среда, 24. септембар 2014.


ДАСЕМЕ НЕПИТА,
ИВАНИЋ,
КАНДИДАТ ЈЕ
САРАЈЕВА
ЗА СРПСКОГ ЧЛАНА
ПРЕДСЈЕДНИШТВА
ДИЈАГНОЗЕ БиХ

Младен Иванић Губар, тај надимак илегалца добио је док је, са својом гарнитуром, газдовао шумским газдинствима, па онда ишао на суд, дао је велики интервју неком Бећирагићу у Сарајеву. Српски портали Бошњачког Сарајева су пошамарали велике текстове транскрипата тог интервјуа.
Неразумљиво је зашто Иванић даје интервјуе у Сарајеву кад је он кандидат за Српског Члана Предсједништва БиХ. Кандидат  који би требао заузети Конфедералну Столицу Републике Српске у том Колективном Центру.
Провидна је, одавно, прича о томе како је у Републици Српској медијски мрак и како Божанствена Опозиција нема приступа ни јавним нужницима а камоли јавним медијима.
Могао је да закупи тридесет минута, колико је недјељно допуштено на РТРС и да исприча цијењеном публикум све. Ако је Додик забранио РТРС да зове протуве.
Али. Пошто је почела кампања, логично би било да Младен Иванић Губар организује један велики митинг, такорекућ народни збор Педепеа, десет до петнаест иљада од, како предочавају, милион незадовољних Влашћу, Режимом, Додиком и Есенесдеом.
И да на народном Збору Педепеа предочи и објасни своју платформу. Коју је тако детаљно предочио Сарајеву.
Мислим. Да предочи Српској Јавности и Јавности Републике Српске.
Иванић, коме сам дао и кампањски надимак Дасеме Непита, јер му је у том сарајевском интервјуу главна поштапалица, и аргумент, била синтагма Да Се Мене Пита, а тебе би се ПиталоК, скицирао је свој претпостављени политички ангажман у Предсједништву БиХ у неколико сличица, које нас могу коштати главица:
·         Интерес Републике Српске је ефикасно доношење одлука на нивоу БиХ. То је најбоља брана било каквим притисцима на угрожавање функционисања Републике Српске. Ову синтагму Притисци На Угрожавање Функционисања треба детаљније превести али немам простора.
·         Дасеме Непита би прогласио мораторијум на ново уставно уређење БиХ. Он је, дакле, за меку трансформацију јер ни Сарајево ни Међузај немају ни у примисли мораторијум пошто је то перманентна тема, тержња, чежња и циљ.
·         Дасеме Непита предлаже да се у Сарајеву свађају иза затворених врата, да не трују народ и да народу сервирају компромисе унутар система. Компромиси подразумијевају само уступке Српске јер нико други нема шта да уступи нити се од било кога другог траже уступци.
·         Дасеме Непита би прогласио мораторијум и на Националне Теме а окренуо би се темама које живот значе како би Насеобина постала позитивна вијест у инвестицијским круговима. ЈММ.
·         Република Српска треба да копира политику коју држи Београд, да буде у добрим односима са Русијом али у врло добрим односима са Бриселом.
Дакле. Младен Иванић, који за себе каже да је једини српски политичар из Републике Српске који је био министар иностраних послова и који је оставио трага, што је чистокрвна лаж, јер се отад догодило десет ратова у свијету и промијенило се на десетине влада и министара, а осим тога био је министар у Терзићевој гарнитури што је неоспорна мрља у каријери, који је оставио само трага у банкарском сектору гдје је једно вријеме био познат под надимком Мистер Један Еуро, има потпуно
·         заокружен концепт премјештаја Републике Српске у Сарајево
·         политички јасан циљ стварања свакодневне суперефикасне Државе БиХ, у Сарајеву
·         свјесно опредјељење за морарторијум на националне теме, односно Мораторијум Над Српством које је једини политички темељ опстанка Републике Српске
·         поданички политички пројект, цариградски за доношење одлука у Сарајеву, и београдски, за предају Бриселу, да би Сарајевска Ефикасна БиХ поништила Републику Српску, као курбан Бриселу, као што је Србија самопоништила Косово
·         опредијељену противруску политику јер је та прича о Добрим Односима са Русијом само магла потпуног сагласја са Бриселом против Русије.
Случајно или не, ових дана политичким странкама у БиХ се шаљу разни Оџини Записи невладиних институција и деструктивних организација. ЦЦИ захтијева поптисивање Политичке Изјаве о спремности на деполитизацију Јавног Сектора. У Дијагнози БиХ. То је пројект шире дерегулације БиХ и свођења странака на ниво удружења пчелара, удружења против амброзије и црва поткорњака.
А Први Март тражи од кандидата да одговоре са Да или Не на питања која почињу признавањем пресуда хашког суда о геноциду и обиљежању мјеста концентрационих логора у Приједору а завршавају унитаризацијом образовања и здравства у Дијагнози.
Непотребно је доказивати да су сви ови, и други, концепти потпуно комптибилни са Иванићевим Политичким Пројектом о Ефикасном Одлучивању у Сарајеву.
Циљ Пројекта Иванић Члан, којим су уврнута муданца Есдеесу, јесте да се Република Српска пребаци у Сарајево, пошто су схватили да нема ко да овдје побиједи Додика, па су жртвовали Огњена, и он је постао курбан, јесте формирање Бошњачког Предсједништва БиХ, у коме ће Хрват заступати Јачање Државе, јер неће имати куд, и формирање Бошњачког Савјета министара.
Са те двије институције, рачунају, може се потпуно одстранити Република Српска из политичког и економског живота.

Предсједништво ће усвојити буџет који ће довести до банкрота Српске а Савјет министара неће чинити ништа у корист Српске. Други ентитет и тако не постоји, пошто је ухапшен њен једини студ и ослонац, Млади Лијан, и Босни су сви насипи отворени. Не само добојски.