четвртак, 26. април 2012.


USREALI SE

I šta sad. A. Galaktikosi. Vasionasikosi. Dijamanti. Sve Džeko do Džeke. Real. Španska Vlada rješava dugove. Nakupovana ergela fudbalera vrhunskih predispozicija. Od kojih neki rđaju u garažama ili malo igraju, neki su slabog čojstva i vitešta, a neki su, iako znaju taj Fuc, primjereniji Teti Moiri Orfei nego Igri. Mislim, spadaju u Cirkus.
Nu. Onda se pojave potomci Bizmarka. Los. Igraju pošteno, otvoreno, napadaju. Nisu pičke ko Pičkelzi. Parkirali autobus na gol, iskopali dva reda rovova, jedan u šesnaest, drugi izvan, i kažu nadmudrili Barselonu. Dobro reče onaj Talijan sa puć puć usnama, ko da su silikonske, Ma kakva taktika, nosilo nas.
Taj Bajern je imao takođe šansu da se usere u gaće pred Realom, da ih dobro podveže i da se zabunkeriše. Kao Pičkelzi ili kao Kurinjov Inter onomad. Sveti Helenio Herera i Katenačo.
Ali nisu, igrali su napadački, pokazali bolju igru, pokazali kompaktnost uprkos mnogo slabijim i neiskusnijim igračima na pojedinim mjestima u timu. Uprkos punom stadionu.
Da Pare igraju fudbal, sve bi one svjetske banke, što još propale nisu, imale svoje timove.
Pozitivno je za Igru to što je Real otpao. Kao što je pogubno što je Čelzi prošao. Nije tolika šteta što je Barselona otpala jer je ona svoju Igru promovisala dovoljno, problem je što malo ko može sada da je prati, kolika je šteta što su prošli oni Drogbovi i Tores koji je posljednji puta dao gol kad je Marko Kraljević ukopao Vranca.
I sad ga dade Barseloni. Sramota.

3 коментара:

Анониман је рекао...

ti i kad o bezazlenom fudbalu pises, iz tebe odliva mrznja, zavist, oholost... al' bosanac ko bosanac. il' je ko hljeb il' nevalja nista...

vladimir milakovic је рекао...

koji si ti retard Vasiću, ali neka takvih i treba da se ne uljuljkamo.

Анониман је рекао...

Deres Rajkane! Svaka ti dala majstore!