уторак, 4. март 2014.

2721.
НЕ ДЕМАНТУЈ
АМБАСАДО,
ЈОШ СИ ДЕТЕ МЛАДО

АмАмб у БиХ, ма какавој БиХ, у Сарајеву, демантује нешто што СНСД није рекао. А ствар је гора него да је рекао. То што нека књига има ознаку Едиција СНСД, не значи да је то став и мишљење странке. Књига има своје ауторе.
АмАмб демантује да је она, УСАИД и други, укључена у урушавање уставног поретка Републике Српске.
Главно питање је зашто АмАмб жуља СНСД.
Зашто није демантовала конкретног аутора.
Ну. Добро.
Сваки рад на Реформама, на Унитаризацији БиХ, на промјени Дејтонског баланса, јесте Урушавање Уставног Поретка Републике Српске.
Сад се, Лепа Амбасадо мало пресабери. Што јавно, што тајно. Од Бутмира, који је био чист Амбасадни Пројект. До бијељинског амсадоревог позива на Стрит Демократију.
То је јавно.
АмАмб каже да све ради јавно. ЈММ.
Ни једна амбасада не ради све јавно. У питању су само омјери. И количина новца којом располаже.
Деманти АмАмб помиње три њена јавна циља. Прво. Потпуна интеграција БиХ у еуроатлантске институције. Пакт. Друго. Енергичан ангажиран сектор Цивилног Друштва. Сорош. Треће. Владине институције које су одговорне својим грађанима. Анархија.
Дакле. Нигдје се не помиње институционална, парламентарна, уставна, демократија. Нигдје се не помиње равноправност Нација. За разлику од вас који имате Афротексашане, Висконсинхиспанце и слично, ми овдје имамо Србе, Хрвате и Бошњаке. Нигдје се не помиње економски напредак.
АмАмб сигурно зна да Срби, који нису Цивилни Сектор ни Грађани, не желе да иду у Нато. То су трауме. Нато је тукао Србе кад су били мали.
АмАмб сигурно не зна да Владине Институције не могу да буду одговорне Грађанима. Има књига о парламентарној демократији и на енглеском, па прочитајте мало, СМЈ.
Кратко ћу вам, на енглеском, појаснити. Џебли Уас Граџанс.
А ако је све јавно. Ко финансира смијешну серију пропагандних текстова у Незаситим и Гласу Српске о бехару, рају и парадајзу Нато интеграција. Ко по балканским порталим финансира текст Ко је Милорад Додик.

Шути, Амбасадо.