понедељак, 16. септембар 2013.

2331.
ДРАГАН
ЕЛЕЗ-ЧАВИЋ
 

Колико презимена има човјек. СТЈ. Ко Алексис из Династије. Драган Сребреница-Чавић. Драган Чавић 8731. Драган Васковић-Чавић.
Драган Чавић уопште није битан лик на политичкој сцени. Ни колико неки крстић у дну везене прегаче на доброј, једрој, руменој, здравој, сеоској дјевојци, на пропланку, код сто оваца и двјеста јагањаца.
Његов политички рејтинг је у рангу оних с којима се удружио, у рангу Алаџе Крсмановића, у рангу Милосаве на бициклу, у рангу Лагумџијиног Попа Бањалучког.
Да није његовог субверзивног дјеловања на разарању полиитчке сцене Републике Српске.
Странци успјешно раде посао продукујући инстант минорицијум из којег се регрутују политичари под дуплим наводницима, који никога не могу побиједити, који се ни зашта не могу кандидовати, али који могу да феноменално играју улогу мрмака, претварајући политичку сцену у ђубриште.
Тај минорицијум дјелује За Шаку Долара. Као и у другим областима. Медијским. Нпр.
И при томе је бескрајно сретан. Свако од њих, из тог легла, маше репом од среће. По цијели мандат. Мада то раде несвјесно. Али су, негдје у подсвијести, схватили да је то и њихов крајњи домет. Америчка или нечија друга Шака Долара. Крајњи домет, јер су у цијелој својој политичкој каријери без икаквих референци. Све што су Држави Српској изградили и оставили иза себе, може стати у ту шаку долара.
Није ни то Мрмковање толико трагично. Да није друге врсте њихове дјелатности. Странци користе обје руке. Лијевом дају доларе. А Срби знају шта се ради десном. Десанком Шакић.
Та друга врста је Иванићева испорука Пореза Српске Унитарном Сарајеву, покушај, његов и Чавићев, да се преда Полиција Српске, Чавићево извињење и признање Сребренице. И још десетине надлежности Српске, да не кажем Српских Дејтонских Надлежности, које су предали Унитаристима.
Писао сам већ да је Чавића, за Сребреницу, требало стријељати. Оптужити и стријељати. Та стравична лажна антисрпска бројка може по српску историју, не само у Српској, бити разорнија него бројка 1389.
Са уважавањем гледам на вијести да ће власти Српске покренути правни поступак поводом те Велеиздаје.
Мнијем да би требало пред суд призвати и Комисију за Сребреницу.
Сви они, на челу са Чавићем, имају да одговарају по неколико основа. Од Велеиздаје до историјских фалсификата.
Дабоме, Чавић, и други из Актива Политички Дрипцерунг, чији је актуелни домет да пише на блогу беспризорних протува, рећи ће да је то све у предизборне сврхе. Он, мали сироти бомбаш под бункерима режима, рећи ће да ничија није до зоре сијала, није његова па неће ни режимова.
Историјски трајно блаћење Српског Народа и Српске, које је извршио Чавић и његова демократски изабрана власт, видиш како васић умије лијепо да пише, надилази све дневне циљеве и пориве.
А то о свијећи. Тачно је. Само не знам кад је Чавићева свијетлила. СЈЈ. Срце Јој Јебем.