четвртак, 19. јун 2014.

ПАРАЛЕЛНЕ СЛУЖБЕ,
НАЈЕЗДА СЛУЖБИНЧАДИ

Чуда се догађају.
Данас је проговорила Колинда. Испала Шпанија. И ухапшен један Кемо.
А једна Заједничка Институција открила да друга Заједничка Институција лежи на криминалу откако је основана.
Да ли је могуће да сво то вријеме то нико није знао. А сад зна. Није могуће.
Ради се о Паралелним Службама. И онима које леже на криминалу. И онима које то требају да знају.
Синтагма Паралелне Службе не значи да их је само двије.
То је општа појава.
Имамо Суд и Тужилаштво. По једно које се зове Суд БиХ и Тужилаштво БиХ. И још по једно. Које оптужује само Србе и суди само Србима. Постоји и Суд Медџиде Кресо.
Постоји Предсједништво БиХ. Али постоји и Бакир Изетбеговић.
Постоје и Паралелени Медији. Једни су, нпр, истовремено и Независни и Несврстани и Амерички. Једни су три дана за Опозицију а три дана за Власт. Седмог дана краду порез. Они имају своје  паралелне уреднике али и оглашиваче. Уредници рјеђе уређују него оглашивачи.
То није најгора ситуација.
У Србији постоји неколико паралелних полиција.
Са неком од тих полиција управо се ових дана зајебава се Дарко Шарић.
А неки људи упозоравају да се Србија враћа у 2003. И да Мунзе Клан поново јаше.
То само значи да су Паралелне Службе преживјеле од 2003. до данас.
А тек србијански медији. Јебо руске јединице на паради у Москви, како се они постројавају под конац. Под стубац. Под курац. Сви ко један. И сви гледају у Старјешину. Шапка на трибини.
Сваки озбиљан Паралелизам прелијева се по Државама и Дркавама бивше СФРЈ. А нарочито по територијама њих четирију.
То им помаже у маскирању трагова и људства. Али и у ефикасности.
Да би све Паралелне Службе функционисале потребне су армије Службинчади.
Они се регрутују из карактерних особина овдашњих народа и народности.
У те карактерне особине обавезно спада најнормалнија чињеница да хоџа иде у цркву а поп илаче. Да завучеш руку у свој џеп а титраш туђа јајца. Да у једну руку примаш паре а у другу киту. Да сваког ко трепне испред тебе ословиш са Шефе. Да веома брзо и непримјетно из Службинчета пријеђеш у Служинче. Да издају и доставу сматраш емотивном везом. Да будеш Неучлањени Чувар Социјалдемократије а радиш Му о глави. Да скупљаш чланске карте ко балавац голе пичиће из Чика.
Службинчади је више него што је потребно Паралелним Службама. Јербо многи од њих и не знају шта раде и за кога.
Паралелне Службе опстају на двјема особинама рјеђих појединаца. Челника Служби који имају особину да уцјењују, увлаче и поклапају важне и битне појединце. И тих појединаца који би за Моћ или Илузију Моћи, склопили пакт и са Бијелим Ђаволом.
Паралелне Службе уравнотежено пливају и одржавају се на површини као размрвљени стиропор на води. Када се догоде искоци, испади, афере, хапшења и скандали, то значи да је дошло до неке неравнотеже, неко није одржао ријеч, неком је дошло подне, неком треба да се смркне да би другом могло да сване.
Њихова суштина и није да било кад постану она главна, видљива, Службена Служба. Суштина је да увијек остану паралелне, исподповршинске. Да служе свима којима треба, да мијењају шињеле и жакете, не само као Службе већ и као појединци.
И да прерасподјељују Моћ. Ону видљиву а нарочито невидљиву и екстерну.
Понекад, кад наступи доба изузетног примитивизма као што је доба Мире, Слобе и Радикала, главно оружје Паралелних Служби су убиства.
Иначе, уобичајено оружје су им Медији. Које оне користе, потчињавају, купују или формирају. И појединци у Медијима.
Е говнине, србијански просрал, примјер је таквог Медија. А занимљиво је да је ових дана открио неке механизме и технологије Паралелних Служби. Па је означио тамошњи Центар за истраживачко новинарство. И друге. Све у одбрани Ја Државе.
БББ, Блогер Балегар Балетан, дугодишњи туђи играч у Републици Српској, инфрацрвена је лампица доказа постојања Паралених Служби, Службинчади и Служинчади. Он је најамник који од Паралелаца добија метражу за своје текстове, вјероватно паре за судске пресуде а можда и посебну таксу за све оно што је карактерно спреман да поднесе приказујући све то као своју херојску борбу против Режима. Поједини сегменти Паралелних Служби припремају му текстове, испоручују тезе, достављају снимке. А често му доставе и оно што је један други сегмент исте Паралелне Службе организовао и провео у дјело. Са припремљеним планом и очекиваним ефектима.
Само ријетко су вође, конструктори и генератори Паралелних Служби домаћи изданци. Ако Абориџини и раде нешто, раде за Иноземце. А представљају се Домороцима. На основу права да прибаве неку корист.
У софистицираним ситуацијама, као што је УЈИО Се Кемо За Гузицу, Паралелне Службе формирају Заједничку Институтицју и одмах је паралелишу и инсталирају своје људе.
Постоје разни начини да се на то приморају они који, кобива, одлучују о томе ко ће гдје бити и шта ће бити. Инсталирање у УИО је мала маца. Овдје, и тамо, Паралелне службе инсталирају и кандидате за изборне и извршне функције.
Ширина, снага и број паралелних служби могуће је документовати на основу количине јавних напада на неку иниституцију или личност. По мјесту настанка и бројности нападача.
Заједничка особина свих који се инсталирају и јавно учествују у Паралелизму јесте дискрибилитет и дискредибилност.
По томе ће се најлакше евидентирати.
Нико од њих нема нарочити кредибилитет а и то што имају лако се дискредитује.