четвртак, 8. мај 2014.

2883.
КО ЈЕ С КОЈЕ
СТРАНЕ
ПАРАДЕ

Свака тужна историја може се појавити у будућности као још тужнија.
Свако епохално херојство може да се поништи небројеним дугодеценијским ситним издајама.
Историја некипут одлази у неповрат а некипут се завраћа у великим стољетним круговима.
Сегодня, седамдесет година од слома фашизма, нацизма и милитантног територијализма, видим, остварен је добар дио циљева Нацифашистичког Територијализма у Европи.
И још се остварују.
Не треба да се заварамо. Ако то није урађено уз велике жртве и уз постојање Концлогора, то не значи да су резултати поштенији и чистији.
Данас уз тај процес иде и разбуктавање нациизма, шовинизма, фажизма и територијализма. Од Украјине па до бивше Југославије.
Иво Јосиповић, предсједник Хрватске је некидан у Јасеновцу рекао да је ту извршен Геноцид. Само што није рекао да је на том Геноциду, и на транспортном, олујном, бљесковитом, геноциду, пола стољећа касније, настала еунијска варијанта независне државе хрватске. Бањалука и Бановина су им измакле за длаку.
То хрватско чишћење државе једнако је нацизам и фашизам као и захтјев бившег реиса сарајевског да муслимани имају своју државу јер су је и други добили. То је чисти фашистички захтјев према Србима и Хрватима у БиХ.
Спаљивање Руса у Украјини, уз добоше десничара и фашиста, који су ту били и за вријеме Хитлера, западни је фашизам 21. вијека. То што је он микрофашизам, такође не треба да нас заварава.
Натопактовско отимање славенских земаља, кобива испод мрачних копита комунизма и бивших СССР и Варшавског Пакта, такође је фашизам.
Из истог, територијалног, разлога су славенске земље узимали и Хитлер и Нато.
Хитлер је поражен огромним руским и славенским жртвама уопште. Мада је херојством представљено искрцавање у Нормандији и бомбардовање Лондона. Као и бацање атомске бомбе на цивиле Јапана.
Да је пала Русија, на Стаљинграду, сви би се данас звали Хајл Хитлер. Само би неко био ХХ23857466585 а неко ХХ6786756496.
Западни савезници, Инглеска и Америка, потоњи Поратни Профитери невиђених размјера и прије Хитлеровог самоубиства, почели су да раде против Совјета и Славена. Симболично, та офанзива је завршена Бомбардовањем Београда. Сада је у току Директна Офанзива на Русију.
И данас желе да сломе Русију. Као што је то желио и Хитлер.
Дијелом копненим, дијелом економским путем.
Стога је деветомајска Московска Војна Парада, коју нисам баш обожавао из нашег социјалистичког самоуправног ракурса, већ одавно једини симбол побједе над фашизмом и једино признање Великој Жртви Славенској.
Данас смо у ситуацији да су само Руси на Паради.
Сви други су с друге стране Параде.