четвртак, 4. децембар 2014.

3413.
ХИЛОВАЊЕ ПО БОСНИ
И ТВРДОЋА МЕКЕЈНА
У АМЕРИЧКОМ СЕНАТУ

Има нека тајна веза између тога што нас хилује отправник возова и трајвана из АмАмб у Сарају и онога што Твртко Мекејн елаборира у Америчком Сенату о мађарском премијеру Виктору Орбану. Називајући га фашистом и одлазником у Путинов кревет.
И један и други се понашају као верификовани чувари логора.
Хил, овдје, откако је АмАмб без амбасадора, вршља по Босни, мада се та Насеобина зове Босна и Херцеговина, и дисциплинује Републику Српску, Додика и Есенесде. Држи проповиједи о томе шта је радио и шта ће урадити Предсједник Републике, који је добио више од триста хиљада гласова у Републици Српској. И како га он, Хил, нејебеич.
Дабоме да Додик лаже. Ниједан политичар није статистички завод, није тестирање старости угљеником, није логаритамска таблица. Па да говори само егзактности. Свако од њих ће рећи да ће се заложити да се нешто уради. А Хил би требао да зна да постоје процедуре и цијели сплет институција и интереса кроз које мора да прође нека одлука.
Ако не прође, не може се рећи да Додик лаже.
Додик је фин Лијевчански Господин.
Ја бих одмах објавио све што траже и одмах рекао да не може.
Зашто Отправник не одржи једно предавање о лагању у Сарајеву. Надувај муданца неким компресором па реци да Бакир лаже. Кад каже да је његов циљ Европска унија. А са Ердоганом чибучи. А Ердоган са Путином прави гасовод.
Али не мораш Бакиру Изетбеговићу да кажеш да лаже. Реци Бакиру Хаџиомеровићу. Барем.
А Сенатор Мекејн је оптужио Виктора Орбана да његова политика иде ка неофашизму и да он лично иде код Путина у кревет. Ствар није локални амерички штос јер је у Будимпешти амерички амбасадор позван да објасни ствар и да му се уручи одговарајући демарш или слично.
Хил силује по Босни а Мекејн у Сенату тренира строгоћу према Мађарској. Једној сувереној земљи. Хил постројава једног деморатски изабраног предсједника, Мекејн постројана једну земљу.
Америчани све нас гледају као логораше једног великог логора. Они би били сретни да сви будемо Бугарска. Да клечимо и пушимо. А у погодном тренутку само да упитамо Бил мого ић пишат, мистер Хил.
Америчанима је важније да нема Руског Јужног Тока него било шта везано за Европу, било коју земљу а нарочито за БиХиС.
Њима Европска унија служи само као тор за државе, земље и нације. И нестандардизоване појединце.
ЕУ, Тор а НАТО, Касарна.

Кад размислим, не мора Хил само себи да надува муданца.