уторак, 17. септембар 2013.

2333.
УТИЦАЈ
НЕОЛИБЕРАЛИЗМА
НА СВЕОПШТУ СВИЈЕСТ
МЕДИОКРИТЕТА
 

Добро. Има и других утицаја. Као, на примјер, утицај Небеског Милитаризма на свијест маринаца. Онај бивши маринац, у Америци, упао у команду и побио људе. Вјероватно зато што су га изоставили а списка за Сирију.
Неолиберализам је интелектуализовани назив за појединачно и масовно пљачкање људског рода. Од индивидуе до колективитета. Од радничке класе до нације.
А управо је Радничка Класа доказ те пљачке. Неолиберализам, у ствари, Финасијалистички Тоталитаризам, и створио је радничку класу да би је могао израбљивати. И зарадити први милион. Затим је, када је из ње исциједио и душу, усавршио технологије које ће доносити још више екстрапрофита. А Радничку Класу, једносатавно укинуо.
Данас имамо феномен богатих друштава без рада. Што је, дабоме, привид. Јер се такво друштво лако сруши од стране пет, шест, банака и са милион њихових финансијских операција.
Зато је данас вијест да се Папа вози у Реноовој Четворки. Како зна, пита се паства, како зна да вози са оним кишобраном од мјењача. Код нас, већ, толики је утицај Неолиберализма, ни класични пјанац неће ни да пиша иза Четворке. Од четири стотине хиљада регистрованих возила у Републици Српској, највећи дио су аутомобили, углавном сребро металик. Умјесто да је највише возила која привређују. Толико о Иванићевој пропасти Републике Српске.  
Кинески успон изграђен је на живом сиротињском раду. И одржаће се искључиво у оној мјери колико га друштво, Партија и Држава буду умјели цијенити и заштитити, држећи под контролом, и пред стрељачким стројем, криминалне тајкуне и богаташе и њихово размножавање.
Разорена психологија о важности рада видљива је свакодневно. Чак и Опозициони Дрипцерај Српске шири, по камењу херцеговском, приче о томе како текстилци у Билећи раде за мале плате а немају ни паузе ни пушења.
Дакле. Користе свијест о лаком богаћењу и срамоти рада у политичкој борби, јер, животињски, знају да то прихватају и мисле широки слојеви.
Политичке странке које су на власти, диљем бивше југе, непрестано су под опсадом криминализоване тајкунерије која се регрутује из опанака и сокака, и која шири лажну представу о својој бизнисовштини која вуче поријекло од Старих Славена а не знају, припадници те тајкунерије, пословно ни вола у гузицу да убоду.
Тај бизнис је све постигао у сарадњи са влашћу и моћним странкама. Да их полиитчке тате оставе два дана саме, пропали би ко Мерил Линч и онај Брадерс.
Скала вриједности се мора вратити назад. На поштен, тежак и јевтин рад, на уважавање тих слојева у политичкој артикулацији, стварањем странака социјалног савеза. У којој ће бити у одлучивање укључени и радници, синдикатизовани кроз страначку организацију. И сви други слојеви становништва. А Бизнис Рудоње морају бити друштвено и политички маргинализована група, под паском закона, полиције и инспектората. Треба их довести у ситуацију да организју РБП, Рудоња Бизнис Прајд, ПИМ.