среда, 18. септембар 2013.

2337.
ХРВАТСКА
У ПЧЕУ,
СРБИЈА
У ВОЈВОДИНИ
 

Није Хрватска Птичији Резрват. Али јесте пчеларско друштво. Отворила кошницу а заборавила да задими. Тако се нашла неприпремљена у Пчеларској Унији. Зуји са свих страна. Прије двадесет година Хрватска је била миљеница свих могућих интеграција. Њој се прогледало кроз међународно право, кроз Србе, кроз Ћирилицу. Када је тријумфална љевица дошла на власт, на завшрену представу интеграције и корупције, дочекала ју је Еуропа са својим процедурама и клаузулама. Није помогло оно Ивице Видовића Ја сам Еуропљанин и инетелктуалац.
Хрватска је научена да заборави своје усташење па је, у ЕУ, покушала да заборави и своје удбашење. Али Брисел, мниј Берлин, не заборавља. Табела Хрватске, у ексцелу, има црвених поља. Неки Перковић није испоручен. Тако се Хрватска нашла У Курцу. Испоручила Готовину али неда Перковића.
Дабоме. И ЕУ је у курцу. Не занима је Ћирилица али је занима неки удбашки агент.
Из тог историјског процеса еуропеизације агремерске угланцане сељачије, може се извући прапотопни закључак. Док те ваби, нуди ти зоб, кад те уколијенчи, вади ти дроб.
То с, сада, догађа и Србији.
У старом добром шиптарском духу, Србији ваде унутрашње органе. Најприје. Извађено је Косово. Напредикали тријуфовали на томе. Као и Јоки и Зоки у Хрватској. Хрватска дала Книн и ушла у ЕУ. Србија дала Косово и почеће преговоре.
Ну. Њемачка има још десет услова а Кацин, Високи Представник за Шумадијски Рокенрол, извикује и Војводину.
Шта сад преостаје Србији. Да чека неког новог Вучића и аутриктере Дачића и Николића па да за спас Србије дају Војводину.
Нека се спреми Параћин.