понедељак, 16. септембар 2013.

2332.
НЕК ЦРКНУ
СВИ НАШИ ДУШМАНИ.
ЈИО КО ИМ
ДОНЕСЕ  ТУ РИЈЕЧ.
 

Волио бих да живим стопедесет година. Да гледам како липшу неки кретеноиди.
Волио бих и да дочекам независност Републике Српске и Каталоније. Можда више Каталоније. Заслужила је. Прије је почела борбу, отприје постоји. Српска је млада. Мада су Срби стари, најстарији, и старосједиоци на овим просторијама.
Данас је неки еуропејски кретеноид важно изјавио да Каталонија, у случају отцјепљења од Шпаније, остаје изван Европске Уније. Није рекао да ли остаје изван Натопакта. И да ли ће ући у Варшавски.
А онда је извјесни млади овдашњи Омер Чевра писао о четницима и њиховом уласку у ЕУ, показавши новогенерацијску фрустрацију Србима. Јер сви Срби су Четници а сви Четници нису Срби. У том словоматијасу помињао је и Крајишника и Босића. И Републику Српску означавао покрајином у БиХ.
Млахђани Чевра није пуно погријешио. Мада је хтио да дјелује понижавајуће према Србима. Јер. Суштина сваке покрајине је да једном, без крви, постане Држава. Што се једној БиХ, која је Открајина, никад неће десити.
То Кретеноидно Мрзитељство прекогранично је, дакле.
Бриселашки административац, као и сарајски млахђијанац, из своје слијепе мржње према Каталонцима, односно Србима, не виде петак од четвртка. Не виде будућност од садашње тме коју су сами себи надјенули.
Мада то није лако.
Суштина Европске Уније није балзамовање чланица и депресирање нација. Већ Слобода. Слобода и Каталоније. Био сам у тој прелијепој Каталонији, неколико пута, и доиста је ужитак видјети она силна црвено–жута обиљежја Слободе. Нико тамо не помиње Шпанију, нити Мадрид, нико није против Шпаније. Сви су само за Самосталност.
Тако је и са Републиком Српском. Нико није против БиХ. Далеко јој Сарајево. Али. Сви су за Самосталност.
Суштина БиХ није да се мрцвари, преживљава, животари и глуми сићушну Шпанију. ЕУ. Или СФРЈ. Њена суштина је Слобода. Коју, знам, не може да да никоме. Али не може ни да је пријечи.