субота, 18. октобар 2014.

ЗАШТО БОСИЋ
НА САЈТУ НЕЗАВИСНИХ
ГЛЕДА У СВИЈЕТЛУ
ПЕРСПЕКТИВУ
И ЗЛАЋАНИ ХОРИЗОНТ,
СА ПОБЈЕДНИЧКОМ
ЕЛЕВАЦИЈОМ

А Додик се, у дну стране, бори са Кацином.
Демисија Босић, након напорне кампање, избивао је неколико дана. Неки гласови из Бабаљ Санџака говоре да је био код Бакира Изетбеговића и захвалио се за гласове Бошњака. Ну. Објект није уочен сигурносним камерама.
Новоје Печатаније сазнаје да су опозиционари били код Хила из АмАмб и да је он плакао и преклињао да се, као опозиција, не распадну. Сузе нису пронађене.
Онда се тај Есдеесов Калимеро, Босић, данас појавио на некој страначкој сједници, конференцији за медије и у Централном Отаџбинском Дневнику Ахтевеа.
Сума данашњег дана Демисије Босића: Понаша се као побједник. Као Мандатар. Као Дјед Мраз.
Понудио је Деенесу мјесто Предсједника Владе Српске. То је себи понудио и Деенес, у кампањи а и након избора. Понудио је Социјалистима мјесто Предсједника Народне скупштине. Рука Руци.
Демисија Пробосић се понаша као Златко Лагумџија у Великој Вечери Валтера, прије четири године. Да ли је, пак, случајно да се понаша као Додик Побједник.
Социјалисти, Петар Ђокић, одмах су изјавили да ће разговарати са Есдеесом.
То није неко изненађење.
Прије дана избора, Странке се понашају као невине цурице, меде, трепћу и смијуље се. Послије избора њихова невиност се премијешта на кољена, на добош, на чегртаљке, на јарболе. Машу реповима, нуде се, откривају глежњеве, кољена, бутине, гледају ко даје више.
Избори су Завод за издавање дозвола за тезге на политичкој пијаци.
И свако има право да купи и прода се како мисли.
Ту нема љубави ни љутње.
Јасно је да је Демисија добио додатне инструкције о томе како да се понаша према Цику, како према другим политичким актерима које је, дојуче, игнорисао и оптуживао за режимност, Павића је чак понизио у предизборном разговору.
Јасно је да бирачи нису поступили по програмерским формулама пробосанске прекомпозиције политичке сцене Републике Српске.
Јасно је да Босић и Есдеес нису успјели изборити ни једну побједу. Осим што су је изборили за Младена Иванића.
Јасно је да сада имају циљ да оголе Додика, да га доведу пред свршен чин, да нема коме другоме дати мандат већ Босићу.
Мислим да је то, од почетка, био циљ Малог Босанског Збигњева. Побиједити на сваком мјесту осим за Предсједника Републике Српске. Јер су оцијенили да је то недостижно. А након тога препустити Додика празном мандату, да кроз четири године одумре и оде.
Да сам ја био на њиховој страни, тако бих радио.
Видјећемо како ће се понашати они који су позвани на Есдеесову донаторску конференцију. И да ли је понуда Демисије Пробосића само доњи праг који Деенесу и Социјалистима даје могућности да траже више.
Или је Босић извео само једно прање пред властитом странком и Странцима.
Све сам покушао.