понедељак, 5. мај 2014.

КАКО СЕ
ПРОСТИТУИШУ
ЕВРОПСКЕ
ЦИВИЛИЗАЦИЈСКЕ
ИНСТИТУЦИЈЕ

Немам илузија да Цивлизација срља у срећу. Нарочито Стара Добра Европа. Која се толико одродила да више није ни стара, ни добра ни Европа.
Нити крије свој прљав веш. Напротив. Носи читаву гарнуитуру усраних и упишаних гаћа које, као гарнитуру, скида само кад треба обући чисте за какву представу, па их поново враћа на своје олињале гузице.
Али се, опет, изненадим кад сазнам нешто што је очигледно.
У неком крају Украјине федералисти који говоре руски, ухапсили су, или задржали неке посматраче ОЕБС-а.
ОЕБС је у Вашој Држави познат као зачин који се У Све Мијеша. ОЕБС има хиљаду ООУР-а. ОЕБС Наоружање. ОЕБС Људска права. ОЕБС Избори. ОЕБС Медији. ОЕБС Ово. ОЕБС Оно. ОЕБС Вако. ОЕБС Нако.
ОЕБС је Организација за европску безбједност и сарадњу. Формирана је за вријеме Хладног Рата као конекција Истока и Запада.
Та чисто европска ствар, као и Хелсиншки споразум о границама, као и сама почетна Заједница за угаљ и челик, створена је као биљег Европског Идентитета и као резултанта неке врсте подсвјесног протеста сукобу Руса и Амера. Односно два Пакта. То је било златно европско доба када Француска није хтјела да учествује у војничким структурама Нато Пакта. Послије је и она пропушила.
Шта се у међудобу догодило.
Када је пао Берлински Зид, Америчани су схватили да слобода и демократија није за Европу. Кад ставимо шапу на баку, руски међед ће сам да отегне папке.
Малопомало, Америка је потпуно завладала Европом. Енглеска више није морала да игра улогу Тројанског Коња.
Сада стиже та вијест о посматрачима ОЕБС-а у Украјини који су у ствари, официри Нато Пакта. Од тога су четитри контраобавјештајна официра Њемачке.
Нијемци, дакле, понизно, служе Америчанима.
А Америчани користе Европске институције како желе.
То се догађало и догађа се и у Босни и Херцгеовини. И свуда.
Наши политичари аматери то не знају већ насиједају на реформе, интеграције и друге посластице. Свака европска организација, и најбезазленијег имена, инструментализована је од стране Амера и служи геодеструкцији, запишавању територија, збигњевизацији и анархизацији, овисно који степен је превиђен закоје подручје.
Можете замислити једног Чибукли Чакширлију Михајљицу који упадне у гвожђа њемачком контраобавјешптајном пуковнику а у служби Америке.
Тешко, јелде.

Није тешко. Са таквим Михајљицама они раде у Украјини.