субота, 10. мај 2014.

2885.
24
СЛАБОСТИ
СРПСКОГ ТРОЈЦА
ЗА БОСНУ

Тројном Пробосанском Пакту БИЧ, Босић, Иванић, Чавић, продао сам права за кориштење слогана у изборној утрци за опште изборе 2014.
По посебној клаузули, имам право да први објавим слоган.
Форца Босна.
Сви су се одушевили. То је унијело ново јединство међу њих. Било је мало проблема, не око функција, фотеља и кандидатура, већ око тога ко шта уноси у Тројни Пакт. Босић је од почетка зајунио Ја уносим Мисију. Иванић је истицао Ја дајем једну марку за коју сам продао банку. Чавић Ја ништа не дајем. Дао сам Сребреницу. Јебла те Сребреница, треба дати Косово.
Нејасно је на снимку пресретнутог разговора путем подметнутог мобуилног, ко је то промрљао.
Али кад сам им донио слоган, озарили су се.
Један од њих, онај најглупљи, питао ме је Да ли је Босна италијанска ријеч. Како није. Стари Римљани су ископали прво корито ријеке Босне. Онда нашли врело и пустили воду. То је све да би јебали Херцеговину. Завади па владај.
Покушао сам БИЧ Тројанце да упозорим на њихове мане, али ме више нису слушали. Почела је пјесма. Аванти Босна бела миа... аванти рагаци... контра ређимо, ређимо морто, ређимо морто...јунајт, јунајт јубосн...
24 су велике мане Пробосанске Тројне Српске Коалиције Наши Промјенаши. ПТС КНП.
1.       Република Српска им је на задњем мјесту или није чак ни на памети. Нико до њих, Босић, Иванић, Чавић, нема ни једну референцу у борби за Републику Српску, на основу Дејтона, не тражим да гину на барикадама као сиријски побуњеници.
2.       Не знају да владају. Босић, као престарјели млађи сениор, никад није био у власти, што је неопростиво, јер овдје свака будала може да уђе у власт. Мислим, на простору бивше Југославије. Она друга двојица његових су били у власти али исто не знају. Показало се, само, да знају да усеру и шефа и станиццу.
3.       Немају муда. Ником никад нису рекли Не. Не тражим да кажу Стаљину. Преводиоцу, приликом колаборационих брифинга.
4.       О економији не знају ништа. Тако лупају о задуживању да ме срамота што сам икада отворио иједну економску књигу.
5.       Нису дорасли Сарајевској Чаршији, Сарајевском Политичком Кругу. Јер, не гледају Сулејмана Величанственог. И јер би, да је СПК дјеловао у доба Гаврила, они Спковци, обрлатили Фердинанда да пуца на Принципа. Могу да замислим шта ће њима, Пробосанцима, да раде.
6.       Немају ни трунке популизма. А српски народ воли популизам и измислио га је. Да би му неко, барем лажно, показао да га воли.
7.       Њихова, Коалиције БИЧ, стратешка схватања НДД сфере никаква су. Нација Држава Друштво.
8.       Немају ни једно рјешење. Да су барем рекли да ће запослити сто путара на локалним путевима у Републици, да не пропадају, гласао бих за њих.
9.       Ништа не говоре о Србији.
10.    Ништа не кажу о Стрицу Криму.
11.    Не помињу Мајчицу Русију.
12.    Глуви су на оба ува кад су у питању санкције Русији
13.    Не сјећају се Косова.
14.    Покушавају да међу Србе унесу страх. 24 афере пута сто људи пута њихове породице. А и Пропали смо, кажу, што је такође садња Страха.
15.    Одавно су и дубоко у раљама тајних служби. Касне за димним бомбама и нагазно-распрскавајућим експлозивним направама које систематски пласирају службе преко Љубитеља Мрцине и преко Хранитељице моје омиљене Сузи.
16.    Та слабост у стратегији јавног наступа сад је и боже помози. Шта би било ако побиједе. Ко од тих њихових темодаваца зна да води пиар властодржаца. Да је то јебен посао, види се како функционише, и прије смјене, Распар Двојац Линић – Зоки.
17.    Не воле Човића, односно Хрвате. Без Балканских Латина, мада је то само површина, ништа се не може урадити против Савремених Отомана. Осим дечакширизовати се.
18.    Немају ни једног пријатеља у свијету. Као што Српска сада има Русију и Израел. Онај ко ти је инструктор, никад ти није пријатељ. Може те само јебати. Питајте даме које обожавају јогу, приватни фитнес, пилатес, депилатес, ногатес и слично.
19.    Међу собом немају селектора и кондиционог тренера.
20.    Имају прејаку резервну клупу у односу на први тим. Мада је то режећа резервна клупа. Сви би хтјели да буду Ч и П. Можда да проширимо Предсједништво БиХ на 47 чланова. И уведемо 9 предсједника Републике. За сваку Изборну Јединицу. Тако ће Наши Промјенаши затолити бураге и тако ће се лакше Република утопити у Босну.
21.    Мало гласова имају у јаслама. Сви рачунају на гласове Есдееса. Крава Гласара. Чавићеве и Иванићеве партититуре врте се око изборног прага. Само Бог зна гдје су остали. А сви, и прагаши и они молекуларни, хтјели би да владају, да се хране, из зобнице Есдееса.
22.    Немају механизам да и прости збир гласова утјерају у дисциплиновано гласање.
23.    Ни једна општина у којој владају, и у којој су добили власт прије двије године, још није видјела рујне зоре.
24.    Нису се изјаснили да ли ће у Бразилу навијати за Босну.

петак, 9. мај 2014.

2884.
ФАШЧАРШИЈА
И ДАН ПОБЈЕДЕ

Она политичка смлата, Жељко Комшић, донио неки вијенац на вјечну ватру, у Сарају, да и он обиљежи Дан Побједе над фашизмом, давне Четрдесетпете.
Он, Нежељко, ваљда, симболише Државне Органе. Мада је и он сам Државни Орган.
А то полагање треба да симболише постојање Државе која слави, са Европом, нешто у чему није учествовала.
Јадан је Дан побједе над фашизмом кад видим Оног Комшића који се код вјечне ватре скупио ко штета укокоши.
Ну. Што се мене тиче, могу вјечну упалити и на Игману, диљем ратне стазе Љиљана Комшића. И Комшића законом прогласити за доживотног вјенцополагача.
Недопустиво је да се тај фарсични церемонијал користи за Фашизацију Срба.
Ту код вјечне ватре, нека сарајевска политичка протува је важно изјавила да је у Сарајеву и 45. и 95. побијеђен фашизам. Да се Сарајево и 95. одбранило од фашизма.
Одбранило се тако што се ријешило свих Срба који су у Сарајеву од прије отварања прве отоманске коњушнице.
Јасно је да се у сарајским отоманским главама, блискомистичним политичким главама, Срби и Фашизам сматрају за једно.  
У том склопу је и идеја да се донесе закон који забрањује фажизам и негирање геноцида у сребреници.
Не знам за Вјечну Ватру на Маријин Двору, али док постоји Скаламерија БиХ, односно међународно признати простор између Србије и Хрватске, трајаће вјечни хладни рат Сарајевског Политичког Круга против Срба и Српске. И који ће градити зид између нас. За који је Берлински био од убруса Тета Виолете.

Који ће нас, на крају, и подијелити. 

четвртак, 8. мај 2014.

2883.
КО ЈЕ С КОЈЕ
СТРАНЕ
ПАРАДЕ

Свака тужна историја може се појавити у будућности као још тужнија.
Свако епохално херојство може да се поништи небројеним дугодеценијским ситним издајама.
Историја некипут одлази у неповрат а некипут се завраћа у великим стољетним круговима.
Сегодня, седамдесет година од слома фашизма, нацизма и милитантног територијализма, видим, остварен је добар дио циљева Нацифашистичког Територијализма у Европи.
И још се остварују.
Не треба да се заварамо. Ако то није урађено уз велике жртве и уз постојање Концлогора, то не значи да су резултати поштенији и чистији.
Данас уз тај процес иде и разбуктавање нациизма, шовинизма, фажизма и територијализма. Од Украјине па до бивше Југославије.
Иво Јосиповић, предсједник Хрватске је некидан у Јасеновцу рекао да је ту извршен Геноцид. Само што није рекао да је на том Геноциду, и на транспортном, олујном, бљесковитом, геноциду, пола стољећа касније, настала еунијска варијанта независне државе хрватске. Бањалука и Бановина су им измакле за длаку.
То хрватско чишћење државе једнако је нацизам и фашизам као и захтјев бившег реиса сарајевског да муслимани имају своју државу јер су је и други добили. То је чисти фашистички захтјев према Србима и Хрватима у БиХ.
Спаљивање Руса у Украјини, уз добоше десничара и фашиста, који су ту били и за вријеме Хитлера, западни је фашизам 21. вијека. То што је он микрофашизам, такође не треба да нас заварава.
Натопактовско отимање славенских земаља, кобива испод мрачних копита комунизма и бивших СССР и Варшавског Пакта, такође је фашизам.
Из истог, територијалног, разлога су славенске земље узимали и Хитлер и Нато.
Хитлер је поражен огромним руским и славенским жртвама уопште. Мада је херојством представљено искрцавање у Нормандији и бомбардовање Лондона. Као и бацање атомске бомбе на цивиле Јапана.
Да је пала Русија, на Стаљинграду, сви би се данас звали Хајл Хитлер. Само би неко био ХХ23857466585 а неко ХХ6786756496.
Западни савезници, Инглеска и Америка, потоњи Поратни Профитери невиђених размјера и прије Хитлеровог самоубиства, почели су да раде против Совјета и Славена. Симболично, та офанзива је завршена Бомбардовањем Београда. Сада је у току Директна Офанзива на Русију.
И данас желе да сломе Русију. Као што је то желио и Хитлер.
Дијелом копненим, дијелом економским путем.
Стога је деветомајска Московска Војна Парада, коју нисам баш обожавао из нашег социјалистичког самоуправног ракурса, већ одавно једини симбол побједе над фашизмом и једино признање Великој Жртви Славенској.
Данас смо у ситуацији да су само Руси на Паради.
Сви други су с друге стране Параде.




2882.
ЛИДЕР
ПРЕМИЈЕР
ПРЕДСЈЕДНИК

Хрватски случај Милановић – Линић може да послужи као магнетна резонанца сличних молекуларних комбинација у политичком животу странака и политичких институција.
Прво. Да их карактеришем. Као, оно, кад америчка глупача у јевтином филму каже Дефиниши Брзи Секс.
Милановић је наслиједио Рачана. Показао се као вјешт специјалац у борби за искрцавање на обалу Предсједника Странке. Не тако вјешт као Санадер. Стицајем околности, Есдепе Хрватске побиједио је на изборима а Миланавић је, на основу тога, морао нешто да буде. Премијер. Пошто је, свјесно и подсвјесно, знао да за то нема ганглије и муда, ангажовао је Линића, старог превејаног, леденообразног, егзекуторског комбинаторика комунистичког, либералнотржишног и стаљинистичко-корисничког прагматичара.
Линић, дакле. Гиљотинер. Прорачунер. Трошаринац. Траншаринац. Кредитер. Дефицитер. Министар финансија.
Љигавац Милановић се усрећио. Таквог је и требао. Он ће да обавља прљав посао а ја ћу да дајем изјаве, објашњавам. И идем на Нови Зеланд.
У политици те могу јебати само минуле релације. Томан.
То је јебало Линића.
А Милановић, премијер, и предсједник Есдепеа, предуго је то гледао и толерирао. Сад ће Линић повући Милановића у вртачу и цијели Есдепе. Мада је то учинио Милановић.
Шта да се научи.
Не можеш бити премијер једне еуропске неовисне, СТЈ, државе ако ниси у стању да Чимпанзу од триста кила уватиш за муда.
Не можеш бити премијер ако Чимпанзу од триста кила, Линића, поставиш за главног мудоњу.
Можеш. Али то ће уништити твој ореол Предсједника Странке. Па и странку.
Шта сам требао да радим. Пита Милановић.
Требао си да учиш на Санадеру.
Санадер је исто ефективно постао предсједник странке. Исто полетио да буде Премијер. И исто се зајебао. То што је он крао и отимао а Ти, Милановићу, ниси, не чини вас различитим.
У политици, кад упаднеш у говна, не питаш чија су.
А други могу да уче од тандема Цветковић – Тадић.
Ти, Санадер и Тадић сте били лидери странака. Сада просјечно, нисте ништа.
Ти си, Милановићу, полетио да сам себи будеш Цветковић. Мада, са Линићем као резервним положајем. Као што је то полетио и Санадер. Мислили сте, обојица, да ћете, тако, избјећи судбину Тадића.
Тадић је, пак, био у предности. Био је Пријеседник Државе. Али је био Генералић, као и вас двојица.
Ако за премијера поставим безмудавца, ја ћу бити прва лига.
ОћешК. Или. Хоћеш ако си Брант или Кенеди. А такве овдашњи курчеви не праве.  
Ну. Сад долазим до кључне релације.
Предсједник Странке. Предсједник Државе. Предсједник Владе.
Треба ли све то објединити у једној личности. Или дати двјема. И да ли прву ствар дати једној а друге двије другој или прве двије једној а трећу другој. 
Или све то растројчити.
Да преформулишем.
Да ли курва може бити сама себи макро и самозадовољавати се како не би имала муштерије. Па не давала кајмак другоме а не била искориштавана као курва.
Веома је опасно ако је Предсједник странке и Предсједник Државе. Или ако је Предсједник Странке и Предсједник Владе.
Ако је Предсједник Странке и Лидер, па све то обједињује, може да функционише. Једно вријеме. До крајње тачке распада радиоактивног елемента Лидер.
Пошто нико не зна кад Лидер треба да престане да буде Лидер а постане, евентуално, Предсједник Странке, или допусти да неко други постане Предсједник, мада ја знам али нећу да вам кажем, сапуница се, у правилу, завршава трагедично.
Суштинско питање увијек стоји пред Предсједником Странке.
Да ли да будем Премијер или Предсједик Државе и тако имам све против себе или да останем Предсједник Странке и имам све иза себе и уз себе. А другима утрапим горуће функције. И себи оставим могућност критике и отклона.
На то питање сви одговрају погрешно.
Ја и Ја и Ја.
Ко страда.
Не страда Премијер и Предсједник Државе. Увијек ће се наћи нека будала, или пингвнин, да то овавља.
Страда Лидер и Предсједник Странке. Као страначке институције. И страда Странка. Као крајња, најдрагоцјенија и највећа посљедица.
Јебеш лидере и предсједнике.
Јер. Јака политичка странка је национално богатство. Свака здрава нација мора да има двије јаке политичке странке. Иначе неће опстати.
Сјетите се Мејна, што би рекли амерички милитарни пропагандисти, Сјетите се Цветковића, Сјетите се Тадића, Сјетите се Санадера, Сјетите се Линића, Сјетите се Милановића.
Кога да се не сјетимо.
Е. То ћу вам рећи крајем октобра.


среда, 7. мај 2014.

2881.
САРАЈЕВСКА
ФАЛСИФИКАЦИЈА
ЂУРЂЕВДАНА

Сарајски медијски двојац ба.вијести и Анадолу Агентуру припремио је велики пешкирски текст, достајан некадашњег чаршафисања у сарајевском Ослобођењу када је уводно излагање негдје имао Хасан Грабчановић или Хрвоје Иштук.
Текст је о Ђурђевдану.
Али о томе како су Роми Региона прославили Ђурђевдан.
Ба.вијести су онај просрал који објављује ред негативуша из Српске и Бањалуке, самоубиствбо, ножеви, убиство, па ред текста из Независних, онда ред важних просерица Иванић, Чавић, Босић, понекад Пандуркићка, па ред текста из Независних.
Анадолу не треба објашњавати.
Што се мене тиче, могу о тим поменутим и било којим њиховим миљеницима, да објављују и шаторска крила а не само пешкире.
Проблем је, међутим, што су Ђурђевдан везали само за Роме а сав свијет разумије да Срби славе Ђурђевдан. И због Светог Георгија и због Ажбахе.
Ова подмукла сторија не може се подвести под новинарску необавијештеност.
То је игнорисање једног народа и једне вјере. Покушај да се Ђурђевдан сведе на предсловенске обичаје. Бацање цвијећа у ријеке и ваљање по росној трави.
А да се из Ђурђевдана, као православног празника, искључе Срби. Тако се искључују из БиХ.
Какви Отомански Монструми.
Кад већ пешкирају, могли би мало да истраже откуд Циганима муслиманска имена и презимена а православни празници. Сигирно су Срби мрежама хватали Цигане са мсулимансим именима и затварали их у казамате док не прихвате неку српску славу.

И да мало истраже возове за Јасеновац. А не само за Подлугове.

уторак, 6. мај 2014.

ЂУРЂЕВДАН ЈЕ
СЛОБОДНИ
НЕЈАСЕНОВАЧКИ
ЂУРЂЕВДАН ЈЕ
ЗЕМЉА НАША

Ђурђевдан је а ја јесам с оном коју волим
Коју волим
Коју увијек могу да одболим
Коју никад не бих преболио
Ђурђевдан је а ја јесам сретан и кад боли
И кад боли
Након свега дошло нам је вријеме
Да се однекуд живи вратимо
Ђурђевдан је а не одвозе нас возови јасеновачки
Дошло је вријеме да се из ровова враћамо
Кућама кћерима женама бијелим грудима дјевојачким
Ђурђевдан је а не морамо у шуме и горе
Ђурђевак нам црвени црвени
Ко јабуке црвене и рујне зоре
Ђурђевдан је Земља Наша
Дочекале крви наше и предака
Да се Земља Наша не води ко туђа
Да убиремо са својих редака
Да се не богате са нашијех леђа
Ђурђевдан је иако нас коле
Ђурђевдан је Мој Соколе
Ђурђевдан је кад те Људи воле
Као своје узбрдо и низбрдо
Као своје узшљивике и низњивике
Као своје горе и подгоре
Као своје воде преводе и заоде
Ђурђевдан је кад ја имам ону коју волим
Коју волим
Када клије кад цвјета када кличе
И слободом својом нашом виче
Ђурђевдан је кад по Својој Земљи сретан ходим
Сретан ходим
И пјесме своје а и туђе чујем
Кад сам будан кад кујем када снујем
*
Требало би наћи начина да Ђурђевдан буде у Химни Српске, да буде Химна Српске, Српског Рода и Српскијех Слобода.
Ђурђевданци су из пепела никли. Као и Српска на коју смо свикли. И она је, као и ми, Потомица трагичних вагонираних Ђурђевданаца, Јунака Јасеновачких, Јунака јадовничкиох, Јунака Јамачких, Јунака Незнанаца, Јунака Гаврилових, Јунака Младићевих.
Ђурђевдан нас веже за ове просторе једном од милиона нити.

А Химна свака и не треба више да чини.
2879.
МУСЛИМАНИ СУ
ПОВРАТНИЦИ
 А СРБИ СУ
ОДВРАТНИЦИ

Она змијолика протува, измигољени Комшић, најавио апелацију Уставним Суду БиХ, поводом одлуке Владе Републике Српске о провјери тачности података из пријаве пребивалишта у Држави Српској.
Одлично. Ево прилике да Република Српска каже да не признаје ингеренције Уставног Суда БиХ на територији Републике Српске и у односу на Србе Дистрикта Брчко.
У том смислу позивам Уставни Суд да уважи апелацију дотичног измигољчета.
Комшић се позива на људска права.
На Људска Права се позива и Америка када бомбардује Београд и Целу Србију.
Људска Права звуче феноменално. Само док се не разгрне први свјетлуцави плашт. И док се не дође до људи.
Када политичари Сарајевског Политичког Круга огрћу тај први свјетлуцави плашт, он је обавезно и усран.
Испод њега нису људи и њихова права, грађани и њихова једнакост, демократија и њена процедуралност. Испод су Јасеновачке Намјере.
Боље од свих политичких странака, правољубаца и аналитичара, намјеру Комшића и стварно стање људских права објаснио је Фонд ПИО Републике Српске и његов директор Младен Милић. И у свјетлу анализе, у свјетлу намјере и у свјетлу посљедица.
У Комшићевој Федерацији десетине хиљада Срба немају право на пензију иако су били пензионери прије ратова. Само зато што су Срби и што су однијели живу главу пред најездом Истребљења.
Да би добили ту пензију, односно, да би се пребацили са Фонда Српске у Фонд Федерације, требају им Надљудска Права. Њима се тражи папир и о броју стабала шљиве њихових предака за вријеме Селима Првог.
Та окрутност Отоманског Сарајева, која се у овом, тек једном од, сегменту очитује као пројекат да се Република Српска финансијки уништава плаћањем пензионих обавеза Федерације а да у њој, Српској, гласају непостојећи људи и тако утичу на политички мозаик и процесе, само је нови доказ да се са оваквим сарајевским странкама не може ни у пољски нужник а не у заједничку државу или у ЕУ.

Отоманско Сарајево вози на два истребљивачка колосијека према Србима. Чека да јадни пензионери изумру. А гласањем фантома, утвара и духова у Републици Српској, настоје да пониште и постојеће Србе, да их бирачки умање и истријебе.
2878.
ИМАШ
ЉУБАВНИЦУ.
ВРАТИ МУЖЕВ
ОГРТАЧ, ПТМ.

Пробосићева генијална идеја о провјери и одузимању имовине српскијанских политичара, не само овдје већ од Аљаске па до Равне Горе, толико је нова и промјенашка да је специјални офис у Сједињеним Америчким Државама почео да региструје присталице Пробосанског Пробосића. Засад се они изјашњавају као сиротиња. Али. Има их четрдесет седам милиона.
Очекујем да Босић Босанац јавно упита Откуд Картеру кикирики. Маму Му Јебем. Кикирикију, мислим.
Колико ми је познато, позитивна законодатура у Вашој Држави садржи имовинске картоне политичара. Познато ми је да постоји и институт одузете нерегуларне имовине која се, онда, продаје на судским лицитацијама. Постоји и институт истраге, полиције и суда, пријаве, дојаве.
Босићева иницијатива је једно обично фалсификовано празњикаво и обмањујуће Хапшење Мишковића.
Та политичка досјетка је и испод Популизма као јевтиног начина стицања политичких позиција.
Опасност оваквих политичких досјетки јесте у томе што су знак тешког Антиинституционализма.
Најприје, Младен Босанац се покушава издигнути као врховни командир вансудских процеса.
Друго, Младен Босанац Босић не вјерује постојећим институцијама и законима.
Треће, институције ће, под Босићем, морати да раде на режиму хајке и прогона.
Тај Антиинституционализам савршено се уклапа у политику странаца коју сам означио као Дерегулација Свега Постојећег, која је савршена технологија за владање просторима, људима и стварима. Да не кажем нацијама.
Довољно је само да пронађу неког Босића, Носића, Главића, Пучића, Тучића, Ношића, Мудића.


ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ХРВАТСКА СЕ 
ИЗБОРИЛА 
ЗА ШАХОВНИЦУ 
У БРАЗИЛУ. 
ЈОШ САМО 
ДА СЕ ИЗБОРИ ЗА ДОМ.
МОГУЋА КУПОВИНА
30,00 МАРАКА
АКО СТЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА КУПОВИНУ КЊИГЕ, МОЛИМО ДА УПЛАТИТЕ 30,00 КМ (ПДВ УРАЧУНАТ) НА РАЧУН ИЗДАВАЧКЕ КУЋЕ "БЕСЈЕДА", ПОЗОВЕТЕ ЊИХОВЕ ТЕЛЕФОН И ОБАВИЈЕСТИТЕ ИХ О АДРЕСИ КАКО БИ КЊИГА БИЛА ПОСЛАНА ПОШТОМ.
ЖИРО РАЧУН: 57101 00000 79022
ТЕЛЕФОНИ: 051 433 010, 065 516 981
МЕЈЛ АДРЕСА: besjeda@blic.net
КЊИГА ЈЕ Б5 ФОРМАТА, ОБИМА 380 СТРАНИЦА, МЕКИ ПОВЕЗ.

МОЈИ
ДОБРИ
ДУХОВИ

понедељак, 5. мај 2014.

2874.
КАКО
ЗБИГЊЕВ
АНГАЖУЈЕ
ПРОТУВЕ

Моја савјетница за Нато Пакт тражила пријем. Шта је. Мислим да сте погријешили. Ја погријешио. Немогуће. Онај ко је моћан и ко ништа не види тај не гријеши. Погријешили сте. Коме Онај Михајљица може да користи. А написали сте у оном посту.
Морам да се ставим у улогу Твог савјетника за практичан шпијунски, манипулативни, инструктивни и илузионистички рад на трајно привремено заузетој територији.
Молим Вас, слушајте ме пажљиво. Штоно реко Борис Тадић.
Једног лијепог дана дођу Збигњевчићи Око Пања. Изразе уважавање, поштовање, удивленије. Шта мислите о демократији. Демократија је тековина. То је наш идеал. Кад се попнеш на Комар, па погледаш доље, а оно демократија. А не зна да ли се просула по Србима, Хрватима или Бошњацима. Демократија никог не познаје, сви смо исти. А они записују. Јесам важан јеботе. Шта мислите о оном. Васић. Да. Ма, будала. Будала. А онај министар. Потенцијал. Још кад би добио прави ресор. Прави потенцијал. Онда запише. Ђоко: Зашта би нам кретен мого ваљат.
Можемо да се фотографишемо. Да покажемо у Канади једног правог демократу. Може. Јесам важан, јеботе.
Након мјесец дана дођу други. Како оцјењујете изјаву оног. Васића. Да Ма, будала. Будала. А министар. Експерт. Експерт. Препородио се како је дошао у нови ресор. А још је већи експерт она, не знам како се зове, она која је трећи секретар петог одјељења четвртог одсјека за интеграције у Мипу. Мипу, да.
Па тако трећи, чретврти и пети пут.
Онда дођу шести. Обавијештени смо о вашим бриљантним запажањима. Укључићемо Ваше анализе у званичан извјештај. Само да нам појасните око Оног. Некидан је дао занимљиву изјаву, аналитичку. Ко. Васић. Ма, будала. Будала. Он је против свих, и против Оебса и Осцеа. То је исто, шапће преводилац. Знам, знам. Ма, њему неваља ни Нато ни Бато. А лидер ТТП-а. Добар. Али захтијева корекције. Да, да. Јесам важан, јеботе. Да запишем: Корекције за коња.
Да се сликамо. Да покажемо у Норвешкој.
Чим су отишли звр, звр. Били ови код мене. Да знаш шта сам реко. Немој да причаш нешто друго, јешчуо. То је анализа. Ја их убјеђујем већ мјесецима. Па запали четврту цигарету у трећој пепељари.
Потом дођу седми. Све смо сазнали. Наша централа је одушевљена анализама. Па смо мислили да нам помогнете око  оних корекција. Наравно. Јес. Треба да утичете на Оног да коригује Овог да би Тај отишао на слијепи колосијек. Разумијете. Да. Да. Јес. Јебаћу му матер. Мисли у себи.
Само. Отишли ми лежајеви, ја тешко могу да дјелујем са ваким лежајевима. Ескаефе. То је компанија. Челик. Преведи. И пиксе отишле. Чивије, оне челичне. Добро. Аплицираћете гдје ми кажемо. Има наша Ускаида. Агенција. Она ће да помогне у том. Знам, оно, како се каже, Делоповомент. Тако, јелде. Преводитељица се упишала. А он, анализатор и консултант, укокошанелио се од ега, важности и нарцисоидности. Јесам важан, јеботе.
Да се сликамо. Други пут ћемо. Кретен. Баш нам треба слика с таквим идиотом па да се они из ЦМБ дочепају наше везе и виде с каквим дрипцима радимо.
Чим су се здравили, зове министар. Не из оног ресора. Шта сереш ти у оној изјави. Знаш даје шеф јуче реко да немере тако. Ја знам да је реко. Пичка вам матерна, ја овдје главу залажем, мјесецима убјеђујем странце у нашу ствар а ви лупате ко Марко Ћелић по Скендервакуфу. Знаћеш ти ђе је Скендервакуф. Маздраво.
Записује. И овај у колумну Будала. У рубрику, јебига. Ко ће научити те свјетске језике.
*
Видите, Драга Савета. Има много више кретена него што Америка има пара.
Да ли тако причају и са овима из Коалиције. Шта су они добили. Добили Чивије. За промјену.

  
КАКО СЕ
ПРОСТИТУИШУ
ЕВРОПСКЕ
ЦИВИЛИЗАЦИЈСКЕ
ИНСТИТУЦИЈЕ

Немам илузија да Цивлизација срља у срећу. Нарочито Стара Добра Европа. Која се толико одродила да више није ни стара, ни добра ни Европа.
Нити крије свој прљав веш. Напротив. Носи читаву гарнуитуру усраних и упишаних гаћа које, као гарнитуру, скида само кад треба обући чисте за какву представу, па их поново враћа на своје олињале гузице.
Али се, опет, изненадим кад сазнам нешто што је очигледно.
У неком крају Украјине федералисти који говоре руски, ухапсили су, или задржали неке посматраче ОЕБС-а.
ОЕБС је у Вашој Држави познат као зачин који се У Све Мијеша. ОЕБС има хиљаду ООУР-а. ОЕБС Наоружање. ОЕБС Људска права. ОЕБС Избори. ОЕБС Медији. ОЕБС Ово. ОЕБС Оно. ОЕБС Вако. ОЕБС Нако.
ОЕБС је Организација за европску безбједност и сарадњу. Формирана је за вријеме Хладног Рата као конекција Истока и Запада.
Та чисто европска ствар, као и Хелсиншки споразум о границама, као и сама почетна Заједница за угаљ и челик, створена је као биљег Европског Идентитета и као резултанта неке врсте подсвјесног протеста сукобу Руса и Амера. Односно два Пакта. То је било златно европско доба када Француска није хтјела да учествује у војничким структурама Нато Пакта. Послије је и она пропушила.
Шта се у међудобу догодило.
Када је пао Берлински Зид, Америчани су схватили да слобода и демократија није за Европу. Кад ставимо шапу на баку, руски међед ће сам да отегне папке.
Малопомало, Америка је потпуно завладала Европом. Енглеска више није морала да игра улогу Тројанског Коња.
Сада стиже та вијест о посматрачима ОЕБС-а у Украјини који су у ствари, официри Нато Пакта. Од тога су четитри контраобавјештајна официра Њемачке.
Нијемци, дакле, понизно, служе Америчанима.
А Америчани користе Европске институције како желе.
То се догађало и догађа се и у Босни и Херцгеовини. И свуда.
Наши политичари аматери то не знају већ насиједају на реформе, интеграције и друге посластице. Свака европска организација, и најбезазленијег имена, инструментализована је од стране Амера и служи геодеструкцији, запишавању територија, збигњевизацији и анархизацији, овисно који степен је превиђен закоје подручје.
Можете замислити једног Чибукли Чакширлију Михајљицу који упадне у гвожђа њемачком контраобавјешптајном пуковнику а у служби Америке.
Тешко, јелде.

Није тешко. Са таквим Михајљицама они раде у Украјини.