недеља, 26. октобар 2014.

3310.
БОСИЋЕВО ПИСМО
КРАЈИШНИКУ:
ОТИШАО САМ

Ако је Босић имао увид у то писмо, како јавља Бета. И без обзира да ли је Вучић рекао Дачићу, Отерај оне своје од Оног. И без обзира шта се кува у Сарајеву па Додик каже да му не смета Босна у Херцеговина ако је стабилна Република Српска.
Отишао сам. То је једина права и истинита Босићева порука, од тренутка када је било јасно да ће му наметнути Иванића.
Као што је, својевремено, Ромел послао писмо својим војницима у Сјеверној Африци, Вратио сам се. Кад је, у његовом одсуству, наступила пометња.
Но. То није спасило Нијемце.
Као што ни Босићево Отишао Сам, неће спасити Есдеес.
Чак и ако му Вучић утера власт, као што пишу Димне Редакције.
Есдеес је и овај пут пропустио да постане Политичка Странка.
Поред свега што није имао, Есдеес овај пут није имао ни кандидата. А није имао ни Предсједника Странке. Сви други Предсједници Политичких Странака су нешто радили у Изборима а Босић је лелемудачио.
Ну. Основне ствари.
·         Есдеес нема Организацију. Њихова Бабаљизација странке, укивање тог Присарајца у звијезде само је бацање пљеве у вентилатор, стварање илузија, јер су прошли као и он као кандидат.
·         Есдеес нема Требиње, нема Зворник, нема Бијељину, осим ако не одоборовоље Мићу, нема Добој, нема Приједор, не Бањалуку. Јебига, нема ни Бихаћ.
·         Есдеес има веома крупну гранулацију конгломератних интереса моји су међусобно некомпатибилни и заједно не чине ништа. То чак није ни нека подјела на релацији Бањалаука – Пале, нити Исток – Запад Републике Српске. То је више подјела на релацији Брчко - Лопаре.
·         Есдеес нема опозициону политику и нема политику уопште. Босићева пробосанска оријентација само је једна прскалица у политичком ватромету. Као и његова синтагма да има Мисију да сруши Додика.
·         Есдеес има слугански однос према Невидљивом у БиХ. То није својствено некадашњем Есдеесу а ни ономе што је остало од Есдееса. Слугански однос је очигледан, не по томе што је Босић ишао у Сарајево да држи предавање онима чији очеви би га најрадије набили на колац, већ по томе што је пристао да све уради за Иванића а за Есдеес ништа.
Крајишниковићи са Пала, какогод се иментовали, очигледно су схватили да оваква Босићева страначка политика, И Брчко и Братунац и Бањалука, неће никада довести Есдеес на власт. Они су спремни са главоусекованијем Босића да ампутирају и Адвоката и Доктора и странку позиционирају на Пале гдје јој је природно мјесто.
Они су схватили да је Босић само наставак Чавића другим средствима.

Босићево проклетство је у томе што ће Есдеес доживјети крах и ако уђе у власт, у комбинацијама које му се нуде. И у Републици Српској и на нивоу Босне и Херцеговине.