субота, 28. април 2012.


Republika Srpska
Banjaluka
Trg Dejtonske samostalnosti 1


MOLIMO GORNJI NASLOV


U skladu sa davno potpisanim Dejtonskim sporazumom, što je prema istorijskim izvorima, uslijedilo kada Smo izgubili i rat i mir za BiH, predlažemo da Vaša Država i Naši Ostaci potpišu Sporazum, kako je to predviđeno Opštim Okvirnim Sporazumom Za Mir, član taj i taj, i da se uspostavi Fleksibilna Unija koju bi činile Hrvatske Zemlje, u daljem tekstu HZ, Vaša Presvijetla Republika Srpska, u daljem tekstu JPE, Jedini Pravi Entitet, i Naši Ostaci a koja bi se zvala Kako Vi Kažete.
Ovakvo pismo će jednog dana stići u Banjaluku.
Samo se bojim da će i za to pismo biti aktulna pjesma Drumovi će poželjet Turaka al Turaka niđe biti neće.
Jednog dana, kad propadnu svi projekti stvaranja Vaše Države na razvalinama Manjeg Beha Entiteta.
Dabome. Postoje i druge varijante. Stvaranje islamske države u Evropi. Okokotlinskog tipa. Neki unitarni teoretičari i intelekuralci to priječe tezom da Svijet neće dozvoliti stvaranje islamske države u Srcu Evrope. Kako neće. I Kosovo je islamsko.
Zatim, Nova Međunarodna Konferencija, koju predlaže Onaj Kacin. Da. Svu kožu sa guzice poderaše češući se za BiH. Prije će biti međunarodna konferencija o povratku Slovenije u Jugoslaviju.
Milorad Dodik bio, nekidan, u Beogradu i okolno Srblje malo uputio u stanje Razvaline. Izrekao par stavova o stanju stvari koje vide i Huso, njegova nena i njena kona. A Patriote, Međunarodni Zajedničari, Kotlinski Mediji i slično, digli vatrogasnu paniku. Dodik upotrebljava ratnohuškački jezik. Kao da im je rekao da je džamijska boja plava.
Dijagnoza da je BiH neodrživa, da mnoge druge konstrukcije u BiH nisu održive a da je samo održiva Republika Srpska, posljedica je petnaestogodišnjeg eksperimentisanja sa unitarizacijom tipa Uradi Sam. U stvari, šiljenja Onog Stvora na Srbe i Hrvate.
Obavještavam Donji Naslov, Molioca, da se dotle došlo u provođenju Patriotizma kao vrhunaravne ideologije za stvaranje Državne Države i podjele agresorski, genocidnih i četničkih žutih traka, poznatih kao A-trake, G-trake i Č-trake.
Eksperimenti sa Konstitutivnošću Svih I Svuda, Mog Na Svom i Svog Na Mom, sa razmožavanjem Savjeta ministara štakorskom produktivnošću, vađenjem zakona iz ohaerovskih bisaga, otimanjem para za Državni Budžet, stvaranjem državnih gubar-agencija, butmirizacijom i slično, ojačali su Manji Beha Entitet do političke samosvijesti koja je prepoznala gornju dijagnozu.
Pominjanje teritorijalnog integriteta kao protivotrova stavovima o neodrživosti BiH argument je isti kao i tvrdnja da kruška nije jabuka. Pošto su Međunarodne Kuronje na kurac nabile Helsinšku deklaraciju o nepromjenjivosti granica u Evropi, Teritorijalni Integritet je Mačkov Rep, Kumova Sama i Lanjski Snijeg.
Uostalom, svi su bili, pa i Američani, za očuvanje granica i teritorijalnog integriteta Jugoslavije. Pa šta bi.
Bosna i Hercegovina i nema teritorijalni integritet. Nema čak ni teritorijalni kontinuitet.
Teritorijalni integritet podrazumijeva vlast i vladu koja ima ustavne i sve druge, zakonodavne, sudske, vojne, policijske i ekonomske nadležnosti nad odnosnom teritorijom i podanicima.
Šta od toga ima BiH. Počevši od Vlade. Nema ništa a i to što ima niko ne zarezuje. Sve to može da se NNK.
Da mene pitaju Age Kotlinske, kraj Miljacke, vode mutne, kao što je i sama BiH Kao Država, predložio bih im, prvo, da se potpiše Sporazum o regulisanju Saobraćaja između Entiteta.
Čini mi se da to Stari Dejtonski Zavjet pominje a nikad nije urađeno.   

петак, 27. април 2012.

 
OPET IGRA DESNICA KOJOJ JE OPERISAN LCA
Deset mjeseci nakon operacije desnog koljena i prednjeg ukrštenog ligamenta, koju su izveli i koljeno rehabilitovali mađioničari iz Klinike i Rehabilitacionog centra Zotović u Banjaluci, zaigrao sam na velikom terenu u ekipi mog prijatelja i selektora Nikole Nikića.
Osamdeseti dan od operacije sa mogao da čučnem sa obje noge a stoti dan sam trčao oko stadiona. Teretana je malo dosadna ali izdržalo se. Tek u skladu sa svojim fudbalskim nadimkom, Rajkula, učinio sam
i jedan klizeći start. Ukratko, noga igra kao da ništa nije bilo.
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

четвртак, 26. април 2012.


USREALI SE

I šta sad. A. Galaktikosi. Vasionasikosi. Dijamanti. Sve Džeko do Džeke. Real. Španska Vlada rješava dugove. Nakupovana ergela fudbalera vrhunskih predispozicija. Od kojih neki rđaju u garažama ili malo igraju, neki su slabog čojstva i vitešta, a neki su, iako znaju taj Fuc, primjereniji Teti Moiri Orfei nego Igri. Mislim, spadaju u Cirkus.
Nu. Onda se pojave potomci Bizmarka. Los. Igraju pošteno, otvoreno, napadaju. Nisu pičke ko Pičkelzi. Parkirali autobus na gol, iskopali dva reda rovova, jedan u šesnaest, drugi izvan, i kažu nadmudrili Barselonu. Dobro reče onaj Talijan sa puć puć usnama, ko da su silikonske, Ma kakva taktika, nosilo nas.
Taj Bajern je imao takođe šansu da se usere u gaće pred Realom, da ih dobro podveže i da se zabunkeriše. Kao Pičkelzi ili kao Kurinjov Inter onomad. Sveti Helenio Herera i Katenačo.
Ali nisu, igrali su napadački, pokazali bolju igru, pokazali kompaktnost uprkos mnogo slabijim i neiskusnijim igračima na pojedinim mjestima u timu. Uprkos punom stadionu.
Da Pare igraju fudbal, sve bi one svjetske banke, što još propale nisu, imale svoje timove.
Pozitivno je za Igru to što je Real otpao. Kao što je pogubno što je Čelzi prošao. Nije tolika šteta što je Barselona otpala jer je ona svoju Igru promovisala dovoljno, problem je što malo ko može sada da je prati, kolika je šteta što su prošli oni Drogbovi i Tores koji je posljednji puta dao gol kad je Marko Kraljević ukopao Vranca.
I sad ga dade Barseloni. Sramota.

среда, 25. април 2012.


ODNOSE SA AGRESORIMA

NE POPRAVLJAJU PUTARI



Sladunjavi Bakir Izetbegović, SOS, oca svog, ne prestaje da vabi Srbe, dajući sladunjave izjave o tome kako ih 4.000 komada radi u Sarajkotlini i kako se niko nije žalio da ih neko poprijekiše ili teroriše. I Mevlid nije pucao na Srbe nego na Američku Ambasadu, dodajem. To je velika pažnja i počast za Srbe.
A Bakir onda dolijeva. Mnogi su poslije rata sami palili svoje stanove i odlazili jer nisu htjeli da žive u Alijinoj državi. Nije ih, kaže, tih Srba, bilo nikada 150.000 u Sarajevu nego 31% kad je Sarajevo imalo 350.000 stanovnika. Šta dijete zna šta je trećina.
Ako ne bih znao da je Bakir SOS, znao bih po tome kako slatkasto laže. Isto njegov babo. Tako je Alija, poslije rata preštampao predratni telefonski imenik Sarajeva i poturao pod nos strancima. Evo, ba, svi se Srbi vratili, imaju i telefone, uredno podnosili ćage sa zahtjevom.
Ali finalni uzlet Bakir postiže konstatacijom, u razgovoru koji je snimljen za jedinu tursku televiziju u Republici Srpskoj, znate vi dobro koju, da ća autoput Petce i autoput Banjaluka - Doboj, popraviti odnose između Banjaluke i Sarajeva.
Svaka čast svakom zanimanju. Ali, putari ne mogu da poprave odnose između Patriota i Agresora, Genocidaša, Koljača i Četnika, kako Srbe svakodnevno časti sarajevska javnost. Nisu se u tim odnosima pojavile rupe. Pojavili su se kanjoni.
Nedavno je neko pucao na neku bošnjačku kuću ili bogomolju blizu Teslića. Mediji u Sarajevu odmah naslovili Četnici pucali na džamiju. Ako su Četnici pucali onda su pucali na Turke. A odnose između Turaka i Četnika je teško popraviti autoputevima, čak ni ćuprijama.
Bakir Izetbegović zašećerenim izjavama kupuje vrijeme. Čeka neku bolju priliku za unitarizaciju. Ili ostvarenje ratnog cilja mulimanskog političkog vođstva. Država kao Deklaracija.
Treba otvoreno reći da je tih današnjih 4.000 sarajevskih Srba ratni cilj Alije i Bratije. Za druga mjesta ta brojka je 400, 40 ili 4. Što je u Federciji i ostvareno.

понедељак, 23. април 2012.


REPUBLIKA SRPSKA
I JEST DRŽAVA

Ministar turizma Izraela, rekao je u Banjaluci, došavši u zvaničnu i prijateljsku posjetu, povodom obilježavanja dana proboja logoraša iz Jasenovca, u Republiku Srpsku, da je zadovoljan saradnjom dviju država.
Mislio je na Izrael i na Republiku Srpsku.
Sarajevski mediji se pitaju zašto ne reaguje ministar inostranih poslova.
Čiji ministar. Čega ministar.
Stvar se može obrnuti. Ministar jedne tako važne zemlje kao što je Izrael ne dolazi u zvaničnu i prijateljsku posjetu mjesnim zajednicama. Nego državama.
Republika Srpska je Država samim međunarodnim imenom. U Dejtonskom sporazumu su velike sile propisale da se srpska kuća u BiH zove Republika Srpska. Nisu rekle Udruženje Građana, nisu rekle Ljubitelji Bosne. Nisu rekle Zajednica Bosanskih Srba. Potpisali su i da je Federacija Država. Samo što je nekim tamošnjim ukućanima to malo. Pa hoće Državu Za Čovjeka.
Tri stvari pokazuju i određuju Republiku Srpsku Državom.
Prvo.
U Dejtonski proces, i u sve prethodne mirovne, koje muslimansko rukovodstvo nije prihvatilo ili je okačilo mačku za rep ili nabilo na Onu Stvar, Republika Srpska je ušla kao Država. Imala je svoju kontrolisanu teritoriju, svoje podanike, svoju valutu, svoju vojsku, svoju policiju, svoj zakonodavni, sudski i izvršni sistem.
Drugo.
Nakon potpisivanja Dejtona, Republika Srpska je nastavila da postoji kao Država. Opet je imala sve svoje što joj pripada kao državi. To što je BiH dobila u Dejtonu kao Država Država, to je neophodni minimum da bi Međunarodno Priznati Prostor između Srbije i Hrvatske nekako mogao da se zavede u međunarodne tabele.
Treće.
BiH je samo u trenutku potpisivanja sporazuma u Dejtonu bila Država. I nikad više. Čim je potpisan Dejton u kome piše Federacija i Republika Srpska, BiH je nestala. Prestala. Kao što nije bila ni prije ni poslije. U Dejton su stigle dvije države. Iz Dejtona su izašle dvije države i jedna Naseobina. Labava Unija. Labava Konfuzija.
U međudobu su sarajevski Čadoraši, Čador Političari, hajte, ba u Čador Butmir, u saradnji sa internacionalnim plaćenicima za unitarizaciju, deratizaciju i deagresorizaciju, prigrabili za Naseobinu mnoge neustavne funkcije. U te spada i Ministasrtvo inostranih poslova.
Dakle. Na šta bi moglo da reaguje neustavno ministarstvo.
Mogu ja da budem i mračni beton. Inače sam bokvica, majčina dušica i opšti melem, poznato je. S kim su Jevreji ubijani u Jasenovcu. Ta prirodna veza Srba i Jevreja, kratkotrajno pomućena Titinim drkanjima sa Jaserima Arapima, dovela je do niza veza Izraela i Srpske.

Bilo bi neučtivo i nediplomatski iznijasirano ako bih rekao da je Izrael prva Država koja je priznala Državu Srpsku. Ali sve ove relacije koje se pažljivo grade, jednog dana će, kada dođe vrijeme, biti ugrađene i u taj čin.

Dakle. Država je. Dabome.

извршни секретар

датум: 10112011

upućeno: SRNA

ЗА БХРТ НЕМА ЛИЈЕКА, РЕПУБЛИКА СРПСКА ТРЕБА УКИНУТИ ПРЕТПЛАТУ, РТРС ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА А НАДЛЕЖНОСТИ ПРЕПУСТИТИ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

За БХРТ, наводну заједничку институцију информативног простора БиХ, нема никаквог лијека због једноставне чињенице да је наметнута одлуком Високог представника прије аеродромског чекирања карте и одласка из БиХ. Медији у Дејтонском споразуму и уставу су у искључивој надлежности ентитета.

Стога је логично да је БХРТ данас постао једнонационално сарајевско уредништво којег се не би постидио ни румунски комунизам из 67. године прошлог вијека.

Република Српска мора у том телевизијском сегменту учинити одлучан искорак, укинути неуставну телефонску претплату и грађане спасити малтретирања и понижавања, Радио-телевизију Републике Српсе финансирати из буџета а надлежност над избором менаџмента и уређивачких структура препустити Народној скупштини.
извршни секретар
Рајко Васић

Pošto se Bosić, predsjednik Esdesa Republike Srpske i sarajevsko-romanijske regije, izlažovio u zadnje vrijeme, donosim originalnu izjavu sa datumom koju sam dao povodom ukidanja pretplate i stvaranja autonomije za RTRS.
Znam da ovo neće popraviti Bosića ali neka ostane zapisano. Što nije bilo na internetu, ko da i nije bilo.

недеља, 22. април 2012.

BUDŽET ZA CAREVINU

Doista ne znam šta je toliko važno sa tim budžetom Nezajedničkih Institucija Vaše Države.
Čim se za njega, za njegovo povećanje, zalaže Željko Komšić to nema nikakvu važnost.
Ali to što Željko ne želi da prihvati stav Zlatagana i cijelog SDP da se prihvati  950 miliona maraka nafake, znak je opšte konfuzije u političkim glavama Glavešina Političkog Sarajeva. Zlatagan se, sjećamo se, zalagao za Državu za Čovjeka a onda je bio na seansi kod Dodika i prihvatio manju zobnicu. Odmah potom je Sulejman Tihić, tu seansu proglasio stvarnom i tajnom i preuzeo palicu Države za Čovjeka, Čovjeka za Budžet, Budžeta za Državu, Države za Institucije. I meni se sve pomiješalo.
Tihić bi i koaliciju da razvrgne ali je problem što svi oni koji su pozicionirani u ime Esdea nisu za Državu, nego sa svoju guzicu. Mada to nije pronalazak Esdea. Njihova prava vučenja su mnogostruko veća od prava običnih članova Glavnog Odbora Esdea. Ili nečeg sličnog.
Tihić može da nastavi da srbuje oko budžeta ali i on zna da od Razvrgavanja nema ništa. Zna to i Zlatagan. Ako ode Tihić, doći će Čović i Ljubić. A onda ode Vlada Federacije. I Termin Nikšić, Naki Potencijal, STJP. Potencijalističko.
Suština sijelog stršljenika sa Budžetom nije Država  niti njeno jačanje.
Samo su dva razloga zahtjeva da budžet bude milijardu i po ako već ne može da bude deset milijardi maraka.
Prvi je pozicija. Pare koje se uzmu od Republike Srpske i Federacije, troše se isključivo za plaćanje administracije koja je smještena u Sarajevu. Administracija u Sarajevu je u stvari pozicija za održanje na vlasti.
Drugi razlog je satiranje Republike Srpske. Pošto je Federacija za vrijeme Dinastije Termin Nikšić, neuništiva.
Budžet, naročito Njegov Rast, znak je davnašnje političke želje u vidu carevine. Carevina uzima trećinu, kad je dobra petinu. Uzima Danak. I živi daleko, dugo, neometano i sretno u daljini. Daleko od sirotinje raje.
Mislim da je došlo vrijeme da Carevina prdne u čabar.
Bez obzira što ga Bakir i Željko neće prihvatiti.
Rekli su mi da im to ne kažem. Ali ja ne mogu da šutim. Nama to odgovara.