уторак, 12. јануар 2016.


БАЊАЛУЧКИ ПЛАТАНИ




ПЕЈСАЖ
КАРТОН, 50 Х 70 ЦМ, АКРИЛНЕ И БОЈЕ ЗА ДРВО
САВЕЗ
ЗА ПРОМЈЕНЕ
ТЕРИТОРИЈАЛНЕ
ОРГАНИЗАЦИЈЕ
БиХ

Ако челници Савеза За Промјене не схватају шта раде у Сарајеву, њихови Бирачи и Јавност Републике Српске сигурно схватају.
Писао сам о томе у студији Политичка Странка Перманентне Изборне Активности.
Избори, као најобјективнији могући регулатор, коликогод су подложни девијацијама и манипулацијама, и одлуке Бирача везано за изборе, не зависе и доносе се по посебним процедурама колективне и појединачне политичке свијести.
Босићева Кила Злата нема толику тежину колико Есдеесова шутња у Сарајеву. Напримјер.
Стога Додик и помиње ванредне изборе. Говорећи о томе да се у сукобу Власти Републике Српске и Српске Привласти у Сарајеву сада иде до краја.
Опозиција покушава појевтиним триковима да се одржи на националној површини.
Иванић организује Божићни Пријем у Предсједништву БиХ. А Есдеес тријумфује у Шаровићевом извозу два шлепера млијека у ЕУ. У регион Сесвете.
И тиме се завршава сва Српска Политика у Заједничким Органима.
Србе и даље хапсе за ратне злочине а неуставно и недејтонско противсрпско Судство БиХ добија додатне буџетске паре за тај свој рад.
Ну.
Највећа Издаја Српске од стране Савеза За Промјене, Есдееса, прије свега, није у томе шта раде већ у томе шта не раде.
Ништа од онога што ради Бакир Изетбеговић, односно Есдеа, није наишло на осуду Есдееса и Сазапа.
Од СДА програмске страначке, дакле и националне, политике регионализације БиХ, односно укидања и поништавања Републике Српске, до Уставног Суда, који је преочигледно у рукама Бошњака а увијек против Срба и Српске.
Есдеес и Сазап служе Бакиру, СДА и Сарају, као приручни савезници и легитимитатори у тој политици против Републике Српске.
Свако будуће противљење из Српске наилазиће на зид констатације да су легитимни представници Републике Српске били у Савјету министара и у ПС БиХ. У Сипи. У ВСТС.
Та Српска Листа Издаје има само један дефект.
Нема Власт у Српској.
И стога су се сви толико упрегли, а њих, јадничке, истурили у хајку на Власт у Српској, као некада богато енглеско племство на лисице.
Бакиру, Сарајеву, СДА и Једној Амбасади, идеално би било да иста гарнитура сједи и у Бањалуци и у Сарајеву. Тад би текла кахва и шербе и само би се чуло Јел Але, јест Капетане, на свећетир стране.
Тада Вучић више не би долазио у Бањалуку. Долазио би у Сарајево.
А Квартет Унитаризма би БиХ централизовао са лакоћом. Промјеном изборног закона и промјеном неколико процедура, као што је ентитетско гласање.
Број Срба у Сарајевској Власти би се значајно повећао, као класична турска камуфлажа, а њихово поданишто, као пословична понизност и колаборација са окпаторима, почело би нагло да бехара. Полако би кренуо да се успоставља нови српски стандард у националној разградњи.
Дабоме да од те севдалинке неће бити ништа.
Како мандат протиче, и како Сазап и Есдес дуже бораве у Сарајеву, са Бакиром, њихове шансе за наредни мандат се смањују.
Без обзира на Локалне Изборе ове године и на њихов резултат.
Савез Независних Социјалдемократа треба да се озбиљније спрема за ту границу два мандата.
То ће бити најважнији избори за Републику Српску откако она постоји.
А СНСД не чини ништа на том плану.


понедељак, 11. јануар 2016.

СТРАХ
ОД
РЕФЕРЕНДУМА

Видим, Србијански Спинотичари ваљају данас како је Вучић рекао Додику, отприлике, Дошао сам ти на Дан Републике али цена за то је да одустанеш од Референдума.
Моји Извори Блиски кажу да је Додик рекао За две године, најдаље, молићеш ме да Референдум буде што пре.
Ивица Дачић, који је то слушао са стране, и мало из низине, рекао је, у себи, Ако тада буде на власти.
Санџачки дневни лист који излази у Београду, Данас, на насловној страни, туче, све уз заједничку фотографију Додика и Вучића, наслов Београд чврсто уз Републику Српску али против Рефрендума.
То су Данасовци и њихови Суфлер Новци значајно армирали, цементирли и челиковали, Вучићеву патичну реченицу Српска никада неће бити усамљена, што је нова политичка категорија у односима између Држава и Србаља.
Из чега закључујем да Данасовци, и њихови Суфлер Новци, шаљу поруку прије Вучићу него Додику.
Вучићу се казује да се ово некако и толерисало, што је отишао у Бањалуку, нешто као Казалиште код Колинде или Скеч.ба код Бакира у Сребреници.
Али му се поручује Даље нећеш моћи, буши, ха ха ха, буши.
Уз несрећу, и Путин се латио Референдума и објашњења.
Што је велика храброст након што је Соња Би Серко рекла исто што и Данас.
Путин, у одговору неком њемачком листу, пита Како вам није требао Референдум на Косову (даље су моје ријечи) а серете о Криму који је имао Референдум за присаједињење Русији. Дакле, не за Независну Државу као што је Косово испроглашавано од међународног шљама и неправа.
Кад Путин говори о Криму, Реферндуму и Косову, будите сигурни да говори и о Републици Српској.
Сарајево, пак, ћути.
Чека, као и увијек, да неко други обави посао за њих. Да бомбардује Србе и Српску.
Сарајево се, дабоме, не плаши Референдума због цјелине Насеобине БиХ. Већ се плаши због тога што ће то значити дефинитивно изборено право на одлучивање, на став, на самосталну политику Републике Српске.
Право на Самосталност.
Стога се од Референдума не смије одустати.
Јер. Тешко ће се склопити овомандатне повољне силнице и у сљедећем.
Мислим на.
·        Повољност политике србијанског окретања Сарајеву, што је много боље него кад га је Милошевић шиљио само преко Дрине, на Пале, Есдеес и Српску. И имао моћ над нама. Над њима.
·        Слабо Сарајево. Унитаризам отвара каверну за каверном.
·        КУЛН, Инцко и Охаер.
·        Издајничка, пробосанска, безконцептна Опозиција у Српској.
·        Положај Русије на Блистоку и у Украјини а дефанзива Америке и Берлина.


недеља, 10. јануар 2016.

ДОДИК МОРА
РАЗОБЛИЧИТИ
ВЛАСТИТУ
КРИМИНАЛИЗАЦИЈУ
ИЛИ ЋЕ ПОДЛЕЋИ

Када је, коју годину, послије рата, погинуо један партијски важан функционер, који је био и на важном мјесту у државној администрацији, много људи је, из Бањалуке, отишло на сахрану у мали град.
Вратили су се потпуно разочарани.
Па, човјек нема ништа. Како ће она јадна жена, сада.
Тадашња опозиција, још закрвављених очију и кљова, послије свјежег губитка власти, моћи и небеса, у свом дивљем медијском простору, лансирала је страхотичне приче о пљачки коју је изводила тадашња власт а чији је важан дио, јер је такво његово мјесто било, био и покојник. За њега су се везале милијарде, у данашњој противвриједности.
Приче су биле такве да се човјек прво најежи па онда размишља да ли је то тачно или је лажно.
Криминализација, на постјугословенским просторима, прати Политику ко Киша Курве Керови, Војску.
Ништа се, данас, није промијенило.
Придодати су, из сјене, јачи и моћнији играчи, него тада. Тада је иза многих септичких покрова у Јавности стајао Београд. Данас је ту улогу преузела Једна Амбасада. Тада су многи пунктови дјеловали крволочно и неповезано. Данас дјелују софистицирано и умрежено.
Данас су и Политичке Странке отворено укључене у тај процес прекривања Јавности и Политичких Противника, миомирисним септичким сатенским покровом.
Младен Босић, предсједник Српске Демократске Странке, очигледан је примјер за то.
Данас је на мети само Милорад Додик. Његови околаши се нападају само када то помаже главном циљу, нападу на Додика.
Додик је постао проблем јер је ту десет година, унаточ свим демократским изборима. Постао је проблем јер се, убрзо, након оног свјетлуцања у очима ружне, преружне, Мадлен Олбрајт, дохватио Дејтона.
Додик је проблем, био кримналац, као што кажу, или не био, јер је ту Република Српска.
Понекад ми се чини да би, да дамо Републику Српску, могли слободно да крадемо до миле воље, да се корумпирамо и митоизирамо, да инпровизујемо, упадамо у провизију, ко крме у кречану.
Ну.
Криминализација Милорада Додика је достигла рамјере јесење магле у равници.
Пошто систем то толерише и омогућава, јер не може да установи и санкционише његов и туђи, евентуални или неевентуални криминал, или онемогући нетачну деструкцију получињеницама и фабрикацијама, он, Додик, сам мора да се избори против тога.
Дабоме да је проблем велики.
Није могуће реаговати на сваку провалу сваке будале и побијати и објашњавати све до ситница, јер то нико неће озбиљно разматрати. То је она прича о јастуку перја просутом са тридесетоспратнице.
Али, начини постоје.
Ја не могу да их овдје предочавам.
Морао бих бити добро плаћен и морао бих имати јасне полуге за то.
Суштина је у личном суочавању са јавношћу.
Истина се само тако може изнијети.
Суштина је у томе да емоције, порука и перцепција има милион пута већу снагу од лажи и чињеничног побијања али и од саме чињенице.
Тај процес у Републици Српској се мора зауставити.
Он је веома опасан процес. Чак и у ситуацији да је тачно све што се Додику приписује као опљачкано.
Босић, као политички неталентован човјек, погријешио занимање, не схвата да је својом дјелатношћу прешао рубикон и поставио будуће стандарде.
Свако ко жели да буде лидер водеће опозиционе странке, мораће, убудуће, да нађе свог криминалца и његову Килу Злата.
То није посао Политичких Странака и Политичких Лидера.
То је Либанизација Политике.
То је Исилација Политике.
Опашеш се Килом Злата и разнесеш се у Јавности.
Странци Усранци који су пројектовали овакву кампању воде се циљем да се и слон може срушити након милион убода иглом. Јер му се пушта крв на милион мјеста. Никог великог, ко побјеђује на изборима, не можеш срушити једним Тајсоновим Крошеом.
То је, у суштини, Тероризам. Јер Државу не можеш срушити у рату и војним операцијама. Очито је. Али са милион терористичких напада, можеш.
Креатори минијатурног Политичког Тероризма у Републици Српској, исти су они који су и креатори стварног Тероризма на Блистоку и по Европи.
Какогод прође Додик, штета је већ учињена.
Дио НДД Сфере, у Републици Српској већ је разорен.
Та подсвјесна констатација, Сви су они лопови, Сви смо ми криминалци, Није важно ко влада, предаје појединачна и колективна права и моћи Срба у нечије туђе руке.
Стога је Додикова обавеза, или да отклони тај смрдљиви сатенски прекривач, или да подлегне, много већа од личне.
Одвојено од свега, Републка Српска, у овом сегменту, мора да ради на четири колосијека.
·        Морални кодекс Јавних Људи
·        Објективни и јаки професионални Државни Медији
·        Систематско школовање Дравне Управе
·        Санкционисање Политикантских Неистина.