среда, 22. октобар 2014.

3299.
УЛОГА
МЛАДЕНА ИВАНИЋА
У ЕВОЛУЦИЈИ
ЗАПЕТА ПРОМЈЕНАМА
НАСЕОБИНЕ

Младен Иванић, Самар Есдееса, дао је претприступни једнострани интервју Наднависним Новинама. На једној страни новина. Мало за политичара таквог калибра.
Младен Иванић није Мисија. Он је Пројект. Његова најзначајнија особина, и особина коју треба уважавати, јесте Чекајућа Смиреност.
Темељни пројект из којег је проистекао Иванић, не рачунајући те ратне и поратне СМП импровизације, јесте Г 34 : 2 х 3 – 4,5 (3 + 4), из којег је излежен у Динкић, нпр, у Србији.
Након тога Иванић је формирао ПДП, партију исте скраћенице и у исто вријеме као и Тачи. Што може да буде случајност али је тешко доказива.
Иванићева веза са Есдеесом пупчана је и необјашњива.
Када му је Биљана Плавшић дала мандат за састав Владе, он је промовисао тада немогућу идеју да његова влада окупи Све Србе. Кроз Све Странке. Дакле, и Есдеес. Како то није ишло, Иванић је вратио мандат а Предсједница Плавшић је исти прослиједила Додику.
Послије Додикове Владе, Иванић је саставио Владу у којој је био Есдеес и није био Есдеес. Као, да се Странци Усранци не досјете. Његове спинаџије пуштале су тада буве да Иванић има циљ да уништи Есдеес. Тишу Рафо. Да би Есенесде и други били мање режљиви према њему.
Када је Чавић, не имајући куд, ни у Есдеесу ни у Републици, 2006. дао мандат Додику, Педепе је ушао у Власт, Владу и Сласт. И било му добро. А Пекић и ја смо пиздили јер смо морали цртати кадровске укрштенице.
Напомена. Додика је, дакле, једном на власт довео Иванић а другипут Чавић. А о томе могу да причају као о тенковима Сфора.
Када су Странци Усранци рекли Иванићу да Педепе изађе из Владе, радовали су се Марковци и Петровци а Иванић је тихо јецао у страначким просторијама. Али му није пало напамет да се одупре, да јавно каже ко то тражи од њега. Да оде у затвор, не признавши њихов усрани суд. Или да скочи кроз прозор. Мада су страначке просторије ниске за неки већи резултат.
Потом је Поглавица који сједи и чека, дочекао да Младен Босић, Есдеес, дакле, постане хумус за Иванићев мицелијус који ће изникнути у Предсједништву БиХ.
Из тог узгоја се лако може догодити да Иванић изађе као Државник а Босић као Покојник.
Овај пут Босић није имао храбрости да каже Ко Те Теро. А страначке просторије исто ниско. На првом спрату.
Иванић је у претприступном интервјуу изнио своју стратегију.
Економска је двије стопе Педевеа. То народ воли. За крух куповни мања стопа. Иначе сваки становник БиХиС поједе годишње, у просјеку 24.450 кила љеба. Па је мањи Педеве значјна ставка а пекари и млинари, и накупци, неће ни помислити да ту разлику у стопама приграбе себи у наћве.
Политичка је да ће по сваку цијену Савез за промјене покушати да уведе у власт на нивоу Савјета Министара. Што и јесте стратегија његових налогодаваца.
Тиме ће Републику Српску, а и Есдеес овдје, препустити саму себи. И сву Власт, Сласт и Моћ измјестити у Сарајево.
Придружи се промјенама.