субота, 5. септембар 2015.

МОЈА ТУЖНА
ЉЕПОТИЦА ЉУБИЧАСТА




ДЈЕВОЈЧУРАК
У СТАРОМ ОГЛЕДАЛУ
КАД
ВЕЛИКЕ БИТКЕ
ИДУ,
ОРГАНИЗУЈЕШ
ВОЈСКУ
А НЕ КАПЕТАНЕ

Не организујеш пуковнике, мајоре и капетане. Таквих имаш и превише, добрих и лоших, вјештих и невјештих, улизичких и подрепашких. Јер, они се не боје погибије. Мисле да их штити Чин и Истурено Командно Мјесто.
Организујеш Војску, јер у Војску се не иде радо. Свако ко иде у Војску носи Главу са собом.
Свако ко иде за чином, носи Гузицу са собом. Јер му је она важнија од Главе.
Велике Битке не води Војсковођа. Нарочито, не добија их.
Велике Битке воде и добијају ровови, положаји и војници. Уз умијеће организовања и распоређивања. Које је потребно за Војску.
За Чин Гузичаре то умијеће није потребно. Они се распоређују сами. Савршено. Перфектно. Ефективно.
Велику Битку си изгубио оног тренутка када се сви капетани, мајори, пуковници... распореде и заузму истурена командна мјеста.
Од њих нећеш видјети Војску и нећеш моћи да у правом тренутку наредиш покрет.
Најопасније за Велику Битку, ипак, није незнање једног Војсковође или неухрањена и неоспособљена војска. Већ мајори, пуковници и капетани који су били у више армија. Скоро у свим Војскама.
Они тачно знају које савјете ће Војсковођа уважити а које неће.
Они тачно знају којим путем су дошли а којим треба да се врате.
Војници у Рововима знају да пута за повратак нема. Јер и у бијегу се гине као и у пробоју.
Двије врсте војника драгоцјене су.
Они који чувају своју главу, сјетите се капетана који чувају своју гузицу, и они који су за Војску, па и за Војсковођу, спремни да је дају.
Кад војска види да је свако дупе капетана и мајора попуњено, утегнуто, ухрањено и чисто, Велике Битке су изгубљене.
А и свака мала између њих.
Тад у ровове уђе мук.

Од улизичких Капетана и Чин Гузичара, само је опаснији и застрашујући Мук Војске. 

петак, 4. септембар 2015.

ДАБОГДА ТИ
ОЕБС,
У НАРОДУ: ОЈЕБС,
ДОНИО
НЕЗАВИСНОСТ

ОСЦЕ или ОЕБС, зависно од превода, у народу познатији као Ојебс, захтијевао је од Високог Судског Тужилачког Савјета да омогући увид у судске предмете Тужилаштва БиХ.
Да прецизирам.
ВСТС или ВСТВ, јер БиХ више ни скраћенице не повезују, заједно са такозванима Судом БиХ и Тужилаштвом БиХ, мрежа је наметнутих институција које не постоје у Дејтонском спразуму и његовом анексу који је од тада и сада, Устав БиХ. То је трочлана Државна Хидра која служи:
·        За одржавање унапријед одређених жртава и агресора, геноцидаша и фашиста у БиХ,
·        За фалсификовање историје помоћу спискова оптужених и осуђених,
·        За толерисање криминала до одређеног временског рока или за његову заштиту,
·        За манипулацију кривицом,
·        За колективизирање злочина,
·        За прекомпоновање политичке сцене и лидерског мозаика,
·        За затворску сатанизацију Српског Народа,
·        Против Републике Српске.
Неоспорно је да трочлана Државна Хидра има још функција.
Од Судства, Дејтон је предвидио само Уставни Суд БиХ.
Република Српска не може прихватити ништа више од тога.
ОЕБС је, некада, Хелсиншки Европски Институт, Рај, Бог По Земљи и то, био пројектован као мирољубива заједничка институција.
Одавно је то Инструмент Покоравања Држава.
Он се у све мијеша, од медија до судства.
Трпа се у свашта, ко курац у борделу.
На челу ОЕБС у БиХ је Американац.
А ради се о Европској Организацији за безбједност и сарадњу.
Захтјев ОЕБС да се предмети Тужилаштва дају на увид некој независној ревизији, а та ревизија је судијиница Краљевског суда Инглеске и Велса, Џоана Корнер. Некадашња тужитељица Хашког Трибунала коју је за тај посао одредио Серж Брамерц, садашњи Главни Тужилац Хага и Кондициони Тренер за манипуацију кривицама против Срба.
Након овог пасуса, све је јасно.
Тај захјев ОЕБС има за циљ да Србе врти у круг. Да Српска гања свој реп.
Да се купи вријеме. Као што се купило двадесет година са Хагом и тзв Судом БиХ и тзв Тужилаштвом БиХ. А свој посао обавио је и Уставни суд са странцима у њему.
Сад су се у ВСТС нашли у дилеми како скинути гаће ОЕБС-у а да изгледа да су случајно спале. Па су се реферисали на неко мишљење од прије десет година које позива да се поступа по Дејтону.
То је такве правне важности као онај Предмет Дудек и Регица. Да ли је Регица била невина кад сте се вјенчали. Неки веле да јест а неки веле да није.
Неки Дамир Арнаут, Силајџићев, нашао је у Дејтонском споразуму цитат гдје се каже да се Стране придружују позиву... ОЕБС-у... и другима да помогну у надгледању људских права.
То је правни основ за мијешање ОЕБС у оно што они већ знају, имају и у чему су учествовали.
Једна од Страна је Република Српска. Она се никад није сложила са тим. Зато је то унапријед уписано у Дејтонски Споразум. Што је покојни КОљевић, онда, потписао.
То само значи да од Референдума не треба одустати. Јер је све ово једна Велика Окупација.
Па да их, барем, зајебавамо.

Нека и они мало гањају свој реп.
 НАЈБОЉА ПОЛИТИЧКА ФИЛОЗОФИЈА
НАЈБОЉА КОМУНИКАЦИОНА ПРИЧА СНСД И БИРАЧА КОЈУ САМ КРЕИРАО ЗА 10 ГОДИНА РАДА, И У КОНЦЕПТУ И У ИЗВЕДБИ. НАКОН ТЕ КАМПАЊЕ, ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ ИШАО ЈЕ
СЛОГАН Српска, кућа до куће, КАО СИМБОЛ НАСЕЉА, СЕЛА, ГРАДА, ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ



МОЈИ ТУЖНИ ДРУГАРИ 1


МОЈИ ТУЖНИ ДРУГАРИ 2

четвртак, 3. септембар 2015.

КАКО ЈЕ
АМЕРИКА
УПРОПАСТИЛА
ЕВРОПУ

Све чиме Свијет и Цивилизација могу да се поносе, и чега треба да се стиде, створено је у Европи.
У том смислу и новију Русију треба сматрати Европом. Русију од Петра Великог.
Та Европа је колијевка најкрвавијих ратова, најблиставије кутлуре, најпродорније науке и индустрије, највећих политичких и демократских достигнућа.
Она је пред Други Свјетски Рат и током њега потонула у једно од најцрњих својих раздобља. Русија је за Спас Европе, и себе, Славенства и Православља, дала својих двадесет милиона душа.
Дали су и други. Али много мање.
Европа је добила шансу да уђе у Вијек Напретка, Вијек Човјека, Вијек Европе. Истина, подијељена је. Совјетски дио био је депресиран. Совјетски, јер, не заборавимо, Црвена Армија је стигла до Доње Аустрије, до Београда.
А ушла је у Вијек Америке.
Русија је грцала у рату и није могла да обезбиједи благодети Запада који је и на том рату зарађивао. Русија се бранила комунистички. Стаљнистички. Свим средствима.
Запад је ту подјелу и то стање Совјетског Савеза, коме је наметнуо трку у наоружању и свемирску трку, дакле, исцрпљивање, искористио и против СССР и против Европе.
Углавном, златно доба послијератне Европе веома брзо је угушено. Историчари се сјећају како је сломљен Де Гол.
Европа више није водећа ни у чему у свијету. Ни у култури, ни у економији, ни у индустрији, ни у војном смислу.
Еврпа је постала Мултипрактик Остава у Америчкој Кући.
Кад затреба, служи за бомбардовања по свијету, у саставу Нато Алијансе, а у ствари под командом САД, кад затреба, руши државе и режиме по Африци или по Европи, кад затреба поробљава своје чланице, као што је Грчка, кад затреба постаје противник Русији и уводи јој санкције, кад затреба, слуша САД у својим стратегијама енергетике, одбране, финансија, кад затреба служи као војна база за размјештање оружја против Русије што значи да потписује своју смртну пресуду у будућем рату, кад затреба служи као прихватни центар за миграције које је узроковала САД и, она, Европа, са њима.
Кад затреба, Европа ће бити понижена, сама ће се понизити, од прислушкивања и шпијунирања до допуштања да Амерички Збигњевљеви Финансијерски Територијалисти постављају државнике и лидере.
Ангела Меркел се само заноси да су њени мандати аутентични.
Она је само много моћнија слушкиња од Колинде Грабар Китаровић.
То и јесте највећа бољка Европе.
Та онемогућеност, а сада већ и неспособност, да се продукује Европски Лидер, неко ко ће да гледа изнад Европе а да стоји чврсто на њеном тлу.
Стога је будућност Европе, у овом вијеку, доиста суморна. Свијет се премјешта на Исток а Европу разједа њен Запад.
И успут, кадгод затреба, нагузи је на најперверзнији начин.



среда, 2. септембар 2015.

ПОСЉЕДЊЕ КРИЛО СТРШЉЕНА






О стршљеновима живе предрасуде као и о поскоцима. Поскок, иначе, сједне на троножац, на кемну, сунча се, и чека кад ће наићи човјек, да му скочи заврат и уједе га. А онда оде у поток да се разлади.
Ти се, Васићу, зајебаваш. Поскоци скачу и до осам метара удаљ. Ко Карл Луис, СТЈ.
Тако и о стршљеновима. Једу крушке и остало воће, уништише све, ко губар. Кад више не могу да једу, онда се гађају крушкама. Ако наиђеш, готов си. Један те одмах уједе а други се залети и лупи те у чело тако да паднеш мртав, да им не сметаш кад се гађају. Иначе су велики ко краставац сјемењак.
Код мене, под настрешницом Атељеа БМК, залегли су се стршљенови. Нисам на вријеме видио и сада нема начина да их уништим. А и не знам зашто би. Јесу опасни ако је неко алергичан. Неколико убода и смрт је веома изгледна. За већину људи то је убод као и од пчеле или осе.
Ја с њима живим у мирољубивој коегзистенцији. Понекад им жироскоп не ради па ударе у мене. Пардон. Отресу се па заобиђу. 
Раде ко црнци. Што цијеним и код животиња.
Праве гнијездо од неке целулозе, од чега ли, у двије боје. Не знам чиме то лијепе. Не знам како то знају, гдје им је тај процесор, колико килобајта има. Ту су отвори за улаз, отвори за вентилацију, валовита испупчења као ојачања, избацују отпад, ладе гнијездо.
Од силног рада, маломало, неко падне. Отишао му лигамент крила, најчешће. Видим, иде укруг. Крене ми узногу. као да моли да га подигнем, да само још једном полети. И све ће бити уреду. Подигнем га. Прхне, јадничак, неколико метара у траву. Покој му крилу.
Оне који не могу ни да летуцну, ставим у лончић у коме је била вода. Нека мало лижу, врућина је.
Имају знање, имају организацију, вриједни ко Кинези. Али немају здравствено осигурање, ортопедије и помагала, енвео, бригу за старе и немоћне. Мора да су из неког неолибералног друштва.


 МОЈИ ДРУГАРИ 1
ДАНАШЊА СЛИКА, ПО ФАЗАМА, УЉЕ НА КАРТОНУ, 50 Х 70 ЦМ



МОЈИ ДРУГАРИ 2
ДАНАШЊА СЛИКА, ПО ФАЗАМА, УЉЕ НА ПАПИРУ, 50 Х 70 ЦМ
ИЗБЈЕГЛИЦЕ
СУ ДИО
ПРОЈЕКТА
ДЕВАСТАЦИЈЕ
НАЦИОНАЛНИХ
ДРЖАВА

Широка је лепеза закључака која би се могла извући само из фотографских докумената о избјеглицама које надиру на Европски континент, свим могућим путевима, па и балканским.
Два груба закључка.
Један дио њих је заиста у голом сиромаштву и жели се дочепати Европе о којој не зна ништа и нема никакву перспективу али је спреман и главу дати за то, у потопу неког брода у Средоземљу.
То је мањи дио.
Други, много већи дио, програмирани је талас који траје деценијама. Њихова лица, лица њихове дјеце, кретње, намјештене фотографије кроз бодљикаву жицу... не одају трагове несреће и сиромаштва. Они су прави дио Пројекта Насељавања. И њега воде организоване агенције, институције и службе. Јер за те подухвате није довољно имати шверцере људима. То су читави сценарији и кибернетски технолошки процеси, као на покретној индустријској траци.
Несерећа са мртвим избјеглицама у камиону, такође је дио сценарија. Убиство људи је планирано и  организовано.
З&ФТ, Збигњев (Запад, САД) и Финансијерски Територијалисти, то је свима јасно, организовали су девастацију читавог низа земаља Арапског Прољећа, Ситног Пијеска и Добре Нафте. Циљеви нису само Нафта. У даљини, виде се Русија, Кина и Европа.
Милиони људи су помјерени, и свакодневно се помјерају, па је ова најезда на Европу мали дио тог контигента.
Стога је тај пројект важнији из угла ЕУ и Европе него из угла обичне људске несреће или из угла земље поријекла.
З&ФТ не подноси Националне Државе.
Оне су компактне, отпорне, дугорочне, најчешће, гледају своје економске, територијалне, културне, националне, вјерске, интересе. Повезују се.
Идеална држава за З&ФТ су Сједињене Државе. Територијални, анационални, атеистички, акултурни, конгломераторијум који се економском силом, физичком силом и медијском тортуром, држи под контролом.
Европа је мајка Националне Државе.
Такву Државу, као тип цивилизацијске организације З&ФТ настоји да уништи.
Стога су САД подржале пројект ЕУ заједништва. Дабоме, без Инглеске, јер дио З&ФТ особља потиче одатле, вијековима. Пројект под водством Њемачке. Јер Њемачка најбоље зна како се уништавају Националне Државе. Њемачка је такође циљ. Слобода кретања роба и људи, радне снаге и академаца, највише погађа Њемачку. Стога Ангела Меркел кука да терет избјеглица треба да се равномјерно распореди у ЕУ.
Права слика Њемачке Демографије, по Нијемце је катастрофална. Није ни чудо што организатори антидошљачких протеста могу да скупе десетине хиљада људи на улицама.
Јер, тај нови мозаик изазива један од огољенијих национализама, онај за одржањем и опстанком, за чувањем свог станишта.
Та сегментација друштава и гетоизација дошљака и јесте највећа опасност по Нациоанлану Државу. Да долази до истинске интеграције у друштво и културу, те опасности не би било. Али. У Италији, нпр, ниједан Талијан неће оженити било коју дјевојку која није Талијанка и Католикиња. Дошљацима остаје само да се паре између себе. Било би занимљиво видјети колико нехоланђана ради у холандским министарствима.
Стога ће се пројект посипања ЕУ дошљацима, наставити, као и захтјеви за централизацијом ЕУ.
То заједничко тржиште, суштинске једнакости са Каљективнијем Хазјајством код Стаљина, КолХозима, СовХозима, Сеоским Радним Задругама, уништиће Националну Државу у Европи.
И то ће бити крај Европе. Крај Цивилизације. Крај Културе.

Мада је много од тога већ наступило.

уторак, 1. септембар 2015.

ГРУПНИ СЕКС
СА
ПОЛИТИЧКИМ
СТРАНКАМА

Како је нешто ослабио Есенесде, направивши, још раније, грешку са предајом Приједора Демократском Народном Савезу, који је, и по том и по основу коалиције са Есенесдеом, ојачао, јер тако увијек бива, да се мали окорости о великога а не велики о гологузога, прождрљивост према функцијама, такозвани Шукалогреб, нарасла је код Еспеа и Деенеса до нереалних размјера.
Есенесде то мора да подноси.
Морају и Деенес и Еспе.
Иако немају људи за сва мјеста која добију у генералној расподјели средња црта отимачини. Такозваних Кадрова.
Познат је случај од прије неколико година када је једна јунакиња из Есенесдеа, на ходнику зграде Владе, прешла код Пере Ђокића. И постала нешто.
Други угао те појаве јесте у томе што се у том шљаму владине администрације, на чијем пирамидалном челу су помоћници министара, па надоле, накупио губарски, лишајски, некарактерни свијет који је, зарад своје позиције у администрацији, малих ситних везица и принадлежности, сигурне плате и нерадничке и некомпетентне филозофије, спреман продати гробно мјесто свог оца, продати његов сандук из гроба и продати и костур који је остао од њега.
Па је, онда, нормално да је спреман да промијени чланство у Политичкој Странци.
Они мудрији, лукавији, а неспособнији, увијек тихо свакога приупитају Како Стоје Наши у Странци. И имају неколико чланских карата. Само кад затребадне они је покажу. Уз молбу. Не говорите, јер ови би ме појели. Не знате како је овдје радити са оним Додиковим. Са оним Чубриловићевим. Са оним Периним.
Срећа, нема Шукалових.
Док сам био најамник у Есенесдеу, ООУР Организација, ЈУР Чланство, свим силама сам се трудио да не примамо у чланство некога ко је обављао нешто у туђој страначкој организацији или у администрацији, испред туђе странке.
Хтио сам да спријечим то курвање по ходницима администације. Тај групни петинг од којег ни Администрација а ни Странке, немају ништа. Већ само штету.
Многе приступнице сам враћао. А оне најцрње сам лично дерао.
Ну. Мала моја Демокртија је, ни Миле не гледа чија је. Чланска Карта.
То Мултиџепарошко Чланство у Политичким Странкама, историјско је колективно и појединачно насљеђе још из времена црне отоманске, турске владавине. Кад је родитељ, далеки предак оног којег би овај, из Зграде Владе, сада, продао на бувљаку, под каротнским натписом Мој Тата Костур, пола својих синова давао у Ислам а пола остављао Православљу.
Тако су настале Потурице.
Тако су данас настале Повладице.
Тако је било и у Четницима и Партизанима. Једнг сина тамо, једног вамо.
А ти на шубари, изнутра, имај петокраку а свана кокарду.
Све што требаш да урадиш за себе, народ, вјеру, државу и идеју, јесте да на вријеме извратиш Шубару.
Како је оно Циго реко. Да два дана будем вадар.
Мало би прозора на оном Администратовном центру било за скакање, летење и избацивање.
А прикупљење чланске карте спалио бих на ломачи. Увече, уз семинар Младих Лидера. Којима бих рекао да је то логорска ватра.
*
Велике Политичке Странке могу да спријече од некрактерно чланствено курвање. Тиме би се, полако, мијењала и Политичка Култура. Али неће.

Мнијем да би могао да падне један ријалити Чланови. Политичких Странака.
БАЊАЛУЧКИ ХРАМ




 КРИГЛА ОД ШЉИВОВИНЕ,
ЗА ПИВО, ВИНО, ЗАВИСИ ОД ДОБА

 МОТОРКА НА РАМЕНУ

 МАРАМИЦА
ПРОТИВ СУНЧАНИЦЕ




СУСЈЕДА ЛЕА

понедељак, 31. август 2015.

ФЕНОМЕН
ИЗВОРНИХ
СТРАНАКА

У Градишци је, некидан, одржана Свечана Конвенција, СТЈ, Изворне Српске Демократске Странке, на којој је, на локалном нивоу, бирано руководство и то.
Градишка, иначе, од природних љепота Есдееса има Дуњића, има Дуњића и има Дуњића.
Славко Дуњић је Народни Посланик у Народној Скупштини Републике Српске, којег је Есдеес искључио из Странке.
Дуњић је био Дуњић и кад је Додик био први пут Предсједник Владе Српске. И када је Есенесде суверено владао на локалном нивоу. И сада, када је Есдеес побиједио у Градишци, Дуњић је Дуњић.
Свечана Конвенција је добро прошла. Многе странке не могу ни у главним изборима да скупе толико људи.
Вијести кажу да је то углавном манифестација оних који су незадовољни политиком СДС на локалном ниову гдје има власт.
То је дио објашњења.
Јер је јасно да није довољно рећи да је СНСД криминалац и да Ми треба да дођемо на власт. Није довољно чак ни рећи да ћемо Ми боље владати од СНСД. Потребно је рећи Шта Ћемо Ми Владати. И имати барем једну референцу. У Глави а не у Гузици.
Ну. То је ствар политичке културе широких бирачких маса, поштене интелигенције и паприкара Лијевче Поља.
Много је изворних покушаја било на политичкој сцени у Босни и Херцеговини и у Републици Српској.
Овдје је још евидентиран и феномен Ствараоци. Такође везан за Есдеес.
Та појава враћања Изворним и Бившим, Оснивачким и Почетним, може да буде занимљива, фолклорна, уресивачка, али не може да буде пресудна па ни утицајна.
·        Свака таква Странка, звала се А или Изворна, није Политичка Странка и никада неће бити.
·        То је само знак да Велике Политичке Странке воде погрешну организациону политику.
·        То је знак да Локални Феудални Менаџери имају своју мрежу и да користе Странку за своје интересе. Када то дође у питање, онда имамо то што имамо у Есдеесу.
·        Велика Политичка Странка не може да живи на технологији Са мном Сунце излази, са мном Сунце залази. Одвајање од Људи и Организације производи много незадовољних који онда служе за цијепање, таласање и девастацију Странке. ЛФМ, као веома извјежбани ситуациони искорисници, то знају да уоче и употријебе.
·        Велика Политичка Странка, као што је Есдеес, не смије никада да доведе у питање своју генералну политичку линију. Што је Есдеес Младена Босића учинио, одлазећи у власт у Сарајеву и љубећи кратке ногавице Бакира Сина.
То ствара незадовољство у организацији. Код малих странака то није битно. Јер их је мало. Код великих је битно јер их је много и на много мјеста.
·        Велика Политичка Странка мора да има организацију која ће пружити активност и задовољство сваком члану. Па и Симпатизеру.
·        ВПС не треба да пушта у своје организацине темеље, у редове и на организационе функције, ЛФМ. Тајкуне, Мајкуне а ни Мајмуне. Ево уплатница, уплати донацију и Богтевеселио.
Онај ко има паре не би требало да се много мијеша са људима.
·        Оснивачке, Изворне, АБЦ странке, и слично, знак су Манипулативне Политичке Сцене. То овдје раде туземне и иностране снаге. Формирају странчице и странчичиће како би конгломератизовали и калибрисали политички мозаик у масу погодну за управљање.
Манипулативна Политичка Сцена, пак, не доноси стабилност НДД Сфере.
То је најопаснија посљедица.





недеља, 30. август 2015.

 ЧЕШЉУГА НАЈАВЉУЈЕ ЈЕСЕН

 САЛЕ И ДАЛЕ

 СТАРЕ ЗИДИНЕ
КОМБИНОВАНА ТЕХНИКА, 29082015

ПРВЕ ЦИКЛАМЕ 2015е
БиХ
ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
НЕ ЗНАЧИ
НИ КО ЈЕДНА
КРАВЉА СИСА,
ОД ЧЕТИРИ

Босна и Херцеговина, нарочито њен државни апарат, чланови њених Државних Органа, Државних Институција, заступници свијетлих и нових цивилизацијских идеја о Еуроатлантским Интеграцијама, пушачи реденика пимпека Неких Амбасада, постројени су, истовремено, и у батаљоне и корпусе, чак, Бригадира.
Бригадири су људи који се брину за Државни Народ повлака Грађане, а нарочито за Државу.
Штагод урадиш национално или уставно, сачекају те кордони Бригадира и јебу ти нанунанину. Јер се они бригају за Државу.
Сада је Мирко Шаруља, министар у Савјету Министара, бацио бомбу о извозу Млијека у ЕУ. Сви одушевљени у буџете иде фениг по литру, СТЈ. То је велико признање БиХ. То је Држава. То је наша пресвијетла ЕУ, наш драги свјетионик Брисел.
А онда, сирутка. Ускисло. А није ни кренуло. Хрватска, која је чланица ЕУ, издејствовала забрану увоза. Хрвати у БиХ не производе млијеко, јебе им се са остале сисуљке.
Да постоји она Држава о којој се толико издркава, нарочито кад се помене Референдум у Српској, или кад сироти Амел освоји медаљу, а и дјеца кошаркаши, Савјет Министара би већ био у трајном засиједању, издао проглас, покренуо протесте, затворио границе, сјео међу канистере бензина и запријетио да ће се колективно запалити, и предложио Костајницу, у Српској, као неутрално мјесто за прегеоворе са ЕУ. Звиздић, ако се тако зове Педсједавајући, лупио би шаком о сто. Или Партнери или Ништа.
Ну. Звиздић, Пиздић, Сниздић, како ли, обична је пичка босанскохерцеговачка.
Један од онх које доведу однекле а он не смије ни да прдне, ако није сам у тунелу.
Један од оних који кад сједну леђима до зида, стално се окрећу да неком не сметају.
Од таквих се не дрка Држава.
Ну.
Та сторија са млијеком је, у ствари путоказ.
Млијеко нам показује у какву Робовину ми идемо.
Вријеме је да се то прекине и почну нормални преговори двије стране.

Добар Дан. Добар Дан. Драго нам је што сте дошли. И нама, надамо се успјеху. Да ли сте заинтересовани да БиХ буде дио ЕУ. Имамо овлаштења да кажемо да смо веома заинтерсвани. То нас радује. И нас. Онда, предлажемо да нам најприје омогућите економски развој, да се економски припремимо за приступни пут и да, овдје, снизимо политичке тензије. Дефинишите прецизније. Тражимо статус најповлаштеније нације у ЕУ, у погледу извоза наших производа а обуставе увоза ваших производа. Немамо овлаштења да о томе разговарамо. Разумијемо. Ми имамо овлаштења да вас пошаљемо упичкуматерну. Док не набавите овлаштења.