субота, 22. март 2014.

2766.
КОЛИКО СРБА
И РУСА МОЖЕТЕ
ОСТАВИТИ ИЗВАН
А ДА НЕ БУДЕ
ГЕОПОЛИТИЧКОГ
СРАНИЈА

Шта би на то рекао Збигњев.
Нисмо рачунали.
Сада се показује ризичним то што је изван Русије, приликом пада Берлинског Зида, остало тридесет милиона Руса. У почетку, кладим се, Збигњев је ликовао. Ја, као Мали Збигњев, залагао сам се да не буде рата а да Срби у Хрватској прихвате путовницу, шаховницу и славонски кулен.
Како би сад Хрватска била добра и умиљата чланица Еу. И организовала референдум о једнакоправности латинице.
Ну. Нису ме послушали. Требавски Збигњев је елиминисан и отушао у рат. Тамо сам направио завидну каријеру. Добио чин разводника. Разводио сам га, сад у лијеви, сад у десни џеп. И Тетејац, на поклон.
Збигњев није баш увијек наивни геосликар. Генералић. Подржао је право Србима да има Републику Српску коју је стекао у Распаду Свих Срба у Једној Држави.
И тако је зајебао многе.
Српска, и Срби Овдје, сад, само, треба да пазе да се не зајебу сами. Више нема ко да нас зајебе. Али, сви ће ако им пустимо.
Ту долазимо до Украјине. И амбасаде Украјине у Сарајеву. Која је објавила саопштење о томе да су Додикове изјаве, и став Републике Српке у погледу Крима, непријатељске.
Да не бих курцомлатовао, само ћу упитати Шта је Украјина, досад, учинила за Републику Српску. Да ли је, икад, барем, рекла да је за строго поштовање Дејтонског споразума. Украјина сигурно зна шта је строгоћа.
Однос Републике Српске у случају Крим, и однос, најсвјежији је, па ми паде на памет, хрватских еуропарламентараца према Трећем ентитету и Федерализацији, тешки су знакови немогућег опстанка БиХ.
Да сам на мјесту неког јаког Бошњачког Унитаристе, кренуо бих на велику политичку турнеју по БиХ. Па, онда и у Загреб. Да чиним уступке и молбе. Не бих чекао Вучића у Сарајеву.
Вучић ће сам доћи а Српска неће остати.
А поштовану амбасаду Украјине молим да се не понаша као Унитаристичко Сарајево.   


петак, 21. март 2014.

2765.
КРИВАТИЗАЦИЈА,
ДЕА, НАРОКОБОСИ
И ГОЛИ, НАЧИНИ
УПРАВЉАЊА
НДД СФЕРОМ

Замислите ситуацију да се Мара истовремено увати за Стокураца.
Штаби се догодило Мари. Не. Не би јој се догодио никакав секс. Мара би излудила.
То се данас догађа свијету, вијеку и појединцу.
Информације и манипулације смјењују се у таласима. У ритму пулсирања атома кварца.
Прво смо се сви збланули како Америчани прислушкују све живо и неживо. Своје непријатеље и своје савезнике. Како имају уграђене одашиљаче и под обријаним пазухом Мадоне али и под репом краве Жујаве на Мајевици. Мене је коначно схрвало кад сам сазнао да прислушкују и Ангелу Меркел.
А онда, наједном три недјеље нико не може да нађе филипински авион. Ни један радар, ни један сателит, ни једна тајна служба не зна гдје је, нису чули никакав сигналчић. Као да се срушио на рубу свемира, одмах након Великог Праска па, због велике свјетлосне даљине, сигнал још путује, иако  је у међувремену нестала и планета на коју је пао.
Једна од тих дезинформативних навала је и Приватизација. Ми, сви, будале, мислили да је то ствар Демократије. Јер Држава и Партија су Тортура. Гулаг. Аутократија. Приватизација је све. Странци који овдје царују, као и на другим територијалним светиштима, инсистирају на Приватизацији. И приватизовало се. Ми, сви, будале, мислили, кад буде приватно процвјетаће.
Заборавили смо да питамо Ко има паре за Приватизацију.
Лопови. А ко ће имати. Тако је и Шарић учествовао у Приватизацији.
Али јебеш лопове. Није био циљ да се од лопова праве лопови јер су они већ лопови. Цијљ је био да се ослаби НДД, Нација Држава Друштво. Кад све распродаш, шта ти остане. Порез, рећи ће наивни бруцош на економији. И радна мјеста, додаће његова цура из провинције. Остане ти Го Курац. Не кажем теби него њему.
Не остане ти ништа. Држава постаје неважна. Кад нема ништа и нема чиме да управља. Ко постаје важан. Пита студент.
Па. Онај ко располаже Шарићима и Шаруљама. Ко је створио Шарића. Они који прислушкују сваки телефон. Јер. Кокаин и Хероин су данас најпродуктивније и најекспанзивније идеологије. Кокаинци свих земаља.
У свим тим пљусковима и поплавама Информација и Дезинформација, заборавимо да се запитамо, како то да је Шарић дошао авионом најмоћније Српкиње која је некад радила у ЦИА а сад жари и пали приватном фирмом коју је формирала ЦИА. Тако пуцају инфо. Па дошли и снимци. Па он у авиону био љут на двојицу политичара. Па ППВ зна да ће Шарки бити иза шарки а ППВ, Прави Председник Владе, не зна.
Ко влада Србијом.

Ејебига. Не зна се ко влада једним обичним Боингом 777 а ти ме питаш за НДД од десет милиона становника. 
2764.
ГЛАС СРПСКЕ
ПРЕИМЕНОВАТИ
У ЈУТАРЊА
НАТО ЗВИЈЕЗДА

Има ли право лист који је дугодеценијско, и двовјековно чак, насељеђе овдашњег народа, већином српског, и који је био власништво Републике Српске па непромишљено продан плаћеном приватнику, и који се зове Глас Српске, да води политику која није политика Републике Спске. Без обзира ко је на власти.
Политика уласка, пузања, лизогузја, пушења и осталих дудлања Нато Пакту, није политика Републике Српске. Ни једна политчка странка није се изјаснила за такав репертоар атлантских интеграција. А нарочито се није изјаснила Народна скупштина Републике Српске.
Не знам шта пише о откупу шумских плодова, у погледу приватизације Гласа Српске, јер се очито према тим Новинама понаша као да су шумски плодови, или коштуничаво воће, као, и створен је у Жупици, то су шуметине и забити, али не вјерујем да је прецизирано ишта о условима кориштења имена Глас Српске.
Да се ради о Гласу Независних, Гласу Копање, Гласу Нато Пакта, не бих се узбуњивао.
Постоје, дакле, два излаза. Или да се Глас Српске преименује у један од тих назива, а може, што се мене тиче, и у онај из наслова, или да Држава Српска одузме име Глас Српске и опреми га папиром и редакцијом, како би имала своје званичне новине. Које ће имати исто мали тираж као и ове.
Али неће писати о Нато Пакту као о рају.
Данас имају наслов Нато магнет за инвестиције.
Кад ће Нато почети да даје јевтине кредите, ЈМС.


2763.
БиХ ЈЕ ПУНА
УКРАЈИНАЦА

Украјинци су људи који раде за Велике Кројаче, за Збигњева, за Територијалисте, за повећање Натолитета, за отимање држава и простора од њиховог живља а и од Руса.
Курт Басуенер, кога сад зову АПА, Амерички Политички Аналитичар, чисти је Украјинац. У том америчком, анархистичком, геополитичком смислу. Не у националном.
Он је радио за ОСЦЕ у Украјини. А когод је нешто у Међународној Заједници радио у Украјини, тај има прљаве руке.
Не говорим овдје о томе да су руке упрљане отимањем Украјине од Русије. Већ су упрљане уништавањем једне земље и њеног становништва.
У Украјинце се убрајају:
·         Скоро сви из огромне лепезе институција Међузаја, осим локалног особља, рецимо Охаер
·         Сви из добронамјерних и простодушних политичких фондација, укључујући и локално особље
·         Невладине организације, нарочито америчке и оне из кобива неутралних земаља
·         Еуропљанске скаламерије и импрвизоријуми, рецимо Осце
·         Разне адхок посматрачке мисије, напримјер за изборе
·         Медијски теоретичари, практичари и дркаџије који обучавају и савјетују медије
·         Финансијски глодари, гуликоже и јајцоторзијаши, напримјер Емемеф
·         Политички аналитичари, нарочито страни, а већином и домаћи, осим ако нису изузетно глупи
·         Сви пропагатори демократије, људских права, еуроатлантских интеграција, страних инвестиција и права улица на грађане
Има их још. При чему не мислим на припаднике тајних служби, амбасадско особље и слично.
Морам признати да је цијели концепт смишљен генијално и проведен синхронизовано. Само је генијалнији мој концепт Политичке Странке Перманентне Изборне Активности.
А зашто сам почео причати о Курту Украјинцу па онда залутао.
Зато да предочим координатни систем у којег се смјештају и такве протуве, Аналнитичари из америке и европе, којих се ових дана и недјеља нешто појачано цитира, интервјуише и користи, не само у Насеобини.
Улога страних Аналнитичара посве је различита од домаћих. Они лансирају дуготрајније теме, формирају виртуелне трендове и држе их отвреним, подгријавају разне сегменте Политике Страха, лоцирају Главне Кривце и стално их запржавају.
Курт Украјинац, тако, јуче говори о Србији као о Русији. Србија је Русија на Балкану. То је такође једно од генијалних виртуелних вјештичарења и мушичарења на које су се упецале и многе Српске Будале. КВК. Карловац Вировитица Карлобаг. Или су и они били Украјинци.
Укурт вели да Република Српска не може да се референдумално одвоји и припоји Србији као Крим. Јер ситуација није иста. Те Украјинце, као и Америчане који га сучу по свијету, најприје ћеш препознати по томе што је за њих, све оно што они ураде, посебан случај и ниједан други случај није исти са њиховим случајем. МИЈ:)  
Шта жели да постигне Укурт Украјинац. Који је титулисан као виши млађи старији референт у организацији Демократија за повјетарац и непомотане бабе које раде у шљивицима и на сјетви кромпира.
Најприје. Србију држи стално у кривици. Србија, бре, не зна где је шупља, ни где јој је Шеки Шеик, није знала где је Шарки, док јој га нису испоручили на тацни, као важан постизборни политички регулатор; а да зна шта ће са Српском. Још мање да зна да треба да је припоји. Кад се ова, Српска, одреферендумачи.
Србија мора да сања своју кривицу у погледу Српске. Сад је, ваљда, јасније, колико је глупа и украјинска она предизборна изјава Дачића да су Слоба и Еспе створили Српску.
Друго. Укурт Украјинац жели и да је Српска стално у кривици. А да друге тршка на њу. Кад неко од странаца помене отцјепљење Српске, а нарочито припајање Србији, сваки други Бошњак, мислим на политичаре, јавноснике и вјерсковојно особље, тренутно добије псоријазу и зубе Грофа Дракуле.
Зна Украјинац да та игра Русије и Крима на Балкану нема везе са стварношћу. Али не знају они којима је прича намијењена.

Ја бих, ипак, на њиховом мјесту, а и Курт на мом, плашио се Самосталности Српске. У оквиру БиХ и Дејтона. Или изван БиХ.   

четвртак, 20. март 2014.

2762.
УДРУЖИЛИ СЕ
ЧЕДА И ВОЈА
У СРПСКОЈ

Свједок, представник надлежних, био Мисија Босић.
Иванић је Чеда. Чисти либерал. Српској не требају порези, ни рачун на који ће се уплаћивати. То је ортодоксни бирократски хир. Чавић је Воја. Он је за Неутралност. Ал Сребренице.
Чеда и Воја су и по изборном прагу који им виси над главом. Зато су побржебољили да се удруже. А о севему је био упознат и Мисија Босић, који је то потврдио не само присуством него и климоглавом.
За мјесец ће та цијела булумента формирати Савез За Скретнице и Раксрснице и предложиће Српској да крене другим путем у односу на онај којим је досад ишла. Јер то је Додиков пут.
Пошто је Додик досад стално ишао у Бањалуку, из Лакташа, мислим да ће предложити да се одсад иде из Бањалуке у Лакташе. А да се Бакинци преименују у Теткинце.
Двојац и свједок за Тројац, досад нису изнијели ни једну разумну ни нову политичку и економску идеју која би била други смјер, други правац, други начин, трећи пут, алтернатива или промјена. Ово  што им предлажем изнад је њихових идеја. А, колико видим, и могућности.
Овдашњи Чеда и Воја су чули србијанску песму Море Ацо, не гази странкица, Море странкице не лижте прагова.
Шта се може очекивати као страначка добробит из овог Брака Са Свједоком.
Па, може само то да се политички, у наредне четири године, ухљебе Иванић и Чавић. Какве промјене.
Ислужене колотуре не дижу терете.
А и то да би се десило, треба ићи код Свједока, небили некако Есдеесови гласови и страначка организација биле искориштене за тај пројект.
Страх од ових коалиција нема СНСДДНССПРС. Ни Додик. Највећи страх има Босић.
Како их држати у крилу, а мора, пошто су они који су му послали Инструкторе и тутнули у изјаву Мисију, а учинити да му други, страначка дјеца, не плачу, не кмече и не забију нож у леђа.
Тим унутрашњим мозаичким односом тај Блок За Промјене бавиће се и мјесецима послије избора.
Моја прогноза Исклаће се ко олињали крезуби дивљи вепрови које је неко утрпао у исти тор.
Мој закључак Прије три и по године Есдеес и његов Мисија, требали су изнијети политички програм за изборе 2014. И позвати све Прагаше да се нађу у томе и јасно кажу шта могу да учине за тај програм. Тада би их јавност, у мојој чувеној ППМ, Првој Половини Мандата, схватила озбиљно. Под условом да им је политички програм озбиљан, реалан и увјерљив. На коме су требали радити, и понашати се, цијело ово вријеме.

Овако, шест мјесеци прије избора, не да им млада нема вјенчаницу, него још установљују има ли ону ствар. 
2761.
НИЈЕ
СВАКА
АНОНИМНА БУДАЛА
ЗА ЈАВНОСТ

Интернетски медији у Регионима Примитивног Простаклука садомазохистички објављују анонимне коментаре својих конзумената мислећи и предочавајући да је то крајњи домет демократије, слободе мишљења, људских права и општег напретка.
Неки од тих коментара имају и неку сврху. Баве се темом и додатним аргументима, противставовима, појашњењима, полемикама.
Највећи дио коментара, пак, може се подвести под успорену експлозију примитивизма, нетолеранције, мржње, кривичних дјела, блаћења, пљувања, анархизма и мрачњаштва.
На основу њих, а ових дана сам мало припазио на анонимусе Буке, Фронтала.рс, е новина, интернетске странице ртвбн... могуће је, дијелом, закључити у каквом свијету живимо.
Анонимна јавна дискусија немогућа је. Ради се о супротности у самој сржи. То је дисквалификација сваке јавне дискусије и поистовјећивање настраних егзорциста, нарцисоидних егзибициониста, располућених мрачњака, притајених хушкача и асоцијалних протува са онима који имају шта да кажу под својим именом и под прихваћеним ризиком јавно изнијетог мишљења, става или аргумента.
Шта открива то писање пјесама по даскама пољских нужника, са унутрашње стране, та велика мрачна сцена пјесника са гргуравом косом.
·         Општу неписменост, што није само овдашња срамота
·         Огромне наслаге индивидуалне и колективне шизофреније и других противљудских бољки
·         Масовно раширену асоцијалност која се покушава лијечити сталним непродуктивним анонимним боравком у друштву
·         Урођену нетолеранцију
·         Мржњу према другим нацијама, вјерама, језицима и писмима, што је општепозната чињеница и овдје се само сувишно потврђује
·         Генерисање наручених дисквалификација
·         Раширену алијенацију која се демонстрира као онлајнијенација.
Велики број одговорних актера друштва не може да прихвати овакав начин површне и болесне дисквалификације, и њиховог рада и општедруштвеног тренутка, обично осмрђивање или чак фашизацију појединаца и колективитета, па предлажу разна рјешења. Од формирања Антицрвених Бригада Интернета, плаћених коментатора до узвраћање истом мјером.
Ну. Ништа од тога није ефикасно.
И не треба паничити јер се ради о релативно затвореним и уским групама трајних пацијената виртуелног душевног санаторијума који су сигнална лампица за болести друштвеног и националног ткива, присутне у сваком друштву, држави и нацији. Само су многи, у тој НДД сфери, паметнији и учтивији па не откривају своје бољке.
Погрешно је и панично мислити да су анонимни коментари на интернетским порталима слика јавног мнијења. Нису чак ни дио. То је само површинска некроза или траг да је ткиво већ пропало што се може подвести под индустријски појам урачунатог шкарта. Нема друштва које није шкартљиво.
Ради се о старом феномену да су они који руше увијек болесно фанатичнији него што су они који граде и раде мотивисанији и спремни на поновно доказивање.
Анонимни коментари су маскирани палежници и рушиоци на демократским протестима. То су лишајеви и паразити јавног мнијења. Они су прилог сазнању за какве све врсте личности нисмо знали да постоје.
Не можете никад показати толеранцију, ширину, аргументацију, демократију, резултате, социјалност, колико идиоти могу да демонстрирају примитивизам, анархију, анималне страсти, нетолеранцију и крволочност.
И у томе их треба оставити на миру.
И саме интернетске портале који допуштају себи такву балегизацију самих себе.
Јер, ради се о ткиву и штиву које умногом разара и оно што је квалитетно и професионално урађено на тим страницама, које понижава оне ауторе који озбиљно приступају својим текстовима, које руши уређивачку политику, које девастира опозиционост, алтернативу или неку другу концепцију.
Ако је Анонимни Сумрак сва публика тих портала, онда је стање заиста трагично.
Међутим, то није тачно и портали гријеше када дају простор тим анонимним протувама, самозадовољавајући се наводном великом читаношћу и посјећеношћу. Што такође не мора да буде тачно.
Многи озбиљни издавачи одстранили су Анонимусе из коментара и форума јер су увидјели да чак и цивилизоване дискусије могу да преусмјере основни ток и идеју почетног текста, или да је потпуно изокрену и наопаче.

Ови наши, и њихови Анонимаши, показују да су само нечији употребни инструментаријум, јер и анонимне коментаре носе са собом под туђи реп, умјесто да се ухвате озбиљног посла и доказа да су искрени заступници и протагоности неке идеје, професионалности или политике.

среда, 19. март 2014.

2760.
ГЛАВНИ ЦИЉ
СУ КРВАВИ НЕМИРИ
И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Дабоме да је тешко доказати да је Хасо, један од првобораца Бошњачког Палежа, палио Кантон само како би се запалила Република Српска.
Ако ништа, паљевински догађаји у Мостару то доказују. Циљ је била цијела БиХ.
А све што се ради на подручју цијеле БиХ, усмјерено је на девастирање Републике Српске. Чак и повика на кантоне и жупаније у позадини има Републику Српску. Чак и када кажу да је скупо имати десет влада и сто министара, мисле да је скупа Република Српска. Скупа по БиХ.
Бодо Вебер, њемачки аналитичар, у свом посљедњем сарајевском медијском просеранију, каже да Ако икад избију немири у Републици Српској, биће крвавији него у Пет Кантона. Помињао је и репресије српскијанске полиције на спречавању преливања Бошњачког Палежа.
Иако је Бодо Вебер, њемачка Тања Топић, ономад одбијао да неко у Минхену планира радње и разградње у Републици Српској, јер је то само спин Додикових доктора, а недавно за НСПМ тврдио да њемачком министру иностраних дјела БиХ није у првом фокусу, Њемачка Мрежа овдје ради озбиљан и дугорочан посао. Управо њемачке фондације дјелују интрапартијски и интерпартијски, магнетишу људе, пробирају погодне и употребљиве, школују и образују. Не одустају. Њихов дугорични пројект је Унитаризација. Фридрих Еберт Штифтунг, годинама се убијао да споји СДП и СНСД. Па макар да причају о цицвари. Циљ им је био увући јаку српску странку у Унитаризацију. Без обзира што је то пропало, ФЕС, и други не одустају. Њихов рад је као ледени бријег. Само је врх видљив.
Зато Бодо сере.
Циљ је управо то што је он рекао.
Излануо се.
Крвави немири у Републици Српској. Чиста Украјина.
Ако при томе треба нешто попалити по Федерацији, а помоћи ће Унитаризацији, Функционалном Дтржавном Нивоу, како јуче прича Прдоња Педи, потпалиће се.
За унитаризацију можемо жртвовати и Радончића.
Крвави Немири у Републици Српској су опција на којој се озбиљно ради годинама. Јер њих није лако организовати и морају бити перфетктно припремљени.
Зато Република Српска треба бити опрезна. Недавни неуспјех не значи и одустајање.

И ако их не буде до избора, може их бити послије избора. Нарочито кад Опозиција, Потопиција, Мисија и Нудигузје не учине ништа на изборима. Прогласиће их покраденим и лажираним и тражити крв. 
2759.
ЗЛОЧИНАЦ ПЕДИ
ВРАЋА СЕ НА
МЈЕСТО ЗЛОЧИНА

Стари Краљичин Прдоња, Педи Ешдаун, некад високи шпијунски намјесник у БиХ, креп-копија Калај Анексора БиХ, агент-провокатор, познат по томе што није знао да тумачи ни Веселу Свеску, иако је био надлежан за тумачење, и поштовање, Дејтонског споразума, цивилног дијела, али још познатији по томе што је безочно, ко да је Америчанин, ПММ, кршио Дејтонски споразум и Устав Босне и Херцеговине, стигао је у Сарајево.
Тамо су му аплаудирали демонстранти.
А медији кличу Добро Дошо Педи.
Ешдаун је учествовао у неком међународном Фолуму а за медије је лансирао разне, углавном познате, просерице.
Мора се мијењати устав, државни ниво мора бити функционалан. Мора бити јединствен. Унитаран. БиХ мора да иде у ЕУ и НАТО. И да поведе Копању и Ању.
Русија је, каже даље Педи, очито одустала од БиХ у ЕУ.
А најсумњивија је прича то што Русија даје Кредит Милораду Додику, који је пред банкротом. Тако је почело и у Украјини, анализира Педи. Као врсни економист, учио економску осмољетку код Дебеле Берте, Педи тврди да ће Српску, Србе и Додика убити четири пута већа руска камата него што је она Емемефова.
Јеси нашо коју ћеш камату да укиваш у звијезде.
Руси не траже ништа а Емемеф тражи да се нагузујеш приликом сваких разговора. Кад сам био мали питао сам Томана шта је Стенд Бај, СМЈ. Јеси глуп. То је Стани Ба. Оће да те нагузи па немере кад се мигољиш и вртиш.
Сад је Педи дошао да нам баца димне кримске бомбе. Да плаши наивне сарајевске домороце и абориџине отцјепљењем Републике Српске коју кредитирају Руси.
Руси су овдје покренули Рафинерију.
А шта су они, Високи Представници и Међузај, покренули. Покренули су Суд и Тужилаштво БиХ, покренули су БХТ, покренули су реформу војске и полиције, покренули су мастодонтски Савјет министара па има ко мрава, цијели мандат некога смјењујемо, покренули су општу поплаву српских надлежности на мостове Миљацке, покренули су конститутивност у свакој шикари, покренули су Мостар, покренули су Федерацију, покренули су Комшића и Лагумџију.
Сад би још да покрену ЕУ и НАТО у Босни.

Само та ситница, због које је и почео сав покољ међу Братством и Јединством, недостаје.

уторак, 18. март 2014.

2758.
ХАЈКА
НА МАЛОГ
СНСД МАРКА

У Републици Српској живи једна мањина од триста хиљада људи који гласају за Есенесде, а пола их је њихових чланова, и сви они су Криминалци, Фашисти, Корупционаши, Пљачкаши, Непотисти, Нељуди, Гебелси, Трактористи и Диктатори.
Остали, укључујући и форумаше разних портала, Часне Сестре су, нико се никад није јебао, ни у дупе, ни близу дупета, нико никад није прднуо у аутобусу нити пљунуо на асфалт, нико није слагао родитељима о разбијеном прозору, нико никад није узео паре у руке ни помисао о превари у главу.
Исус, кад их погледа одозго, поцрвени од стида и срама. Дође му да се врати на крст.
У ону прву групу доспио је Мали Марко из Приједора који има дванаест година и који је изразио жељу да се учлани у тај СНСД. А СНСД је фашистичка странка која трује дјецу, каже ник Приједор, на Фронталу.рс, болесник који непрестано шаље коментаре разграђеног ума, чуди ме да Фронталерси то објављују, јер ова изјава је за Суд.
И други покушавају да оптуже СНСД за злоупотребу дјеце.
То говори о ортодоксији која влада умовима.
Каква злоупотреба. Мали Марко се зајебава. Њему је занимљиво да прича о СНСД-у, као што је иначе у његовом добу занимљиво да се изјављује да ће кад одрасте бити ово или оно.
А и медији. Све Го Курац.
Кад цурица од дванаест година роди дијете сви објављују, нашироко, са детаљима, ко је, одакле је, како је, с ким је. То није Употреба Дјеце. Да ли је закључак да можемо да јебемо дјецу а да дјеца не смију да причају о СНСД.
И зашто нека баба са 96 година, која је у инконтиненцији већ четврт вијека, може да буде члан странке а момчић не може.
Какве поремећаје имате у главама.
Колика је ваша мржња према СНСД-у.
Како мислите да ваше накривљене главе и свијести можете да претворите у неслободу за дјецу. Не могу ништа док не наврше 18 година. Осим да се јебу, пуше, пију и дрогирају.
Да ли мислите да ћете се излијчити преко дјеце.
За вас је СНСД дијагноза.

Тражићу од удружења психијатара да то преведу у шифру.
2757.
ШТА
ОВИМ ИЗБОРИМА
ДОБИЈА
СРБИЈА

Један јунак је негдје на вебу рекао да ће одсад у Србији полиција приводити грађане на митинг опозиције. Занимљива слика. А лидери опозиције ће долазити у ланцима и са букагијама на ногама. Неке ће довозити у кашикама великих утоваривача. Неће нико у опозицију.
Бизмисмени ће имати лисице са собом, па чим наиђе полиција, сваки, лепо, натакне лисице и каже Ајмо, браћо, где треба. Они који су сигурни да неће убрзо, не морају их имати узасе. Као онај несретник који је на Копаонику, на некаквом Бизмис Форуму, изјавио Ја нисам на реду за апс ове године.
Медији ће да се самодресирају и поставе нове темеље уређивачке политике. Пола године фељтони о хапшењу Шарића а пола године репортаже из непостојећег Београда На Води. Да не би ништа друго објављивали што може бити ризично за ВВС. Велику Власт Србије.
То је за ову годину. За сљедећу ће већ нешто да искрсне.
Политичари који не буду у Влади, при Влади и под Владом, стари и нови, неће смјети да зуцну ништа опозиционо јер на сљедећим изборима не само да неће пријећи праг него му неће прићи на пушкомет.
Организоваће се ОРА, Омладинске Радне Акције, за крчење жбуња и раслиња крај путева у равницама. Дувај Кошаво.
Посљедице избора, посљедице ВВС, по саму Србију, могу да буду озбиљне.
Концентрација одлучивања на једном мјесту довешће до загушења код главног и јединог генератора Јаке Власти Србије. Сви путеви иду према Аци. То ће успорити одлучивање. То ће довести до многих погрешних одлука јер ће се људи врло брзо извјештити да кажу само оно што њима одговара да Аца чује и оно што Аца воли да чује. То ће довести до депроцедурализације и паралелизма, деинституционализације и нетранспарентности.
Пошто су ови избори били својеврстан помор Политичких Странака, једино су се Социјалисти задржали на свом стабилном проценту, и мало га надзидали, великој групи ће се придружити и странка СНС. Која у кампањи, са Вучићем, нигдје није ни помињана. Наставиће се изванстраначко кадровско тријерисање, мада СНС и нема неки потенцијал у том смислу. У самој структури доћи ће до подаништва или незадовољства.
Босна и Херцеговина, која је за Србију знак европског пута, добиће на значају. Београд ће бити бољи према Сарајеву него Загреб.
Косово ће даље да се губи у јужним маглама. Можда ће га Србија понекад видети са Бруса.
Пошто су сви у србијанском парламенту опредијељени за ЕПС, Европски Пут Србије, лешинари из Брисела ће наредне четири године, и Велику Власт Србије, искористити за опште притиске и пристанке на Феформе. Србији ће уши, а и гуза, да зује од Реформи. ВВС неће моћи ништа да каже у своју одбрану јер има могућност да све усвоји и проведе. Не може се позвати ни на опозицију. А сам АВВ, Александар Вучић Велики, у још тежој је позицији. Сви његови и нико против њега, усмјераваће све жареће одлуке према њему.
Од градње Реформског Бриселског Система, Србија, ни Аца, неће успјети да изграде свој систем. Тако ће у Србији да функционишу три паралелана недограђена и полуразрушена система. Досадашњи, Реформски и Нововластни.
Предсједник Томислав Николић све ће више придобијати титулу Седника. Седеће у Председништву. А Вучић ће да створи досад незабиљежен и невјероватан систем Концентрисане Демократске Реформске Европске Самовладе.


понедељак, 17. март 2014.

2756.
УТИЦАЈ
СРБИЈАНСКИХ
НА СРПСКИЈАНСКЕ
ИЗБОРЕ

Прво, Босић, који има Мисију, мораће да одвоји дио кампањског буџета за авионске карте како би, негдје у свијету, пронашао Шеика. Само му то може помоћи.
Друго, апсолутна побједа Партије ППВ може у Републици Српској генерисати својеврсни политички занос и полет, мада то нису чисто политичке категорије.
Питање је која Политичка Странка има организацију, енергију и лидера, три ствари неопходне за полет.
Опозиција нема ништа од тога али Србијански Изборни Ефект може генерисати нове замахе у повицима на К&К, Криминал и Корупцију. И у новим лажима на основу тога.
Треће, гласовна и политичка снага Власти Србије, сада може утицати на предизборне и изборне коцкице Српске, са много мањим и мање видљивим потезима. То ће сигурно бити на сцени јер јака унутрашња власт у Србији мора да се негдје евидентира и као регионални фактор. Надувавање парлманетарних изјава и њихово паковање да су против Вучића, као и ангажман Далекобијељнице, Беентеве, на страни АПВ, довољни су показатељи.
Предзнак тим активностима зависи од количине схватања Власти Србије да ли јој више одговара јака и стабилна власт у Српској или обрнуто.
Бриселкратија ће сигурно сугерисати, и вршити притисак, да је главна ствар јака, стабилна и цјеловита БиХ велики адут Србије на путу еуинтеграција. А знају да на то могу рачунати још добрих година.
Политичка и национално, а и дугорочно, најпрофитабилније би било када би Јака Власт Србије инсистирала на ортодоксном Дејтонском споразуму што би даље утемељило Самосталност Српске и створило услове, једног дана, за Двије Српске Државе. Од рата, и у рату, Србија ни имала овако јаку власт.
Четврто, повећаће се несигурност малих странака због ризика Изборног Прага. Што може да допринесе чвршћем укрупњавању опозиције.
Ну. Не треба све ни шематизовати.
У Србији су ови избори, формално непотребни, на старим чињеницама, неуспјесима и успјесима, без нових и релевантних обећања и без икакве опозиције, ипак Велика Прекретница.
Очито је да се баш овим изборима Србија једном заувијек ријешила Косова и пронашла вођу. Јер Срби су генетски модификовани за посједовање Вође. После Тита су Титулу били додијелили Милошевићу, а ни са њим ни послије њега нису имали среће. Вучић им дошао као из бајке.
Само је већа од Вучићеве жеље за Вођањем, народна жеља да има Вођу. И потреба да Титулу неком тутне у руке па нека се он мучи, и са Вођством, и са Србијом, и са њима, народом.
У Српској недостаје једно од тог двога.
Ми, једноставном нисмо у тој ситуацији. Били би, када би у октобру могли да се ријешимо Босне и Херцеговине. То би била добра тема за Велику Прекретницу.


недеља, 16. март 2014.

ПТИЦА
ДАНАС ЈЕ БИЛО ПРОДУКТИВНО. ТРИ ЗАВРШЕНЕ СКУЛПТУРЕ.

СТАРИ РАТНИК
НА КЛАДИЋУ





КЉОВАШ
2752.
ШТА СМИЈЕ,
ШТА НЕ СМИЈЕ
ВУЧИЋ,
ПО НАТАШИ КАНДИЋ

Наташа Кандић, Фондашица некаквог Хуманитарног права, мада тотално нехуманитарног изгледа, прилагођенијег истјеривању ђавола из америчких уклетих кућа, у свом редовном годишњем Просеранију о стању Србије, похвалила је Вучића као реалног типа, као политичара који је одбацио Реторику, а прихавтио Патетику, кажем ја и сви моји и немоји, али му је пукла иза ушију то што је позвао Додика у Београд. То се збило за вријеме Бошњачког Палежа по кантонима, када је Вучић позвао и Босића, лидера Мисије и Опозиције.
Вучић је хтио да мало поправи српство и србовање а да се не опредијели ни за једног ни за другог на политичкој сцени. И хтио је да мало цариградује. Дођите Паши.
Баба Канда је то протумачила као мијешање у унутрашње ствари Босне и Херцеговине. Протумачила као кримизацију Републике Српске. Битно је да се не започињу и не одвијају никакви нови односи Србије и Српске, поручује Хуманитарка.
С друге стране, Карамарко, Црни Марко Хадезеа Хрватске, предлаже да Хрватска минира пут Србије у ЕУ и да јој повлачи ручну на свакој кривини. Небили какогод излетјела с пута.
Обје те минорне личности, за Србију, поручују јој суштинску ствар.
Мекоћа и финоћа Србије, Нереторичност, Кооперативност, Реформичност, Еуроинтегративност, Јаловост Србије, немају граница.
Када једном уђеш у игри нема дуката за излазак.
Онда и Наташа Кандић диже курчић на тебе.
А Републици Српској се, индиректно, поручује да ће се све учинити да је се осами, да је се одвоји од Србије, да Србија не смије да писне поводом Републике Српске. Јер је већ издресирана да не писне поводом Срба и Ћирилице у Хрватској, поводом Косова, поводом Јужног тока.

О, како су данашњи избори у Србији важни за Српску.