субота, 8. март 2014.

2733.
ВЕЛИКА СЕ ТМИНА
СПРЕМА, СРБИЈИ
ПОНЕСТАЈЕ ТЕМА

Избори би требали да буду Велике Издушнице. Дани када политичке странке и лидери отворе душе политичке и кажу, искрено, из душе, шта мисле о стању друштва, о његовим сљедећим данима и о томе како ће и сучим да се изборе за неки помак, или барем да ухвате корак са временом.
Добро. Знам. И за изборе се лаже. Мада се то може подвести под обећања. Много више се лаже послије избора. То се може подвести под објективне околности. Најбољи доказ објективних околности је губитак избора. ЈестК.
У Србији, нане, не лаже се за изборе, избори су као омотни папир. Има их неколико врста. Масни. Посуђени. Украсни. Избори се умотавају у теме које су погрешне. С друге планете. Као, рецимо, масну крметину у кравате а палачињке у масни папир.
Теме су Свом снагом за рад, живот, ходање по води, Београд На Води, Славени се враћају сојеницама, СТЈ, хапшење Шарића, чим се затворе бирачка мјеста, нова српска граница на Истоку, умјесто Карловац – Вировитица – Карлобаг, јесте Оштра Лука – Потоци – Угар. Дачићева Србија је на то упозорила Хрвате и муслимане у БиХ. Коју је створио Створитељ.
Та кампања иде кроз остругу, ко ласица, док Стварност Србије, иде аутострадама.
Косово формира војску. Формира Репрезентацију. Хапси Србе. Нико ништа не смије да им каже. Зато ће најебати јадни Хрвати и муслимани у БиХ.
И зато руски амбасадор понавља да Русија није промијенила став о Косову.
Мада би, како србијанска оструга расте, било боље да промијени придјев. Да се каже да је Косово руска земља. Можда једног дана нешто и буде. А и графички и географски, некако, подсјећа на Крим.
Шапу настрану.
Озбиљна је ствар. Изборне теме Србије, које немају везе са стварношћу, нису знак неспособности политичких странака и њихових маркетиншких агенција, нити страха, странака и лидера, да проговоре о Темама Стварности.
То је знак новог умотаног времена које стоји пред Србијом.
Зато су ови избори и организовани. Сви учествују у лоту а сви виде у чијем су џепу паре.
Избори су генијално оправдање за изостанак са будућих часова и наставе.

Да ли ће Србија умети да жмири толико колико ће тмина да је замрачи.