству Југоисточне Европе звати Борен Кејк, представио себе као оног малог човјечуљка од упрженог шећера, који се убада у центар торте. Као симбол сладуњаности и кича.
Глуп је зато и што није схватио да је то Додиков начин јачања у Јавности која је таква, богомдана за то.
Па се он, Додик, зато острвљује на нижелигаше и даје им превелику важност. Знајућчи да ће они вишеструко да му врате поклонима и даровима.
Није проблем што је Бореновић Политички Глуп.
Проблем је што је он, такав, предсједник Политичке Странке.
И што, нарцисоидно, мисли да је помињање његовог презимена, 162 пута. поправило Рејтинг ПДП-а.
Отвори се земљо.


петак, 28. јул 2017.

ГЛАВНО ПИТАЊЕ БиХ.
КАД ЈЕ МЕЂЕД
ПРВИ ПУТ ЈЕБО БУКВУ.

Никакве Еуропске Интеграције. Статус Кандидата. Ништа НАТО. Људска Права. Геј Бракови. Аранжман са Емемеефендијом. Акцизе и Транспортна Заједница. Сејдић Финци.
Након вијести о томе да је Мектић установио Дијагнозу. СТЈ. Да нема ништа од борбе против Корупције док Народ не каже Не Корумпираним Политичарима. Моје је само да упрем прстом који су то. Добро. То Мектић није рекао али ја бих тако урадио, да сам на његовом мјесту.
Након вијести о сазнањима Алексис Пандице да је Додик агент Хрватске обавјештајне службе и да га они, због нечега имају у шаци, па мали слуша.
Након тврдње Алексис да Додиков Режим пада 2018е која неодољиво подсјећа на ону пропанаду за Пругу Београд – Бар, Воз креће седамдесеттреће.
Након Бакировог одласка Обрену Петровићу у Добој. А није хтио Колези Члану да оде у Мостар.
Након експертеризе МУП-а у Федерацији БиХ, да је коњ грађанина Зукића извршио самоубиство.
Након тврдње МУП-а Федерације да је Чавара, Предсједник Федерације, измислио да су га неки комбији и аутомобили угрожавали на путу кући.
Након закључка Говедарице да је Већина у БиХ на апаратима. За мужу.
Након Бореновићевог сусрета са Морин Кормак. Амамбицом у БиХ. Амбасадорком у Савезу За Промјене.
Јер.
Очито је да је тај сношај почео одавно.

четвртак, 27. јул 2017.

РАВНОПРАВНОСТ
БОСАНСКОГ ЈЕЗИКА
У СРПСКОЈ,
ИСТО ЈЕ ШТО
И ОНОМАДНА
ОТОМАНСКА НАЈЕЗДА
НА СРБЕ

Има питања на која политичка, стручна, медијска и свака друга Јавност у Српској, не реагује довољно, одговарајуће или не реагује никако.
Такво питање је и Босански Језик.
БПР, Бошњачка Политичка Раја и у Сарај Чадору и у Републици Српској, стално тражи Равноправност Босанског Језика.
При томе се користе мање досјетљиве тактике и жаловитији начини утицаја на Јавност и Свијест. А не преза се ни од кориштења дјеце.
Бошњаци, муслимани и БПР, могу да свој језик назову како хоће. Иако говоре Српским Језиком. На Српском Језику су прешли на Ислам, на Српском Језику су рођени, на Српском Језику ће се и на ахирет преселити.
Мада бих им предложио да пријеђу на Турски Језик. Да и други и они, знају на чему су.
Није могуће, међутим, било коме другом, наметати назив свог језика.
Па то не чини ни једна Њемачка, нити било ко други.
Захтјеви да се бошњачким ученицима у књижице и свједоџбе Републике Српске, уписује Босански Језик, не говори о равноправности Људи.
Они имају Територијали Циљ.
БПР жели да заузме Територију Републике Српске.
Пошто је Република Српска држава, и то Држава Српског Народа, по Дејтону и Дејтонском Уставу, БПР жели да у једној независној држави, овај пут у језичком смислу, јер Језик није међу десет надлежности заједничких институција БиХ, уведе два језика. Што нема нигдје.
Таква формула се покушава издејствовати у Македонији. И издејствоваће се, али ће то значити или подјелу или предају Македоније.
Стога је Захтјев за равноправношћу Босанског Језика у Српској, најцрња окупација Републике Српске.
На њу се мора свакодневно реаговати.
Напримјер. Законом који ће обавезати МУП Српске да код сваког издавања Личне Карте аутоматски уписује Држављанство Српске. А не да то буде слободна воља.
Јер. Држављанство Републике Српске стоји и у Дејтонском Споразуму.
Дакле. Бошњак који добије ЛК, и живи у Српској, аутоматски добија и Уставно Држављанство. Онда, аутоматски, нема право на Босански Језик. Али може да еглени шњиме.ба.

среда, 26. јул 2017.

НЕБЕСА И РУЖЕ, ДАНАС










СТИГЛИ МИ КАМЕНПАЊЕВИ ОД ДРАГИШЕ СВОРЦАНА И ДРУГИХ МОЈИХ МЕЦЕНА И ПРИЈАТЕЉА ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ



ИЗОЛАЦИЈА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,
СТВАРНА УЛОГА
САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ

Вишезначан је бојкот Човићевог Ручка у Мостару.
Драган Човић је желио да мандат почне дијалогом. Стога је позвао друга два ЧланаП, страначки мозаик власти на нивоу БиХ и, логично, Републику Српску. У којој, неком грешком, не влада Бакиров Савез За Промјене па је то мјесто у позиву припало Мрском Милораду.
Човић је имао једини циљ, да се одржи у седлу Еуроинтеграција и да коликотолико, повеже Разјебану Банду у БиХ.
Бакир Бореновић и Бакир Изетбеговић су се, у изјавама, одмах сложили. Мисле да не треба ићи на састанак са онима који руше БиХ.
Нису прецизирали да ли ту мисле на обадвојицу или само на Додика.
Одустао је и Радончић. Који је велики противник Бакира Изетбеговића. И тако се сложио са њим у образложењу.
Пошто су се сви, у некој врсти консултација сложили са Човићем и прихватили позив, јер Човић не би заказаивао Ручак напамет, ово дјелује као подмукла превара, ако су рекли да ће доћи а већ одлучили да неће, или као наредба са стране. Наредба да се не иде на састанак на коме је и Додик и тако не јача српско-хрватска политичка сарадња. А наредба је могла да стигне само из Америчке Амбасаде у Сарајеву.
Српско-хрватска политичка сарадња сметала је још Бенјамину Калају и то није главни разлог отказивања Ручка.
На дјелу је Изолација Републике Српске.
Сад је јасно да је Савез За Промјене инсталиран да би се проводила та политика. Политика Изолације Српске.
Република Српска треба да се искључи из свега у БиХ. Да се заобиђе у свему. Да се политички поништи.
Стога Бутикаша Бореновић изјављује да неће на Ручак са онима који руше БиХ.
Јер им је БиХ преча од Српске.
Младен Иванић, Челни Мутикаша против Српске, вјешто покушава цијели крах Ручка и Човића подвести под суког политичих Бошњака и Хрвата у Федерацији и у БиХ. Настојећи да сакрије Изолациону Улогу Сазапа.
Јасно је да Српска може само на Изборима 2018е преокренути овакво стање. Потребно је да се, за делегате у Парламенту БиХ, окупе заједно Странке којима је Српска на првом мјесту, а не БиХ, и да минимализују мјеста која би могла припасти Сазапу Изолатору д.о.о.

уторак, 25. јул 2017.

ЕСДЕЕС,
СТОЛАРСКА РАДИОНИЦА
ОПРЕМЉЕНА САМО СИКИРОМ

Велика Политичка Странка мора имати фул опрему. Што укључује и одређен број будала, звизгова и неконтролисаних мангупа у властитим редовима.
Али подразумијева се да за све сегменте, па и за јавну комуникацију, мора имати посленике који, пишући у име странке, користе спецификован попис ријеч и синтагми које аутоматски подсвјесно сваког читаоца, гледаоца и примаоца, повезују са Странком.
Комуникатори Велике Политичке Странке морају све учинити да оно што иде испред странке у Јавност, буде разумљиво широком броју бирача, чланова, симпатизера и противника. А да не буде банално. Јер баналног, у политчком смислу, има свуда, од кафане па до плаћеног невладиног сектора.
То је обавеза и оних који дају изјаве у име Странке. А који су на постављеним или изабраним дужностима.
Српска Демократска Странка је јуче одаслала саопштење на неко саопштење СНСД.
У којем је Есенесде помињао Сороша, пресељење те грађевинске оперативе са Косова у Српску и слично. Помињући и Есдеес али не повезујући га директно са Сорошем.
А и зашто би га повезивао, кад се Есдеес сам повезао са Бакиром.
СНСД је у том саопштењу употријебио, први пут, синтагму Под Заставом Српске.
Али, мора да је то написао на сјевернокорејском језику и сјевернокорејским писмом, па Есдеесов писац саопштења, који обилато помиње Скореју, и повезује је са Српском и Есенесдеом, није разумио.
Ну.
Зато је употријебио много Будибогснамица, као
● Гебелсовско фабрковање лажи и конструкција
● Квазипатриотама из СНСД поручујемо
● Фабрика лажи – РТРС
Зато нас неће много изненадити ако РТРС ускоро уживо буде преносио концерт Томпсона и прославу „Олује“
Режимска гебелсовска пропаганда...
Та, дакле, отрцана, и у таболидним размјерама, комуникацина структура, одбија људе од Есдееса.
Нема Политичког Бирача који ће у овоме препознати неки разлог за гласање за Есдеес. А поготову нема Националног Бирача.
То је један од главних разлога десетогодишње немогућности побједе над Гебелсовским Режимом Есенесдеа.
Главни је у једном детаљу који, у том Саопштењу, случајно, одаје Есдеес, Српску Демократску Странку.
У коме Писац Саопштења каже да је Есдеес основао Срску Телевизију а да је Ким До Дик преименовао у Радио Телевизију Републике Српске.
Они, Есдеес, су за Телевизију свих грађана.
Та трансформација, од Српства, као Грађанштини, главни је разлог немогућности побједе над Гебелсовским Режимом Есенесдеа.
Чутајте, мало, Под Заставом Српске.
И сприједа, и унатрашке.
Мада вам неће помоћи. 

понедељак, 24. јул 2017.

НИЈЕ ВАЖНО ДА ЛИ ЋЕ БиХ
ИМАТИ БХТ, ВАЖНО ЈЕ ДА
СРПСКОЈ ЦРКНЕ РТРС

То је очито из великог одушевљења Државног Министра Игора Црнатка одлукама РАК-а против РТРС.
Па је најавио нову фазу Педепеове, Промјенашке, Сарајевске, чије ли, борбе за Поштену РТРС.
Тај најновији српски издајнички политички апсурд, двоколосијечан је.
Један колосијек је Шаровић. Који практикује безпоговорно подаништво Сарају и БПК. Не будалаше као Мектић, али слуша и чини све што се од њега тражи.
Ако се икада опорави Пољопривреда Српске, треба, о буџетском трошку, производити унфицирана Страшила за њиве, по лику и сподоби Мирка Шаровића.
Други колосијек су Мектић и Црнадак.
Они су своје мјесто у Сарајској Власти схатили као ров и пушкарницу који су оренути Републици Српској и њеним институцијама.
Против Републике Српске.
То су необориви докази да Савез За Промјене није Опозиција у Републици Српској већ Противник Републике Српске.
Са тим циљем и задатком су формирани, аранжирани и пристали да дјелују.
По ком основу Педепејци и Сазаповци траже Поштену РТРС.
С тим што, претпостављам, Поштена РТРС подразумијева да Педепеа буде на екрану колико и СНСД.
Ако је по основу учешћа у Сарај Власти, ни Педепе ни Сазап, не могу имати ни минут на РТРС-у.
Ако је по основу учешћа у Народној Скупштини, онда су Народна Скупштина и Јавност Републике Српске мјсто за ту борбу.
Али, борац за то никако није Дражвни Црнадак.
Педепе, као и сваки други актер Народне Скупштине, може на РТРС имати онолико постотка времена колико постотка посланика има у НС.
То што њима личи да је РТРС Есенесдеова, или што јесте, то је њихова слабост. Слабост Опозиције у Српској а не успјех Власти.
РТРС, пак, нема довољно слуха да пусти Педепеовце, Есдеесовце и Сазаповце, у Програм, и више него што заслужују по проценту гласова, јер би они тако показали сву немоћ и јаловост.
Политичке користи, ако хоћеш да их дајеш и добијаш, прописују се у малим нијансама а са одложеним временом дејства.
Политичке Користи нису брзи јаки антибиотици.
Ако доспијеш у ту фазу, конструкт није најбоље постављен.

недеља, 23. јул 2017.

ЕКОНОМИЈА СЕЛА

Пријашње глупе синтагме и соцреалистичке бирократске пропагандне флоскуле треба замијенити овом политиком.
Политиком Економије Села.
Рурални развој, улагање у сеоску инфраструктуру, претварање села у рудник јевтиних посјетилаца дискоклубова... све је то пропала политика.
Сада смо дошли у ситуацију да на селу имамо старачка домаћинства, старачке пољопривредне машине и старачки коров.
Тржиште не може да регулише ништа.
То је варка на коју су у Капитализму људи приморани, јер је то невиђена тоталитатура, а у Социјализму насјели на то као кленови.
Тржиште може да регулише само бујице капитала у џепове малог броја Финансијерских Терориста.
Да би се то прекинуло, и да би се све остало регулисало, потребна је Држава.
Само Држава може да заустави одлазак сеоског становништва у градску сиротињу, евентуални његов повратак или, пак, да им омогући живот у граду а рад на селу.
То је ђаволски тежак посао.
Јер, Сељак никад није волио власт. Нити јој је кад вјеровао.
А тежак је и због тога што се и нехотично учини велика грешка.
У Српској, напримјер, изграђено је много станова за породице погинулих, инвалиде. Тако је њих много одвучено из села у град. Да буду Ратна Сиротиња. А да Села даље пустарају.
Држава Српска, ако неће да има Сиромашну Бањалуку и Сиромашну Провинцију, мора промијенити Политику Села. Мора оформити Стратегију Економије Села.
И мора престати да му баца шарене лаже у виду мало асфалта, мало водовода, мало бандера.
То значи да мора формирати Државна Предузећа која ће помагати, откупљивати, стимулисати, на живом примјеру показати како се може на селу радити и зарадити.
И људи ће схватити.
А подржавање лопова преко подстицаја за краве музаре, давање огрмне земље у закуп једном криминалцу, игра са плавим дизелом... док Шаровић чини све да Српску одсијече од било какве везе са Европом, само је давање пара у руке криминалаца.
Држава мора наћин начин коме да прода млијеко, воће, поврће.
Да натјера прерађиваче да прерађују све што Село да. Или да им ускрати дозволе за рад. А ако треба и да формира Нову Државну Витаминку.
Дабоме да је то у условима Европскоунијске окупације и тортуре, у ствари, ЕУ Политике потпуног Уништавања овог простора, сизифов посао.
Али другог пута нема.
Други пут је потпуна предаја и уништење Нације.