понедељак, 27. октобар 2014.

3316.
НЕ ХОДА СЕ ГО
КРОЗ
КАДРОВСКУ
ПОЛИТИКУ

Не бих издаље објашњавао. Кнежевски референдум, нарочито његов резултат, о Опозиву Начелника, некроза је здравог ткива кадровске политике. Али и инфекција Екстерном Моћи. И лијечење политичких болести, комплекса мање вриједност а увећане важности, неодговрајућим медикаментима.
ВПС, Велика Политичка Странка, мора да има неколико сегмената Кадровске Политике.
Под условом да има Кадровксу Политику.
·         Организациони кадровски костур. Кадровске комисије у општинским органима страначке организације и страначку кадровску комисију.
·         Кадровску базу на општинском и страначком нивоу.
·         Посебан кадровски процедуралијум у страначком подуставу званом Правила и процедуре.
·         Кадровске критеријуме који обухватају све, од чланова управних одбора, одборнике, посланике, предсједнике општинских одбора, предсјендике мјесних одбора, посматраче.
·         Одбрамбени систем за Екстерну Моћ, и ону која је пред вратима и ону која је прешла дозвољени праг ЕМ у Политичким Странкама као и за ону која је прије тог прага.
·         Онемогућавање претјераног лидерисања на свим нивоима. Пошто се у лидерским странкама лидерисање шири брзином свјетлости, чим лидер мало окрене леђа.
·         Кадровску осмозу. У свакој ВПС, нарочито оној која је на власти и у којој људи имају апсолутну конвергенцију између очију и амбиција, мора постојати пропусност између страначких слојева. Страначки слојеви су од оног мјесног активистичког до парламентарног посланичког и министарског, укључујући и владину администрацију и јавне медузе за страначке гузе. Ако нема те пропусности, Страначки Слојеви временом атрофирају и као гласачи, вукући за собом и своје бираче, одлазе на неку другу страну.
·         Прецизан инструментаријум колико који човјек, такорекућ Кадровско Рјешење, има угледа и подршке у страначкој организацији, својој средини, међу бирачима и у јавности уопште. Ако ВПС нема тај инструментаријум, онда се догађа Боре Шкељић. Али на много мјеста која нису увијек видљива. Али су у гласовима биљежљива.
·         Брану личном кориштењу страначке кестењаре. Нарочито од широког спектра кандидата, на републичком и локалном нивоу. Ако Кадровска Политика промаши, кандидати ће, у изборима да печено кестење из страначке реторте користе за себе, што неће спијечити ни крмеће корито са преградама, уједајући друге за уши и слично, а неће ни прстом мрднути да барем ново сирово кестење прибаве. То се, дабоме, евидентира у неколико страначких слојева. И остаје упамћено.
Кадровска Политика, Кадровска Комисија, Кандидатски Критеријуми, и кадровски уопште, нису никакве страначке бирократске каскадерије.
Ради се такође о Повратку Људима. Људи чине странку и страначку организацију, Људи су актери или инструменти кадровске политике, Људи имају или немају, проводе или непроводе страначку политику.
У ВПС је пуно људи за којима иде пуно бирача и сегментиране јавности. Па кад, напримјер, неко именује мандатара који није члан Странке, или постави таквог за министра, то је равно катастрофи са одложеним плаћањем.

Од тога је једино горе кад  би се лидер прошетао го по главном тргу. 163 часа прије отварања бирачких мјеста.