четвртак, 4. децембар 2014.

КАКО ПРОПАДА
СТРАНАЧКА
ОРГАНИЗАЦИЈА
А КАКО СВЕ ПРЕУЗИМА
VOTEMANAGER
SYSTEM

Мој научни Институт За Рупе, референц листу не могу да понудим јер је географски разуђена УПМ, дошао је до невјероватних сазнања. Први пут у историји. Огроман број енергије појединаца усмјерава се према Рупи. У толиком броју да она од енергије појединаца прераста у енергију колективитета и постаје социјални систем понашања који се убрзано разрађује и постаје све ефикаснији. И Рупа постаје све већа.
Мој Инситут За Рупе, у склопу истраживања, провео је велики експеримент на валидном узорку. Сваки испитаник добио је јакну у којој је један џеп имао Рупу а један није. У току од седам часова кретања по кругу једне напупштене ЈНА касарне, у џепу са Рупом рука је била 78% времена. Док је рука која није осјетила Рупу била у џепу само 17% времена.
Послије Пећине, за развој људске заједнице најзаслужнија је Рупа.
Пећина је била значајна у сартровском, егзистенцијалном смислу а Рупа у смислу организовања и развоја интелигенције.
*
Напомена: Ово раде само болесници.
Када се анализирају бирачка мјеста у Републици Српској и резултат сваког појединачног кандидата, долази се до објашњења зашто су и како неки кандидати добили необјашњив број гласова. А нико их никад није видио ни у тој мјесној заједници нити на домет хаубице.
Кључ, познато је лежи у Бирачким Одборима.
Ако је Бирачки Одбор одговарајући и на одговајући начин повезан са посматрачима, разлика у броју гласова за мене, прије 19ч и прије првих пијетлова, може да буде енормна. Рецимо: да прије 19ч нисам добио ни један лични глас а да сам послије 19ч добио све гласове које је добила и моја странка.
Бирачки одбор и посматрачи формирали су Рупу. Шта је полетјело према Рупи. Ја нисам. Али Паре јесу.
Рупашење у изборима омогућава Изборни закон БиХ. Бирачке одборе и посматраче предлажу Политичке Странке. Ако је кандидат из организације, ако је организација стала иза њега, све тече нормално. Ако је кандидат из менаџерске структуре, из структуре конфигурисане екстерне моћи, ништа не тече нормално. Тече с парама.
Мислим да сам био јасан. Чак и за Митра Михајлицу.
Нпр.
Бирачко мјесто 083Б015 Снагово. Један јунак је добио Стопосто. Колико и његова странка. Само су двије страначке јунакиње успјела да откину по два гласа.
А од 87 бирачких мјеста у тој општини, јунак је на 61ом добио свих Стопосто страначких гласова.
На БМ 083Б019 Доња Каменица била је уравниловка. Додуше тамо је само 13 гласова било за Странку али су сви кандидати добили по тих 13 гласова.
ВМ038Б006А, ОШ Свети Сава. Странка добила 106 гласова. Јунак који је из друге општине, добио је свих 106 гласова. И још група од четворо јунака. Исто и на БМ 038Б009Б Пијескови 1.
Посебно треба обратити пажњу на Парове Гласова.
Ако извиђачи примијете да су два кандидата, али и кандидат и кандидаткиња, на много бирачких мјеста добили идентичан број гласова, пар је дубо продро. Или међусобно.
*
Поред погрешног Закона, који је могао имати најбоље намјере, оваквим масовним девијацијама доприноси и неколико страначких унутрашњих технологија.
·         Непостојање кадровске политике
·         Непостојање критеријума за кандидовање
·         Непостојање кадровске процедуре и правила
·         Инфекција екстерном моћи
·         Техноменаџеризација Странке
·         Кориштење нелегалних средстава
Дакле. И начин и струкртура кандидовања доприноси девијацијама.
Те девијације, појединачно, нису опасне. Опасне су као широка друштвена појава. Цијели кордони Стопостотњака, који су присвојили, купили или отели све страначке гласове, постају колективна сила која ће и све будуће ситуације рјешавати на тај начин.
Они, истовремено постају елита која се одваја од широких слојева гласача и великог броја искрених припадника организације.
Страначка организација ће на сваком сљедећем прагу да се осипа. Елита ће бити све углађенија, мислим на трејдамарк од одјеће до осталог, све зацакљенија, све повезанија, све даља и све осионија. Док се не дође до синдрома БТДС. Борис Тадић Демократска Странка. И до дијагнозе Чибук Чабар.
*
Шта је рјешење. Промјена Изборног закона. И поводом ових избора, покретано је то питање. У Босни и Херцеговини, лакше је поново убити Фердинанда, него промијенити неке законе. И директора Рака.
Али одвајањем странака од Бирачких Одбора, увођењем видеонадзора на сваком бирачком мјесту, затварањем листа, без имена, са обавезом Странке да објави списак са кога ће попуњавати добијена мјеста или укидањем личних гласова а евентуалним остављањем имена на бирачком листићу и садашњег система уласка и напуштања клупа, по редослиједу са листа, ријешило био овај дио проблема за наредних максимално два или три изборна процеса.

А онда, опет, сви у Рупе.