среда, 3. децембар 2014.

3412.
УКРАЈИНА
У НАШИМ СРЦИМА.
МА, КУРАЦ, У НАШОЈ
БУДУЋНОСТИ.

Украјинска Копилад, додуше, мало већа и јебенија Копилад него што су ови наши Маљчики Испрдчики у Републици Српској, па и Канистерска Копилад Федерације, недавно, како је познато, мало се заиграла на неком кијевском мајдану, каменолому, и све отишло у Три Лонг Плејке Матерне.
Распала се земља, гину људи, нема плина, банкрот. Ангела се хвата за главу. Пропаде Јужни ток. Пет других држава имају дугорочне посљедице. Преслагује се моћ у више региона.
Ето шта је Копилад. Улична. Политичка.
А наше будале мислиле да ја мислим да су студенти рођени у курвањском односу па сам их увриједио.
Па. Ако ти је мама ценићка а тата ебертовка, мораш бити Копиле.
Ма, вријеђајте се, МВЈ. А и Тату, ако буде неке шансе.
Временом ће уређене и демократске земље морати да донесу законе против Уличне Демократије. И да набавку мегафона третирају као набавку атомске бомбе.
У том закону би се морали разликовати протести од рушења.  
А онај ко организује протесте, претходно би морао имати доказе да се институционално више ништа не може урадити.
Украјина је једна од земаља која има несрећу да буде на раскрсници. Па не може кад хоће скинути гаће, увијек неко наиђе. А кад дође у ситуаицју да их скине, онда усере и шефа и станицу.
То је проблем геополитичког положаја.
Али и сама Украјина, Украјинци, нису, кроз историју, умјели да одиграју своју улогу на раскрсници. Није то само њихова особина. Има оних, као што су Срби, који тешко схватају и да су уопште на раскрсници.
Углавном, у тим украјинским догађајима, као и у многим претходним, Збигњев је подијелио канистере, подијелио паре, довео боксера, који се разумије у политику Ко Мара УКК, свргнули оног кога смо већ заборавили, довели на мјесто предсједника државе тајкуна са умилним именом и презименом. Краљ Чоколаде.
А Украјинци помислили да ће одмах да потече чоколада и млијеко.
Сада, кад га је пружио Путин, дошло се до суштине.
Битка се води на неким другим мјестима. Копилад је своје обавила. Мало ватре, мало калдрме.
Шта има Украјина од свега. Има Чоколаденка. Гдје је Кличко. Гдје је Затвореница. Гдје је Бољи живот. Демократија. Еуропа.
Суштина је у томе да се запиша територија. Само да не оде Русима.
Па ће Збигњев да рјешава све. Чак и да поставља Владу Украјине. Смијешни су министри у новој украјинској влади који су држављанство добили декретом.

Суштина је да су у таквом невиђеном уништавању државе и њеном потчињавању, учествовали сами Украјинци.