четвртак, 27. фебруар 2014.

2707.
СИРОТИЊА
НЕМА ЗА ЛЕБА
АЛИ ИМА
РЕГИСТРОВАНО ВОЗИЛО

Незасипне Новине објавиле добар текст.
Падаће лемеши, СТЈ.
Баш када су се мало ушутиле Пичке Потопничке, она Опозиција која свој интелектуални, политички и визионарски домет исцрпљује у милијарду пута понављаним тезама како је све пропало, осим бизниса Дамира Миљевића и премијерске каријере Кантоњерке Ценке, Независне донијеле истраживачке податке од 330.000 возила регистрованих прошле године у Републици Српској. То значи да сваки четврти Живитељ Српске има аутомобил. Добро, у та возила улазе и трактори и камиони и приколице и аутобуси.
Површан увид у саобраћај, било гдје, не само у Главном Граду Државе, Српске, да Независне не замисле да говорим о Сарајеву, долази до чињенице о томе колико су стари и вриједни аутиомобили. По минут се стоји на семафорима, док прођу они попријеко.
А за то вријеме сви отворимо прозоре, протуримо дланове окренуте небу и од пјешака просимо јер мемамо за леба, све је пропало, ни за лијекове немамо.
Ја се тако возам по граду и напросим по педесет каемова дневно. Једино ме јебе киша кад је.
У Вашу Државу, БиХ, увежено је прошле године, кажу Неовисне, 58.400 аутомобила. Ако су по пет Иљада, то је скоро триста милиона Каемова, КТЈ. Претпрошле 52.000. Оне тамо 47.000.
Расте Сиротиња, МЈЈ. Из године у годину.
Поново опет понављам, ово је стилски дотјерано ради ефекта на необразовану бирократију, идеју да би било добро начинити, овдашњим независним снагама, што искључује Независне, социјално истраживање са иметком, изворима, трошковима, задужењима и годиштима.
Тек толико да знамо кад ћемо пропасти. Кад ће се остварити Тарабићко пророчанство, ПИМ.