субота, 1. март 2014.

2716.
НЕЋЕ ДРЖАВА
ОПСТАТИ БЕЗ
МАЛОГ СМАЈЕ

Никад нико неће сазнати колико је Малом Смаји из Хаџића било теже у четири године животића него свима нама у четири стотине година.
Никад нико неће моћи да замисли такве муке. Нити да се приближи поимању оног што је преживљавао, још неразумијевајући свијет и људе, ни издалека.
Мали Смајо, покој му души, дабогда се никад више не родило дијете које ће умријети у таквим мукама, није живио у прашуми, ни у пећинама пустиње, живо је надомак Главног Града.
Истог тог Главног Града у коме је нека будала смислила  сликовницу Држава за Човјека.
А нису успјели обезбиједити ни Дјетињство за Смају.
Истог тог града у коме Бакир држи плачимудски првомартовски говор, у пратњи некаквог диверзанта, и кука како је Додик, док се још пушило из Предсједништва, помињао распад БиХ.
А сви они, Државници, Патриоте, Диверзанти, Нељуди, нису ни помисли на Малог Смају, и на много Смајица који живе по сиротињским забитима, мимосвијета и мимовијека. У који је стигла чиза спида, на цедеу, али није стигла Држава, није стигао Бакир, није стигао Златко, није стигао Фахро.
Та опсесивна, надаловска, брига и бављење Србима, Српском, Додиком, Четницима, оставља животе обичних људи у беспућима, далеко од свјетла, излаза и путоказа.
Од седамдесетшесте, путујем из Бањалуке у Сарајево, скоро ће четрдесет година, и увијек, у том, сада федеративном а некад муслиманском, подручју, на многим мјестима, гледам исте куће, путељке, засеоке, пејсаже. Нису се промијенили за три и по деценије. А више од пола тог времена Бакирлије се боре против Срба, и Хрвата, и баве се Државом.
Колико ли је Малих Смаја дошло и отишло за то вријеме.
И у ком вијеку живи породица која, цијела, сви до једног, заједно са мајком, туче Беспомоћног Безгрешног Смају.
Како је могуће да нису чули барем за Државу. Ако нису чули за доктора. Којем треба однијети болесно дијете. А не ићи оџи који ће, средњевјековно, да каже да је Смајо награјисо.
Дабогда вам награјисо мезар у који ће вас затрпати.
Неописиво је жалосна судбина Малог Смаје.
Јадниче је умрло без гласа. У стогодишњим мукама четверогодишњег живота. Без трага и без абера надлежнима. Без медија и свјетала позорнице, без Првог Марта.
Да су га уморили Срби, недобог, знао би цијели свијет, Бајден, Хаг, Аманпур и Боно.
Пошто није тако, Смајица почива у миру.
Намирио се, душа божија.
Измакао се, да свијет прође својим путем.
Није могао да се избори ни до пете године.
И четири су му биле дуге, предуге, мучне, премучне.
Нека му Алах, макар, ништа не замјери.












УНИКАТИ 
И РЕСТАУРАЦИЈЕ
2714.
РУШИ ЗЕМЉУ ОВУ
ЗА НЕКУ СИТНУ ЛОВУ

Какав је психолошки, референтни, интелектуални и социјални профил вођа Спонтаних Канистера по БиХ.
Овдје, дакле, нису у питању голи најамници који за педесет марака или педесет долара, долазе на скупове, митинге и протесте и доводе још по седам до десет Спонтаних. Нису у питању ни они који су обучени да пуцају, да се пењу по зградама, да пале, да се маскирају, да руше и хушкају Спонтане. Нити они који, једноставно, имају особину да се нађу у маси која има неку акцију а нарочито против власти, система и режима. Осим пчела и мрава, нико не воли СРП, Систем Режим Процедуре. Не ради се ни о онима који су плаћени да буду интелекуралци, аналнитичари и да јавно серу и дијагностицирају а никад ништа не у раде.
Ради се, оквирно, о Пукотићима, Мрдољцима и Мољцима. И сличнима. Ко ће их се свих сјетити.
Такви пролазе кроз двоструки систем селекције.
Први систем је самоникли а други је изборни.
Личне особине вођа и организатора протеста, митинга и хаоса предодређене су да у једној врсти анархистичне и константно протествујуће комуникације кандидују себе за вођу нечега, неке групе људи или групе мишљења. Када се једном нађу на тој тацни понуде, Мали Мишеви, које Збигњев, Збигњев је, за ову прилику, Главни Баја, Јебач Демократије, Успоставитељ Анархије и Управитељ НДД плантажама, распростире по подручјима која му требају, као неку врсту скаута, ступају у контакт, прецизније процјењују личност Буњаџије, процјењују његову масовну капацитивност и његов степен повјерљивости. Када прође тај тест, ступа на сцену. Код појединих Буњаџија, ако их се прати систематски, тачно је могуће лоцирати календарско вријеме Иницијације.
Које особине, психолошке, карактерне, личне, референтне, интелектуалне, социјалне... треба има савремени балкански К&М јунак. Јунак Канистера и Мегафона.
·         Потребу за социјалном потврдом
·         Комплекс мање вриједности
·         Хаотичну и халицунативну представу о својим интелектуалним способностима
·         Аутовоајерске потребе
·         Способност селективне злоупотребе чињеница
·         Енергетски потенцијал утицаја и врбовања у мањим окружењима
·         Сужен окулар времена, простора и цјелине у које би требало да се смјести Његов Догађај
·         Апсолутно одсуство способности сагледавања посљедица и варијанти
·         Подсвјесна неодговорност према окружењу и цјелини
·         Понизност пред тајанственим ауторитетима
·         Плашљиви, комфорни авантуризам
·         Лична корист и похлепност, мада не увијек
·         Једна врста аутистичног осмозитета у односу на ставрност и њене слојеве
·         Мањак социјалне одговорности
·         Референцијални мањак, или суша, или неколико пропалих покушаја и психолошких трауматских убоја због тога
·         Неспособност перцепције и схватања било ког система и његове функционалне и условне технологије
·         Држање мегафона упереног у небо чиме, подсвјесно, даје до знања да је мали.
·         И да му је мали. Иначе би се бавио другим стварима.



ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
БАКИР РЕКО
НЕМА ЦИЈЕПАЊА БиХ.
У ПРАВУ ЈЕ.

ТРУЛИ ПАЊ СЕ НЕ ЦИЈЕПА.
426.126 посјета страници
2712. пост

УЛИЧНИ ПРОТЕСТИ
ЈОШ УВИЈЕК СУ
КОНДИЦИОНЕ
ПРИПРЕМЕ

Антићургузијанери из бањалучког парка нису занимљиви као појединачна протестна поворка али јесу индикативни као дио ширег концепта организационих припрема за Пленумизацију цијеле Босне и Херцеговине. Или барем цијеле Републике Српске. А Федерација се ионако лако пали.
ДДВ, Душко Дуговукотић Ветеран, разапео је шатор и затражио смјену Пантелије Ћургуза, познатог као Борс. Онда је узео одмор за Задушнице па најавио протесте за данас, у предвечерје великог бошњачког празника.
Главни захтјев је да се смијени Ћургуз, па макар минут прије регуларних избора у Борсу. Као да неко има сраћку па не може да чека.
Рецимо да не разумијем какве везе има смјена ако иду избори. И ако постоје.
И да не разумијем зашто се смјена Ћургуза не би, протестима, тражила, напримјер, у Источном Сарајеву.
И да не разумијем да је двије хиљаде шетача ветерана морало бити организовано доведено на протест, и мимо медијских јавних позива.
И да не разумијем да им по фацама видим да то није протестантска сорта.
Јебига, Васићу, ти ништа не разумијеш.
Али. Разумијем да нешто није уреду ако се из Парка крене са захтјевом за смјену Ћургуза а након осамосто метара нико више не помиње Ћургуза него десет захтјева властима.
Јасно је да ова протестна шетња Ветерана има функцију кондиционих низинских припрема. Организују се тренинзи за разне сегменте друштва, тестира се организациона прикупљивост масе, провјеравају се штабне процедуре, у Парку је, кажу био и Тртоњак, крокира се психологија масе са нагласком на распон уличног активизма, провјерава се мобилитет медија, да ли могу да организују Из минуте у минуту.
Увјерен сам да Збигњев већ има комплетан план. Али оваквим сегментираним дјеловањем само показује да чека најпогодније вријеме за акцију.
Јер све политичке иницијативе Међузаја, које су, додуше, вриједиле и вриједе Ко По Пи Зде Лад Не Во Де, стале су или су пропале. Великим бирократским демократама, Бриселократама, остала је још само улица.
Можда та акција и не услиједи у овој години.
Али. Кондиционе Припреме имају још једну важну сврху.
Утицај на психологију колективитета пред изборе. Под перманентним притиском протеста, свјесно и подсвјесно, мијења се одлука о избору на изборима.
Николас Хил, отправник послова АмАмб, који се у БиХ разумије КМУК, говори о томе да већ пар деценија у политичком систему БиХ нема Свјеже Крви.
Говори и о томе да Они немају везе са овим догађајима у БиХ.
Али зна да немају националне претензије. Нема националних тензија. То политичари само сију страх пред изборе. Говори и о томе да кад чује неке лидере одмах се пипа за џеп да види гдје му је новчаник. Добро. Ако ћемо се вријеђати. Ја, кадгод чујем авион, мислим да је Нато почео да бомбардује Србе.
Управо то што Хил мисли јесте трећа сврха протестне перманенције.
Етничко крвопролиће. Није тачно да протести у Федерацији немају етничке претензије према Србима и Хрватима и да истовремени протести у Републици Српској нису велика потенцијална опасност која може изродити међунационалне сукобе ширих размјера.   
Мој Хил. Покушај један експеримент. Доведи на стадион 50.000 људи, дај им само три ножа, и преко разгласа им реци да су они Срби, Хрвати и Муслимани. За десет минута сви ће имати по нож у рукама а крв ће тећи Миљацкама. Нисмо ми Црнци и Бијелци у Америци.
Тај контролисани Међунационални КрвоLоок један је од инструмената да се запосједне Цијела Држава и да се за два дана проведу Реформе.

Ћургуз је само процијењен као слаб ров, лака мета. Један од.

петак, 28. фебруар 2014.

2711.
НЕВИНА
ЕНГЛЕСКА
ЦУРИЦА
БЛЕР

Скоро би се могао удати за Пријестолочекаоца.
Скоро. Јер има само водоравни женски сполни орган.
Испуњавао, то је стручни израз, Хасо Укрштеницу, по босанском Криженицу. Хусо, шта је женски сполни орган, четир слова. Јел водоравно ил усправно. Водоравно. Уста, јебем те у дупе.
Енглески медији упали у згражање непоштењем Тонија Блера, добре лабуристичке цурице, који сада има имовину од 70 милиона фунти, а није диктатор ни једне земље.
Тони Блер је Лабурист. Радио је дуго на машини за предење памука у Манчестеру, послије прешао на турпијање великог колета, замајца, на парним машинама, исто у Манчестеру. ЈестК.
Али јест био Лидер Лабуристичке Партије. Јест био Премијер. Јест написао социјалдемократску књигу Трећи пут. Маму Му Јебем, и ја сам написао неку социјалдемократску књигу па опет гољо гољо.
И јест био Бушева Пудлица. Тако су га звали због одличних односа са Бијелом Кућом.
Он је био и егзалтиран Нато Бомбардовањем Србије. Тражио је и да војска Нато алијансе уђе у Србију. Он је дозволио Енеса агенцији да присвоји податке о бројевима телефона и и-мејлова Инглеза.
Онда су открили да има лову, а није Јанукович, да се нудио Мардоку да буде савјетник гледе пропалог таблоида, да је био савјетник JP Morgan Bank, Казахстану и сликовитије.
Инглези не знају. Њих не јебе Енвео, Сорош, Усаид, ИРИ, Ендиај, Отпор, Фес...
Иначе би знали. Да су послови које је за Збигњева обављао Цурица Блер, и сви други, добро плаћени послови. Скупо плаћена предавања, чак и Клинтон Бил држи плаћена предавања а једва је Моники одржао Велики Одмор, савјетничка мјеста, лобистичке услуге, и све остало, само је исплата хонорара за посао који је Блер, и други, обавио за Збигњева.
Из велике зараде коју је сектор за попуњавање складишта ДУС, Демократских Убојних Средстава, утрошених само у малој Србији, лако је издвојити које промилче за наше добро Блерче. Не Трећи Пут. По Стоти Пут. Колико треба.
Било би занимљиво погледати биографије бехавачких политичара, Енвеојаца, Аналнитичара и неких Грађана, па видјети цијеле спискове страних компанија у којима су били, или јесу, савјетници, консултанти, дркуцанти.
Све за добру лову. Плус Кешовина.
Несуђена Премијерка Кантона Соли и Канистера. Напримјер.

Е моји Инглези, млада сте ви нација. Још ћете се ви свега начудити.

четвртак, 27. фебруар 2014.

2710.
ШТА ЋЕ
БОШЊАЦИМА
ДРЖАВА

Гледам, на миру, слике Бошњачке Палежи у Сарај Евоси.
Сада гледам као аналитичар. И чекам да ме позове  неки Ниниси. Да дам изјаву, анализу и синтезу.
Бошњацима, кад кажем Бошњаци не мислим на муслимане, народ, мислим на политичку артикулацију, вјерско, јавно и културно вођство, и не треба Држава.
Шта ће им. Кад не знају шта је то. И не знају шта би с њом.
Гледам Полицајце. Велиле паре уложила Држава, Федерација, и Кантон, у њих, и Лукачу купили униформу да иде на Скупштину, СТЈ. А они се мувају око дрвећа, ко да им се припишало, не знају куд би, скидају им шапке, они унезвијерени. Њихов домет је узети роковник подруку и зауставити неког јадничка, лапити му десет каемова. И, ајдаље.
Пале им аутомобиле. Полицијски аутомобили су, такође, Држава. Није Држава Бакир. ЈВБ. Јебо Вас Бакир.
Пале им Предсједништво. Врховну институцију. Насљедницу Завнобиха. И Сулејмана Велепичанственог. Они ништа.
Јел се тако буде Држава, ПММ. Пизда Му Материна.
Добро. Народ, навијачи, плаћеници, хулигани, Отпор, Црна Рука, Валтер, Млада Босна. Ко ће то све да контрлише. Онај у МЛМерцедесу доносио канистере ракије. Да се окријепе. За Србе и Хрвате. Муслимани не пију. Знаде се. Ракија јача од педесет степени. Гори плавичасто. Дим је од прашине.
Али, шта је са странкама. И оне не знају шта би са Државом, како би. Једна странка почела Палеж, друга преузела, трећа поентирала.
Шта би да имају десет странака.
Не би ни Миљацка знала куда да тече. Да ли мостовима или за Халидом.
Молите се бога да су Срби и Хрвати још увијек ту.
Увијек имате џокер. Ми смо то са намјером ка Србима и Српској. А ако падну Срби, пашће и Човић.
Кад  оду Срби и Хрвати, биће Великог Сранија.

Неко ће међу вама морати да буде Хурем а неко миљеница за једну ноћ.    
КОЛИБРИ
У ИЗРАДИ



СТАРИ РАТНИКУ
У ИЗРАДИ.
НЕМОЈ САД НЕКО ДА ЦЈЕПИДЛАЧИ ПА КАЖЕ ДА ЈЕ ОНО ГОРЕ ШУБАРА А ОНО НАПРИЈЕД КАРАЂОРЂЕВ ТРЕШЊЕВ ТОП, ДА МИ НАТОВАРИ РРА, РАК И ПСИ.

2707.
СИРОТИЊА
НЕМА ЗА ЛЕБА
АЛИ ИМА
РЕГИСТРОВАНО ВОЗИЛО

Незасипне Новине објавиле добар текст.
Падаће лемеши, СТЈ.
Баш када су се мало ушутиле Пичке Потопничке, она Опозиција која свој интелектуални, политички и визионарски домет исцрпљује у милијарду пута понављаним тезама како је све пропало, осим бизниса Дамира Миљевића и премијерске каријере Кантоњерке Ценке, Независне донијеле истраживачке податке од 330.000 возила регистрованих прошле године у Републици Српској. То значи да сваки четврти Живитељ Српске има аутомобил. Добро, у та возила улазе и трактори и камиони и приколице и аутобуси.
Површан увид у саобраћај, било гдје, не само у Главном Граду Државе, Српске, да Независне не замисле да говорим о Сарајеву, долази до чињенице о томе колико су стари и вриједни аутиомобили. По минут се стоји на семафорима, док прођу они попријеко.
А за то вријеме сви отворимо прозоре, протуримо дланове окренуте небу и од пјешака просимо јер мемамо за леба, све је пропало, ни за лијекове немамо.
Ја се тако возам по граду и напросим по педесет каемова дневно. Једино ме јебе киша кад је.
У Вашу Државу, БиХ, увежено је прошле године, кажу Неовисне, 58.400 аутомобила. Ако су по пет Иљада, то је скоро триста милиона Каемова, КТЈ. Претпрошле 52.000. Оне тамо 47.000.
Расте Сиротиња, МЈЈ. Из године у годину.
Поново опет понављам, ово је стилски дотјерано ради ефекта на необразовану бирократију, идеју да би било добро начинити, овдашњим независним снагама, што искључује Независне, социјално истраживање са иметком, изворима, трошковима, задужењима и годиштима.
Тек толико да знамо кад ћемо пропасти. Кад ће се остварити Тарабићко пророчанство, ПИМ.


2706.
КАКО СЕ БОРИТИ
ПРОТИВ УБОЈЕНИХ
РЕВОЛУЦИЈА

Свјетски демократски и револуционарни преварант, као и сва камарила иза и око њега, Џин Шарп, разрађујући своје методе Ненасилног Конфликта, методе Недефлоративног Губитка Невиности, дошао је до 198 ставки.
Без обзира што се ради о класичним криминалцима, мешетарима, манипулантима и профитерима, иза њих стоји цијели тајни и јавни конгломераторијум Сједињених Америчких Држава. И то је озбиљан и дугорочан пројект.
Њему се не може супротставити на брзину, краткорочно и импровизовано. Већ дугорочно, стрпљиво, упорно. И кроз 198 облика борбе против Убојених Револуција. Које дајем бесплатно.
1.       Спријечити безреферентне Протуве да се увлаче у странке, институције и у јавност
2.       Не дозволити појаву Независних Медија
3.       Знати да нема Независних медија јер постоје само моји, твоји и туђи
4.       Не постоје приватни медији јер медији нису штап за пецање
5.       Не стварати Режимске Медије
6.       Увијек знати од кога су и чиме су медији независни
7.       Не дозволи да медији раде јавни посао и да се понашају као политичка странка
8.       Натјерај медије на најкрвавију тржишну борбу
9.       Закон не гледај кроз медије, увијек гледај медије кроз закон
10.    Чувај се Слободе Медија
11.    Никада не улази у проституални однос са медијима
12.    Ти води медијску стратегију и имај тимове за то
13.    Излази у јавност кад је теби у интересу а не када медији то од тебе траже
14.    Никада не дозволи да будеш у медијима у дефанзиви
15.    Креирај догађаје тако да медији и јавност стално касне за тобом
16.    Омогућити редован мјесечни термин на државној телевизији да представници разних група кажу чиме су незадовољни
17.    Наћи начин да се обзнани и сазна за сваки контакт било којег јавносника са демократским невладиним странцима
18.    Имати процедуре за све
19.    Све процедуре објављивати
20.    Не кршити сопствене процедуре
21.    Никада не одлучивати мимо институција
22.    Никада не побијати одлуке институција
23.    За сваку велику одлуку обезбиједити широку консултацију
24.    Увијек провести оно што је одлучено
25.    Не имати тајни пред јавношћу
26.    Никада не износити спискове обећања
27.    Не стварати илузију да власт може све
28.    Људе научити да је власт сервис за одржавање стубишта или улице а да је свако одговоран за свој стан или кућу
29.    Људе научити и омогућити им ефкетивни активизам
30.    Искорјењивати предрасуде да Власт треба да обезбиједи све, од порода до сахране
31.    Увијек и одмах образложити неугодне јавне ствари
32.    У свему имати критеријуме и држати их се
33.    Одабир функционера, изабраника и јавносника уопште, проводити у што ширим процедуралним круговима
34.    Свако ко обавља јавни посао мора имати способности и референце
35.    Не имати скандала
36.    Елиминисати Екстерну Моћ из политичких странака
37.    Никада не мијешати страначко чланство и паре
38.    Никада не мијешати изборе и паре
39.    Не дозволити појаву инкубаторске опозиције
40.    Спријечити појаву вјештачких противника демократски изабраној власти
41.    Деструисати сваког ко жели да руши власт а није је добио на изборима
42.    Омогућити широком кругу бављење приватним послом
43.    Спречавати монопол у било чему
44.    Не продавати државна економска добра
45.    Не концесионирати национална природна добра
46.    Држати богаташе даље од политичке странке и државне администрације
47.    Когод се удебља током мандата не дати му други
48.    Гдјегод се може, држати се правила Један човјек – Један мандат и Једном човјеку – Једна функција
49.    Спријечити богаташе, монополисте и власнике да се кандидују и буду изабрани у демократска представничка тијела и у владину администацију
50.    Ако постанеш министар никада свог коња не именуј за помоћника министра
51.    Приморати медије да објављују избалансиране информације
52.    Бјежати са прве стране новина и прве минуте дневника
53.    У медијима форсирати реални оптимизам
54.    Школовати новинаре темељније него чиновнике за државну службу
55.    Сваког часа чинити све за ново радно мјесто а не правити представу од тога
56.    Имати држави одану тајну службу
57.    На великој дистанци држати Удбаше свих врста
58.    Увијек промовисати Свето Тројство – НДД, Нација, Држава, Друштво
59.    Што брже се одијелити од других
60.    Развијати Патриотизам од малих ногу и у свим колективитетима, од јаслица па даље
61.    Нација на првом мјесту а све друге на поштованом и уваженом
62.    Самосталност, Самосталност, Самосталност
63.    Имати евиденцију свих формалних и неформалних дружина и група, од љубитеља рибље чорбе до тајног удружења ростфраја
64.    Увијек имати Тим састављен од разноврсних играча, од филигранског техничара до костоломаца
65.    Никада ништа не радити сам
66.    Не помисли да све знаш
67.    Одагнај од себе оне који све знају
68.    Омогућити да много људи уради помало
69.    Спријечити да мало људи ради много
70.    Бјежати од мегаломаније
71.    Затворити прилазе проклетницима и незајжљивима
72.    Не пуштати близу, у политици и владиној администрацији, никога ко ти нешто нуди или ко ти нешто тражи
73.    Велику странку, владајућу или опозициону, третирати као национално богатство
74.    Политичку странку организовати као Странку Перманентне Изборне Активности
75.    Политичка странка треба сваког дана током мандата да ради за изборе и мисли на изборе
76.    Не дозволити да чланови странке и бирачи причају о ономе што неко креира у медијима и јавности већ да знају шта је на ствари, прије медија и јавности
77.    Поштовати сваког Бирача
78.    Поштовати сваког члана Политичке Странке
79.    Онемогућити да Странка користи било коме
80.    Не претварати Странку у Завод за запошљавање
81.    Не претварати Странку у Жалбени суд
82.    Не претварати Странку у Кредитни одбор
83.    Не претварати Странку у власт
84.    Не дозволити да страначки лидери постану дилери страначког угледа
85.    Онемогућити нарцисоидне страначке лидере да користе страначке гласове већ их натјерати да јој доносе гласове
86.    Искоријенити Страначке Феудалце
87.    Спријечити незадовољство у организационој структури Странке
88.    Од Политичке Странке начинити концентричне кругове тако да се одлуке и ставови преносе из круга у круг, све до члана и бирача
89.    Организуј Странку тако да има безброј организационих јединица, од пекаре до пиваре, а мало мудоња у главним централним тијелима
90.    Организуј Странку као Разуђену Хоризонталу и Голу Вертикалу
91.    Сваког дана Политичка Странка мора да комуницира са својим члановима
92.    Организуј Странку као Политичку Породицу
93.    Не дозволи да ико други комуницира са члановима  а да то не чини и Странка
94.    Што је Члан Странке даљи мора му се дати већа важност
95.    Увијек имати на уму да Политичка странка, и на власти и у опозицији, свјесно или несвјесно креира моралне и вриједносне координате НДД Сфере и да има одговорности за то
96.    Оспособи странку да самостално води Изборну Кампању
97.    У години избора не пуштај страна тијела у организацију
98.    Не дозволи да ти неко други организује излазне анкете
99.    Не дозволи да ти причају о томе како се избори могу украсти или купити
100.Чувај се предизборних савјетника који ништа не ризикују
101.Бјежи од људи који се ником не замјерају
102.Ако неког окарактеришеш као политичког противника онда му попиј крв и глођи га до костура
103.Никада са противником не сарађуј у политици осим ако није у питању судбина НДД Сфере
104.Не производи беспотребно противнике међу Политичким Странкама
105.Не понашај се у политици, у име Странке, сад овако сад онако
106.Поштуј правило да се велики политички заокрети догађају једном у каријери
107.Доклегод закон дозвољава, у јавној и државној администрацији имати евидентиране страначке људе
108.Никада не именовати нестраначке министре или друге високе дужноснике
109.Ако немаш свог министра, именуј противничког али не именуј ничијег
110.Не потцјењуј ништа што окупља људе и гдје се било о чему одлучује него им се приближи
111.Све је власт, од тренера сеоског клуба до Предсједника Државе
112.Не сматрај да си ти једина власт
113.Никада не помисли да све почиње с нама и све се с нама завршава
114.Никада не окупљај људе да се веселиш, увијек иди тамо гдје се људи веселе
115.Никада се размећи иметком већ пажљиво погледај туђу скромну имовину
116.Ако те обузме богатство изађи из политике
117.Никада не лажи о себи, увијек лажи о противнику
118.Ако нешто јавно причаш, боље је да ти се људи смију него да пљују за тобом
119.Законски прецизно регулисати било какве протесте
120.Ненајављене и незаконите протесте одмах спијечити силом
121.Сваког маскираног ухапсити и на легалном протесту
122.У Државним Медијима објавити вијести о сваком протесту
123.Казнити сваког ко за било шта прима готовину од странаца
124.Организаторе протеста и демонстрација учинити законски одговорним за свако незаконито понашање било ког учесника
125.Никога из спорта, културе, јавности, естраде не чини незадовољним и не прави од њега могућег великог непријатеља
126.Ако је било ко од непријатеља прекршио закон не опраштај
127.Онемогући да ти политички пријатељи крше закон
128.Све одлуке администрације и јавне власти морају да буду јавне и образложене јавности
129.Све одлуке о парама морају да буду трипут образложене
130.Не трошити паре изван јавног годишњег плана
131.Туђе паре су много већа светиња него властите
132.Понашање с парама представља и појединца и власт
133.У сваком добијању или губитку избора налази се понашање с парама
134.Свако мора да буде кажњен за незаконитости с парама
135.Онемогућити било какав криминал у јавној власти и државној администрацији
136.Не прогонити прво мале криминалце нити прво јавне и владине криминалце, прогонити их истовремено
137.Не прави мало хапшења великих криминалаца
138.Организуј много сталних хапшења за све врсте криминалаца
139.Искоријени корупцију у јавним службама тако да људи немају потребе да корумпирају нити ико има потребу да буде корумпиран
140.Корумпиранога трајно лиши права за рад с грађанима
141.Омогући слободан секс у свакој институцији а то значи институцију без икаквих родбинских веза
142.Свако има право да свог сина запосли у истом предузећу а ти то право, у политици, јавној власти и администрацији, немаш
143.Људи у јавној власти и администрацији не морају да буду свеци али морају да буду часнији од крста
144.Организуј власт и администрацију тако да иде људима на ноге
145.Не дозволи да људи буду поштари и курири институција
146.Организуј доставу личних докумената, и свих других, сваком грађанину у руке
147.Води рачуна колико се грађани задужују
148.Контролиши стране банке које дају кредите грађанима и капом и шаком јер тако производе будуће масовне незадовољнике
149.Имај јаку Државну Банку
150.Сваког дана размишљај и планирај као омогућити олакшице и појединцу и групама
151.Организуј власт и администрацију да помогне сваком ко има радњу или предузеће
152.Награди свакога ко другом отвори радну књижицу
153.Увијек, у политици и власти, штеди и покажи да штедиш
154.Развијај културу као први приоритет послије економије
155.Сваком умјетнику, писцу, музичару, сликару, помози као Власт и Држава
156.Не заборављај ништа из националне историје културе
157.Развијај масовни спорт
158.Омогући обраду сваке њиве
159.Не вјеруј никоме ко ти доноси Реформе било чега
160.Нема боље Реформе од Радног мјеста
161.Буди љубазан са сваким ко доноси услове али их никад не прихватај
162.Сваког странца прво питај шта нуди а замоли га, љубазно, да ништа не тражи
163.Од сваког Странца тражи фабрику а испуни му све што законски тражи од тебе
164.Увијек буди опрезан ако имаш поплаву Странаца
165.И највећи страни дужносници чланови су твог Отпора
166.Сваку страну синтагму дај на анализу
167.Зауставити појаву Копилади на политичкој сцени
168.Чувај се Отвореног Друштва
169.Чувај се Најбоље Европске Праксе
170.Чувај се Цивилног Друштва
171.Чувај се Фондација
172.Чувај се Невладиних организација
173.Чувај се донација медијима
174.Чувај се донација судству
175.Чувај се компјутерске помоћи полицији
176.Сазнати за сваку инострану наруквицу, односно готовинску и нелегалну исплату било коме и то обзнанити
177.Отворити четвере очи приликом сваке помоћи, донације и бесплатне активности
178.Чувај се независног Судства
179.Чувај се независног Тужилаштва
180.Чувај се сваке надлежности која није у твом Парламенту
181.Чувај се турских серија
182.Чувај се телевизијског кича, голих гузица и вјештачких сиса
183.Чувај се едиција разних Фондација и Невладиних организација
184.Немој се бојати Интернета, користи га
185.Преводи субверзивну обојену литературу, не дозволи да ти је други преводе
186.Не дозволи да се власт и одлучивање извлачи из институција
187.Бјежи од групног лидерског одлучивања
188.Не буди арогантан и надмен
189.Буди крволочно убједљив
190.Никад у Политици и Власти не говори Ја, увијек говори Ми
191.Ако идеш даље не остављај за собом рањене и незадовољне, остављај паметне и способне
192.Увијек једнако поштуј руке, људе и главе
193.Дужа је једна сумња од најдужег аутопута
194.Сваки тунел се може освијетлити а најмање јавно замрачење може се само претворити у масовни мрак
195.Није онако како је, него је онако како људи мисле да је
196.Не дозволи да будеш Вођа
197.Пази на дужину
198.Са дуге власти се не одлази, пада се