понедељак, 5. мај 2014.

2874.
КАКО
ЗБИГЊЕВ
АНГАЖУЈЕ
ПРОТУВЕ

Моја савјетница за Нато Пакт тражила пријем. Шта је. Мислим да сте погријешили. Ја погријешио. Немогуће. Онај ко је моћан и ко ништа не види тај не гријеши. Погријешили сте. Коме Онај Михајљица може да користи. А написали сте у оном посту.
Морам да се ставим у улогу Твог савјетника за практичан шпијунски, манипулативни, инструктивни и илузионистички рад на трајно привремено заузетој територији.
Молим Вас, слушајте ме пажљиво. Штоно реко Борис Тадић.
Једног лијепог дана дођу Збигњевчићи Око Пања. Изразе уважавање, поштовање, удивленије. Шта мислите о демократији. Демократија је тековина. То је наш идеал. Кад се попнеш на Комар, па погледаш доље, а оно демократија. А не зна да ли се просула по Србима, Хрватима или Бошњацима. Демократија никог не познаје, сви смо исти. А они записују. Јесам важан јеботе. Шта мислите о оном. Васић. Да. Ма, будала. Будала. А онај министар. Потенцијал. Још кад би добио прави ресор. Прави потенцијал. Онда запише. Ђоко: Зашта би нам кретен мого ваљат.
Можемо да се фотографишемо. Да покажемо у Канади једног правог демократу. Може. Јесам важан, јеботе.
Након мјесец дана дођу други. Како оцјењујете изјаву оног. Васића. Да Ма, будала. Будала. А министар. Експерт. Експерт. Препородио се како је дошао у нови ресор. А још је већи експерт она, не знам како се зове, она која је трећи секретар петог одјељења четвртог одсјека за интеграције у Мипу. Мипу, да.
Па тако трећи, чретврти и пети пут.
Онда дођу шести. Обавијештени смо о вашим бриљантним запажањима. Укључићемо Ваше анализе у званичан извјештај. Само да нам појасните око Оног. Некидан је дао занимљиву изјаву, аналитичку. Ко. Васић. Ма, будала. Будала. Он је против свих, и против Оебса и Осцеа. То је исто, шапће преводилац. Знам, знам. Ма, њему неваља ни Нато ни Бато. А лидер ТТП-а. Добар. Али захтијева корекције. Да, да. Јесам важан, јеботе. Да запишем: Корекције за коња.
Да се сликамо. Да покажемо у Норвешкој.
Чим су отишли звр, звр. Били ови код мене. Да знаш шта сам реко. Немој да причаш нешто друго, јешчуо. То је анализа. Ја их убјеђујем већ мјесецима. Па запали четврту цигарету у трећој пепељари.
Потом дођу седми. Све смо сазнали. Наша централа је одушевљена анализама. Па смо мислили да нам помогнете око  оних корекција. Наравно. Јес. Треба да утичете на Оног да коригује Овог да би Тај отишао на слијепи колосијек. Разумијете. Да. Да. Јес. Јебаћу му матер. Мисли у себи.
Само. Отишли ми лежајеви, ја тешко могу да дјелујем са ваким лежајевима. Ескаефе. То је компанија. Челик. Преведи. И пиксе отишле. Чивије, оне челичне. Добро. Аплицираћете гдје ми кажемо. Има наша Ускаида. Агенција. Она ће да помогне у том. Знам, оно, како се каже, Делоповомент. Тако, јелде. Преводитељица се упишала. А он, анализатор и консултант, укокошанелио се од ега, важности и нарцисоидности. Јесам важан, јеботе.
Да се сликамо. Други пут ћемо. Кретен. Баш нам треба слика с таквим идиотом па да се они из ЦМБ дочепају наше везе и виде с каквим дрипцима радимо.
Чим су се здравили, зове министар. Не из оног ресора. Шта сереш ти у оној изјави. Знаш даје шеф јуче реко да немере тако. Ја знам да је реко. Пичка вам матерна, ја овдје главу залажем, мјесецима убјеђујем странце у нашу ствар а ви лупате ко Марко Ћелић по Скендервакуфу. Знаћеш ти ђе је Скендервакуф. Маздраво.
Записује. И овај у колумну Будала. У рубрику, јебига. Ко ће научити те свјетске језике.
*
Видите, Драга Савета. Има много више кретена него што Америка има пара.
Да ли тако причају и са овима из Коалиције. Шта су они добили. Добили Чивије. За промјену.