четвртак, 16. октобар 2014.

3287.
ЕСДЕЕС  ГУБИТНИК,
ЕСЕНЕСДЕ ГУБИТНИК,
ИВАНИЋ ПРЕВАРАНТ

Есдеес је убједљиво највећи губитник Избора 2014е.
Изгубио је Предсједника Републике.
Није га ни имао али су они мислили да га имају.
То им је била Мисија. Изгубили су Члана Предсједништва и прије него што је дошло вријеме кандидатуре.
Изгубили су српски ореол.
Употријебило их је Пробосанско Сарајево и Странци Усранци причама о историјској улози, рушењу режима и другим лажима.
Остали су без двије важне функције, без два кридибилна кандидата који су могли да себи утору пут за сљедеће изборе, јер су подржали једног Оџачара и једног Добошара, и остали су и без кредибилног предсједника странке. Могу мислити како ће да режи Бијељина на Босића и руководство Есдееса.
Есдеес је добио један број посланичких мјеста. Али то нису мандати који су посљедица раста Есдеесовог кредибилитета, угледа, пробоја и организације, већ су то мандати које је изгубио Есенесде. Због низа фактора које сам углавном набројао раније.
Есенесде је изгубио мјесто Члана Предсједништва.
То је веома неповољна чињеница. Есенесде је био, одавно, носилац тврде српске политике, политике против унитаристичког Сарајева и вјештачке БиХ. А изгубио је од политичког мигољавца који никад није би низашта нити против било чега. Који је углавном предавао Сарајеву српске интересе које нису предали ни Дејтонци и велике силе. Од Младена Иванића.
Есенесде је за то мјесто требао кандидовати некога ко је у јавности познат као крволочни противник Босне и Херцеговине која је изван Устава и изван Дејтона и која је против Републике Српске.
Резултат Оџачара, који је тако близу Додиковом, такође мирише поразом Есенесдеа.
Празни Тадић, политичар без садржине, без концепта и без програма, који дјелује више као да је пошао у рибу него на озбиљно државничко мјесто, и чије су политичке референце само губици разних избора, није заслужио да буде тако близу побједника.
То је могао остварити само туђом кривицом.
Губитак мандата у Народној скупштини један је од забрињавајућих губитака Еснеесдеа. То је наставак губитка начелника из 2012е. Очито је да дијагноза тада није успостављена, конзилијум није засиједао а апотекар није дошао на посао.
Губитак у три традиционалне Есенесдеове средине, и у Бијељини, најављује нове негативности.
Младен Иванић, стари изборни индијанац који је годину, и кампању, пресједио под вигвамом, размејњујући повремено димове са Врачевима, није побједник.
Младен Иванић је Изборни Преварант.
Он је преварио Есдеес и све друге странке које су промјенашиле у великој борби против Режима и за његово рушење. Он је од тих странака добио гласове, и нешто од Бошњака, а није им обећао никакве промјене, нити их може провести. У Сарајеву, са Бакиром и Човићем, нема никаквих промјена за Републику Српску.
Гласачи, тако, бирајући Иванића, нису ни гласали за Промјене.
Осим Есдееса, нико од тих странчица није добио нове мандате.
Тако је њихова бјесомучна борба за Промјене уродила само промјеном лагодног живота Младена Иванића, Првог Политичког Паразита Републике Српске.