среда, 18. септембар 2013.

2336.
СРБИМА ЈЕ НА ПОПИСУ
НАЈВАЖНИЈЕ
ДРЖАВЉАНСТВО
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
 

Насрећу, Срби немају у глави, и над главама, тај националновјерскојезички стршљеник Ја нисам Босанац, ја сам Бошњак ал говорим Босански.
Није моје да попујем другим народима, Пардом Копања, али у оваквој трнци тешко ће ко направити нацију. Ту Бошњачку. Коју ли.
Срби у Републици Српској знају да су Срби и да говоре Српски. Знају и да нико не говори Босански. Без обзира шта на тараби пише.
Стога не треба кроз цркве, разгласе, тајне састанке, политичке странке и невладине организације да се пропагира Нација Србин, Језик Српски.
За Србе у Републици Српској, а и за друге ако има среће, најважнија пописна одредница јесте Држављанство Републике Српске.
Да се сви који живе на Државној Територији Српске изјасне као Држављани Српске. Поред држављанства бих које се, нажалост, не може избјећи.
Сутра, кад дође вријеме разлаза, важно је да свако има Држављанство. То је важно и онима који нису Срби. Не би било добро да остану у држави чије држављанство немају. Они или њихови потомци, овисно о томе кад се осамостаљење догоди.