понедељак, 13. октобар 2014.

БОСИЋ
МОРА ДА
НАПУСТИ МЈЕСТО
ПРЕДСЈЕДНИКА
ЕСДЕЕСА

Иако је, дабоме, све подузимао да заштити то своје царствовање. И томе подредио све страначке, идеолошке, плаћеничке, промјенашке и колаборационе циљеве.
Босић, као левитациони страначки Пинокио и Пајацо, који је веома вјешто еквилибрирао на политичкој сцени, која се кретала у распону од Предавања у Сарајеву, у сврху Пробошњаштва, до заузимања става о Нато Пакту, којег није заузео, водио је странку посебном технологијом која је обухватала велики распон, од елиминације Чавића до трпељења Мићића.
Та странка, Есдеес, није у том добу никако личила на Српску, а нарочито не на Демократску. Странка која није Српска и која није Демократска, ме може да води НДД Сферу  Срба Српске.
Босићев дилетантски потез са предавањем на Факултету политичких наука у Сарајеву, само је разоткрио његову сву површност и недораслост играма Унитарног Сараја и Странаца Усранаца.
А пристанком да платформу Есдееса уступи за кандидовање Младена Иванића, показао је политичку суицидност и деструктивност највеће размјере.
Разоткрио је потпуну несрпскост свог вођства Српске Демократске Странке.
О томе ће имати прилику да учи на потезима Младена Иванића, током четири године његовог врло могућег мандата.
Стога Младен Босић треба да одступи са мјеста Предсједника Српске Демократске Странке и да то мјесто препусти Стевандићу.
Стевандић је првоборац Есдееса. Није дошао падобраном у ту странку. Борио се као рањени лав у овој години кампање, изградио политичку зрелост и храброст коју нико у Есдеесу нема.
Он, једноставно нема конкуренције у Српској Демократској Странци.
Нико други није исказао дугогодишњу стратегију и борбу, упорност и храброст, одсуство нездраве амбициозности и константан политички развој.
Са Стевандићем, Српска Демократска странка има шансу да се у току овог мандата трансформише у национални орнамент Републике Српске.

Са Босићем, пак, то ће остати  привјесак Младена Иванића и мјешина Есенесдеа.