субота, 20. септембар 2014.

НЕ ПАДА
ОГИ
ДАЉЕ ОД
ПОПЛАШЕНА

За разлику од Суда, Окривљениг и Адвокатуре, гдје је оптуженом допуштено да се брани на сваки начин, Опозицији то није допуштено.
Опозиција мора да буде беспријекорна. Безгрешна. Невина. Без мрље на образу и на гузици.
Власт може да се брани како хоће. Она је оптужена. Она је крива за поплаве, за режим, за америчку свјетску кризу, мајку ти јебем, Колумбо.
У нашој бирачкој и изборној башти, стварчица стоји обрнуто.
Позиција не смије да се брани. А Опозиција може да ради шта хоће.
Моје скромно искусто доводи ме до закључка да Позиција и не умије да се брани а Опозција не зна шта да ради.
То је ситуација, отприлике, као кад млада, пошаље бабу у своју прву брачну ноћ. А младожења оде да са друштвом краде бостан.
Безгрешност Опозиције, и невиност, СТЈ, симболишу Младен Иванић и Огњен Тадић.
Плахта прве брачне ноћи Младена Иванића јесте Управа за индиректно опорезивање. И директну пљачку Републике Српске. А његова брзгрешност је у оном једном еуру за који је продао банку.
Има он још тих првих брачних ноћи, у којима је нагузио Републику Српску.
Када је Поплашен, сада на листи код Здрме Бржме из Партије за ГРЧГЉБ, био Предсједник Републике Српске, за свог савјетника именовао је једног конобара. И једну радикалку из Добоја.
Огњен Тадић, када не буде Предсједник Републике Српске, имаће прилику да једног секјурити превозника именује за савјетника.
То ће бити његово одужење лику који се жртвовао за свог шефа, чији је чични превозник, и кандидовао се за Предсједника Републике Српске.
Не зма зашто Тадић није предочио имовно стање и дотичног кандидата, кад је већ предочио свастикин бут и теткин бубрег.
Дакле. Избори пролазе и пролазе. А Радикали остају Радикали.
Кад Циго постане министар, он свог коња именује за помоћника.
П.С.

Можда тадић и није крив. Не разумије он те изборне Занатке. Углавном, онај ко се кандидује, не разумије ништа. То му је Бабаљ морао гурнути. Јер, Бабаљ се разумије у куповину и задње киле Бирачког Одбора. Бабаљ је митски спој сарајевске српске и бошњачке приградске политичке школе.