субота, 2. август 2014.

3136.
l'UNITÀ
СЕ ГАСИ,
ИЛИ КАКО
СУ УНИШТЕНА
ЕВРОПСКА ДРУШТВА

Унита, како се овдашњим комунистичким језиком изговара, лист је талијанске комунистичке партије којег је основао Антонио Грамши, један од хероја радничког покрета у Европи који је бујао након Октобарске Револуције именом Лењина. Грамши је био и предсјендик КПИ а умро је након што су га Мусолинијеви режими сатрали у затворима. Па пустили на слободу само да им не скапа у ћелијама.
Грамши је један од људи Двадесетог Вијека чије име одмах асоцира на Радничку Класу.
Грамши је Љевица.
Грамши је Мученички Дух слободарске Европе.
Грамши је из Италије која је и земља Идеја.
Код старих перверзних комуниста, социјалиста, самоупрвљача, на овим просторима, просторима које сада прекривају хоризонтално разастрти пољски нужници, који су крајњи домет друштава и држава насталих на пољима уништене Европске Љевице, Унита је била свакодневна ријеч. Вијести за ухо и око, редовно су преносиле шта пише Унита, Женмин Жибао, Правда.
А онда је све отишло у Пиздуле Пема Терине.
Унита је изашла у посљедњем издању. Тако јавља Наша Веза. Држала се, јадница, дуже од Комунистичке Партије. У задњим годинама талијанска Држава је давала донације за штампање. Није помогло.
Нема ко да чита новине уопште. А камоли лијеве.
Нема радничке класе. Умјесто идеологије, одавно царује Берлускони.
И да не серем даље, тако је у цијелој Европи. Љевица је накурњачена, искориштена и одбачена. Посебни контејнери су за стакло, папир, љевицу и пластику. Љевица се рециклира у финансијски неолиберални тоталитаризам.
Судба Европске Љевице је судба европских друштава и држава. Неолиберализам америчког Марлборомена успио је да уништи свако друштво и државу, да их растроји и размрви, да их дерегулише и депроцедурише, до мјере са које се више не могу вратити.
Данас више људи европских више времена проведе гледајући добро дупе на интернетским порталима него што се сјети своје државе и нације.
Све осим Њемачке. То је зато што је Америка јачала Њемачку као задњу Хуверову Брану пред Сајузом.
И зато што су Нијемци Нијемци. Ред. Ред. И Ред. Унд Лос.
Шта би најприје урадио Нијемац кад би га голог оставили у пустињи или у сибиру. Нашао униформу. И постројио се.
Дерегулисана европска друштва, НДД Сфера за свако посебно, лако су управљива и лакопонизна друштва. Њемачка, са дозволом Америке, понижава Грчку. Сада понижава и Србију. Понижава и Хрватску. Као и цијела ЕУ. Нико више и не зна да је Хрватска у ЕУ. Ко Девето Прасе.
Која земља није понижена у ЕУ. А која смије да каже да јест. Осим што у Мађарску гледамо као у Хероину. Ту пиздинску Мађарску која је по наредби разних Папа, овдје војском уводика католичанство и припитомљавала разигране коње босанске. Која је под Совјетима и Варшавским Пактом била без пулса, мириса и окуса.
Дотле је дошло Европско Херојство.
Дабоме. Тај сумрак Унижене Европе, што непобитно значи скраћеница ЕУ, није само због уништене Љевице.
Већ због свега уништеног.
Ко данас у Европи пати у затворима због идеје за велике друштвене слојеве.
Умјесто Радничке Класе, данас марширају педери.
Умјесто цитата из свјетских новина имамо манипулативе, као седативе, Сиенена, умјесто новина за идеје имамо независне које нису ни као буве, да се саме разможавају. Само постоје.
Посљедњи раднички марш Уните завршен је одавно, прије неколико деценија. Сјетите се Црвених Бригада. Све остало је само до краја одмотана ролна папира за неку ротацију којој се покварило дугме Стоп.
Америка је успјела оно што нико није. Од Европе је начинила један велики, пропали, Детроит.
Европи је боље да прими Православље. И иде код Патријарха московског и цијеле Русије. Не мора у варшавски пакт.
Иначе ће је пропадајућа Америка повући за собом.



петак, 1. август 2014.

3135.
У УКРАЈИНИ
СПРИЈЕЧИТИ
ИСТРЕБЉЕЊЕ
ИНДИЈАНАЦА

Обама је важно изјавио да се у Украјини мора спријечити понављање Босне.
Пошто не желим да мислим да је Обама глуп као Клинтон, као Клинтонка, као Реган или као Буш, јебига, послије Кенедија, изгледа да нису имали иког иоле политички интелигентнијег ко би могао да му се барем приближи, могао је мало да се обавијести о тој Босни Усраној.
Босна је испрдак југословенских ратова. Она није никаква трагедија. Она је отпадак трагедије у којој је страдао Српски народ у Југославији. Да је ЈНА била нека војска Словенија и Босна би биле спржене за по два дана. И, при томе би мање људи погинуло него у једној години мрцварења.
То би Обама требао да зна. Они који га савјетују шта да прича пред комшијама а шта пред новинарима.
Америка је, Збигњев, главни кривац за распад Југославије. То је, дабоме, вјешто прикривано. Пуштањем европских лешинара да узму помало. Да би Америци припала Војна База Косово. Што ће трајно србијанска муданца да држи у процеп, бре.
Америка је тада могла да назове Берлин и да каже Шајзе. Да вас нисмо видјели да чучкате мичку у пачку. Берлин, Бон, тад је био много слабији него сада. И не би смио да се курчи.
Ну. Америка је намјерно пустила да се Европа ломи око Југославије, доказујући јој да не зна и не умије ништа. О томе данас прича стварни Збигњев. А онда да Уљети са кикирики осиромашени уранијум.   
Југославија је била пробни лабораторијум свих тајних планова за рушење предсовјетских земаља. Проба капитализма на свјеже ране, проба национализама и њихових сукоба, проба уништења војне силе и привредне инфраструктуре. Касније су дошле пробе стабилизовања нових деократија, пробе приватизације, пробе реформи, пробе уласка у Нато.
У то су се, тачно је, укључиле домаће шешељизоване будале, Шешељи муслиманске, католичке и православне вјере. И служили као веома добра маска и америчком и њемачком ангажману. Њемачка иде даље. Клиторис Србији само што није експлодирао. Њемачка иде путем Аустроугарске.
Сва искуства из Југославије примјењују се сада у модерном рушилачком свијету.
Па тако и у Украјини.
Зато, мој драги Обама, немој да будеш Комшић.

И помози да се у Босни Усраној не понови оно што ће се догодити у Украјини.
3134.
КАКО
НАЦИОНАЛНЕ БУДАЛЕ
ПРЕУЗИМАЈУ СТВАР
У СВОЈЕ РУКЕ

Рамиз Салкић, потпредсједник Народне Скупштине Републике Српске, са агресивистичком фацом коњождера, ждерача нилских коња, непреипадајућом политичарима и јавним радницима, истражно је изјавио да су једно или више лица српске националности одговорни за неко ноћно кафанско убиство у неком селу код Приједора.
А извјесни Чиркин Пољак, исто из Приједора и исто из Народне Скупштине, изјавио је да је угрожен мир, стабилност, суверенитет, национални парк и трагови геноцида у Поткозарју и ширем региону, све до Нормандије.
Све то због двијетри будале које су се поубијале у кафанчуги, због пичке, пара, провала, или невраћених батина.
Муслиманска Мржња, иста је као и све Мржње. Само што њој прво наум падне Лице Српске Националности.
Толико воле Србе да се ничега другог не могу сјетити.
Сада, када је МУП пронашао осумњичене и признања, шуте Копичке.
Није јасно шта су Чиркин и Рамиз хтјели да постигну својим иступима. Рационално је необјашњиво.
Ако су мислили на неке предизборне или изборне гласовне поене, смијешно је. Муслимани ће гласатаи за Муслимане, и Младена Иванића, а Срби за Србе, и без међунационалних злочина и лажних оптужби.
Ако су хтјели да стварају неповјерење између Срба и муслимана, непотребно је било. Њега ионако нема. Нити ће га икад више бити.
Њих је, као и Ћоркане из Андрићевог опуса, водила Мрачна Подсвијест. Они су сами себе поставили на Алахов Пут, не правог Алаха, већ Алаха.ба, узели барјак и повели колону заштитника повратника, муслимана, нације, вјере, Поткозарја И Шире.
Они су себе промовисали у власт и институције. Не треба полиција, увиђај, истрага, притвор, суд, налог. Све је код Чиркина и Рамиза.
Њих двојица живи су фосили начина како Национални Идиотибили, на батерије, преузимају националне и међунационалне послове који се очитовао у припреми ратова у БиХ. А након рата такви идиотибили оптужују оне друге за Геноцид По Шумама И Горама.
То Подмрачњаштво Црне Босне има особину да се увијек котрља, и низбрдо и узбрдо, да захвата све празније и празније главе и да затвара било какву свјетлост у реалном погледу на национални интерес и политички концепт као и за градњу здравог национализма који је потребан свакој нацији.
Ова двојица, као и читави кордони, нису у стању да учине ни колико један шупљи и невриједни Комшић. Да кажу да су испали Комплетни Идиоти.


четвртак, 31. јул 2014.

3133.
ЗНАЧАЈ
ЈАКЕ СТРАНКЕ
ЗА СТАБИЛНОСТ
НАЦИЈЕ

И цијеле НДД Сфере.
Када су одлучили да разбију Југославију, шта су прво разбили. Савез Комуниста Југославије.
На том разбоју лако се, онда, творе сва друга растакања и деструкције.
На примјеру Србије и Српске видљива је та тендеција департизације нације.
Демократска странка у Србији била је фаворит странаца. Као и њен лидер Тадић. Али након обабљања једне етапе у том Туру око Косова, разбијена је као да никада није ни постојала. Ништа боље нису прошли Шешељеви радикали. А само је варка да је СНС јака странка. Цијела кампања за посљедње изборе била је незабиљежено персонализована а сва постизборна догађања у мозаику власти аутирали су СНС као Политичку Странку у лавиринте друштвеног маргиналиторијума.
Српска Демократска Странка такође је доживјела растакање. Од демократских до насилничких метода.
Савез независних социјалдемократа сада је, такође главна мета. Већи циљ него сам Додик којег су промовисали у симбол Режима. Само је на корак до Хитлера и Путина. Али СНСД је главни циљ. Којигод се кретеноид појави у балеги, њега се проглашава високим функционером Есенесдеа. Портал бнтв пун је Додика, скоро као да ради за њега, али и транширања странке, страначких људи и страначких министара. На тај начин се раздваја Додик и Есенесде што је најбољи пут за разбијање Савеза.
Есдеес није умио одговорити на те уништавајуће изазове, не само због хипотеке рата, криминала и профитерства којег је накалемио Србима. Није умио створити јаку страначку организацију као темељ одбране од насртаја инфилтрирајуће и екстерне природе.
Није то успио ни данас.
Иначе му не би натурали Иванића. А и Тадића, који није изворни Есдеесовац већ играч раздора.
Да Есдеес има јаку организацију она никада не би дозволила такав волунтаризам кандидовања који је, у ствари, само употреба странке за прикривене циљеве и процесе.
Да је Тадић имао јаку организацију Демократске странке не би се чешао зашто је изгубио од Николића. Нити би се Николић чешао зашто је побиједио Тадића.
Републици Српској, апстрахујем Србију, она убрзава, потребне су двије јаке странке, са јаким страначким организацијама. Између њих се, онда, не би могли појављивати привремено употријебљени играчи, маргиналци, мрачњаци, подлаци и деструктори.
А Сарајево и његови унитарни помагачи, не би могли кидисати на Републику Српску као да се ради о кули од карата.
Такође је битно схватити да је за јаку странку битнија јака организација него јак лидер.
НДД СФера, Нација, Друштво, Држава, преко јаке странке комуницира са окружењем. Саопштава своје циљеве и ставове. Реализује своје планове и испуњава потребе. Јер ништа од тога не долази само од себе. И без организације.
Јака органнизација, у разним облицима, темељ је постојања и стабилности НДД Сфере. Организација Вјере. Организација Реда. Организација Одбране. Организација политичке артикулације.
Црква, Полиција, Војска, Политичке Странке, дио су истог организационог темеља Нације Друштва Државе. И почивају на истим принципима. Само је разлика у крсту, метку, палици или гласу, као основној ријечи, реченици или средству комуникације.
На оваквим просторима каква су наша, Нација Држава Друштво могу да буду сретни да велика већина јединки жели да буде вјерник, полицајац, војник и члан странке. Када се изгуби та жеља, доћи ће се у фазу потпуне сорошизације нације и друштва, у фазу грађанске гранулације којом се манипулише лакше него пуним отвореним вагоном маслачка на брзим пругама.

  
3132.
ЖЕЉКО КОМШИЋ,
ЋАЛОВ У КОМПЛЕТУ

Коначно сам пронашао мјерну јединицу за педаљисање Политичке Будале, са именом и презименом. Жељко Комшић. Та мјерна јединица ће замијенити јединицу ЋУК, Ћаловштина У Комплету. Одсад кад кажем за неког политичара да је политички глуп или да је политичка будала у висини, рецимо, 1,73 ЖЕК, то значи да је за толико преко једног цијелог глупљи од Комшића.
Мада је то изузетно тешко постићи.
Комшић је изјавио новинарима Осјећам се као комплетан идиот.
Ћалов У Комплету.
Све је почело дојавом из Жупаније 10, из Ливна. Предсједник Опћинства Демократске Фронте, која, иначе, и Ливну постоји још прије него што су дошли Турци, саопћио је Предсједнику Централне Отаџбинске Управе Демократске Фронте да је нека кандидаткиња побјегла из земље због пријетњи њој и њеној породици. То је ЖЕК 1.0 саопћио јавности и рекао да је морао наћи другог кандидата.
Онда је стигла приопћидба из Лијевна. Нико мени није пријетио. Каже Демократска Жена.
А онда је ЖЕК, у наступу искрености, отворио душу новинарима.
То је прави Предсидетељ Державе.
Себи каже да је идиот а не народу. Као што је и уобичајено.

Ако опет будем писао књигу о странкама и изборима, турићу га.  
3131.
КАДА КЕМО
ИДЕ СА ФУНКЦИЈЕ.
САМО КАДА
ИДЕ У ТВОРЗА.

Мада су нешто сјебали Зупца Сипца па нема ко да га ухапси. Како треба разлог за хапшење. За толике године директоровања и ведекторовања, нешто је морао засрати. Човјек дуже влада Раком него Ђуро Пуцар Стари и Бранко Микулић Олимпијски, заједно, Босном и Херцеговином.
Не ради се о Кеми Царини, мада се то чита као Кемо Карина, већ о Кеми Регулатору, Цару Бокаси Регуалторне Агенције за Комуникације.
То је још један од бисера које је овдје успоставила Међународна Унитарна Заједница. Након отимања надлежностуи Републици Српској. Медији и те електронске комуникације, фреквенције, мобилне мреже, војне фреквенције, све је то, по Дејтону и Уставу, надлежност и власништво Републике Српске.
Те нелегалне и неуставне надлежности, из руку МУЗ, дочепали су се, дабоме, Сарабонци, Сарајлије, бона, представљајући се као Бошњаци, и устоличили Кему Сарајпитекуса Фосила.
Након избора 2010. почеле су укрштенице о Савјету министара и расподјели заједничких институција.
Есенесде је начинио велику грешку у противприродном блуду са Злагумџијом. Лијепо ми је Бедрудин, Санџаклија са Маријин Двора, рекао, Васане, то му дође ко Хасане, Чојек нема кога није зајебо. А ви Срби сте душу дали за то.
Од свих договора са Злагумџијом, Есенесде је само успио да оствари то да Злаго постане Министар.
Ну. Пошто сам реалист песимистичне провенијенције, морам да кажем да би тако било и са другим Сарај Лидерима који су сједили око синије власти.
Тај САЛЛ, Синдром Алијиног Лисабонског Лагања, проширио се још у отоманско вријеме по цијелој царевини. И сада изванредно успијева у отпацима Отоманске Империје, какво је и Сарајево. Лажу Србима, лажу Хрватима, ајд Хрватима али што Лажу Комшићу, лажу Међународној Заједници.
Тако да ће Србин постати директор Рака кад Бакир Изетбеговић промијени вјеру.

Златаган Лагумџија више нема шта да промијени. 

среда, 30. јул 2014.

3130.
МОЈ ДРУГ ЗБИГЊЕВ
НЕШТО ЗАЈЕБО

Ледени Збигњев, Бжежински, један од главних стратега Хладног Рата, из кога је требало Русија да изађе сатрвена а Америка златом обливена, дао је интервју часопису Форин полиси.
Иако Збигњев никад не говори до краја искрено, и није наиван као Америчка Собарица Горбачов, који је ушао у историју ко говно у чучавац, Бућ, из интервјуа се може закључити много и на разним нивоима.
Неразумијевање. Збигњев не разумије зашто Кинези воде политику коју воде. И зашто су безосјећајни за своје азијске сусједе. Америчко неразумијевање Кине почело је неразумијевањем Русије. А неразумијевање Русије почело је неразумијевањем властите, америчке, улоге и моћи у свијету. Кадгод се сјетим чувене Чуенлајеве ванвременске изјаве о Француској Револуцији, након што га је Кисинџер, у Пекингу, правећи се паметан, упитао Шта мисли о њој, наведе ме на смијех иако је то концентрум више хиљада година грађеног филозофије стрпљења и разумијевања свијета.
Смијешно је дјеловало тада, у Никсинџерово Златно Доба, а смијешно дјелује и сада. То, како је Чу Ен Лај одвалио Хенрија.
Још је рано за закључке о томе, рекао је.
Кисинџер се, у ствари само правио да зна шта је Француска Револуција. Тако се Америка само прави да зна шта је свијет а шта она.
Нереалност. Збигњев каже Постојимо само Ми и Кинези. Мрзилачко потцјењивање Русије није само лична ствар Збигњева. То је генерална политика САД одувијек. И данас, када сатанизују Путина успоредбом са Гитљером.
Једнако потцјењивачки се Збигњев и Америка односе према Европи. И Збигњев лично, као и Америка, има непремостиви комплекс мање вриједности. У односу на Европу.
Потцјењивачки је однос и према свему свијету.
Стога није уопште истина да постоје само Ми и Кинези.
Контрадикторност. Збигњев је разочаран Европом. Она не зна шта хоће, нема спољну политику. Кад одеш у Европу и питаш ко сте ви, они кажу Португалац, Француз, Пољак. Нема Европског Патриотизма.
То је и знак промашене политике САД према Европи. Нису од ње успјели да начине јаког и противног сусједа Русији. Иако су јој пружили прилику на длану. Срушили су Зид, зајебали Горбачова, довели Нато на све њиве Варшавског Пакта које је у току Другог свјетског рата заузела Краснаја Армија.
Збигњев вели да Ми, Америка, и Кинези, једини имамо националну опредијељеност у својим циљевима. Американци и Кинези се идентификују са својом националном државом. Европа не.
Пропушта да схвати да је упао у супротност. Не можеш другим спорити примитивни национални и државни патриотизам а код себе га хвалити. Мада је упитна америчка национална опредијељеност. А и патриотизам. То је све голи Профитизам.
Носталгија. Носталгија је наука о удаљености.
Веома је удаљено вријеме кад је Америка могла да управља свијетом, контролишући, истовремено, и његову температуру, и главобољу, и пролив, и кашаљ. Данас Америка не може да контролише више од двије кризе. То каже и Збигњев. Упао у Носталгију. Жал за бившом Моћи.
Губимо способност на највишем нивоу да се носимо са неким изазовима који су кључни за наше благостање. Све то чини да ми, као велесила, све брже губимо стратешку одлучност и осјећај за правац којим треба да се крећемо. Каже Збигњев.
Носталгија је прерасла у Реалност.
Разочарање. Од Европе и Европљана не можемо очекивати да се укључе чак и кад стану уз нас. Украјина то показује. Једна сила је, први пут од 1939., цитирам, једнострано примијенила територијалну експанзију. А Европа ништа.
Збигњев мисли да је Путин први пут, од Гитљера наовамо, урадио тај територијални експанзионизам. Аншлус.
А то што је Европа одузела Хрватску од Југославије а Америка Косово од Србије, што је такође Територијални Експанзионизма, то ништа.
Збигњевљево објашњење свијета једнако је неефикасно као и управљање њиме од стране САД.
Збигњев мора да призна да је Дошао Крај. Начин америчког схватања и опхођења није више у складу са свијетом. При томе се не може бизмаркисати и рећи Тим горе по свијет.  
Збигњев каже да се свијет креће као Великом Хаосу.
Мислим да се Велики Хаос креће ка Сједињеним Америчким Државама.
Све што посијеш, једном ће да никне. Све што купиш, једном ће да ти се испоручи.

У протоку времена, ниједно сјеме не труне и нико никад не бива закинут за посљедице своје сјетве.
3129.
ИСТОРИЈСКИ
О ЗЛОЧИНИМА
ОВК

У Бриселу Селу одржана је историјска Конференција за Медије, Косово и Србију.
Тема је историјска. Злочини Ослободилачке Војске Косова. Историјска, јер је просто немогуће да они који су се ослобађали од српских злочина, почине злочине. Али.
Послије Историјског Бриселског Споразума, све је историјско у том троуглу ББК. Београд Брисел Косово.
Историјски је говорио извјесни Клинт Вилијамсон, главни тужилац и представник истражног тима Еулекса.
Све је установљено. Челници ОВК су чинили ратне злочине, животне, материјалне и сексуалне природе. За Жуту Кућу нема доказа. Али јесу и то.
Чим се у Хагу формира Суд ето и Оптужнице и има да им ноге виде пута.
Добро. Божије. Правда.
Појевтиниле Државе. Отмеш земљу, направиш Државу, платиш са тричетири главуше на оптужници.
Ну.
Историјска Бриселска Конференција Вилијамсона само је медијска интернационална санација бојишта на коме је израњавана Сербија.
Вилијамсон и слаткоћа сторије о ратним злочинима вођа ОВК, Косовка су Дјевојка. За јавност Србије и натполовично бирачко тијело. Дио су пакета. Ви Историјски Споразум, ми Историсјку Оптужницу.
И друга, битнија, ствар.
Феноменална алатка за управљање Косовом и цијелом номенклатуром која је имала веза са ОВК и БЗО. Борбом За Ослобођење. Сада ће свако ко је макар слушао пуцњаву херојских припадника ОВК, живјети у страху од Хага.
Како се Хагом управља политичким странкама и цијелим нацијама, знамо ми у Републици Српској.
Хаг је двоструки колосијек. При чему је један увијек невидљив.
Као у оном вицу о Хаси, Лаву, Циглама и Мудима.
Опкладио се Хасо са власником циркуса да ће питати Лава да му јебе лавицу, да ће овај одобрити и да ће се сложити да неће да је туче због преваре. Немогуће. Могуће, само да у арени имам двије цигле. Ма, можеш камион цигле.
Лав, цигле и Хасо у арени. Спикер чита питање Могу ли, ја, Хасо, једну ноћ да проведем са твојом женом Лавицом и да је сладострасно обљубим. Лав потврдно клима главом. Нећеш послије да је тучеш зато што те варала. Лав одречно маше главом. Публика у делиријуму. Власник у делиријуму. Хасо у делиријуму. Због лове.
А невидљиви колосијек је текао овако. Хасо, пошто је претходно био код лава и неколико пута му циглама туцнуо муданца.  Сјећаш се ове двије цигле. Лав потврдно клима главом. Хоћеш да са овим циглама станем иза тебе и да ти њежно додирнем твоја модра и отекла муданца. Лав одречно и одлучно маше главом.
Јасно је да ћемо убудуће лако препознати Лавове са Косова.
Пратите им само главуше.



уторак, 29. јул 2014.

3128.
МЕЂУНАРОДНА
КРИЗНА РУПА
И КАРДЕЉ
У ВИЦУ О КРАВИ

Када бих имао енергије да сакупим на једном мјесту све дефиниције БиХ, које сам дао и које сам чуо, била би то књига највећег смијеха у геополитичкој историји. Али и књига највеће трагедије и бламаже разних иностраних идиотида, од османлија, преко калајлија до високих представника.
Од оне БиХ је дијагноза. До ове Међународна Кризна Рупа.
Мора бити Рупа кад је идеје о БиХ давао свако а реализацију изводио још свакији.
Они Америчани, једине Бињаџије веће од Срба, једини Терористи већи од Срба, једини Агресори већи од Срба, једини Геноцидиоти већ од Срба, начинили су, ипак, флексибилан и безболан Дејтонски споразум и, додатно, амерички устав на привременом боравку у Насеобини.
Тај Споразум омогућавао је Конфедерацију Федерације са Хратском и Специјалне и паралелне везе Српске са Србијом. А и нешто мало заједничких институција. Па, вољ вако, вољ нако.
Ваљда ћемо једном сазнати шта се догодило па све кренуло у Унитаризацију.
Данас је Међународна Кризна Група схватила да ВВН. Вако Више Немере.
Да БиХ треба да има Трећи Ентитет. Да иде ка федерализацији.
Вријеме је и било да схвате.
Кад је онако глуп Комшић схватио. Могу и они који примају веће паре од њега.
Та ИЦГ, Међународна Кризна, потрошила је огромне паре на зајебанцију Срба. Сјећате се Лајона. Оне међународне мрцине која је срала по медијима против Српске и Срба.
Била је то крвава борба против Трећег Ентитета клањем Републике Српске. За то вријеме су Хрвати, њихови политички представници, Пичке Једне, у Сарају уживали у жвакању својих муда за које су их Бошњаци убиједили да су Држава БиХ.
А као мед на ту сласт, увалили им Комшића.
Колико има од 1999., када сам написао јавни текст За Трећи Ентитет Спремни, до данас, 2014.
Толико им је година, и пута милиона, требало да схвате.
И дођу на мој.
Само ви, дјецо, редајте своје идеје, као Кардељ о болесној крави.
Док их ви износите, Крава ће се распасти.


понедељак, 28. јул 2014.

3127.
ЈЕБИТИТО,
ВАХИД ТРИШИЋ
И ГРАЂАНСКА БОСНА

Портал Беентеве, који је, прије Рата Против Режима, био низаКурац, нагло се протехнологисао и проширио. Знајући како функционишу неповезане корпорације Бе – Ко, није то могло проћи без лове, неко је њима морао да гурне. Није то само ушло.
Окопањи за Неутралност а Тришићу за порталност.
Ну. Све разумијем.
Пошто више нема продаје Телекома, дакле нема пара, Режим мора да падне.
Којићенамкурац Режим са празном зобницом.
А Збигњев нуди и нову зобницу и свјежу зоб.
Режим и Додик. А и ако не падне Додик, битно је да падне Режим. Додик ће, онда, пасти сам.
У ту сврху За Беен Спремни.
Спремни смо и пробосански оријентисати уређивачку политику.
Данас Беенпортал доноси двије занимљиве Србњачке Приче.
Скокови са старог моста у мостару. И Бешић у Евертону.
Јеботе Бешић.
Ко је Бешић у српскијанској јавности и медијаторијуму.  
Осим тога, зашто трошити простор за стари мост и млахђаног бешића, кад се може искористити против Додика, Жељке и Владе Трулог Режима.
И за Иванића.
Мада ми га нешто нема на порталу.бн.
А толико је значајних ствари рекао у задњих 174 часа.

Или. Није стигла транша.

недеља, 27. јул 2014.

СУВЕРЕНИТЕТ КРИВИЦЕ
УМЈЕСТО
СУВЕРЕНИТЕТА НАРОДА

Неповезане прокламације Младена Иванића и Александра Вучића откривају дио опасних трендова које деценијама генерише Европа као испостава Америчке Територијализације. Те, главне идеологије Двадесетог и Двадесет првог вијела.
Иванић је рекао да није потребан Референдум о уласку БиХ у Нато Пакт.
Вучић је написао патетично Писмо Пријатељима гдје их је, Србе, окривио за све што им се догодило. У сну. Сад треба да се пробуде.
Одмах након Другог Свјетског Рата почела је борба против Русије. Земље су шапиране и мапиране и у тој борби није било бољег нити лошијег. Након пада Берлинског Зида, показало се да је Хладни Рат био Рат против Русије. Који је настављен и сада, када нема Варшавског Пакт и Соцлагера.
Збигњев, Америка, користио је у тој борби сва европска средства.
Не улазећи у друге сегменте, користио је и Социјалдемократију, претворивши је у Лажну Љевицу.
Та СДК, Социјалдемократија служила им је за проповиједи и проводбе либералног тржишта. За велике коалиције. Као и за омогућавање удара на Ирак, једну суверену земљу, отимање Косова од једне суверене земље. И слично.
Јасно је да је то процес уништавања Лијеве Идеје уз њену велику самопомоћ.
Упоредо са тим иде и процес уништавања радништва, синдикалног организовања и достојанства рада и сваког појединачног радника.
Приватизација и нови закони о раду, упоредни су процеси са тим циљем.
Али и уништавање Лијеве Идеје и стварање Лажне Љевице, само су маскирни процеси за потпуно одузимање суверенитета.
Чак и ако се толико буде добропогледан па прихвати аргумент да се свијет економски повезује са повећањем слободе протока роба и рада, ако се, дакле, занемари да је Профит главни разлог, што доводи до губитка економског суверенитета у смислу све мањег посједовања властитог тржишта само за себе и неминовног прихватања широковажећих економских регулатива које не иду на руку властитом тржишту и властитој економији, тешко је прихватити да је са економским суверенитетом потребно изгубити и Суверенитет Народа, Нације и Државе.
Онима које треба територијализовати одузима се свака врста Суверенитета. А нарочито Национални, односно Народни као темељ сваког суверенитета.
Осим Суверенитета Кривице.
Зар не дјелује сумњиво да је Србија крива за Први свјетски рат и, након сто година, за Први босанскохерцеговачки рат. И за губитак Косова.
Сада се Србији натура теза да нема никакве завјере већ је за све сама крива.
Сада се Србима натура теза да Референдум није потребан.
Ако није потребан за улазак под Нато, није, онда, потребан низашта.
Уништење радништва као друштвеног слоја, и индустрије као његовог егзистенцијалног темеља, обесмишљавање синдиката и њихово претварање у манипулативни апарат, ангажовање јејлских, харвардских, емемефових и вебеових експерата умјесто страначких, програматских и идеолошких лидера, искључује и Политичке Странке као групације које наступају у име друштвених слојева и кругова. И заступају их.
Кога заступају Јејлаши. СИЈ.
На помолу је, дакле, још један разлог за формирање и обликовањем Идеологије Социјалног Савеза и Политичке Странке Социјалног Савеза. Која ће у свом саставу, у улози утицаја и одлучивања, имати бројне и значајне представнике широких друштвених слојева, запослених, незапослених, руралних и приградских, радничких и образујућих кругова.
Јер широки слојеви, сав Народ, постају социјални случај.

Социјалност мора постати и Идеологија. 
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

СРБИЈА 
МАЛОМАЛО 
ПА ДОБИЈЕ 
ВОЖДАНИ УДАР
ПОЧЕЛО ЈЕ.
ИНАРАВНО ЏЕЈ
НЕЋЕ ДА СЕ
СВАЂА У
ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ

Младен Иванић, Џеј на Српској Политичкој Сцени, дао је интервју својој домицилној теве1 у коме је испричао пар лажи, пар просерица и пар црномрачних перспектива.
Он је, вели, искуснији и стабилнији од Жеци Цвијановић. Био је министар у Савјету министара па зна пуно људи. Раније је негдје рекао да је и образованији од Жеци.
Богамимога, од мене није. Знам и ја да продам банку за један еуро.
За Један Еуро се ни јабука у Рогатици не може набавити.
У Просерице убрајам то што је рекао да је за његовог полумандата на мјесту Предсједника Владе Републике Српске, који се може назвати Голомандат, извршена кључна реформа пореза што је донијело стабилност а одлучивање о парама однијело у Сарајево.
Голомандат. Јер, Стабилношћу, Искуством и Образовањем Младена Иванића, Република Српска остала је за двије године гола.
Шта би било да је на челу Владе био четири године. Сису Ти Јебем.
Мрачна Политичка Страна Младена Џеј Иванића јесте његова поставка да БиХ треба да уђе у ЕУ јер без ЕУ нема живота. А у Нато треба да уђе кад Србија уђе. Не треба никакав Референдум.
Ако је ова поставка Политичко Искуство, онда јебига.
Прво. У ЕУ се иде ради уласка Нато Пакта на ПЗТ. ЕУ ти сприједа, Нато ти отпозади.
Друго. Нема доказа да ЕУ доноси напредак и срећу.
Треће. Везивање Натолизације за Србију знак је да Иванић очекује да ће се Руковожденије Сербије понашати према Нато Пакту као и он према Једном рачуну за Педеве.
Четврто. Нормално је да странцима измећари бјеже од Референдума кођавоодкрста.
Још мрачнија поставка Младена Иванића је она о несукобљавању у Предсједништву. Они треба да говоре Једним гласом. А оно око чега се не слажу не треба ни да помињу у јавности.
Не могу да откријем која политичка технологија омогућава ово о чему он говори.
Кад дође до одлучивања из надлежности ПБиХ, нпр Буџет, не може се неслагати па то не помињати у јавности. А не може се ни слагати јер Џизлије Сарајевске оће паре унапријед.
То значи да ће се Младен Иванић увијек и око свега слагати у Предједништву.

А то је, за Републику Српску, колорит Црнца који жмири у тунелу.