петак, 29. мај 2020.


САРАЈЕВО,
ПРЕТХОДНИЦА
АГРЕСИВНОГ ИСЛАМА
У  НАЈЕЗДИ НА
ХРИШЋАНСТВО
И ЕВРОПУ

Западни Запад, жели да уништи Националну Државу као темељ Европе. То му треба за поход на Русију.
Даље нема потребе да образлажем зашто је Запад подузео Исламску Најезду на Европу.
Босна и Херцеговина је због тога остављена као самостална Држава, под Западним Западом, јер улога ЕУ у томе, и у њој, никаква је, Америчанин увијек држи ОСЦЕ, нпр а Амамб је увијек јача од ОХР-а. Због тога јој је, БиХ, онемогућено да остане у остатку Југославије.
Одмах послије Париза, Западни Запад је почео да ради и да подржава Унитаризацију БиХ.
Унитаризација БиХ, значи остварење Исламске Декларације и стварање Државе Агресивног Ислама.
Америчка Армија је наручила студију, која је недавно објављена, под насловом Исламизам и сигурност у БиХ. Аутор је Лесли Лебл.
Америчани, Војска и Влада, имају дугу праксу наручивања тавих студија.
Што је за Србе незамисливо.
Срби гледају низ нос и не виде даље од Главића.
Ни дубље.
Не мора значити да ће УС Арми, све то прихватити, што је написао, да ће те трендове спречавати или потицати.
Највећа добит, за нас, јесте у томе што они то знају.
А што ми, овдје, не знамо, не желимо да знамо а, и ако знамо, не желимо да кажемо.
Срби воле да буду усрани и да се праве фини.
Лебл каже да треба разликовати три важне скупине Исламиста у БиХ.
● Оне повезане са Муслиманским Братством, чији чланови учествују у демократским институцијама и често заговарају западне вриједости.
То су људи са Четири Прста, Бакир и слични, оп.а.
● Оне који су укључени у терористичке активности или џихад.
● Такозване вехабије, присталице саудијског фундаментализма који одбијају западне устаљене законе и обичаје.
Студија је пуна још очигледних чињеница о Исламизму у БиХ. Само је систематизована. И рађена за оне који не могу у двадесет пет година да сваки дан прате информације из БиХ и сврставају их у смислен мозаик.
Поједини актери су, по западним  мјерилима, веома прецизно позицинирани.
Нама је, овдје, јасно, да је помоћ Западног Запада муслиманском Сарајеву у Грађанском Рату, и послијератна деструкција Дејтона и стално подржавање Сарај Чадора, била претходница великог вала Миграната на Европу.
Да је БиХ требала да буде Европска одскочна даска за најезду Агресивног Ислама. Јер то Њемачка и Француска нису могле бити. Пошто су муслимани, тамо лоцирани на радним мјестима, нису дошли из рата и имају породице, нису за агресију на друштво које их храни, барем у почетној фази.
Нама је овдје, јасно, да су посљедњи догађаји, у задњих пет година, у БиХ, директно индуковани од Агресивног Исламизма. И да су подржани од Америчке Амбасаде, однодно ПИК-а, а у задње вријеме од Квинте, као његове замјене и оперативнијег пункта.
Нама је јасно, да ово што се данас догађа, са ЦИК-ом, са Парама ММФ, са узурпацијама свега што се зове Заједничка Институција, само је нови корак Агрсивног Исламизма.
Нама би требало да буде јасно да се Агресивном Исламизму морамо суспротстављати сваког дана и на сваком кораку.
А не само тражити да Џевад Галијашевић, или Фахро Раднончић, нешто кажу.
Будућност је даља од Српског Главића.
Ради се о Опстанку Срба и Српске.





четвртак, 28. мај 2020.


Strategic Studies Institute i U.S. Army War College Press
ISLAMIZAM I SIGURNOST U BOSNI I HERCEGOVINI
Leslie S. Lebl
Svibanj 2014. godine (informativni prijevod, mjerodavan je izvornik na engleskom)
1 2 PREDGOVOR
Mnogi promatrači smatrali su vojnu misiju Sjevernoatlantskog pakta (NATO) u Bosni i Hercegovini (BiH), započetu 1995. godine, kao test sposobnosti međunarodne zajednice da održi mir u svijetu nakon hladnog rata. Taj se zadatak pokazao teškim: Mnoge prepreke za vraćanje stabilnosti i rasta u Bosni temeljno su secirane tijekom godina, od izazova vlada tranzicije do teškoća međuetničkog pomirenja. Međutim, jedan je čimbenik dobio oskudnu pažnju: uloga islamizma, političke ideologije zasnovana na religiji koja motivira Muslimansko bratstvo, Al-Qaidu i mnoge druge radikalne skupine. Ova studija istražit će utjecaj islamizma na bosansku sigurnost, prateći kretanja tokom 9 godina održavanja NATO-ovog mira, kao i godine koje su slijedile. Također će se ispitati veze između takozvanog "nenasilnog" i "nasilnog" islamizma - veze koje su se već pojavile u drugim zemljama u kojima su angažirani NATO ili američka vojska. Kao posljedica toga, studija nudi okvir za analizu potencijalnih ograničenja koja islamizam može postaviti u današnjim i budućim vojnim misijama u muslimanskim zemljama.
DOUGLAS C. LOVELACE, JR. Director Strategic Studies Institute and U.S. Army War College Press 3
SAŽETAK
Bosna i Hercegovina, za koju se nekada mislilo da je na putu pridruživanja Sjevernoatlantskom sporazumu (NATO) i Europskoj uniji (EU), umjesto toga zaostaje u glibu političkih natezanja, ekonomskih zaostajanja i disfunkcijom vlasti. U takvoj teškoj situaciji, islamizam predstavlja značajnu prijetnju krhkoj domaćoj stabilnosti. Iako su razine islamističkog terorizma i separatističkih pokreta usporedivi s onima drugdje u Europi, oni su u Bosni posebno problematični zbog dva razloga. Prvo, visoki politički i vjerski bošnjački (muslimanski) čelnici imaju dugogodišnje veze s Muslimanskim bratstvom i islamističkim terorizmom, uključujući Al-Kaidu i Iran i toga se vrlo nerado odriču. Drugo, islamizam značajno doprinosi disfunkciji Bosne kao zemlje. Pozivanje na ponovno nametanje tradicionalnog islamskog zakona ili šerijata izaziva protivljenje bosanskih Srba i Hrvata, a isto čini i nostalgija za Osmanskim carstvom i Islamskim kalifatom koju zajedno dijele ključni bošnjački čelnici, Organizacija za islamsku suradnju (OIC) i turska vlada. Neki analitičari smatraju da se klizanje Bosne može preokrenuti uspostavljanjem druge vojne misije NATO-a, dok drugi žele da Sjedinjene Države ubrzaju njeno članstvo u NATO-u. Američka vojska trebala bi biti spremna objasniti zašto je prethodna NATO misija bila uspješna i zašto bi, za razliku od te, još jedna bila mnogo teža. Europsko zapovjedništvo i Ured američkog ministra obrane trebali bi upozoriti washingtonske kreatore politika na opasnost za kreiranje NATO politike i svakodnevne operacije koje proizlaze iz islamističkih veza nekih bošnjačkih čelnika i predstavnika.
Видити: troplet.ba
*
У Републици Српској нема медијског, јавног и политичког простора да се неко бави оваквим темама.
Нема Недјљеника, нема озбиљне Политичке телевизијске емисије, нема простора у дневним новинама.
Није сва вриједност и знање у Јавном Самозадовољавању.

среда, 27. мај 2020.


СРПСКОГ ИЗДАЈНИКА
ТРЕБА ЗАТРТИ
ЧИМ ПРОПИШЋИ,
НЕ ЧЕКАТИ
ДА НАТУЧЕ ФЕС

Док је Хасо, у доба Титине Индустријализације, црнчио на ранжирној станици у Зеници Новој, Фата је набавила Чајник који пишћи. Не мораш, бона, стајат и гледат кад ће проврит, он ти уабери.
Онда се деси несрећа. Мала Парњача пукне Хасу, није гледо, саспе га, једва га у Сарајву повезали и скрпили.
Баш кад је дошо кући, Фата метила за кахву. Чајник пропишћи. Хасо у паници сломи и чајник и шпорет фијакер, тукући са обје штаке. Само што бараку не запали.
Шта ти је, болан, Хасо.
Шејтана треба затућ док је мали. Кад изиђе на шине, готов си.
У Републици Српској су, Странци Усранци, и Сарај Чадор, стално тражили Малу Парњачу и пуно малихЧајника.
Сада су постигли завидне резултате.
Након промашаја са СНСД, када су му били прикрпили ПДП, и уздали се, Ето Јаке Издаје, а када су схватили шта су урадили, повукли су ПДП из Власти са СНСД па га поново утрпали Глупом Есдеесу.
ПДП-у је била намијењена интелектуализована улога урбаних прогресиваца. А Есдеесу је остало сељачко пробосанство.
Хтјели су, исто, да Станивуковића инсталирају у СДС, али се Босић побунио. Немојте, његов интелектуализам ће засјенити Мектићев.
Сада, на сцени, у Сарај Чадору, имамо то што имамо.
То је одговор на чињеницу да су се надали, и били увјерени, да ће Правда За Давида омогућити побједу Иванића и Говедарице.
Бакир Величанствени, који је знао да ће бити Рата и који је, док је Бабо држо говоре, постројавао Шехиде, окупио је око себе Српске Издајнике.
Знао је да ће Српске Пичке издати.
Република Српска спрема посебну сједницу Народне Скупштине о приступању СДСПДП Сарајевском Антифашизму.
Кошто је и ред.
Муслимани у БиХ су били познати Антифашисти.
Хитлер је, сат прије него што ће се убити, рекао Ађутанту да запише да је Њемачка изгубила Рат због огромне снаге муслиманских Антифашиста у Босни и Сарајеву.
Тада, јадник, још није знао за СДС и ПДП.
Данас би сваки Нијемац Окупатор, у Сарајеву, прво пито, Sie wissen wer Mektic ist?
Политичке Снаге Српске, морају да почну систематски да разголићују издају.
Иначе ће је премрежити Издаја као у Србији. Па ћемо ручат са Кандушама, вечерат са Милићушама а спават са Лихтушама.
Зато је посебна сједница добар почетак.
Циљеве треба поставити високо а Сабљом сјећи ниско.
● Потребно је разобличити Есдеесово Пробосанство.
● Разоткрити Иванићеву и Педепеову финансијску разорност, од продаје Банака до Пореза предатих Сарајеву. Досад су Србима увијек узимали Порезе. Са Иванићм, Срби су почели да им сами предају Порезе.
● Потребно је поименице етикетирати Актере СДСПДП Издаје. И раздвојити их од оних који су отишли или одстрањени из Есдееса.
● Потребно је направити јасан раздјел између првобитног Есдееса и садашњих Димијаша.
● Потребно је потпуно објелоданити Есдеесово и Педеепово подилажење и прилажење сарајевским потомцима Ендехазиста и Колаборациониста.
● Цијели пројект те Српске Издаје од стране СДСПДП, мора се ставити у мозаик насртаја на Србе на Косову, у Црној Гори и у БиХ.
Они су саучесници у Пројекту Истребљења Срба са западне стране Дрине, који је почео Распадом СФРЈ.
*
Сједница ће бити дуга, тешка и мучна.
Али. Ова се битка мора добити.
Иначе, Република Српска неће имати среће, ко што је имо Хасо у Зеници.

уторак, 26. мај 2020.


СДС ЈЕ
АКЦЕЛАРАТОР
ЗА УБРЗАЊЕ РАСПАДА

Док се Есдеес, годинама, још за времена Босића, бавио Издајом Српске, Пробосанством, обичном Колаборацијом и Аранжманима са Странцима Усранцима против Српске, као што је братство са суманутим Педепеом и кориштење Смрти за покриће изборних манипулација, Странка се распадала.
Одлазили су важни појединци Странке. Неки уграђени у темеље, неки мање битни, неки важни, који су придошли.
СДС је био миран. Све карте је бацио на Иванића и Говедарицу а као страначка организација послужила му је Правда за Давида, Стране Амбасаде и Тајне Службе, што овдашњи припадници, што ангажовани за Странце и Србију.
Посљедица таквог запуштања Странке и нерада на било каквом Српском Политичком Програму, као и избора Говедарице, човјека који није дорастао да води ни неки већи општински одбор, који нема никаквих референци, осим што је, раније, био Вукановић, било је отцјепљење Обрена Петровића. И Обрен Групе.
Обрен Петровић је имао све у СДС-у. Ништа му СНСД и Додик нису ново понудили.
Исти случај је и са Мићом Мићићем.
Мићо је имао шта му припада и шта је желио.
Ни Обрену ни Мићи, нису Паре могле да утичу на одлуке.
Ради се чињеници да њихове средине, Градови, велике Општине, не могу од СДС-а да добију ништа у смислу развоја.
Ради се о томе да је постало срамота бити у СДС-у. Јер је над њима ореол Српских Издајника.
Ради се о томе да Добој и Бијељина, као два базична, класична и бројна ареала Есдеесовог Бирачког Тијела, треба да доносе гласове разним Говедарицама и Иванићима, а да они раде шта хоће Сарајево у Амамб.
То је сада прекинуто.
СДС иде, у рејтингу, испод ПДП.
Није Обрен Петровић ушао у СНСД. Читав Добојски СДС је отишао из СДС-а.
Није Мићо почео да Сарађује са СНСД. Он је отишао из СДС. И одцијепио то страначко подручје.
Док је Обрен дошао сам, Мићо је довео и Странку.
Биће занимљиво на Локалним Изборима, видити шта ће добити СДС у Бијељини. Да ли колико и ПДП.
Потез Мићића је Признање Пораза СНСД.
Али је и Стратешки Потез, не за Мићића, већ за Бијељину.
То ће изазвати потпуно другу мозаичку страначку слику Бијељине.
СДС је покушавао да од Миће Мићића начини БН ТВ.
Сада је то скупо платио.
И још ће да плаћа.
Прва транша је учешће у турском сарајевском преузимању ЦИК БиХ, против Срба и Хрвата.

понедељак, 25. мај 2020.


КРИВУ
ЦЕНТРАЛНУ
ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ БиХ
НЕЋЕТЕ ИСПРАВИТИ

Сарајевско шибицарење са Централном Изборном Комисијом, наставак је Западно-чаршијске девастације Дејтона и Дејтонских Институција.
Које је почело одмах након потписа у Паризу.
Тада им је наруку ишао преплашени и безконцептни Есдеес, као и вјерни Сурадници Хрвати.
Да Есдеес није изгубио Изборе 2006е, данас не би било Републике Српске. А ни Комшића.
Како прије четири године, када је у Заједничке Институције, Младен Иванић са својим сарајским турцима увукао СДС и ПДП, игноришући бирачку вољу у Републици Српској, и Скупштинску Већину, тако Сарај Чадор и Странци Усранци, сада користе СДС и ПДП, за провидно и јевтино заобилажење Власти Републике Српске и оних који су изабрани или именовани у Заједничке Институције, у складу са овдашњим изборним резултатима.
Странци Усранци Запада то допуштају и потичу.
Понека западна изјава која се појави, а да личи на неутралну, само је фарса и фасада.
Девастирање Централне Изборне Комисије, исто је што и задржавање муслиманског Уставног Суда БиХ.
Она никада више неће бити И српска и хрватска и муслиманска.
То је исто оно што се ради са Сипом, са Комшићем у Предсједништву, са Министарством Иностраних Послова, са опструкцијама у Савјету Министара, са блокирањем новчаних средсатава за Републику Српску и Хрватске Жупаније, са Изборним Законом, са поклапањем Суда, Тужилаштва и ВСТС, са Центраном Банком, са БХТ, са Електропреносом...
Више Исламска Заједница служи Републици Српској, него иједна Заједничка Институција.
Тај задњи корак Сарај Чадора, са ЦИК-ом, наставак је пута Унитаризације.
И након стотина таквих корака Сарај Чадора, Срби и Српска не предузимају ни један.
СНСД најављује да ће се жалити Уставно Суду, који је од постанка конструисан да служи Западу, заједно са муслиманима. А читаво то вријеме кориштен је против Републике Српске.
Умјесто да Народна Скупштина донесе одлуку о одржавању Локалних Избора, одлуку о финансирању и друге потребне одлуке.
Опет се иде у Стамбол, да би се сазнало да Кадија тужи, кадија суди.
Много ефикасније од тог обраћања Уставном Суду БиХ, било би извисити Мегабилборде по Српској, и на уласку у Српску, са именима СДСПДП Издајника.
Бијелим Словима на Црној Позадини.
Списак Српских Издајника:
Мирко Шаровић, Драган Мектић...