четвртак, 19. јун 2014.

СРБЕ И ХРВАТЕ
СВЕ РАЗДВАЈА,
САМО ИХ ПОВЕЗУЈЕ
ЉУБАВ ПРЕМА
НЕМЕЦКОЈ И МЕРКЕЛИЦИ

Хадезе Хрватске већ увелико баца на папир Буџет, такорекућ Прорачун, за 2015. годину, јер су увјерени са ће ванредних избора бити.
Добро то. Али је занимљива информација да то раде у сурадњи са партијом Ангеле Меркел и са познатим њемачким Ифо Институтом.
Ка и та да се не ради само о Прорачуну већ и о мјерама економске политике, реформама и сличним тортурама.
Ну. ХДЗ може да значи и Хох Дојчланд Зајтунген, као и Данке Дојчланд.
Занимљивјешија је, у том смислу, информација из Београда по којој извесна неизвесна Јадранка Јоксимовић, министарка за интеграције европске Србије, изјављује да Немачка тражи да одговорније водимо јавне финансије.
Који Је Курац Немачка. У Србији. Да није неки дом у Парламенту.    
У Хрватској уреду. Дала им Неовисност. Државу. Тисућљетни сан. Па има право да мијења власт. Сад Есдепе, сад Хадезе. Прорачун је маламаца.
У Србији није уреду. Да се хвата у Глуво Дојчландско. Особито да нека министарка, са стајлнигом Сплаварке предзору, обзањује шта тражи Немачка.
Шта има да тражи Немачка. Прошао је Месец Бомбардовања.
Жалосно је да се и у хрваћанском и у србијанском случају, ради о краткорочности националне политике.
Мали народи, као што су Срби и Хрвати, не могу да играју Зује са великима. Али не морају да наглас кажу да им је неко уврнуо муданце.
И не морају да се доведу у ту ситуацију.

Мали су Великима важни, не тако као Велики Великима. Али ако се пронађе како су важни, може се достојанствено животарити. Без дерања чарапа на кољенима.