субота, 21. јун 2014.

3023.
УПРАВА
ЗА ИНДИРЕКТНЕ ИЗБОРЕ

Механизам је једноставан.
Формираш Насеобину, назовеш је Државом, учиниш да се проведе општа дерегулација, чак и дерегулација и девастација онога што си сам скројио, као што је Дејтонски споразум, упустиш унутра међународне идиоте и кретеноиде, напримјер да обликују медије, инфилтрираш у Политичке Странке такође кретеноиде, доушнике, криминалце и присилиш их да се не понашају као Политичке Странке јер их опколиш Екстерном Моћи, формираш заједничке службе у кавезу у коме је Један шестометарски крокодил, један разјарени леопард и један инвалид и натјераш их да заједно дјелују у тој служби а да не реже, знајући да ће једни другима вадити очи чим падне мрак, формираш неуставно Тужилаштво и Суд јербо је то најбољи начин да радиш шта хоћеш пошто нема ко да поништи одлуке неуставног Органа, гдјегод можеш инсталираш контанимиране и дискредитибилне јединке али тако да они знају да су рањиви, мудопроцјепљиви и живи укопљиви, дресираш медије тако да можеш, кад мигнеш, постићи да демократски и независни шуте, јавни да не знају гдје су а радикални и криминални да извикују Правду, Закон и Демократију, па онда обрнеш, као у Глувом Гламочком, и пред изборе, сједнеш и размислиш.
Тако смо Ми У Амбасади, недавно, сјели и размислили.
Узјебали се ови у Ћаршији. Удар на Заједнићку Институцију. Сипу. Мада се она требала звати Хоботница. Али овај пут удар не иде од Србаља већ из племена Бошњаковића. То је нека њихова међусобна игра. А Сипа нам треба. И Сипа. И Зубатац.
Одлука. Ми Из Амбасаде идемо у Сипу и дајемо изјаву. МУА цијенимо рад, резултате и свјетске рекорде које су постигле све селекције Сипаша. А у offu кажемо Кад затворимо врата нека се Казна Сазна.
Сипац издаје наредбу да се апсе они за које и Баба Спасенија зна да су већ требали одлежати трећину казне.
Мрежа Медија Оn. Запржи. Али да највише зачина мирише на оне двије странке, знаш ти добро које.
Тужилаштво. Подијели по Ћаршији и по Мрежи све документе, доказе, есемесове, копије. Опскрби тако да могу да кувају лажи и чињенице. То најбоље мирише.
Један из Мреже Медија, у усрајућем стању, Убиће ме. Неће те убити они. Ако те неко убије, убићемо те ми. Онда можемо да бирамо кога ћемо оптужити.
Онда Ми Из Амбасаде одемо код Мисије Пробосића. Почео да врдуцка и прдуцка. Почео да води политику. Наређује Марку да одмах изађе из Владе.
Савјетник. Можда не треба ићи код Мисије, термински је преблизу, повезаће.
Ми. Now или никад.
*
Дакле. Заједничке институције служе да се управља Заједницом. Насеобином.
ММЈ, могли смо формирати и ЦИА. Централна Изборна Амбасада.
Управа за Индиректно Опорезивање сада се преименује у Управу за Индиректне Изборе.
Служба за Истраге и Заштиту преименује се у Службу за Распређивање по затворима и Надзор.
Политички процеси су одавно претворени у бескрајну траку Оптужби и Жутих Медија. Процедуралне Институције и јаке, организоване, Политичке Странке, једина су брана употреби Босне и Херцеговине као Нашег Накурњака.
Нажалост. Све је мање Институција и Организованих Јаких Политичких Странака.
Овако, остаје тужна слика. Неко други добија битку на нашем криминалу.
Износи чист доњи веш пред прљаве очи.
А кад све прође и установи се да има и прљавих и чистих актера, које данас свака мрцина развлачи ко мрљину по буњишту, проћи ће и избори.
Ми У Амбасади ћемо да сједнемо, саберемо мртве, живе, наше и њихове и са списка елиминишемо потрошене.

Ко ће с ким сјести на овој страни, видјећемо.