четвртак, 6. март 2014.

2727.
НАЦИОНАЛСРЕБРЕНЦИЈАЛИЗАМ
ДРАГАНА ЧАВИЋА
И ПОКЕРИЦА
МЛАДЕНА ИВАНИЋА

Сад сви мисле да ћу напасти Незасите Новине што су објавили интервју са Драганом Чавићем. Нећу. Новине су као и живот. Некипут сване ведро и сунчано, некипут усрано у маглуштини. Некипут имаш златну страницу, некипут тоалет папир.
Углавном. Чавина глава све ми више личи на бетонску мјешалицу Градипа из Прњавора.
Све је, сирома, помијешао.
И идеологије, и Нације, и Мусолинија, и Национализам, и Шин Фејн, и плате и кредите и Хитлерове Националсоцијалисте и Независне Социјалдемократе.
И на крају запријетио новинару. Да ја постављам вама питања.
Да се одмах опредијелим. Моји фаворити из Опозиционе Ергеле су Чавић за Члана Предсједништва БиХ а Иванић за Предсједника Републике. Могу објаснити. Човјека са таквим стршљеником у глави, какав је Чавић, веома је опасно кандидовати за било шта у Републици Српској. Он је најпримјеренији Сарајевском Каосу. А Иванић, фини, углађени, слузави, компромисерски колаборационист подмукло преварантског типа, пљунути Српски Златко Лагумџија, ризичан је за Државу, упропастио би је ко Бирач, ко банке у Републици Српској, ко ПДВ рачун Српске. Ипак нам треба Држава. Од кога ћемо се отцијепити.
Тадићу ништа. Био је кандидат сто пута. Босићу ништа. Није никад био кандидат низашта. Да је за нешто досад би се кандидовао.
Дакле, конфузни Чавић.
Његова главна теза је да су Независни Социјалдемократи фашисти и нацисти 21. вијека. И Усташе.
Такав човјек промовише Јединствену опозицију на изборима.
Чавићева политичка платформа не постоји. Ради се о неодговорном појединцу халуцинантно заслађене свијести политиком, јавношћу и моћи, еквилибристи и жонглеру који би, за пет минута челништва и вођства, сам себи пустио гиљотину, претходно свима другима, све до Српске, само да томе присуствује неког од важних Странаца Усранаца у БиХ.
Његова идеологија, мада у том интервју он показује да појма нема шта је идеологија, јесте Националсребренцијализам. Сребреница и Среброљубље.
За то вријеме, Младен Иванић даје интервју Сарајевским Данима. Уз три државничке фотке. За Билборде и Предсједништво. А на свакој различите кравате. Чешагија, како се некад звао стајлинг, максимално радила.
Он би замрзнуо уставна сранија у БиХ на петнаест година. Иначе не мисли да ће бити неког претјераног централизовања. Његови програми су социјала, економија и борба против корупције. Има добре односе са страним институцијама али не у пушачком смислу. Није баш тако прецизно рекао.
Он је стамен и гранитан. Умиљат, клизав и овалан. Преживио је Прст, Фокус и Копању који га је у Независним покушао уништити. А иза независних су увијек стајали Американци. Дакле, ни Американци му не могу ништа. Неће му ништа моћи ни Нови Печат иза кога стоји Додик.
Иначе, СДС и ПДП су одбранили Полицију Српске. А не Додик и СНСД.
Лажов.
Младен Иванић је Политички Покераш. Који зна да ни један Ас није код њега у рукама а понаша се као да су свечетири. Баш зато се и бави Политичким Покером. Јер, у том спорту се не зноји.
А он се није ознојио ни за Педепе, ни за Владу, чим је искрсла прилика, отишао да буде сарајевски МИП, није се ознојио ни за Српску, ни за ПДВ, ни за Опозицију.
Ако још једном испокерише Есдеес, биће то дефинитиван знак сљепила те странке и сумрака опозиционе сцене Српске.