среда, 29. октобар 2014.

3320.
ИВАНИЋ
САВЈЕТ МИНИСТАРА КРОЈИ
А БОСИЋ
ПО ОБАРСКОЈ
ГЛАСОВЕ БРОЈИ

Српска Демократска Странка и заслужује предсједника каквог има.
Босић је потпуно технолошки прецизан производ који се означава као Предсједник. Веома вјешт у страначким сплеткама и комуникацији са страначких санџацима и њиховим намјесницима и феудалцима, у врбовању подржавалаца и у неколико пута упакованим обећањима и перспективама за поједине регионалце у страначкој структури, благонаклон према унутарфеудалним свађама, случај Бијељина, по принципу све што слаби тебе, јача мене, дарежљив када треба додијелити неизгледну кандидатуру јер твој пораз слаби тебе а јача мене, случај Огњен, мада је Огњен добио, за моја мјерила, неочекиван број гласова, и, Босић, досад успјешан у балансирању између првобораца и младих лавова који почињу да се лињају.
Таквог технолошки савршеног предсједника, у унутарстраначким инсталативним релацијама, тешко да може да произведе и сам Бош.
Зато Босића може да сруши само вањска сила.
Вањски маљ. Пошто је Босић и ту савршен па није дозволио себи да у оквиру странке усијече за себе маљ који ће му разбити ушице.
Вањски Маљ је дошао у лику и одијелу, пошто дјела нема, Младена Иванића. Свака сличност је случајна.
Дијелом га је усјекао сам Босић, наивно улазећи у инострани Пројект Промјене, крављим језиком прихватајући лизало Мисија и провинцијално брчански видјевши себе као новог Вучића.
Дијелом су му га усјекли странци. Али, опет кривицом Босића.
Сада је Младен Иванић постао Прва Лига. Он ће да уведе Савез За Промјене у Савез Министара, он већ ради на томе. Он ће да искористи своје искуство и везе по свијету и да одведе Есдеесовце на излет.
Босић, сатјеран у подерани страначки џеп, сваког дана принта резултате са неког бирачког мјеста и носи Крајишнику. Ево како смо покрадени, ево како су уништили моју Мисију. Мамисију им јебем у питку. Мало га јебе Ч.
Пошто Босић, како му набијају на нос, није био у соби кад се стварала Република Српска, а неко га је јучер и тешко понизио, говоривши о тој теми уз констатацију да је Додик био у соби са оснивачима, Чак, а Босић није, радио је нешто друго, и, тај Босић, нема злочине и рат у џеповима, нема умјесто репа конвоје ратних профитера, не држи икону на зиду на тему Свети Хаг убива ажбаху, не постоји могућност да је уцијењен и увртомуђен.
Њега је у ову позицију искључиво довела његова недораслост, незрелост и литарска декапацитивност. У главушу од пет и по литара немере да стане стодвајест.
Да је Босић Делија, кошто је Мисија, он би Српску Демократску Странку на вријеме опскрбио Политиком разумљивом широким народним масама, што не укључује сепарате типа Ено Лопова, Ево Мисије, не би дозволио да га увуку у широку коалицију гладних вукова у којој ће Есдеес бити искориштен у локалним изборима, како би се срушили неспособни и олињали есенесдеови начелници и тако му у оба ока и у оба сочива улију дугине боје за опијање успјехом и самовеличање, које ће у овим изборима да слете низнос као кап кише низ уље, када се установило да у тим општинама Есдеес ништа није на добитку, и тако опскрбљен политиком себе лупио по прсима Ја ћу бити кандидат за Предсједника Републике Српске, Огњена лупио ногом у дупе Ти ћеш бити кандидат за члана Предсједништва, овај би рекао Нећу и тако отворио пут за кандидатуру Шаровића.
Дабоме да не би побиједио и не би постао Предсједник Републике Српске, али би изашао ојачан из тих избора. Овако, Тадићев трећи пораз је тежи за Босића него да га је он сам доживио. И порази су саставни дио Побједе.
Све то не говорим ради Босића већ ради Есдееса. Републици Српској треба јака национална странка са извјесном количином позитивне традиције и насљеђа. Нед треба јој странка која ће бити прирепак Младену Иванићу и сарајевским кукичарима државних таписерија.
Што не значи да се кандидујем за Предсједника Есдееса, послије Чавића и Босића, понижавајуће је.
Ако вас Иванић уведе у Савез Министара, поздравите се са Српством.