недеља, 30. август 2015.

БиХ
ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
НЕ ЗНАЧИ
НИ КО ЈЕДНА
КРАВЉА СИСА,
ОД ЧЕТИРИ

Босна и Херцеговина, нарочито њен државни апарат, чланови њених Државних Органа, Државних Институција, заступници свијетлих и нових цивилизацијских идеја о Еуроатлантским Интеграцијама, пушачи реденика пимпека Неких Амбасада, постројени су, истовремено, и у батаљоне и корпусе, чак, Бригадира.
Бригадири су људи који се брину за Државни Народ повлака Грађане, а нарочито за Државу.
Штагод урадиш национално или уставно, сачекају те кордони Бригадира и јебу ти нанунанину. Јер се они бригају за Државу.
Сада је Мирко Шаруља, министар у Савјету Министара, бацио бомбу о извозу Млијека у ЕУ. Сви одушевљени у буџете иде фениг по литру, СТЈ. То је велико признање БиХ. То је Држава. То је наша пресвијетла ЕУ, наш драги свјетионик Брисел.
А онда, сирутка. Ускисло. А није ни кренуло. Хрватска, која је чланица ЕУ, издејствовала забрану увоза. Хрвати у БиХ не производе млијеко, јебе им се са остале сисуљке.
Да постоји она Држава о којој се толико издркава, нарочито кад се помене Референдум у Српској, или кад сироти Амел освоји медаљу, а и дјеца кошаркаши, Савјет Министара би већ био у трајном засиједању, издао проглас, покренуо протесте, затворио границе, сјео међу канистере бензина и запријетио да ће се колективно запалити, и предложио Костајницу, у Српској, као неутрално мјесто за прегеоворе са ЕУ. Звиздић, ако се тако зове Педсједавајући, лупио би шаком о сто. Или Партнери или Ништа.
Ну. Звиздић, Пиздић, Сниздић, како ли, обична је пичка босанскохерцеговачка.
Један од онх које доведу однекле а он не смије ни да прдне, ако није сам у тунелу.
Један од оних који кад сједну леђима до зида, стално се окрећу да неком не сметају.
Од таквих се не дрка Држава.
Ну.
Та сторија са млијеком је, у ствари путоказ.
Млијеко нам показује у какву Робовину ми идемо.
Вријеме је да се то прекине и почну нормални преговори двије стране.

Добар Дан. Добар Дан. Драго нам је што сте дошли. И нама, надамо се успјеху. Да ли сте заинтересовани да БиХ буде дио ЕУ. Имамо овлаштења да кажемо да смо веома заинтерсвани. То нас радује. И нас. Онда, предлажемо да нам најприје омогућите економски развој, да се економски припремимо за приступни пут и да, овдје, снизимо политичке тензије. Дефинишите прецизније. Тражимо статус најповлаштеније нације у ЕУ, у погледу извоза наших производа а обуставе увоза ваших производа. Немамо овлаштења да о томе разговарамо. Разумијемо. Ми имамо овлаштења да вас пошаљемо упичкуматерну. Док не набавите овлаштења.