уторак, 12. јануар 2016.

САВЕЗ
ЗА ПРОМЈЕНЕ
ТЕРИТОРИЈАЛНЕ
ОРГАНИЗАЦИЈЕ
БиХ

Ако челници Савеза За Промјене не схватају шта раде у Сарајеву, њихови Бирачи и Јавност Републике Српске сигурно схватају.
Писао сам о томе у студији Политичка Странка Перманентне Изборне Активности.
Избори, као најобјективнији могући регулатор, коликогод су подложни девијацијама и манипулацијама, и одлуке Бирача везано за изборе, не зависе и доносе се по посебним процедурама колективне и појединачне политичке свијести.
Босићева Кила Злата нема толику тежину колико Есдеесова шутња у Сарајеву. Напримјер.
Стога Додик и помиње ванредне изборе. Говорећи о томе да се у сукобу Власти Републике Српске и Српске Привласти у Сарајеву сада иде до краја.
Опозиција покушава појевтиним триковима да се одржи на националној површини.
Иванић организује Божићни Пријем у Предсједништву БиХ. А Есдеес тријумфује у Шаровићевом извозу два шлепера млијека у ЕУ. У регион Сесвете.
И тиме се завршава сва Српска Политика у Заједничким Органима.
Србе и даље хапсе за ратне злочине а неуставно и недејтонско противсрпско Судство БиХ добија додатне буџетске паре за тај свој рад.
Ну.
Највећа Издаја Српске од стране Савеза За Промјене, Есдееса, прије свега, није у томе шта раде већ у томе шта не раде.
Ништа од онога што ради Бакир Изетбеговић, односно Есдеа, није наишло на осуду Есдееса и Сазапа.
Од СДА програмске страначке, дакле и националне, политике регионализације БиХ, односно укидања и поништавања Републике Српске, до Уставног Суда, који је преочигледно у рукама Бошњака а увијек против Срба и Српске.
Есдеес и Сазап служе Бакиру, СДА и Сарају, као приручни савезници и легитимитатори у тој политици против Републике Српске.
Свако будуће противљење из Српске наилазиће на зид констатације да су легитимни представници Републике Српске били у Савјету министара и у ПС БиХ. У Сипи. У ВСТС.
Та Српска Листа Издаје има само један дефект.
Нема Власт у Српској.
И стога су се сви толико упрегли, а њих, јадничке, истурили у хајку на Власт у Српској, као некада богато енглеско племство на лисице.
Бакиру, Сарајеву, СДА и Једној Амбасади, идеално би било да иста гарнитура сједи и у Бањалуци и у Сарајеву. Тад би текла кахва и шербе и само би се чуло Јел Але, јест Капетане, на свећетир стране.
Тада Вучић више не би долазио у Бањалуку. Долазио би у Сарајево.
А Квартет Унитаризма би БиХ централизовао са лакоћом. Промјеном изборног закона и промјеном неколико процедура, као што је ентитетско гласање.
Број Срба у Сарајевској Власти би се значајно повећао, као класична турска камуфлажа, а њихово поданишто, као пословична понизност и колаборација са окпаторима, почело би нагло да бехара. Полако би кренуо да се успоставља нови српски стандард у националној разградњи.
Дабоме да од те севдалинке неће бити ништа.
Како мандат протиче, и како Сазап и Есдес дуже бораве у Сарајеву, са Бакиром, њихове шансе за наредни мандат се смањују.
Без обзира на Локалне Изборе ове године и на њихов резултат.
Савез Независних Социјалдемократа треба да се озбиљније спрема за ту границу два мандата.
То ће бити најважнији избори за Републику Српску откако она постоји.
А СНСД не чини ништа на том плану.