субота, 21. јун 2014.







 РАТНИЦИ И ИЗБЈЕГНИЦИ

Моји су Ратници и Избјегници црних лубања, бијелих и чистих образа и гладничких испраних тијела. Испрале их кише. И душе им. Зато ходају по лединама и чекају своје кише и бијеле дјевојачке хаљине или неког саборца да се смилује, сажали и застане за спас.
Над њима је Небо а пред њима Тма. Њихове протезе су јевтине а душе квргаве.
Али корачају поносно и одважно.
У мом срцу.
У мојим кишама.
И у мојој души. 

3025.
ЦАР НИКОЛАЈ
У ПОХОДУ
ЗА ОПСТАНАК
СРБА ОВДЈЕ

Историја и Данашњица се веома тешко разумију.
Данашњица је увијек у предности јер може да користи историју а историја њу не може. Данашњица је увијек перверзнија и прљавија. Иако је историја крвавија.
Историја је заборављивија и неразумљивија. Мада и читаве хорде не разумију ни Данашњицу. Ипак, глупљи су и опаснији они који не разумију Данашњицу од оних који не разумију Историју.
Многи инокосник Овдје, а и Тамо, увијек је припремљен да постави неразумно питање, утемељено на кафанским дискусијама и некој лебдећој маслачковој чињеници. А шта су нам Руси досад помогли.
Површински садашњици не морају да разумију дубине и трендове. А обавјештење о историји напорно је и недокучиво за многе. Треба ићи у школу, треба прочитати много, треба схватати широко. Тешко је завирити у разумијевање историје кад се, данас, напримјер, људи темељније обавјештавају о Мићи Ловничком него Николају Другом. А и псета из медија, ртвбн портал, нпр, умају, тренутно, двије Мићине слике а немају фотке бисте Цара Николаја у Бањалуци. Велики Срби, ПИМ.
Али. Они који разумију, схватају да су Руси као и Бог. Помози сам себи па ћу ти и ја помоћи. А ако хоћеш да ти Руси, или неки други, све рјешавају, хоћеш окупацију.
Мораш да будеш већи Србин од Руса.
Руси Овдје, у Републици Српској, чине колико могу. Више него Запад. Није Шел купио Рафинерију у Броду. Крш. А дошао је и Цар Николај.
То, и још много руских ствари у Републици Српској, веома су важни.
Одлазећи амбасадор Русије био је у Бањалуци, са властима и званичницима, добронамјерно, десетине пута. Онај Америчанин је рекао да неће да разговара са Предсједником Српске. А онај АОП, састаје се са Мишевима Мекињарима Српске. Опозицијом.
Очито је, кад се узме у обзир и Папа и Америчани, на сцени је отимање српске територије од Срба.
При чему се присуство Руса Овдје не може никако тумачити као отимање. Нормално је да су Руси Овдје. Било би нормално да су Руси и у Србији.
Они Папини су 7. jануара 42. У Дракулићу побили 2300 Срба. Маљевима и Крамповима. За једно јутро. Папа, који је сада светац, дошао је у Бањалуку, четири километра ниже од Дракулића. Није дошао због побијених 2300 Срба и Србчади.
Америчани су у току грађанског рата у БиХ помагали муслимане а бомбардовали Србе. Иначе, гдјегод стигну, бомбардују Србе. Јебли им Срби матер. А онда је АОП Хил дошао код Босића. Није дошао да се извини за помагање унитаристима и истребљивачима Срба. Нити за бомбардовање.
Николај је дошао у бронзи. Само велики покојници долазе у бронзи. А не као они живи, јевтини.
Николај је дошао како и доличи Цару који је помогао Србима у Првом свјетском рату. То се не учи ни у школама. Али, јесте помогао. И Русија цијела.
Неће Срби доживјети рат у коме ће им помоћи Америка.
Ко ће од Амера Овдје заслужити бронзу.
Нико. Није ово Приштина, ПВМ.
За њих су споменици од Осиромашеног Уранијума.
Дрипчад која Овдје заговара улазак у Нато Пакт, ствара услове за нестанак Срба. Збигњев ће овдје увијек да протежира исламисте. Јербо с помоћу њих може да утиче и на Балкан и на Европу.
Збигњеву овдје требају Територијалне Базе. А не базе које ће да постану економске силе и сарађују са Русијом. Као Њемачка. Албанија, Косово и Босна идеалне су за Сиромашне Територијалне Базе.
Само краткорочне Пичке заговарају Нато.
Они који мисле удаљ, знају да је улазак у Нато само тренутна чињеница, право на територију, ЗКИ. Земљишно Књижни Извадак. Зато стално и серу о књижењу војних територија на Државу.
Цар Николај је, симболично, дошао дса помогне Србима у опстанку и у одбрани од ЏНН. Џингис Нато Најезди.
Мада је тај царев долазак мало траљаво медијски припремљен и отрачен. Нарочито стога што су с њим дошли и важни руски људи од крви и меса.
Али нека Николаја у Бањалуци. Можда ће се вратити и Бенешева улица. И он је помогао Србима осуђеницима. И многи други су помагали.



ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

АРГЕНТИНА 
ОПЕТ 
НАГУЗИЛА НАШЕ
3023.
УПРАВА
ЗА ИНДИРЕКТНЕ ИЗБОРЕ

Механизам је једноставан.
Формираш Насеобину, назовеш је Државом, учиниш да се проведе општа дерегулација, чак и дерегулација и девастација онога што си сам скројио, као што је Дејтонски споразум, упустиш унутра међународне идиоте и кретеноиде, напримјер да обликују медије, инфилтрираш у Политичке Странке такође кретеноиде, доушнике, криминалце и присилиш их да се не понашају као Политичке Странке јер их опколиш Екстерном Моћи, формираш заједничке службе у кавезу у коме је Један шестометарски крокодил, један разјарени леопард и један инвалид и натјераш их да заједно дјелују у тој служби а да не реже, знајући да ће једни другима вадити очи чим падне мрак, формираш неуставно Тужилаштво и Суд јербо је то најбољи начин да радиш шта хоћеш пошто нема ко да поништи одлуке неуставног Органа, гдјегод можеш инсталираш контанимиране и дискредитибилне јединке али тако да они знају да су рањиви, мудопроцјепљиви и живи укопљиви, дресираш медије тако да можеш, кад мигнеш, постићи да демократски и независни шуте, јавни да не знају гдје су а радикални и криминални да извикују Правду, Закон и Демократију, па онда обрнеш, као у Глувом Гламочком, и пред изборе, сједнеш и размислиш.
Тако смо Ми У Амбасади, недавно, сјели и размислили.
Узјебали се ови у Ћаршији. Удар на Заједнићку Институцију. Сипу. Мада се она требала звати Хоботница. Али овај пут удар не иде од Србаља већ из племена Бошњаковића. То је нека њихова међусобна игра. А Сипа нам треба. И Сипа. И Зубатац.
Одлука. Ми Из Амбасаде идемо у Сипу и дајемо изјаву. МУА цијенимо рад, резултате и свјетске рекорде које су постигле све селекције Сипаша. А у offu кажемо Кад затворимо врата нека се Казна Сазна.
Сипац издаје наредбу да се апсе они за које и Баба Спасенија зна да су већ требали одлежати трећину казне.
Мрежа Медија Оn. Запржи. Али да највише зачина мирише на оне двије странке, знаш ти добро које.
Тужилаштво. Подијели по Ћаршији и по Мрежи све документе, доказе, есемесове, копије. Опскрби тако да могу да кувају лажи и чињенице. То најбоље мирише.
Један из Мреже Медија, у усрајућем стању, Убиће ме. Неће те убити они. Ако те неко убије, убићемо те ми. Онда можемо да бирамо кога ћемо оптужити.
Онда Ми Из Амбасаде одемо код Мисије Пробосића. Почео да врдуцка и прдуцка. Почео да води политику. Наређује Марку да одмах изађе из Владе.
Савјетник. Можда не треба ићи код Мисије, термински је преблизу, повезаће.
Ми. Now или никад.
*
Дакле. Заједничке институције служе да се управља Заједницом. Насеобином.
ММЈ, могли смо формирати и ЦИА. Централна Изборна Амбасада.
Управа за Индиректно Опорезивање сада се преименује у Управу за Индиректне Изборе.
Служба за Истраге и Заштиту преименује се у Службу за Распређивање по затворима и Надзор.
Политички процеси су одавно претворени у бескрајну траку Оптужби и Жутих Медија. Процедуралне Институције и јаке, организоване, Политичке Странке, једина су брана употреби Босне и Херцеговине као Нашег Накурњака.
Нажалост. Све је мање Институција и Организованих Јаких Политичких Странака.
Овако, остаје тужна слика. Неко други добија битку на нашем криминалу.
Износи чист доњи веш пред прљаве очи.
А кад све прође и установи се да има и прљавих и чистих актера, које данас свака мрцина развлачи ко мрљину по буњишту, проћи ће и избори.
Ми У Амбасади ћемо да сједнемо, саберемо мртве, живе, наше и њихове и са списка елиминишемо потрошене.

Ко ће с ким сјести на овој страни, видјећемо.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

УЗМИ АГО 
ШТО ТИ ДРАГО. 
АТЕНТАТ ЈЕ САРАЈЕВСКИ 
А АГРЕСИЈА ЈЕ СРПСКА.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ЗА СРЕЂИВАЊЕ СТАЊА 
У МУПОВИМА СЕРБИЈЕ 
ТРЕБАЋЕ 
СЕДАМ МАНДАТА УНАПРИЈЕД 
И ШЕСТ МАНДАТА У ВИСИНУ. 
СТВАР ЈЕ ПОСТАЛА ЕПСКА.

петак, 20. јун 2014.

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

АОП HILL 
ТРАЖИО ДА БОСИЋ 
ЊЕГА КАНДИДУЈЕ 
ЗА ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА 
А БОСИЋ РЕКАО 
НЕМОЈ, МАЈКЕ ТИ, 
ОБЕЋАО САМ ИВАНИЋУ.
3019.
ПРОБАБАЉ,
СРПСКИ СИЛАЈЏИЋ

Дарко Бабаљ један од оних који није у врцаљки за високе кандидатуре Есдееса, дао је велики историјски интервју сарајевском порталу вијести.ба.
Бабаљ.ба углавном је поновио есдеесове агитпроповске приповијетке о томе како Власти Српске треба да наплате порезе од Тајкуна и да то усмјере у Фонд Солидарности.
За вријеме Есдееса није било Тајкуна. Није било Пореза. Није било Педева. Није било ничега. Само Српски Народ Голих Гузица и Есдеес чистих образа. Онда је дошао Иванић и измислио Педеве. Па је дошао Есенесде и измислио Порезе. Па је онда Есенесде створио Тајкуне и рекао им немојте да плаћате Порез.
Тако Дарко Пробабаљ.ба, Пробосански Пробабаљ, схвата економску стварност. И социјалну правду.
Јебало Мачку Матер, јел живиш близу шуме или у шуми, прво политичко што ти падне напамет јесте да будеш Робин Худ.
Као да је наплата пореза од Тајкуна, Мајкуна и Поштених Бизмисмена, тако једноставна. Скинеш с рачуна.
То примитивно заваравање јавности има један једини циљ. Да облати Власт.
Али добро, Политичка Глупост Есдееса мјери се стотинама ЋУК-а (ЋУК је мјера за политичку глупост, Ћаловштина У Комплету), о чему ћу у неком наредном есеју.
Мени је запало за око визионарско Бабаљево предлагање Децентрализације Српске коју ће они, кад дођу на власт, провести, у договору са БиХ, или тако некако. Јербо је у тексту нејасно, као да је нешто испуштено.
Еасдеес је пионир Децентрализације у Срба. Они су на поједиине децентрелизоване дијелове Републике Српске организовали и Септембар 93. Са тенковима, самбом и парадом цвијећа и букета.
Они су сукобили полиције двију децентрализованих регија код Прњавора, ономад, кад им је Биљана Плавшић рекла Дјецо прекините са криминалом.
Од њих је, у ствари Харис Силајџић, лидер странке Концентрат БиХ, преписао политички пројект Регионализације БиХ.
То што предлаже Дарко Бабаљ и Едеес, а о томе говоре одавно, јесте давање више власти Добоју, Бијељини, Требињу, итд, што би под демократском фирмом децентрализације, омогућило три ствари.
·         Чувену поновну феудализацију Есдееса и цијеле Српске, коју је он донио у својим генима. САО ова, САО она. Есдеес је средњовјековна феудална странка. Коубила се за Брисел.
·         Слабљење и дробљење Републике Српске.
·         Убрзану компатибилност са Сарајевском Политиком Региона и Тихићевим епом познатим по тези Зашто се Бијељина не би припојила Тузли а Бихаћ Бањалуци. А Сарајево Палама. Да се и ја укључим. Свеједно би Бабаљ био бољи сарајевоначелник од оног Комшића. Бабаљ примио Надвојводу Фердинанда и задржао се с њим у дужем и пријатељском разговору. Сунце Ти Јебем.
Есдеес је велика опасност по Републику Српску.
Њихов колаборационизам, комплексаштво према Сарајеву и према Дрипцима из Међународне Заједнице, комбиновани са несхаватњем и неразумијевањем политичких процеса, трендова и српских приоритета, врло брзо би се показали погубним за Србе и Републику Српску.
Република Српска не смије да размишља о насилној и вјештачкој децентрализацији, регионализацији и о источном и западном дијелу јер би то било отварање врата унитарног челичног кавеза у коме дивље звијери чекају само једну пукотину.
Есдеес мора промијенити свој концепт лакомисленог схватање политичке стварности који је условљен њиховом мјестимичном влашћу, Добој, Бијељина, и њиховим малим срединама у којима су на власти, Братунац, Вишеград, Невесиње, као што је условљен и њиховом никад достигнутом способношћу да сагледа и разабере цјелину националних политичких процеса, политику и праксу потребну Сфери НДД.

То Мора, поптуно је у нескалду са њиховом способношћу да то и ураде.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ТОНИ БЛЕР 
МОЖЕ ДА САВЕТУЈЕ 
СЕРБИЈУ 
САМО НА ПУТУ ЗА ИРАК.

четвртак, 19. јун 2014.

СРБЕ И ХРВАТЕ
СВЕ РАЗДВАЈА,
САМО ИХ ПОВЕЗУЈЕ
ЉУБАВ ПРЕМА
НЕМЕЦКОЈ И МЕРКЕЛИЦИ

Хадезе Хрватске већ увелико баца на папир Буџет, такорекућ Прорачун, за 2015. годину, јер су увјерени са ће ванредних избора бити.
Добро то. Али је занимљива информација да то раде у сурадњи са партијом Ангеле Меркел и са познатим њемачким Ифо Институтом.
Ка и та да се не ради само о Прорачуну већ и о мјерама економске политике, реформама и сличним тортурама.
Ну. ХДЗ може да значи и Хох Дојчланд Зајтунген, као и Данке Дојчланд.
Занимљивјешија је, у том смислу, информација из Београда по којој извесна неизвесна Јадранка Јоксимовић, министарка за интеграције европске Србије, изјављује да Немачка тражи да одговорније водимо јавне финансије.
Који Је Курац Немачка. У Србији. Да није неки дом у Парламенту.    
У Хрватској уреду. Дала им Неовисност. Државу. Тисућљетни сан. Па има право да мијења власт. Сад Есдепе, сад Хадезе. Прорачун је маламаца.
У Србији није уреду. Да се хвата у Глуво Дојчландско. Особито да нека министарка, са стајлнигом Сплаварке предзору, обзањује шта тражи Немачка.
Шта има да тражи Немачка. Прошао је Месец Бомбардовања.
Жалосно је да се и у хрваћанском и у србијанском случају, ради о краткорочности националне политике.
Мали народи, као што су Срби и Хрвати, не могу да играју Зује са великима. Али не морају да наглас кажу да им је неко уврнуо муданце.
И не морају да се доведу у ту ситуацију.

Мали су Великима важни, не тако као Велики Великима. Али ако се пронађе како су важни, може се достојанствено животарити. Без дерања чарапа на кољенима. 
3016.
ПА ЗАР И ТИ,
ЋЕРИ ЕСПАЊА

Ето га. Ја навијам за Шпанију на Свјетском првенству, и на сеоском турниру, свеједно, а они први кући. Главу дајем да су, одмах по доласку, купили карту за назад. Само ми нису хтјели да кажу.
Неколико је разлога за дебакл Свјетских првака.
·         Љепота Игре има особину да се успорава а Игра се, данас, све више убрзава. Многи шпански играчи, ни против Холандије ни против Чилеа, нису стигли да приме лопту, а ако су је примили, нису стигли да је предају. А ако су је предали, нису стигли да је тачно предају.
·         Физичка спрема играча је увијек на вишем нивоу код оних који су технички и колективно слабији. Пресинг и блиски контак онемогућава Љепоту Игре. То су одавно пронашли они који су успијевали да побиједе Барселону. Могу да кажем да је то ометање посједа, да је то подјебавање, да је то спречавање и запречавање, али морам и да кажем да се Љепота Игре није ни потрудила да нађе одговор на тај кондицијски пресинг. Осим враћања лопте Касиљасу.
·         Шпанска репрезентација почива на играчима Реала и Барселоне. Реал убија Игру годинама. А убијање Игре убија и играче. Реал је освојио Лигу шампиона само зато што је Атлетико физички, играчки и финансијски сто спратова испод. Барселона је у проблемима пуне двије сезоне. То, такође, убија Игру. То се види по очима Инијесте и других. Крах у Бразилу само је један у низу лоших резултата и игара у посљедње вријеме.
·         Замор и престарјелост. Превише је старих играча у Шпанској репрезентацији. Вријеме је да се догоде промјене. Истрошио се и Дел Боске и Алонсо и други.
·         Шпанска репрезентација нема голгетера, стријелца, центарфора, какогод се звао. А и централна креативна конзола одавно није софтверисана и хардверисана.
Добро. Ништа. Идемо даље. Доћи ћу ја најесен, па ћемо мало детаљније попричати о свему. Додуше, доћи ћу у Барселону. Далеко ми је Мадрид.


ПАРАЛЕЛНЕ СЛУЖБЕ,
НАЈЕЗДА СЛУЖБИНЧАДИ

Чуда се догађају.
Данас је проговорила Колинда. Испала Шпанија. И ухапшен један Кемо.
А једна Заједничка Институција открила да друга Заједничка Институција лежи на криминалу откако је основана.
Да ли је могуће да сво то вријеме то нико није знао. А сад зна. Није могуће.
Ради се о Паралелним Службама. И онима које леже на криминалу. И онима које то требају да знају.
Синтагма Паралелне Службе не значи да их је само двије.
То је општа појава.
Имамо Суд и Тужилаштво. По једно које се зове Суд БиХ и Тужилаштво БиХ. И још по једно. Које оптужује само Србе и суди само Србима. Постоји и Суд Медџиде Кресо.
Постоји Предсједништво БиХ. Али постоји и Бакир Изетбеговић.
Постоје и Паралелени Медији. Једни су, нпр, истовремено и Независни и Несврстани и Амерички. Једни су три дана за Опозицију а три дана за Власт. Седмог дана краду порез. Они имају своје  паралелне уреднике али и оглашиваче. Уредници рјеђе уређују него оглашивачи.
То није најгора ситуација.
У Србији постоји неколико паралелних полиција.
Са неком од тих полиција управо се ових дана зајебава се Дарко Шарић.
А неки људи упозоравају да се Србија враћа у 2003. И да Мунзе Клан поново јаше.
То само значи да су Паралелне Службе преживјеле од 2003. до данас.
А тек србијански медији. Јебо руске јединице на паради у Москви, како се они постројавају под конац. Под стубац. Под курац. Сви ко један. И сви гледају у Старјешину. Шапка на трибини.
Сваки озбиљан Паралелизам прелијева се по Државама и Дркавама бивше СФРЈ. А нарочито по територијама њих четирију.
То им помаже у маскирању трагова и људства. Али и у ефикасности.
Да би све Паралелне Службе функционисале потребне су армије Службинчади.
Они се регрутују из карактерних особина овдашњих народа и народности.
У те карактерне особине обавезно спада најнормалнија чињеница да хоџа иде у цркву а поп илаче. Да завучеш руку у свој џеп а титраш туђа јајца. Да у једну руку примаш паре а у другу киту. Да сваког ко трепне испред тебе ословиш са Шефе. Да веома брзо и непримјетно из Службинчета пријеђеш у Служинче. Да издају и доставу сматраш емотивном везом. Да будеш Неучлањени Чувар Социјалдемократије а радиш Му о глави. Да скупљаш чланске карте ко балавац голе пичиће из Чика.
Службинчади је више него што је потребно Паралелним Службама. Јербо многи од њих и не знају шта раде и за кога.
Паралелне Службе опстају на двјема особинама рјеђих појединаца. Челника Служби који имају особину да уцјењују, увлаче и поклапају важне и битне појединце. И тих појединаца који би за Моћ или Илузију Моћи, склопили пакт и са Бијелим Ђаволом.
Паралелне Службе уравнотежено пливају и одржавају се на површини као размрвљени стиропор на води. Када се догоде искоци, испади, афере, хапшења и скандали, то значи да је дошло до неке неравнотеже, неко није одржао ријеч, неком је дошло подне, неком треба да се смркне да би другом могло да сване.
Њихова суштина и није да било кад постану она главна, видљива, Службена Служба. Суштина је да увијек остану паралелне, исподповршинске. Да служе свима којима треба, да мијењају шињеле и жакете, не само као Службе већ и као појединци.
И да прерасподјељују Моћ. Ону видљиву а нарочито невидљиву и екстерну.
Понекад, кад наступи доба изузетног примитивизма као што је доба Мире, Слобе и Радикала, главно оружје Паралелних Служби су убиства.
Иначе, уобичајено оружје су им Медији. Које оне користе, потчињавају, купују или формирају. И појединци у Медијима.
Е говнине, србијански просрал, примјер је таквог Медија. А занимљиво је да је ових дана открио неке механизме и технологије Паралелних Служби. Па је означио тамошњи Центар за истраживачко новинарство. И друге. Све у одбрани Ја Државе.
БББ, Блогер Балегар Балетан, дугодишњи туђи играч у Републици Српској, инфрацрвена је лампица доказа постојања Паралених Служби, Службинчади и Служинчади. Он је најамник који од Паралелаца добија метражу за своје текстове, вјероватно паре за судске пресуде а можда и посебну таксу за све оно што је карактерно спреман да поднесе приказујући све то као своју херојску борбу против Режима. Поједини сегменти Паралелних Служби припремају му текстове, испоручују тезе, достављају снимке. А често му доставе и оно што је један други сегмент исте Паралелне Службе организовао и провео у дјело. Са припремљеним планом и очекиваним ефектима.
Само ријетко су вође, конструктори и генератори Паралелних Служби домаћи изданци. Ако Абориџини и раде нешто, раде за Иноземце. А представљају се Домороцима. На основу права да прибаве неку корист.
У софистицираним ситуацијама, као што је УЈИО Се Кемо За Гузицу, Паралелне Службе формирају Заједничку Институтицју и одмах је паралелишу и инсталирају своје људе.
Постоје разни начини да се на то приморају они који, кобива, одлучују о томе ко ће гдје бити и шта ће бити. Инсталирање у УИО је мала маца. Овдје, и тамо, Паралелне службе инсталирају и кандидате за изборне и извршне функције.
Ширина, снага и број паралелних служби могуће је документовати на основу количине јавних напада на неку иниституцију или личност. По мјесту настанка и бројности нападача.
Заједничка особина свих који се инсталирају и јавно учествују у Паралелизму јесте дискрибилитет и дискредибилност.
По томе ће се најлакше евидентирати.
Нико од њих нема нарочити кредибилитет а и то што имају лако се дискредитује.


среда, 18. јун 2014.

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

КО ЈЕ 
ГЕНЕРАЛ НОГАВИЦА 
А КО БРУС ХАЛТЕР.
3013.
КАКВА ДРЖАВА
ТАКВА ГРАНИЦА

Ако имаш Педесет Каемова у џепу и чини ти се да то није нешто, одеш негдје на Државни Гранични Прелаз и боравиш неко вријеме. Осјетићеш како ти нешто у џепу расте. А око срца топлину. Можда ће и руке почети да ти се зноје.
Педесет Каемова на ДГП може да вриједи и хиљаде пута више.
Колико је пута Педесет Каемова одиграло своју нарастајућу улогу, неколико милиона пута, прије него је ухапшен Кемо, толико се пута закаснило са хапшењем Кеме. И још десетина типова.
Das ist Kemo.
Све је то Кемо. Мало сте их ухапсили.
Ну. Пошто Међунационална Корпорација УИО, дјелује одавно, одавно се и зна шта и како ради. Посленици те Корпорације, а и многи около, и околина околог, који су изразили жељу да шуте, ћуте и муче, добро знају који је чији прелаз, који је чији службеник, која је чија церада. Такорекућ шлепер.
Ко је чији. Тако би се могла звати и цијела УИО. КЈЧ.
Стога је главно питање Зашто Сада Сипо.
Да ли због тога што је Есдеа оптужио Зубца.
А Ми Из Амбасаде изјавили да цијенимо успјехе Сипа.
Да ли је то предизбиорно хапшење.
Кад су пуштани да краду и отимају откако су формирани, могли сте их пустити још који мјесец.
Ахваз објављује да је Кемо кадар Есдеа.
БББ, Блогер Балетан Балегар, објављује да је онај неки Цвјетиновић Високи Функционер Есенесдеа. Јебо им Есенесде матер обадвојици. Да има суда, за то би се провело у затвору неколико година. Јер тај ухапшени није ништа у Есенесдеу.
Као што је цијела гранична инфраструктура нагодбена, нагодбена су и ова хапшења. Свако ће користити по свом нахођењу. Види се по пласману информација, по терминима и по корисницима.
Свака заједничка служба у БиХ, нарочито служба чија је основна дјелатност скидање гаћа у бројање пара, УИО нпр, не може да буде боља од нагодбеног нивоа. А свака нагодбена технологија подразумијева и криминална, коруптивна и подземна права.
Једино рјешење је подјела Босне и Хрцеговине на државе. Мада разумијем да је тешко нешто што није Држава, подијелити на Државе. БиХ је неко Америчко Модификовано Биће. АМБ. Нешто као као Гвантанамо на Куби. Ја се, нпр, у тој БиХ осјећам као да сам у Гвантанаму. Нисам ни оптужен ни осуђен али јесам затворен. Додуше, оригиналан је назив за Затвор. Босна и Херцеговина.
Тада би, ако се подијели БиХ, УИО и Царину у Држави Српској, могла да контролише опозиција и јавност.
Сада у Босни и Херцеговини нема ни опозиције ни јавности.
Тако је УИО могла, и моћи ће, да несметано функционише као Трећи Ентитет.

А кад се формира стварни Трећи, функционисаће као Четврти. 

уторак, 17. јун 2014.

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

МЕГАТРЕНДИОКРИТЕТИ
3011.
УМРЛА ЈЕ
СЛОБОДА МЕДИЈА,
ТРЕБА ОЖИВЉАВАТИ
СЛОБОДУ ГОВОРА
И МИШЉЕЊА

Кад ти Дуња чучне под прозор, да пишки, држава се упичкољила. Што је прва фаза одласка УПМ.
Сјећате се оне клетве Дабогда се ти једно јутро пробудио а Црнац ти пиша под прозором.
Црнац у реченици није Црнац већ Американац.
Поводом ООО, Осме Офанзиве Оебса, на Србију, подигла се велика јавна прашина и дискусија, подметања и међуоптужбе, на тему Слободе Медија.
Многи Слободу Медија мијешају са Независним Новинарством, Медије сматрају Мајком Терезом Новинарства и гнијездом за неометано лежење професије Новинар, професије часних намјера а почасних домета.
Многи Медије, на основу погрешне тезе из социјалистичког самоуправљања о новинарству као друштвено-политичком раду, и на основу лоше пропагандне тезе да демократија, на Западу, јађеће, почива и на Слободи Медија, сматрају условом, сликом и огледалом Слободе уопште, пресудним за савремено демократизовано и интегратизовано друштво.
Све то, са стране, гледају Аге Сарајлије. Збигњев и његова раја. И лагано их подстичу на такво мишљење. А и дјеловање.
Ну. У Медијима је најмање Новинара. Тамо све ври од информера, вјестичара, потрчкала, манипуланата, манипулатора, плаћеника, паћеника, тајника, најамника, пушача, пригушивача, послушника, извршника, шупника и мегатрендиокритета сваке врсте, да се Новинарство не може излећи ни за милион година.
С Новинарством је завршено. Новинарство се могло борити против Диктатура, Аутократура, Хунти и Мултинационалки. Али против софтвера који обара сајтове, нема борбе. Против Оглашивача који ти диктирају шта ћеш објавити, нема борбе. Против кордона аутоцензуратора, конформиста и болесних амбиционера нема борбе. Против Власника Медија нема борбе.
Шта, дакле, остаје, као могућност.
Остаје Слобода Говора, Слобода Мишљења, Слобода Јавног Става, Интелектуална Слобода.
При чему не треба рачунати на Слободу Збора и Здруга. То је резервисано за  МИП Копилад. Манипулативну И Плаћену.
За те слободе треба имати мало храбрости. То је њихов највећи проблем. А Пичке су свијет премрежиле. Поред толико курчева.
Данас је, у Србији, најраширенија синтагма Како смеш.
Дабоме да сам идеалист. Поменуте слободе се неће користити.
Шуте интелектуалци, шуте писци, шуте књижевници, шуте рокери, шуте социолози, шуте правници, професори и економисти, шути пашчад, јазавци и лијаћи, каравана пролази а ноћ не пролази.


ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

СУДЕЋИ ПО ТОМЕ 
КАКО СЕ ШАРИЋ ЗАЈЕБАВА 
СА ЈУЖНИМ ВОЋЕМ 
И ЦЕЛОМ СРБИЈОМ, 
КОКАИН СУ ШВЕРЦОВАЛИ 
ИЛИ ДРЖАВА 
ИЛИ ОТПРАВНИЦИ ВОЗОВА.

понедељак, 16. јун 2014.

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ШТА ПОВЕЗУЈЕ 
МАРКА ДОЊЕГ ВЕШОВИЋА, 
ПЕТРА УШУПЧЕНОГ ЛУКОВИЋА 
И БАЛЕГАР ВАСКОВИЋА БАЛЕТАНА. 
ПУШЕЊЕ. 
ПОНАВЉАЈУ СВОЈЕ СЛИКЕ 
С ЦИГАРЕТАМА. 
ФАЛУСОВЦИ. 
3008.
КАКО ЈЕ МУРИЊО
УНИШТИО
КАСИЉАСА

Добро. Није сам Мурињо. Мада је Мурињо Креатурињо. Ту је и Реал који својим банкарским, циркусантским и супермаркетским односом према фудбалу, игри и играчима, уништава све под собом што је везано за Игру. А и саму Игру.
Зато је Реал и набавио тог Циркусиња јербо им се уклапао и недостајао, као она једна пуцла која је одскакутала негдје под фрижидер.
Прави љубитељи Игре, не они којима она служи за свађу са женом и заваривање ладне клипаче за длан, памте како је Креатурињо пред својо одлазак, такорекућ Одјурак, из Реала, једног кола, ничим изазван, као и свака Прилуда, на гол поставио неког Будибогснамића а Икера Касиљаса оставио на клупи.
Након чега је, не као Приглупов, већ као ординарни Будалаш, објаснио да је тај Незнаковић У Овом Тренутку бољи голман од Касиљаса.
Само историчари и истински заљубљеници Игре, сјећају се Касиљаса у продужецима против Бајера, када је имао двадесет година и када је бранио, у тих седам, осам, минута, као што неки не могу ни у седам година.
Од тада, па све до Жуте Минуте Лудог Муриња, Касиљас је био Ел Голман, Дас Голман, Његово Голманство, Икер Касиљас.
Он је био оживљена моја слика из дјечијих дана и из пјесмуљка Киша пада, трава расте, Беара се баца ласте.
Иако нисам знао ни шта су ласте, нити сам икад видио слику Владмира Беаре у новинама, телевизија се наплаћивала у сали задружног дома са дрвеним столовима и коцкастим столњацима, из прича старијих, који су имали радио, схватио сам да се ради о неком поетизованом голману, неком чудоносцу из бајке.
Када сам, касније, доспио до свих чињеница о Беари, схватио сам да су моје слике у глави важније до мојих сазнања. То сам задржао до данас.
Не волим Реал Мадрид. Јербо сам дијете закрпљеног сиротињства. Реал Мадрид, који се на људе баца парама, пљује их парама, блати их парама и гледа их као паре, жуте звекетуше, пропале кроз продерани џеп. За које се богатуни не сагињу.
Али Касиљаса цијеним.
Икер Касиљас је сиротињско дијете. Поштењачко дијете. Сваку парицу је трошио да би из неког малог мјеста долазио на тренинг у Мадрид. Десет и више година. Вјероватно више уморан и гладан него сретан и дјечачки раздраган. Зато се, у свлачионици Реала, и противио једној карактерној и психопатској протуви какав је Мурињо. Курињо. Који му се онда осветио. Као истински квалификовани болесник. Јербо је знао да ће то оставити неизбрисив траг на Касиљасу. На личност коју је изрезбарила Сиротиња, трагичније може да дјелује само безразложна неправда и понижење.
Зато је Касиљас, некувече, у Бразилу, бранио као да је пао с Марса. Тако је бранио и у финалу Лиге шампиона.
Не знам да ли ће се опоравити Касиљас. За почетак би требао да одмах иде из Реала.
Али знам да би могао бранити на свјетском нивоу још пет година.