уторак, 23. септембар 2014.

3240.
ДАЈ ДА УБРЗАМО
ТЕ ИЗБОРЕ
ПА ДА ПОЧНЕМО РАТ,
КО ЉУДИ

Ово са изборима постало фарса и фасада.
Лагумџијини нападају Америчане. Онај Капланчић, учио школу у Турској, па се узердоганчио, пријети и пита Америку Да ли ћете нас бомбардовати ако не побиједи Радончић. Неће, дијете, неће, само се Срби бомбардују.
Салкић, Рамиз, из старог сазива Народне Скупштине Републике Српске, узвикује да су Хрвати и Бошњаци грађани другог реда у Републици. Па. На то сте требали мислити кад сте промовисали Шаховницу На Дрини и кад је Бабо Жртвовао Мир за БиХ. Хоћете да живите у Српској а да гледате у Сарајево. Не може. То су Срби већ пробали. Да живе негдје тамо а да гледају у Београд. И. Пушиона. Ако немате шта добро да научите од Срба, научите од њихових грешака.
Један мој добар друг из Источног Сарајева, који је желио да остане добро обавијештен и анониман (име познато Блогу, оп.ја) увјерава ме како је Крст На Златишту подигнут да би се провоцирао Мрски Есдеес и да ће га Есдеес и срушити. Јер. Крст је сметња сарадњи Пробосанског Есеееса са Просрпским Западним Сарајевом. А и земљу су, ту око крста, ти Есдеесови Срби већ продали муџахединима и арапима.
Не знам. Али видим, неки бало из Западног Сарајева дао ријеч нани, нени и треби, да ће срушти Крст На Златишту. При чему се усликачио у бијелој јакни Ралф Лорен. Добро. Знам да је то јакна Ралф Кемо ТШТ, Туркише Шверц Тур, али не иде рушити крстове у еуропејским одорама за модне мачкове.
Колико је Есдеес напредовао у Промјенама види се и по томе што ће, ако побиједи Тадић, Предсједника Републике Српске да вози други Предсједник Републике Српске. Јер његов возач је исто Кандидат. Па кад се негдје појаве, људи стану, Ено два кандидата, Сунце Ти Јебем.
А Промјена је и то што деру и зацрњују билборде. Промјена и деветстодеведесету годину.
Уз све то, многи странци су се размилили по БиХ и зобају каменчиће за свој неки мозаик. Који ће неки невидљиви геополитички гугл да склопи. Тамо далеко.
Једно од питања им је и да ли се њихови саговорници плаше немира послије избора. То чак питају и припадници Комфора. То је специјална инострана војска која ужива у БиХ. За разлику од оних патеника који гину у Стану овом, Стану оном. А ускоро ће и у Идили и Сили. Пошто их је мало прпа да иду да гину у Украјини.
Главно питање је зашто сви, од Ојебса од Еуфора, постављају та питања о немирима послије избора.
Да ли нешто знају што ми не знамо. Или Службе, и Збигњев, неће да им кажу. Или сумњају да билборде и ексцесе у пребијању активиста, па и Крстарење на Златишту, организују Тузлански организатори, Копилад, уз садејство службених долара и невидљивих агената провокатора.
Морам да признам. И мени је нешто сумњиво.
Опозиција За Промјене мртва ладна. Или нема шта да каже. Или зна да ће изгубити. Или им је речено, Инжењер Хусо, ништа не дирај, само нахрани псе, организоваћемо немире и ви ћете доћи на Власт.
Значи, Рат.
У оба ентитета.
Ако код њиха изгуби Бакир, биће рата. Ако изгуби Комшић, неће, они су Пичке. Ако изгуби Радончић, неће, није будала, да му сруше силитере. Ако изгуби Лагумџија, неће. Они су у класи са Комшићем.
Овдје, пошто Опозиција не може да прихвати да стално губи, и неће моћи да схвати да Васковић и Тришић не могу да за њих добију изборе, биће рата.
Ма, неће. И то су Пичке. Може ли неко да замисли Босића да истрчава иза Иванића и командује Јуриш.