среда, 3. децембар 2014.

3411.
ВАЛТЕР
БЛАГОВЧАНИН
И СРЂАН
НОВЧАНИН

Када се буде снимао филм Амер Брани Сарајево, онај ће ући у фотографску радњу а онај ће га упитати Ко те плаћа.
До тада, морамо да са тугом констатујемо да су Невладинци у власништву Неких Амбасада, блиједе наљепнице Опораша, Мајданаша, Кличконоша, Канистераша, ЦЦије, Транспарентинци, Центри њушећег новинарства и друге Жуте Осе, Муда Лабудова, Црвене Свраке и разни Мортали – изгубили изборе у БиХиС.
Шест година је трајала бјесомучна хајка на српску и хрватску политичку артикулацију. Од локалних избора 2008е. Дабоме да се неће зауставити ни након ових избора.
И шта је резултат.
Резултат је да су опет побиједили Бакир, Додик и Човић.
Без обзира што неко покушава да представи да је побиједио и Комшић, да је побиједио и Босић и што Иванић мисли да је и он побиједио.
Тај пораз Транспарентинаца, Транспарентинци су мој генерални назив за све манипулативне нетранспарентно плаћене невладине организације крајње сумњивог образа и чмара, уз пораз Златка Лагумџије и Есдепеа, који је такође једна од манипулативних варијација, једна од француских курви у Окупираном Паризу, пораз је једне доста широке босанскохерцеговачке колективне и појединачне особине. Особине да се клања турцима, да се турцима улизује, да се латентно демонстрира комплекс мање вриједности, да се служи странцима, да се прави рупа на гаћама, позади, за сваки случај.
То, дакле, није пораз Странаца Усранаца и иностране политике која овдашње политичаре, али и све друге, сматра само употребном робом.
Треба ли подсјећати да су такав однос Странаца пробали и Додик и Човић. Па су схватили о чему је ријеч.
Има неких који никад не схвате.
Због природе свог поданичког односа према Страном Фактору у БиХиС, цијели тај Булументаријум Накурњака, нема никаквог конзистентног концепта. Иако жели да представи да заступа јавност, грађане, људска права... они не заступају ништа од тога.
Они практикују шаблоне које им сервирају полуаналитичари и курстратези из Неких Амбасада и других шпијунских и збигњевачких институција, јавних или тајних, размјештених по БиХиС.
Извјесни Благовчанин, који је једно вријеме био лидерчауш Транспренсија овдје, а сада је, СТЈ, научни сарадник на Америчком Универзитету у Вашинготну, у интервјуу неком порталу, ваља те њихове шаблоне до бесвијести. Не знам какав екстази користе, али ефикасан је у пизду матерну.
Његови угаоници су Режим у Републици Српској, Криминал и Корупција у Републици Српској, МУП је страначка милиција СНСД, СНСД и Додик немају легитимитет јер су купили два посланика. И слично.
Као да су Комшићеви Срби у Парламенту Федерације нештво квалитетнији од ових „купљених“, купљених или поркупљених и прикупљених.
Као да он није купљен.
Откуд у Вашингтону, ЈТН. Јебем Ти Науку.
Суштина је у томе да су он, Благоњемучанин, и други, Бивши Дивјак нпр, добили статус заштићеног свједока, по рецепту познате америчке иниституције. Отишли су негдје, добили апанажу и промијенили идентитет.

А овдашња суштина је у Разарању и овако слабог босанскохерцеговачког друштва. Са нагласком на Српско Друштво.