понедељак, 23. април 2012.


извршни секретар

датум: 10112011

upućeno: SRNA

ЗА БХРТ НЕМА ЛИЈЕКА, РЕПУБЛИКА СРПСКА ТРЕБА УКИНУТИ ПРЕТПЛАТУ, РТРС ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА А НАДЛЕЖНОСТИ ПРЕПУСТИТИ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

За БХРТ, наводну заједничку институцију информативног простора БиХ, нема никаквог лијека због једноставне чињенице да је наметнута одлуком Високог представника прије аеродромског чекирања карте и одласка из БиХ. Медији у Дејтонском споразуму и уставу су у искључивој надлежности ентитета.

Стога је логично да је БХРТ данас постао једнонационално сарајевско уредништво којег се не би постидио ни румунски комунизам из 67. године прошлог вијека.

Република Српска мора у том телевизијском сегменту учинити одлучан искорак, укинути неуставну телефонску претплату и грађане спасити малтретирања и понижавања, Радио-телевизију Републике Српсе финансирати из буџета а надлежност над избором менаџмента и уређивачких структура препустити Народној скупштини.
извршни секретар
Рајко Васић

Pošto se Bosić, predsjednik Esdesa Republike Srpske i sarajevsko-romanijske regije, izlažovio u zadnje vrijeme, donosim originalnu izjavu sa datumom koju sam dao povodom ukidanja pretplate i stvaranja autonomije za RTRS.
Znam da ovo neće popraviti Bosića ali neka ostane zapisano. Što nije bilo na internetu, ko da i nije bilo.